Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażka1985 wrote:Nadzieja ja dzwoniłam 31 to już mi proponowali na 3 czerwca także parę dni
-
Dziewczyny jakie macie zestawy leków do transferu ? Mam transfer w czwartek, i to co dostałam to jest masakra ... Pierwszy transfer udany mamy córkę, i to bez praktycznie leków, a teraz eh .... Tyle leków, dlaczego ?
Clexane, prulex, encerton ? Po co to wszystko ?Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Przyznam się że ich nie biorę, idę wg starej rozpiski bo dla mnie to za dużo, mówiłam o tym drAnulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Grażka1985 wrote:Nadzieja w Tarnowie jak dzwonisz na podane numery nawet chłop nie pyta gdzie tylko odrazu na tarnow
DziękujęGrażka1985 lubi tę wiadomość
-
Grażka! Mam wizytę na lipiec, miałabym szybciej ale mnie nie ma 😅 dziękuję raz jeszcze 😁
Grażka1985 lubi tę wiadomość
-
anulla91 wrote:Przyznam się że ich nie biorę, idę wg starej rozpiski bo dla mnie to za dużo, mówiłam o tym dr
-
Annie13 wrote:A co miałaś wcześniej? Co Ci dołożył?
Ostatnio miałam pregne, cyclogest, estrofem, accofil i to teraz biorę resztę odrzuciłam.
Dr powiedział że jak chce ryzykować to moja decyzja, ja mam już dziecko więc jeśli.sie nie uda to trudno, ja nie chce tyle tych leków.
Dostałam ich dużo encerton, prulex, vagifem, clexane masakra .... Dla mnie to za dużo to nie są witaminki.
Ostatnio się udało bez tego wszystkiego i mam 3 szansę wiec jeśli teraz się nie uda to się będę zastanawiać czy brać te leki czy dalej nie.Anulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Mmagda wrote:I co na to doktor że nie bierzesz leków. Ja mam scratching w tym tygodniu i transfer końcem czerwca.W poprzednim transferze też doktor dał wszystko co możliwe sterydy,accofil i tak się zastanawiam czy to nie popsuło wszystkiego,ciąża zakończona w 7 tygodniu.
Mnie dr za pierwszym razem powiedział że lepiej mniej leków żeby tego nie zepsuć ... Więc nie wiem dlaczego teraz coś się zmieniło,jak na USG powiedział że wszystko jest idealnieAnulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Ostatnio miałam pregne, cyclogest, estrofem, accofil i to teraz biorę resztę odrzuciłam.
Dr powiedział że jak chce ryzykować to moja decyzja, ja mam już dziecko więc jeśli.sie nie uda to trudno, ja nie chce tyle tych leków.
Dostałam ich dużo encerton, prulex, vagifem, clexane masakra .... Dla mnie to za dużo to nie są witaminki.
Ostatnio się udało bez tego wszystkiego i mam 3 szansę wiec jeśli teraz się nie uda to się będę zastanawiać czy brać te leki czy dalej nie.
Vagifem to estradiol (estrofem) tylko dopochwowo. Clexane to profilaktyka przeciwzakrzepowa, badałaś trombofilie?
Encorton 5 mg to w sumie też taka dawka minimalna…
Masz transfer na cyklu naturalnym?'92 👩
czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳
"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..." -
Grażka1985 wrote:Dziewczyny mam prośbę napiszcie mi jak wyglądają wizyty na monitoring w Tarnowie czy są te same godziny co zwykle przyjęcia czy nie. I wogole w jakich godzinach dr.przyjmuje bo zapomniałam zapisac
Dr jest codziennie, w niektóre dni zaczyna wcześniej, w inne później, zalezy czy jest w Krakowie rano i ma wizyty, punkcje, transfery czy tez nie. W niedziele zwykle monitoringi zaczynaja się najwcześniej, reszta dni koło 14-15.
Grażka1985 lubi tę wiadomość
starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
tvisha wrote:Dr jest codziennie, w niektóre dni zaczyna wcześniej, w inne później, zalezy czy jest w Krakowie rano i ma wizyty, punkcje, transfery czy tez nie. W niedziele zwykle monitoringi zaczynaja się najwcześniej, reszta dni koło 14-15.
-
Dziewczyny czy po zrobieniu badań z tej ogromnej listy od doktora czekałyście na wszystkie wyniki czy zapisywalyscie się na kolejną wizytę jak miałyście większość i resztę wyników potem doniosłyście?
Czekam jeszcze na pojedyncze wyniki ale z tego co jest napisane na stronie czas oczekiwania To 30 dni (czyli połowa lipca) i zastanawiam się czy zapisac się już na wizytę żeby przyspieszyć ewentualne szczepienia czy inne leczenie czy czekać i iść z kompletem badań -
Cześć dziewczyny
Ja również jestem pacjentką Krakovi. Podobno można tu jednak wykonywać badanie zarodków ale trzeba za nie zapłacić. Czy też macie takie informacje. Podobno w kilku klinikach w Polsce można badać nieodpłatnie (to kliniki które same badają a nie wysyłają).
I druga kwestia czy któraś z Was pytała o dawczynie komórek jajowych? Czy to będą komórki kobiet które były pacjentkami i się ich zrzekły? Czy może kobiet stymulowanych specjalnie do dawstwa (w co powątpiewam bo takim trzeba za komórki zapłacić). -
Hej Mam prośbę czy mogłabym prosić o dołączenie mnie do grupy na fb? Byłam u dr na 1 wizycie w tamtym roku. Dostałam ogromną listę badań do wykonania ( wiadomo jakie koszty itp. ) . I w związku z tym mam pytanie do Was czy robiłyście wszystkie badania w jednym czasie czy rozłożyłyście na kilka razy ? Jak narazie zrobiłam pakiet poronny (mutacje V leiden/mthfr itd ) i oczywiście dodatnie 4 mutacje a to dopiero początek Mam nadzieje ze dr nie bedzie mieć nic przeciw jak wykonam je w przedziale pół roku ...Czy lekarz zleca leki p/zakrzepowe przy dodatnich mutacjach V-leiden itd.? Staramy się z mężem ok 5 lat, wiele lekarzy już rozkłada ręce z diagnozą niepłodnośc idiopatyczna
-
Angelles wrote:Cześć dziewczyny
Ja również jestem pacjentką Krakovi. Podobno można tu jednak wykonywać badanie zarodków ale trzeba za nie zapłacić. Czy też macie takie informacje. Podobno w kilku klinikach w Polsce można badać nieodpłatnie (to kliniki które same badają a nie wysyłają).
I druga kwestia czy któraś z Was pytała o dawczynie komórek jajowych? Czy to będą komórki kobiet które były pacjentkami i się ich zrzekły? Czy może kobiet stymulowanych specjalnie do dawstwa (w co powątpiewam bo takim trzeba za komórki zapłacić).