X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Od inseminacji do in vitro
Odpowiedz

Od inseminacji do in vitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Na Femare. Clo ciągnęła juz 7 cykli, wiec gin zaproponował zmianę
    no to moze ja też powinnam zmienić, moze 4 raz z rzędy clo nie dao rady, zwłaszcza ze mam mała dawkę... och, musze czekac do czwartku

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam duzo pozytywnych opinii. Ja mam skutki uboczne niestety. Rewolucje żołądka :(

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze Cię mandragora zmolestowałam na wspomniany temat na priv ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam lulu ;-)dobranocka

• Maka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Chciałabym się dopisać do wątku.. Po 2 IUI nieudanej - czekam obecnie na okres.. Humor- tragedia. Zastanawiam się czy jest w ogóle sens podchodzić do kolejnych IUI... Niestety musimy patrzyć na koszty... Budżet ograniczony... Orientujecie się może ile trzeba wyłożyć z własnej kieszeni przy refundowanym IVF?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro wizyte u swojego lekarza. Chcemy pogadac o ewentualnym in vitro. Zawsze mialam poukladany plan, a teraz mam metlik w glowie... Starac sie jeszcze naturalnie, a moze jeszcze IUI ( mialam juz 3), czy moze jednak juz teraz uderzac "z grubej rury".... Doslownie milion mysli na minute... Jestem juz tym zmeczona :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce 3 ostatniej iui i dalej lecę z inv, trochę mnie to przeraza ze tak szybko-niby długo czekam na dziecko, ale tera boje się ze inv nie wyjdzie i co dalej? Lekarz mówi ze stymulacja u mnie będzie trwała 2 tyg, jalos expresowo...no ale nadzieja jest większą niż przy iui

• Limia Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, jeśli można wiedzieć, ile czasu staracie się o baby?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia daj znać co ustaliliscie z lekarzem.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam!
    Czy któraś z Pań startuje w lipcu?

Miłego dnia!

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne ja :) spotykamy się :)

Mixa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Mixa, jeśli można wiedzieć, ile czasu staracie się o baby?
    Powiem Ci,ze były przerwy w tych staraniach, ale wogole się nie zabezpieczamy od prawie 7 lat i jal do tej pory żaden gin w moim mieście nie chciał nawet dać mi tabsow wspomagających, teraz strzelił mi 35 lat o stwierdziłam, że teraz albo nigdy, wiec spróbuję inv...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mount wrote:
    Podbijam!
    Czy któraś z Pań startuje w lipcu?

Miłego dnia!
    Ja pod koniec lipca powinnam wystartować ze stymulacja

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    Ja pod koniec lipca powinnam wystartować ze stymulacja

To tak jak ja :) fajnie; razem będzie nam raźniej :)

• Limia Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie decyzja podjeta :)

Od sierpnia przygotowania, a we wrzesniu ICSI o ile wszystkie badania beda ok.

Konwalia, Mount lubią tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia a jak u Ciebie? Mialas robic IUI, juz po?

Konwalia lubi tę wiadomość

• pankati Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączę się do Was jeśli można. Jestem przed 1 IUI na cyklu naturalnym, chociaż moje pęcherzyki coś stoją w miejscu, a to już 20 dc (cykle wahają się od 26 do nawet 42 dni!!!) Nie nastawiam się pozytywnie, w ogóle mam jakieś negatywne podejście do ciąży, do dziecka. Też tak macie? Może problem z zajściem w ciąże leży tylko i wyłącznie w mojej głowie? Bo niby chcę dziecka, czas najwyższy, ale jakoś tak mi nie po drodze do niego. Prawie 2 lata starań i nic... Jakąś taką obojętność czuję w sobie w całym tym staraniu się...

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia jestem po 3 IUI, ale i tak 20.06 idziemy z badaniami na kwalifikacje do rządowego ivf. Mam nadzieje że się zakwalifikujemy. A co Wam doktorek powiedział? Nie macie szans na ciążę z inseminacji? Jakie badania macie zrobić? Jaki jest koszt? Czemu icsi? Oczywiście jeżeli mogę zapytać.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Limia jestem po 3 IUI, ale i tak 20.06 idziemy z badaniami na kwalifikacje do rządowego ivf. Mam nadzieje że się zakwalifikujemy. A co Wam doktorek powiedział? Nie macie szans na ciążę z inseminacji? Jakie badania macie zrobić? Jaki jest koszt? Czemu icsi? Oczywiście jeżeli mogę zapytać.

Konwalia, no to super :) A kiedy miałaś insemkę? Trzymam mocno kciuki!

Jeżeli chodzi o nas, to mamy szansę na ciążę z inseminacji, naturalnie właściwie również. Pojawił się jednak pewien element zniecierpliwienia, który zdecydowanie nie pomaga w zajściu w ciążę.

Obecnie można powiedzieć, że borykamy się z niepłodnością idiopatyczną. Mieliśmy co prawda "epizod" obniżonych parametrów nasienia (morfologia), ale od roku niezmiennie jest ok. Jednocześnie w związku z tym, że pojawiły się swego czasu problemy z jakością nasienia będziemy mieli ICSI, żeby nie było żadnej niespodzianki ;)

Na refundację się nie łapiemy, nie jesteśmy w stanie udokumentować 2 - letniego leczenia, w Invimedzie leczymy się dopiero od roku.

Plan jest taki, że w cyklu poprzedzającym ICSI (czyli w sierpniu) będę brała tabletki antykoncepcyjne, no a potem ruszamy ze stymulacją. Na razie dr nie wtajemniczał nas w szczegóły ;)

Co do badań to na razie mamy zlecony kariotyp (oboje), AMH i hormony.

Zaczynam czytać wątek o IVF ;)

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ