X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zacząć zastrzyki od 5ego dnia cyklu dopiero (czyli jutro), a 7dc mam pierwszą wizytę. U mnie jest wysokie ryzyko hiperstymulacji, ze względu na AMH>20. Ciekawe czy uda mi się wogóle podejść do punkcji w tym cyklu. Aga dzięki za odpowiedź:)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • mihito Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Hej Dziewczyny!

Dołączam do wątku:)

My z mężem zakwalifkowaliśmy się do programu rządowego ivf w nOvum w Warszawie na początku grudnia. Niestety przedłużyła mi się cała stymulacja przez polipa na macicy, którego trzeba było wyciąć poprzez histeroskopię.
    Jutro zaczynam zastrzyki Gonalem F. W środę wizyta stymulacyjna.
    Protokół łagodny.

My z mężem mamy prawie 200km do Warszawy, więc może któraś z Was wie czy konieczne jest przyjeżdzanie do kliniki co drugi dzień podczas stymulacji? Dodam, że moja szefowa nic nie wie gdzie i po co jeżdżę, a biorąc tak często urlop zacznie coś knuć...

Biorąc pod uwagę to co napisała Aga ja bym brała od razu cały tydzień wolnego lub prosiła lekarza o zwolnienie lekarskie. Bo branie takich pojedynczych dni faktycznie wzbudza podejrzenia jeśli do tej pory nie miało to miejsca z taką intensywnością. Zapytaj najlepiej na wizycie jak to mniej więcej może wyglądać od momentu rozpoczęcia stymulacji, ile wizyt jest przewidzianych z jaką częstotliwością... może wytłumacz lekarzowi że masz taką a nie inną sytuację.
    PS. Swoją drogą mam dokładnie taką samą sytuację, też prawie 200km + kwestia pracy - u mnie nikt nie może się dowiedzieć, bo grozi to zwolnieniem + plotkami. Ja będę kombinować albo u rodzinnego albo innego specjalisty(bo zwolnienie od ginekologa też dziwnie wręczyć szefowi :/).

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mihito, kochana dziękuje za podsunięcie dobrego pomysłu:)

Zapytam w środę jak to będzie wyglądać, bo rzeczywiście bez sensu co chwile pytać się szefowej czy mogę wziąć urlop... U mnie koleżanki wiedzą po co jeżdżę do Warszawy, bo nie raz mi pomogły i zamieniały się ze mną w grafiku, żebym mogła pojechać na wizytę.

A z innej beczki- pierwszy zastrzyk mamy za sobą:) Mój mąż mnie zaskoczył, bo tak się wzbraniał, że on mi igły nie wbije, a poszło mu bardzo profesjonalnie :)
    Oby te zastrzyki coś dały...

Miłego dnia! :)

mihito lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba częstotliwość wizyt zależ od tego jak reaguje się na leki i jak rosną pęcherzyki. Moje dosyć szybko - chyba rosły bo punkcja była w 10dc. Transfer mam w środę w 15dc.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was. Leczę się ogólnie w Inviccie i jestem po drugim nieudany in vitro. Z racji tego, ze kiedyś leczylam się w Novum zapisałam sie tam na konsultację. Mam umówioną wizytę do dr Wojewódzkiego. Co myślicie o tym lekarzu? Warto jest sie do niego wybrać?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa ja jestem z niego bardzo zadowolona, co prawda po pierwszej wizycie chciałam zmienić, ale dałam mu szanse i nie żałuje.

dqpranliysvka661.png
    relgdf9him4y17cs.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w jaki miałaś protokół? Bardzo szybko to wszystko to u Ciebie idzie :) trzymam kciuki! Ja 11ego mam wizytę więc się pewnie gdzieś miniemy :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem zdziwiona, że to tak szybko idzie. Lekarz wpisał w dokumentacji adnotacje o protokole A - więc chyba krótki ;)Zastrzyki przyjmowałam od 2dc, wizyta w 6dc, podglądanie w 8dc i punkcja w 10dc. Teraz niecierpliwie czekam na transfer :):):)

dqpranliysvka661.png
    relgdf9him4y17cs.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam zastrzyki dopiero w 5dc. U mnir nie wiadomo czy transfer bedzie w tym cyklu ze względu na bardzo wysokie amh. Któraś z was spotkała sie z hiperstymulacja? Ufam klinice nOvum i wierzę, że obejdzie się bez skutków ubocznych ststymulacji...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez do Wojewódzkiego chodzę.lekarz jest moze troszke specyficzny ale to kwestia przyzwyczajenia sie ;) uważam go za bardzo dobrego fachowca. Dwóje moich znajomych tez do niego chodziła i sa zadowolone (no i maja dzieciaczki;)

My równiez mamy ponad 200km. Co prawda ja najpierw zahaczę o jedna inseminacje (mam nadzieje ze w lutym) a potem podchodzimy do ivf. Co do wizyt to lekarz powiedzial, zebym pierwsze usg po stymulacjo około 8 dnia cyklu zrobila u siebie w miescie i zadzwonila z wynikiem. I wtedy powie co dalej. Ale moze przy ivf trzeba jezdzic do nich.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak bo mi powiedzieli, że muszą też zzrobić badania krwi i usg. Skoro wszystko mamy refundowane to i tak wole pojechac do nich, bo u mnie w mieście to lekarze olewaja pacjentów i robią wszystko "na odwal się"

f2w3rjjg9i651cla.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Mam pytanie do Was. Leczę się ogólnie w Inviccie i jestem po drugim nieudany in vitro. Z racji tego, ze kiedyś leczylam się w Novum zapisałam sie tam na konsultację. Mam umówioną wizytę do dr Wojewódzkiego. Co myślicie o tym lekarzu? Warto jest sie do niego wybrać?
    A czemu przestałaś się leczyć w Novum? Jeśli mogę spytać:)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy miałyście do czynienia na swojej drodze z dr Anną Lewicką? Co o niej myślicie?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A czemu przestałaś się leczyć w Novum? Jeśli mogę spytać:)
    Leczylam sie u dr Szulca, ale przestał leczyć w Novum. Trafiłam do dr Obuchowskskiej i bardzo się zrazilam

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci w niej nie odpowiadało? Pytam, bo jakbym kiedyś miała na nią przypadkiem trafić to wolę wiedzieć;)

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś miał do czynienia z dr Starosławską?

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie była bardzo wyniosła. Nie chciała mnie w sumie zbadać, bo byłam wtedy podczas stymulacji CLO u normalnego gina. Uznała, że jak sie leczę u niego, to niepotrzebnie jej głowę zwróciłam. Mam tylko 157 i ze względu na niski wzrost mam małe narządy wewnętrzne, macice tez, a ona zaczęła mnie straszyć, ze tp jest powód niepłodności :/

Anuśla lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!

Jutro mam pierwszą wizytę stymulacyjną i nie pamiętam czy do badań krwii trzeba być na czczo? Wiem, że zastrzyk muszę zrobić 4h przed pobraniem krwii.

Spanikowałam :P

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Kropek Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba być na czczo do tych badań
    aniesiack wrote:
    Dziewczyny pomocy!

Jutro mam pierwszą wizytę stymulacyjną i nie pamiętam czy do badań krwii trzeba być na czczo? Wiem, że zastrzyk muszę zrobić 4h przed pobraniem krwii.

Spanikowałam :P

10.02.15 - 1 ICSI - blastocysta 4AA
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropek wrote:
    Nie trzeba być na czczo do tych badań

Ok bardzo dziękuję :) już mi się wszystko miesza...

f2w3rjjg9i651cla.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ