Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Od inseminacji do in vitro
Odpowiedz

Od inseminacji do in vitro

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Konwalia a jak długo Ty masz czekać na decyzję o refundacji? Byliście juz na wstępnej wizycie?
    Na wstępnej wizycie byliśmy. Teraz idziemy z badaniami i będzie decyzja.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ile cykli czekacie?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie na dzidziusia ile czekamy? Teraz jest 28 cykl a na badania do ivf potrzebowalismy około 2 cykli.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limia wrote:
    Mixa, 10 % to nie 0 :) niezaleznie od wiary w ta metode, trzeba przyznac, ze ciaze po insemie jednak sa
    są , są ;-) niektórzy maja szczęście ;-) ja czekam na swoje ;-)

Limia lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi właśnie o badania do in vitro. No to troszkę sie z tym schodzi

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysia, to zalezy jakie masz już badania i kiedy były robione, mi teraz gin sprawdzał i brakowało tylko kariotypu, na który czekamy, poza tym powiedział, ze po iui trzeba odczekac 1 miesiąc, spr czy nie ma torbieli i od @ zacząć stymulacje, a Ty jak rozmawiałaś z lekarzem?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na kariotyp czekaliśmy 5 tygodni. Nawet jak hormony się robiło to u mnie w klinice chcą nie starszych niż 3 miesiące. A niektóre trzeba zrobić w konkretnym dc.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    My na kariotyp czekaliśmy 5 tygodni. Nawet jak hormony się robiło to u mnie w klinice chcą nie starszych niż 3 miesiące. A niektóre trzeba zrobić w konkretnym dc.
    no tak, ale na hormony czeka się krótko,
    więc ten jeden m-c przerwy wystarczy, bo kariotyp i tak zalecają wcześniej, a u mnie jest tak, ze jak go nie zrobisz, to i tak możesz podejść do inv,a ja podchodząc do 3 iui liczyłam sie porażka i planowałam inv i poszliśmy na kariotyp, dzisiaj robiłam progesteron w zwykłym laboratorium cena za to badanie to mniej niż połowa ceny w klinice- zapłaciłam 23pln, a w klinice 46...

• Limia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu poprzedzajacym in vitro mam brac od 2-3 dc tabletki antykoncepcyjne, zeby wyciszyc jajniki, wiec w moim przypadku przygotowania beda trwaly nieco dluzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałam, ze tak jest, a ja bez tabletek nie miałam owulacji, wiec pewnie dlatego postawili na naturalny cykl

• mandragora Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa i jak progesteron?

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, jaja jak berety, poszłam zrobić progesteron i wynik na drugi dzień, co oznacza, ze w poniedziałek

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge sie dolaczyc? Mnie tez czeka ta"przyjemna" przeprawa przez badania, wyniki, hormony az do spotkania face to face z inv. Trudno mi ale innego wyjscia nie ma. "Kupno" dziecka...nie moge uwierzyc ze to mnie dotyka. Posaiadanie dziecka za pieniadze. :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj anula, najgorsze , ze to tak nie do konca jest, ja kiedys myślałam, ze in vitro daje jakies 80-90% a to zaledwie 40 w powiewach, no ale zawsze więcej niż iui,
    dla mnie najgorsze jest to, ze tyle badań, tyle wyników a ja nie wiem wciąż czemu mi się nie udaje, dreczy mnie to i denerwuje, myślałam może, ze coś znajdą podczas hiseroskopii, że mam problem z progesteronem, a dzisiaj sie okazało, ze nie...hormony ok, na stymulacje reaguje a ciąży jak nie było, tak nie ma, dlatego ciekawa jestem czy inv wypali, a żaden lekarz nam tego nie powie, bo po pierwsze szanse zawsze są, a po drugie pewnie sam nie wie i po trzecie z czego niby kliniki in vitro żyją...

anula23 lubi tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, glowy do gory :) uda nam sie, a pozytywne nastawienie to polowa sukcesu :) in vitro to nie jest "kupowanie" dziecka tylko korzystanie z dobrodziejstw wspolczesnej medycyny.
    A z tego ze wyniki sa dobre to nalezy sie cieszyc :)

Mixa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa, moze za pieniadze sie lepiej przyloza do inv....no i przeciez po 35 roku zycia 3 zarodki wprowadzaja. Ponizej 35 lat to dwa zarodki. Musi sie udac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, ze do 35 lat jeden a po 35 latach dwa, a czasem jednak odradzają, bo ciąża mnoga to obciążenie, poza tym anula nie wiadomo jak pójdzie stymulacja i ile dobrych komórek jajowych uzyskają, a ile się zapłodni i przetrwa, podczytuje forum o inv i widzę, co dziewczyny piszą, nie jest łatwo, nawet te laksi, co mają po kilkanaście komórek pobranych nie mają potem nie wiadomo jakiej liczby zarodków,
    ja sama nie zgodziłabym się na podanie 3 zarodków, to jakiś hardcore dla mnie, nie chciałabym trojaczków, bałabym się,że nawet jakbym zaszła, to nie donoszę, takie dzieci napewno wczesniej się rodzą
    a co odpłatności za inv- to co im zalezy kto im kase płaci- wązne że na konto wpływa, czy mają z ministerstwa, czy z nfz-tu czy z twojego konta, kasa to kasa, jedyne na co liczę w tym wszystkim to, ze zalezy im na pozytywnych wynikach, bo to one budują renomę kliniki i sciągaja pacjentki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:17

anula23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem Mixa tylko czytalam o tym to tak pisalo. Ale jak jest naprawde to nie wiem. Na trojaczki tez bym sie nie zgodzila. Juz przy blizniakach jest co robic. No a najpierw czy to sie zaplodni, tsk jak mowisz, nie wiadomo. U mnie nie wiadomo czy dojdzie do stymulacji skoro jajniki produkuja puste pecherzyki bez komorki w srodku. Nie pytalam o to jeszcze bo do konca wierzylam ze mnie ominie ta "przyjemnosc".

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie coś na temat, czy zapadła decyzja, ze leki do stymulacji tez maja być refundowane?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula23 wrote:
    nie wiem Mixa tylko czytalam o tym to tak pisalo. Ale jak jest naprawde to nie wiem. Na trojaczki tez bym sie nie zgodzila. Juz przy blizniakach jest co robic. No a najpierw czy to sie zaplodni, tsk jak mowisz, nie wiadomo. U mnie nie wiadomo czy dojdzie do stymulacji skoro jajniki produkuja puste pecherzyki bez komorki w srodku. Nie pytalam o to jeszcze bo do konca wierzylam ze mnie ominie ta "przyjemnosc".
    ja też anula mam wiele obaw,ale nawet nie chce pisac o nich...zobaczymy, głową muru nie przebijesz..może akurat się uda, a jak już inv nie pomoże to pozostaje adopcja- też sposób na macierzyństwo

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ