X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Od inseminacji do in vitro
Odpowiedz

Od inseminacji do in vitro

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi chcę zafundować zabieg.... Trochę lipa, ale cóż. Uparła się :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Mama mi chcę zafundować zabieg.... Trochę lipa, ale cóż. Uparła się :/
    jak chce, to dobrze-prezent od rodziców raz na jakis czas można dostac ;-) ty i tak się wyżyłujesz jeszcze zkasy, jak do inv dojdzie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak..... Mixa a Ty już zaczęłaś coś w tym kierunku?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no około 10 lipca mam wizyte i jka nie bedzie torbieli, to w połowie lipca stymulacja-krótki protokół i tyle-albo się uda, albo nie

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co na NFZ czy własny koszt?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na własny, nie mam dokumentacji do refundacji

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie :) Ja będę chwilę za tobą :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ozbaczymy, cośmnie dziwacznie jajniki pobolewały w tym cyklu, teraz jestem w połowie, jakoś bez tabsów owulacji nie czuje ;-( coś mi się tam chyba dzieje w tych jajnikach, ale ani śluzu płodnego, ani tempka w góre nie idzie, a w nosie to mam, robie inv i co ma byc to będzie, już mnie troche to wszystko wykańcza, chce powrotu do normalnego życia

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj żebyś wiedziała... Beztroskiego życia to i ja potrzebuję :( Teraz non stop wizyty, badania itd, a co najgorsze, to brak efektu

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie, ja już jestem tak znużona, ze chyba nawet powoli ten cel mi ulatuje, już dziecka nawet na mysli nie mam przy tym wszytskim...robie te inv a jak nie wyjdzie, to trudno- z koniem kopać się nie zamierzam, może się uda....zobaczymy, co czas przyniesie, ale chce już te starania mieć za sobą

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko nadzieję, że jak pojawi się mały Skrzat na świecie to szybko zapomnę o tym co przechodziliśmy :) i nam wszystko wynagrodzi

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie tak będzie ;-), ja z kolei patrzę na statystyki i dziecka swojego nie potrafię sobie wyobrazić, jak zobaczę-to uwierze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:23

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Piszę, może komuś przyda się moja wiedza. Aby udokumentować niepłodność idiopatyczna do ref. Ivf muszę przynieść historię choroby od swojego gina. Nie wystarczyło zaświadczenie, które wystawiła lekarz i które poleciła Pani na pierwszej wizycie. Gdyby od razu nam to powiedziano, to byśmy przynieśli a tak musimy czekać do 17.07, bo doktor kwalifikujaca jest na urlopie :/
    Jejciu, tylko my wiemy, co znaczy kolejny stracony miesiąc. I znów bezczynne oczekiwanie. Szkoda Konwalia, taka niefrasobliwość dla jednych oznacza tylko miesiąc później, ale dla nas to aż miesiąc.
    Ja sama też już siedzę jak na szpilkach i mam nadzieję, że mój "zawsze na czas" okres i tym razem będzie taki punktualny.

age.png
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjecie dziewczyny???? Co tam u was? Jak postępy???? W czwartek oprócz histero zapisałam nas też położnej, która zajmuje się refundacją in vitro. Zapiszę nas na wizytę kwalifikacyjną itd. Cieszę się , że wszystko idzie w dobrym kierunku, ale boje cię tego wszystkiego bardzo :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kurczę okres się spóźnia!! Test oczywiście negatywny, więc się już wnerwiłam na ten mój organizm, bo jak mi nie zależy to z zegarkiem przychodzi @, a jak już miałam być dzisiaj na wizycie kwalifikacyjnej, to tej małpy nie ma!!! Nie mogę się dogadać z moim ciałem, ja swoje, ono swoje!!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła małpa. Jutro ostateczna decyzja co do IVF, trzymajcie kciuki :)

age.png
    age.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, kciuki zacisniete :)

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znikam na IVF, bo się zakwalifikowaliśmy. Dziś zaczęłam stymulację gonalem f, idziemy krótkim protokołem. Dzięki za kciuki!!!!

Konwalia, paszczakin lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Kurcze mam problem, bo mam zacząć brać antyki na wyciszenie przed całą procedurą ivf, a ok godz. 17:20 dostałam plamienia przez chwilkę intensywniejsze, teraz znów prawie wcale ale to raczej jeszcze nie @) i nie wiem czy wziąć tą pierwszą tabl. anty czy dopiero jutro?? Co robić? Pomocy... Stanie się coś jeśli okazałoby się, że miałam wziąć dziś a wezmę jutro???

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, wrocilam po 3 miesiecznej przerwie. teraz czekam na @ i 4 ostatania iui. ale juz mam zbierac dokumentacje do invf. wiece jak dokladnie ma to wyglądac? czy wystarczy ksero kartoteki czy jakies oswiadczenie w poniedzilek ide do lekarza i chciałabym wiedziec o co prosic zeby nie chodzic tam i spowrotem. pozdr

bhywanlil4ktaodk.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ