NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
ka_tarzyna wrote:Ania, no ja byłam.
Polecam Ci, bardzo fajne babka.
Ale mi mówiła, że od 1 do 13 marca jedzie na szkolenie.
Czy to może już nie aktualne i jednak będzie w pracy?
Walcząca, ja o dr Lewickiej mam dobre zdanie. Chciałam się do niej nawet przenieść, ale przyjmuje głównie rano, więc zrezygnowałam.
o kurde az tak długo na tym szkoleniu jest kurde not o nastepna mi odpadnie ..
jutro dzownie do Novum wiec bede wiedziala co i jak -
Iga twoje jajniki dają znać moje nic. Nie wiem czy rosną pęcherzyki czy nie też okaże się dzisiaj. Wczoraj miałam jakiś kiepski dzień, cały czas klocilam się z mężem. Nie wiem gdzie się podzialo moje dobre samopoczucie
Weteranka jeżeli chodzi o ivf w Novum to w sumie trudno powiedzieć.... Zależy gdzie będziesz robiła badania jakie badania musisz,zrobić itd. Wszystko zależy od tego jaki protokół, jak będziesz się stymulowala i ile leków będziesz potrzebowała. Ja przy krótkim protokole liczę ok. 15 tys -
Tak Marse, musisz być na czczo, w Novum dają Ci koszulkę, tzn takie coś zielone do ubrania weź sobie skarpetki żeby Ci nie było zimno w stopy, bo na fotel idziesz bez kapci, tylko ubierasz takie ochraniacze na stopy, więc zawsze przypominają o skarpetkach Po punkcji poleżysz troszkę w pokoju razem z innymi dziewczynami, tam jest chyba 4 łóżka, no a potem jak CIe już wypuszczą to schodzisz na dół do kawiarenki na darmową kanapkę i herbatkę i czekasz tam na wizytę do lekarza.
-
Marse to "zielone coś" do ubrania jest przeźroczyste. Ja zawsze pod spód zakładam swoją koszulkę. Może być to zwykły, dłuższy T-shirt, taki który zasłoni pupę. Poza tym weź, jak już wspomniała AniaT, skarpetki oraz najlepiej świeże majtki i podpaskę na po zabiegu. Po punkcji można lekko plamić (ale niekoniecznie). Niby dostaje się po zabiegu wkładkę, ale gdy już się ubierałam do wyjścia wymieniłam ją na swoją.
Cały zabieg przesypiasz. -
Nie pytałam o pregesteron, ale estradiol nie powinien byc aż tak wysoki, boję się, bo to chyba dobrze nie wrózy...., nie wiem dlaczego aż tak wysoki, w poprzednich procedurach miałam 2000 i 3000; może to przez to wyciszanie.... W każdym razie od jutra zamiast 125 tylko 75; dr powiedział, ze trzeba to spowolnić, ale nie robił z tego tragedii...
-
ma_pi wrote:Marse to "zielone coś" do ubrania jest przeźroczyste. Ja zawsze pod spód zakładam swoją koszulkę. Może być to zwykły, dłuższy T-shirt, taki który zasłoni pupę. Poza tym weź, jak już wspomniała AniaT, skarpetki oraz najlepiej świeże majtki i podpaskę na po zabiegu. Po punkcji można lekko plamić (ale niekoniecznie). Niby dostaje się po zabiegu wkładkę, ale gdy już się ubierałam do wyjścia wymieniłam ją na swoją.
Cały zabieg przesypiasz. -
Dziewczyny a ja mam pytanie: czy Menopur 75 można kupić na ampułki, bo w opakowaniu jest chyba 5 szt.
Gdzie kupujecie - w aptece przy Novum?
Ile kosztuje?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%