Od inseminacji do in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypójde do obu klinik i pogadam,zobacze co zaproponują,pewnie cudów nie ma,ale bez tego nie zdecyduje się na inv, jak czytam te fora e , to wydaje mi się, ze te kliniki kase robią na ludzkim nieszczesciu, robia inv a potem dopiero zlecają dodatkowe badania jak iles tam nieudanych prób już jest, to nie mozna pacjentce od razu zaporponować - albo robi takie i srakie badania, albo robi inv w ciemno- jak woli
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:I tu jest problem. Przydalby sie jakis gin w rodzinie albo coś....
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Byłam dziś rano na badaniu AMH, bo ciekawe jest to, że przez dwa lata leczenia nikt tego nie zlecił. To badanie potwierdza PCO, podejrzewane u mnie. W piątek wyniki
-
nick nieaktualnykonwalia, to prosze napisz mi jakie badania w Invimedzie musiałas zrobić do inv oprócz tych co do iui
ja bede podchodziła we wrocławskim Invimedzie i dzisiaj mnie lekarz zaskoczył jak powiedział, ze przygotowania do inv bedę trwały 2 tygodnie w moim przypadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 20:44
-
Mixa wrote:konwalia, to prosze napisz mi jakie badania w Invimedzie musiałas zrobić do inv oprócz tych co do iui
ja bede podchodziła we wrocławskim Invimedzie i dzisiaj mnie lekarz zaskoczył jak powiedział, ze przygotowania do inv bedę trwały 2 tygodnie w moim przypadku
Ogólnie potrzebne są:
cytologia, kariotyp (dla dwóch osób), USG piersi, FSH, AMH, Sód, Potas, APTT, Morfologia, Toxoplazma, CMV, Rub/Różyczka, TSH, prolaktyna, grupa krwi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Usg musisz mieć aktualne. Podejrzewam, ze kontrolnie czy nie masz guzków i jesteś zdrowa... Sod, potas, aptt, fsh, prolaktyna, morfologia, toxo, tsh i cmv musza być nie starsze niż 3 miesiące. Histeroskopia na początek nie jest wymagana. Może sie zdarzyć, ze po kwalifikacji lekarz Ciebie skieruje.
-
nick nieaktualnyKonwalia wrote:Usg musisz mieć aktualne. Podejrzewam, ze kontrolnie czy nie masz guzków i jesteś zdrowa... Sod, potas, aptt, fsh, prolaktyna, morfologia, toxo, tsh i cmv musza być nie starsze niż 3 miesiące. Histeroskopia na początek nie jest wymagana. Może sie zdarzyć, ze po kwalifikacji lekarz Ciebie skieruje.
mnie wysłał na histeroskopię po 2 nieudanych iui i nic na niej nie znalzeiono-wszystko w porząsiu, zła byłam, ze muszę przejść te badnie, ale bez niego nie podeszłabym do inv jak tak sobie o tym myślę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:12
-
nick nieaktualnyja bede robiła komercyjne, dlatego się zastanawiam czy to dodatkowy koszt oprócz cennika
a zaproponowali ci inv po 3 iui czy jka, u mnie na poczatku była mowa o 6 iui, a teraz zeszło na 3, choć wyniki mam ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:16