Od inseminacji do in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:) Chciałabym się dopisać do wątku.. Po 2 IUI nieudanej - czekam obecnie na okres.. Humor- tragedia. Zastanawiam się czy jest w ogóle sens podchodzić do kolejnych IUI... Niestety musimy patrzyć na koszty... Budżet ograniczony... Orientujecie się może ile trzeba wyłożyć z własnej kieszeni przy refundowanym IVF?
-
A ja mam jutro wizyte u swojego lekarza. Chcemy pogadac o ewentualnym in vitro. Zawsze mialam poukladany plan, a teraz mam metlik w glowie... Starac sie jeszcze naturalnie, a moze jeszcze IUI ( mialam juz 3), czy moze jednak juz teraz uderzac "z grubej rury".... Doslownie milion mysli na minute... Jestem juz tym zmeczona
-
nick nieaktualnyJa chce 3 ostatniej iui i dalej lecę z inv, trochę mnie to przeraza ze tak szybko-niby długo czekam na dziecko, ale tera boje się ze inv nie wyjdzie i co dalej? Lekarz mówi ze stymulacja u mnie będzie trwała 2 tyg, jalos expresowo...no ale nadzieja jest większą niż przy iui
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimia wrote:Mixa, jeśli można wiedzieć, ile czasu staracie się o baby?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podłączę się do Was jeśli można. Jestem przed 1 IUI na cyklu naturalnym, chociaż moje pęcherzyki coś stoją w miejscu, a to już 20 dc (cykle wahają się od 26 do nawet 42 dni!!!) Nie nastawiam się pozytywnie, w ogóle mam jakieś negatywne podejście do ciąży, do dziecka. Też tak macie? Może problem z zajściem w ciąże leży tylko i wyłącznie w mojej głowie? Bo niby chcę dziecka, czas najwyższy, ale jakoś tak mi nie po drodze do niego. Prawie 2 lata starań i nic... Jakąś taką obojętność czuję w sobie w całym tym staraniu się...
-
Limia jestem po 3 IUI, ale i tak 20.06 idziemy z badaniami na kwalifikacje do rządowego ivf. Mam nadzieje że się zakwalifikujemy. A co Wam doktorek powiedział? Nie macie szans na ciążę z inseminacji? Jakie badania macie zrobić? Jaki jest koszt? Czemu icsi? Oczywiście jeżeli mogę zapytać.
-
Konwalia wrote:Limia jestem po 3 IUI, ale i tak 20.06 idziemy z badaniami na kwalifikacje do rządowego ivf. Mam nadzieje że się zakwalifikujemy. A co Wam doktorek powiedział? Nie macie szans na ciążę z inseminacji? Jakie badania macie zrobić? Jaki jest koszt? Czemu icsi? Oczywiście jeżeli mogę zapytać.
Konwalia, no to super A kiedy miałaś insemkę? Trzymam mocno kciuki!
Jeżeli chodzi o nas, to mamy szansę na ciążę z inseminacji, naturalnie właściwie również. Pojawił się jednak pewien element zniecierpliwienia, który zdecydowanie nie pomaga w zajściu w ciążę.
Obecnie można powiedzieć, że borykamy się z niepłodnością idiopatyczną. Mieliśmy co prawda "epizod" obniżonych parametrów nasienia (morfologia), ale od roku niezmiennie jest ok. Jednocześnie w związku z tym, że pojawiły się swego czasu problemy z jakością nasienia będziemy mieli ICSI, żeby nie było żadnej niespodzianki
Na refundację się nie łapiemy, nie jesteśmy w stanie udokumentować 2 - letniego leczenia, w Invimedzie leczymy się dopiero od roku.
Plan jest taki, że w cyklu poprzedzającym ICSI (czyli w sierpniu) będę brała tabletki antykoncepcyjne, no a potem ruszamy ze stymulacją. Na razie dr nie wtajemniczał nas w szczegóły
Co do badań to na razie mamy zlecony kariotyp (oboje), AMH i hormony.
Zaczynam czytać wątek o IVF