X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Marse Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga81 wrote:
    Marse - nie wiem jak to jest w novum z punkcjami, ale może masz rację bo mi będzie robił dr Z. Ten mój estradiol nie daje mi spokoju...piję bardzo dużo wody i dieta białkowa, boje się jak diabli...

Iga tylko spokojnie :) wszystko będzie dobrze zobaczysz. Jutro zresztą myślę,że się spotkamy. Jak zobaczysz takiego blond tłustego hipopotama to właśnie ja :D

• Marse Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse wrote:
    Tak Ania mam zabieg o 10.
    Mi jakiś miesiąc temu powiedziala dr T, że też mam mslutenka torbielke na endometrium ale stwierdzila, że to w niczym teraz nie przeszkadza i spokojnie mogę zacząć stymulacje itd... Teraz na ostatniej wizycie mówiła że chyba widzi polipa na endometrium ale dziwne bo w październiku miałam histerię i usuwanego polipa? Gdzieś czytałam, że te polipy endometrialne się ciągle odnawiaja... Ehhh wiecznie coś

*Torbielke oczywiście na jajniku chciałam napisać :p

• AniaT Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse trzymam kciuki!!! daj znać po jaki wynik :)

no ja mam podobno torbielke krwotoczną, czytałam wczoraj na necie, że ona też podobno nie przeszkadza w zajściu w ciążę, ale szczerze mówiąc wole wziąć te tabletki żeby było calkiem czysto tam w środku.

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po punkcji. Pobrali 4 komórki teraz tylko się modlic aby się pięknie dzieliły.

AniaT, Asia_88 lubią tę wiadomość

• AniaT Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse super!!! Trzymam kciuki! Kto Ci robił punkcje?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem ??? Chyba jakaś kobieta ale jak się nazywała nie mam pojęcia:p sorki chyba byłam w lekkim szoku

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga powiedz jak u Ciebie?

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marse - dopiero wrocilam do domu. Chyba nie jest źle, pobrali mi 21, z tego 11 dojrzałych. Wszystkie zapadnie ja. Transfer w środę:)

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo OoO no to pięknie :)skąd wiesz że masz transfer w środę. Już Ci powiedzieli?

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lekarz kazał mi się umówić w rejestracji

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak i ciebie?

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ciebie?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie mowili żeby się umawiać ... Nie wiem też czy są dojrzałe. Powiedziała mi tylko , że zostały pobrane 4 komórki. A przy wypisie to dr Z powiedział że jutro do południa będzie ktoś dzwonił

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem dlaczego nic nie powiedział. Jak byliśmy po wypis to dzwonił do laboratorium żeby dowiedzieć się ile dojrzalych. Jutro ma dzwonić embriolog z informacja o zapłodnionych komórkach. Marse - na pewno będzie dobrze, nie martw się. Jutro na pewno wszystko będziesz wiedziała

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze ale nie ukrywam że dzisiaj mam dziwne nastawienie. Boję się straszne.
    Jak się czujesz? mnie ciągle boli ale oby ten ból poplacil

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę plamie,ale pielęgniarka mówiła że tak może być i nie kazała się martwic. Tobie pewnie też to mówiła. Brzuch na razie nie boli, leżę w łóżku, dostałam do wykupienia masę leków tez ze względu na ryzyko hiperki. Wydałam 900 zl:(

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też plamie ale bardzo delikatnie. Bolało mnie też jak pobierali i dolozyli mi w między czasie więcej narkozy bo zwijalam się po stole. Ale ból mnie nie przeraża ;)
    Co do leków to mi się udało bo jak poszłam do zabiegowego to okazało się że jakaś dziewczyna przyniosła leki i jak poszłam wyjąć wentflon to pielegnierki mi je dały i musiałam wykupić tylko część.zapłaciłam ok 350 zeta

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam czy się spotkalyśmy :)? Masz czarne włosy prawie do ramion ?

• iga81 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie że dostałaś leki:) ale jak to w narkozie czułas ból?

• Marse Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam tylko częściowa i w sumie wiedziałam co się dzieje wokół ale miałam to gdzieś - taki miałam odlot :D śmiałam się do anestozjologa że teraz wiem jak to jest się narkotyzowac :D :D :D
    Jak zobaczyli że mnie boli bo skoczylam na stole to od razu słyszałam tylko więcej więcej dodaj więcej i kazali głęboko oddychać żeby rozluźnić brzuch

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ