NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny:) U mnie na razie opóźnienia ale takie, których się spodziewałam. Byłam 1 marca u endokrynologa i mam stwierdzoną hiperprolaktynemię czynnościową. Znowu zaczęłam brać bromergon, mam zwiększoną dawkę eutyroxu (75) no i ze względu na te niewyregulowane hormony crio odłożone o kolejny miesiąc. Za 4 tygodnie mam powtórzyć badaniami zadzwonić z wynikami do endokrynologa u którego byłam i podejmiemy decyzję czy już można podchodzić do crio (raczej tak bo po bromergonie wszystko ładnie mi się normuje). Oczywiście do mojej Pani Doktor nie ma miejsc do końca marca ale Nam się udało wcisnąć na wizytę na 23 marca na 19:00:) Muszę powtórzyć wymazy bo mam problemy z bakteriami i grzybkami dlatego wcześniej się zapisałam żeby ewentualnie był czas na leczenie. W poniedziałek idę badać progesteron. Tak więć jak wszystko dobrze pójdzie to koło 15 kwietnia powinnam mieć criotransfer a tydzień przed urodzinami betowanie (obym dostała jak najwyższą betę w prezencie:))
Co do badania metodą PCR to mi pobierali przed punkcją i powiedzieli, że ważna 2 lata. Później na wizycie u mojej Pani Doktor dowiedziałam się, że chyba będzie ważna rok ale decyzję ma podjąć szefowa. teraz okazuje się, że pół roku? Kurcze tyle kasy za to biorą to chociaż na rok mogliby temu badaniu dać ważność (no ale zarobek dla nich). Trzymam kciuki za Was wszystkie:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Marse ja przy pierwszej punkcji miałam totalny odlot nie czułam nic. teraz przy drugiej też byłam bardziej świadoma i bardziej czułam. Pielęgniarka powiedziała, że dostałam więcej przeciwbólowego a mniej usypiającego. bardziej komfortowo czułam się przy pierwszej. Widać u Ciebie dali w ogóle za mało nawet przeciwbólowego:(
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Ania_84 wrote:Walczaca do kogo tak terminów nie ma ??
kurde czarno widzę tą moja IUI zaraz po swietach
Do doktor langner. Dzisiaj dzwoniłam żeby się zapisać i do końca miesiąca terminów nie ma ale jakoś Nas wcisnęła bo mamy mieć crio w kolejnym cyklu.
Dwie nieudane IUI
Dziewczynki no o co właśnie chodzi z ta chlamydia PCR??? ja pytałam się wczoraj na wizycie ile to badanie jest ważne, to dr Zygler powiedziała ze chyba 2 lata, wiec dlaczego Walcząca u Ciebie niby pol roku, dlaczego są takie rozbieżności??? ile placilas za to badanie??? ja dopiero będę robila, miała mi Pani dr pobrać wczoraj ale miałam jakies plamienie i dobrze ze nie pobrala, bo u mnie w miescie pewnie zrobie o wiele taniej niż 220 zł. Na dodatek dowiedziałam się ze mogę to badanie zrobić również z moczu, czego wcześniej nie wiedziałam.
-
Cześć,
Ja jestem z tych, które miała dużo jajek i potwierdzam, że dostinex i fraxiparne dostają tylko te laski, które mają większe prawdopodobieństwo hiperki.
AniaT ja się nie znam do końca na tych wymazach, ale może być tak, że nie uznają badania z moczu. Lepiej się upewnić. No chyba, że wiesz, iż z moczu może być, to spoko. -
ma_pi wrote:Cześć,
Ja jestem z tych, które miała dużo jajek i potwierdzam, że dostinex i fraxiparne dostają tylko te laski, które mają większe prawdopodobieństwo hiperki.
AniaT ja się nie znam do końca na tych wymazach, ale może być tak, że nie uznają badania z moczu. Lepiej się upewnić. No chyba, że wiesz, iż z moczu może być, to spoko.
ma_pi mi dr Zygler powiedziała, że mogę zrobić z moczu właśnie, chciała mi normlanie pobrać wymaz podczas wizyty ale okazało się, ze mam jakies plemienie i dlatego nie pobrala. Sama stwierdziła, ze u nich jest drogie to badanie, że na pewno można taniej gdzie indziej. -
Walcząca wrote:Do doktor langner. Dzisiaj dzwoniłam żeby się zapisać i do końca miesiąca terminów nie ma ale jakoś Nas wcisnęła bo mamy mieć crio w kolejnym cyklu.
kurde no nic jak dostane @ to trudno jaki bedzie to pojde do niego na monioring -
iga81 wrote:AniaT - z moczu może być to badanie, tak mi mówił lekarz, ja robiłam w diagnostyce z wymazu - sieć laboratoriów w całej Polsce, płaciłam 120 zł, w N. chyba ok 200 zł
tak, my mamy Diagnostyke, no to jest różnica 100 zł, bo w Novum 214 zł, masakra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:08