Ovarin
-
WIADOMOŚĆ
-
katrisia28 wrote:Hej ja juz trace wszelka nadzieje na co kolwiek. Od wczoraj biore ovarin, dostinex euthyrox mam cykle 40 dniowe w tym momencie jestem w 33 dniu a moj pecherzyk ma dopiero 18mm czy ktoras z Was zaszla z ovarinem lub dostinexem
-
Hej:) ile maxymalnie można brać ovarin?Zaczęłam stosować tylko na regulację cyklu.Na pco choruje 5 lat,jedno dziecko już mam.W ciążę zaszlam w pierwszym cyklu staran:)) ale następna ciążę chce odłożyć na.jesien.I teraz nie wiem ile można brać ten ovarin
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj zaczynam przygodę z Ovarinem. Wiąże z nim duże nadzieje. Tyle dobrego tutaj wszystkie o nim piszecie. Jeśli będą jakieś efekty napiszę i ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 17:03
8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Mój pierwszy cykl z ovarinem jest bezowulacyjnym no ale tego się spodziewałam, bo jakby nie było nie jest to magiczny środek którego połknie się kilka tabletek i bum! ciąża zobaczymy jaki będzie następny, póki co wydaje mi się że mam mniejsze wahania nastroju, więc może faktycznie trochę poprawia hormony.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czy wiecie jak forma kwasu foliowego jest w Ovarinie? Zwykły czy metylowany?8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
U mnie Ovarin naprawdę pomógł. Od roku miałam plamienia 3-5 dni przed @. Lekarz przepisał mi go na początku stycznia i już w tym cyklu zauważyłam, że plamienia się skróciły a teraz nie mam ich wcale. Czekam do jutra. Jak nie przyjdzie @ idę robić test. Kto wie?
Emi12 lubi tę wiadomość
-
Biorę od miesiąca Ovarin i pierwszy raz od wielu lat wysypał mi się trądzik na twarzy i całym dekolcie... masakra
Czy to po tym leku?....8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
nick nieaktualny
-
ja ovarin biorę drugi cykl i wiążę z nim duże nadzieję, no w końcu drogi jest jak cholerka. ale dodatkowo biorę wit d i kwas foliowy mimo tego, że ovarin je zawiera. takie dostałam zalecenie od doktorka. mam nadzieję, że mi się tam ureguluje, bo zaraz stuknie mi 3 lata jak się staramy a efektów brak:/początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
a tak zmieniając temat, ovarinu bierze się dwie tabsy dziennie. ja je obie biorę z całą garścią pozostałych na noc. czy jak łykam dwie na raz to nic nie zaszkodzi? czy lepiej rozdzielić na rano i wieczorem?początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
nick nieaktualny
-
Emi12 wrote:Marlena ponoc lepiej rozdzielic jedna rano jedna wieczorem
robię tak bo i tak biorę tego wszystkiego całą garść i raz dziennie jest dla mnie po prostu wygodnie. no to może zaczne łykać tę jedną ranopoczątek starań sierpień 2014
Co dalej???