X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Od inseminacji do in vitro
Odpowiedz

Od inseminacji do in vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pójde do obu klinik i pogadam,zobacze co zaproponują,pewnie cudów nie ma,ale bez tego nie zdecyduje się na inv, jak czytam te fora e , to wydaje mi się, ze te kliniki kase robią na ludzkim nieszczesciu, robia inv a potem dopiero zlecają dodatkowe badania jak iles tam nieudanych prób już jest, to nie mozna pacjentce od razu zaporponować - albo robi takie i srakie badania, albo robi inv w ciemno- jak woli

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu jest problem. Przydalby sie jakis gin w rodzinie albo coś....

Mixa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    I tu jest problem. Przydalby sie jakis gin w rodzinie albo coś....
    szkoda, ze nie mozna ufać lekarzom bez tego, bo ja nie wiem o co chodzi, dlaczego ten klej na implementacje zarodka jedne kliniki używaja inne nie, a niektóre używają i nie mówią, albo daja wgratisie za oddanie komórek jajowych, masakra dla mnie, czuje sie jak głupol totalny jak się takich rzeczy dowiaduje, a człowiek chodzi na wizyty, płaci, szprycuje się proachami i myśli, ze robi co moze najlepszego

• mandragora Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa trzymam kciuki za badanie. Daj znac jak juz będzie po wszystkim ;) ściskam mocno ;)powodzenia

Mixa, bella84 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś rano na badaniu AMH, bo ciekawe jest to, że przez dwa lata leczenia nikt tego nie zlecił. To badanie potwierdza PCO, podejrzewane u mnie. W piątek wyniki

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Byłam dziś rano na badaniu AMH, bo ciekawe jest to, że przez dwa lata leczenia nikt tego nie zlecił. To badanie potwierdza PCO, podejrzewane u mnie. W piątek wyniki
    no to zobaczysz, ja mam niskie z kolei, ale co zrobić, jak sie nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma - ja mówi mądre przysłowie ludowe ;-)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj kariotyp moj i męża. Mam już zaświadczenie o staraniach przez dwa lata. Jutro idę na usg piersi i niedługo będzie już komplet badań. Coraz bliżej do 20.06. Mam nadzieje, ze sie zakwalifikujemy...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co to za sądny dzień 20.06? Klasyfikacja? A gdzie się dostaliście? W Invimedzie dobrze pamietam?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, invimed.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalia, to prosze napisz mi jakie badania w Invimedzie musiałas zrobić do inv oprócz tych co do iui
    ja bede podchodziła we wrocławskim Invimedzie i dzisiaj mnie lekarz zaskoczył jak powiedział, ze przygotowania do inv bedę trwały 2 tygodnie w moim przypadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 20:44

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu, bardzo szybko będziesz miała wyniki amh, gdzie tak?? Ja czekałam 3 tyg i też mi potwierdził wynik moje pcos (mam 4,3).

age.png
    age.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    konwalia, to prosze napisz mi jakie badania w Invimedzie musiałas zrobić do inv oprócz tych co do iui
    ja bede podchodziła we wrocławskim Invimedzie i dzisiaj mnie lekarz zaskoczył jak powiedział, ze przygotowania do inv bedę trwały 2 tygodnie w moim przypadku
    Jeżeli chodzi o badania, to zależy od tego jakie już masz.
    Ogólnie potrzebne są:
    cytologia, kariotyp (dla dwóch osób), USG piersi, FSH, AMH, Sód, Potas, APTT, Morfologia, Toxoplazma, CMV, Rub/Różyczka, TSH, prolaktyna, grupa krwi.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie mam tylko kariotypu i usg piersi, a po co te usg piersi w ogóle?
    a histeroskopia nie jest potrzebna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 20:52

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was jest z trojmiasta? Jak tak to moge polecic z reka na sercu swojego lekarza :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was jest z trojmiasta? Jak tak to moge polecic z reka na sercu swojego lekarza :)
    ja z Wrocławia

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg musisz mieć aktualne. Podejrzewam, ze kontrolnie czy nie masz guzków i jesteś zdrowa... Sod, potas, aptt, fsh, prolaktyna, morfologia, toxo, tsh i cmv musza być nie starsze niż 3 miesiące. Histeroskopia na początek nie jest wymagana. Może sie zdarzyć, ze po kwalifikacji lekarz Ciebie skieruje.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Usg musisz mieć aktualne. Podejrzewam, ze kontrolnie czy nie masz guzków i jesteś zdrowa... Sod, potas, aptt, fsh, prolaktyna, morfologia, toxo, tsh i cmv musza być nie starsze niż 3 miesiące. Histeroskopia na początek nie jest wymagana. Może sie zdarzyć, ze po kwalifikacji lekarz Ciebie skieruje.
    kurcze, aja za te badania tyle kasy zapłaciłam i znów je musze powtarzac, jak mam ze stycznia? jakiś dramat... dodatkowa kasa, pamiętam że wtedy wywalilismy z męzem na to 1400 pln, czy to jest może w pakiecie inv?
    mnie wysłał na histeroskopię po 2 nieudanych iui i nic na niej nie znalzeiono-wszystko w porząsiu, zła byłam, ze muszę przejść te badnie, ale bez niego nie podeszłabym do inv jak tak sobie o tym myślę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:12

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana badania do kwalifikacji rząd niestety nie refunduje...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede robiła komercyjne, dlatego się zastanawiam czy to dodatkowy koszt oprócz cennika
    a zaproponowali ci inv po 3 iui czy jka, u mnie na poczatku była mowa o 6 iui, a teraz zeszło na 3, choć wyniki mam ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:16

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak z wrocka to nie pomoge :) swoja droga wybieram sie tam i wybieram bo tak wszyscy starowke zachwalaja i sie wybrac nie moge :p ale mam plan w tym roku po drodze do pragi :p

Mixa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ