X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Od inseminacji do in vitro
Odpowiedz

Od inseminacji do in vitro

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia chodzi mi o to ze ci psychoterapeuci wspolpracuja miedzy soba to się znają. Nie wysyłam cie do łodzi ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Może nie będzie tak źle! Psycholog to fajny pomysł. Może poleci jak odreagować, zapomnieć na chwilę i się wyżyć.

Mixa pracujesz?
    Pracuje, wyjścia nie mam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora a jaki masz dalej plan, jak z tego iui nic nie wyjdzie?

• mandragora Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam większych planów Mixa ;) na razie mam plan jutro zrobić betę jesli tempka jednak będzie na takim poziomie jak jest i plamienie się znów nie pojawi. Póżniej jak beta będzie ciążowa to mój maz się napije wieczorem a jak nie to sie napijemy obydwoje z rozpaczy ;) - jutro przyjeżdża moja przyjaciółka z Zamościa na wekend. W poniedziałek mam już umówioną wizytę w klinice. W 7 dpo robiłam prolaktyne i wyszła za wysoka wiec na pewno spróbuję coś z tym zrobic, a reszta to się okaże ;) NO chyba ze była to prolaktyna ciążowa ;) ale sądząc po bólach @- owych to nie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może będzie dobrze, te @-we bóle są normalne na początku ciąży, może się udało, mocno kciuka za to

• mandragora Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak, pamięta bóle we wcześniejszej ciąży i pamiętam plamienie implantacyjne jakie miałam. To raczej nie to ;) no ale też nie zabrania mi to wierzyć że a może jednak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze wyniki tylko potwierdzają statystyki, jak ktoś ma problem, to chyba tylko na cud może liczyc

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Sysia chodzi mi o to ze ci psychoterapeuci wspolpracuja miedzy soba to się znają. Nie wysyłam cie do łodzi ;)
    A no spoko :) Źle Cię zrozumiałam. Możesz popytać o Warszawę :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    Te nasze wyniki tylko potwierdzają statystyki, jak ktoś ma problem, to chyba tylko na cud może liczyc
    I za jednym problemem chowa się 10 kolejnych!!!! Bądź człowieku mądry.... Mixa o której jutro badanko?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 13.30 mam się stawić, spotkanko xz anestezjologiem i badanko, mam nadzieje, ze szybko mi to minie, mam już pełne gacie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie :) Potrzymać Cię za rękę?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, nie martw się histeroskopią!!! ja miałam trzy razy - naprawdę pikuś! nie jesteś niczego świadoma, nie ma się czego bać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Dobrze będzie :) Potrzymać Cię za rękę?
    No jakbyś była taka miła :-)
    Dzięki Mount za pocieszenie...

Limia lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam sobie materiały z kliniki i nie rozumiem jednego. Za zamrożenie zarodków place dodatkowo 800 zl i jeszcze dodatkowo ok 4 tys za transfer. To jakies chore

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tys za kolejny transfer? to sporo, u mnie 1500, ale ja już na forum inv pisałam, ze nie przesądzam, ze ewentualne inv odbędzie się w tej klinice, do której chodze- zobacze jaki pakiet mi proponują w obu-tzn ile dodatkowych działan wspomagających, na forum i inv dziewczyny pisza o podawaniu zarodków na kleju, o nacinaniu zarodków, o nacinaniu macicy - zobacze co mi zaproponują

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraza mnie to wszystko! Chcę juz podejść do in vitro!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba sysiaa dobrze przygotować grunt pod to inv, zrobić wszystie badania, pogadać z lekarzami, skonsultować, rozważyć dostępne opcje, ja nie chcę takiego in vitro za kase na slepo a jak nie wyjdzie to mój problem... nie ma co robić inv na łapu capu, potem dopiero bedzie dół i co ?-kolejne inv i coś bedzie po każdym się okazywać-to byłby koszmar

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie masz święta racje :) co ja bym zrobiła bez Ciebie :) jak bede teraz to pogadam jak i co dokładnie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No w sumie masz święta racje :) co ja bym zrobiła bez Ciebie :) jak bede teraz to pogadam jak i co dokładnie
    ja zapytam wprost co mozna zrobic więcej i ile bedzie kosztowało i powiem, ze nie podejdę dwa razy do inv, tylko raz, wiec niech mi od razu wszystkie opcje możliwe zapodadza, a nie wyciągają kase po kolei

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko trzeba trafić na kompetentnego lekarza i będzie dobrze :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ