X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
Odpowiedz

Pacjentki Dr Przybycienia - IVF

Oceń ten wątek:
  • Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do diagnostyka wcześniej,ja musiałam umawiać się na wizytę i przygotuj się na bardzo duży koszt .

Kari96 lubi tę wiadomość

• Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które będą podchodzić u dr do ivf z programu rządowego wiecie już może coś w tej sprawie kiedy rusza i wogole?

• Kari96 Debiutantka

Wysłany: 17 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację. Tak wiem wiem bo już doktor mnie uprzedził że duża suma może wyjść. Można płacić kartą czy lepiej gotówkę mieć przygotowaną od razu? Doktor mówił że część tych badań może pokryć refundacja(wpisał mnie na listę oczekujących). Te badania to tylko z krwi? ☺️

• Kari96 Debiutantka

Wysłany: 17 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka1985]Dziewczyny,które będą podchodzić u dr do ivf z programu rządowego wiecie już może coś w tej sprawie kiedy rusza i wogole?

Doktor jeszcze nic nie wie. Trzeba śledzić wiadomości na internecie albo w telewizji. W poniedziałek było jakieś spotkanie z Minister Zdrowia odnośnie tego programu. ☺️ Pozdrawiam

• Szabelka Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari96 wrote:
    Dziękuję za informację. Tak wiem wiem bo już doktor mnie uprzedził że duża suma może wyjść. Można płacić kartą czy lepiej gotówkę mieć przygotowaną od razu? Doktor mówił że część tych badań może pokryć refundacja(wpisał mnie na listę oczekujących). Te badania to tylko z krwi? ☺️

Miałaś już jakieś badania robione przed przyjściem do doktora czy wszystko będziecie dopiero robić?
    Pisałaś że to była pierwsza wizyta u doktora - dzwonił ktoś potwierdzić wcześniej? Doktor wola po nazwisku czy jest jakaś kolejka? 🙂

• Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartą można płacić tylko ustal sobie limit duzy :).niewiem czy masz wogole jakieś badania ale prywatnie wyjdzie Cie około 8 tys do 10..oczywiscie jesli nie mialas wczensiej zadnych robionych.Ja miałam seminogram męża zrobiony wcześniej więc tylko to mi odpadło. Kilka badań możesz zrobić w Krk najbliżej w szpitalu ale np. Jak ja robiłam pół roku temu z 10 chyba z 6 nie robili w tym czasie także licząc drogę prywatnie wyszło by mnie to samo. Najdroższe genetyczne same jedno nie pamiętam kir czy kariotyp ale wyniosło mnie prawie 1000 jedno. Badania tylko z krwi bo chyba że męża seminogram to wiadomo...:)

• Kari96 Debiutantka

Wysłany: 17 maja, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartą można płacić tylko ustal sobie limit duzy :).niewiem czy masz wogole jakieś badania ale prywatnie wyjdzie Cie około 8 tys do 10..oczywiscie jesli nie mialas wczensiej zadnych robionych.Ja miałam seminogram męża zrobiony wcześniej więc tylko to mi odpadło. Kilka badań możesz zrobić w Krk najbliżej w szpitalu ale np. Jak ja robiłam pół roku temu z 10 chyba z 6 nie robili w tym czasie także licząc drogę prywatnie wyszło by mnie to samo. Najdroższe genetyczne same jedno nie pamiętam kir czy kariotyp ale wyniosło mnie prawie 1000 jedno. Badania tylko z krwi bo chyba że męża seminogram to wiadomo...:)

Dziękuję za informacje. Zwiększe sobie limit na karcie w razie czego. ☺️Mąż badania miał robione(seminogram) i ja też wcześniej niektóre miałam ale nie takie co doktor mi teraz zlecił. Ogólnie jestem po laparoskopii i mam obydwa przewody niedrożne (zabieg robiony pół roku temu). Ja mam w Diagnostyce w Tarnowie robić wszystkie tam gdzie doktor przyjmuje także całe szczęście nie muszę nigdzie jeździć tylko w jednym miejscu wszystko ☺️

• Kari96 Debiutantka

Wysłany: 17 maja, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałaś już jakieś badania robione przed przyjściem do doktora czy wszystko będziecie dopiero robić?
    Pisałaś że to była pierwsza wizyta u doktora - dzwonił ktoś potwierdzić wcześniej? Doktor wola po nazwisku czy jest jakaś kolejka? 🙂

Tak miałam wyniki badań i co ginekolog mi zleciła i też wyniki ze szpitala. Męża wyniki seminogramu też wzięłam ☺️ wolałam się przygotować. Ogólnie jestem po laparoskopii( niedrożne obydwa przewody) pół roku temu miałam zabieg. Nikt wcześniej nie dzwonił. Jak zajechałam poszłam do recepcji mówiłam że jestem umówiona na wizytę. Wpisała Pani moje dane do kartoteki i weszłam. Udało mi się bo miałam na godzinę 13.30 a weszłam o 13 i nie było nikogo ☺️

• Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari 96 no właśnie to jest dobre ,że to chociaz na miejscu nie trzeba nigdzie jeździć.

• Kari96 Debiutantka

Wysłany: 17 maja, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka1985]Kari 96 no właśnie to jest dobre ,że to chociaz na miejscu nie trzeba nigdzie jeździć.

No oto właśnie chodzi. Mnie to cieszy ☺️ Pozdrawiam. Miłej nocki ☺️

• WiolaA Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja101 wrote:
    Moja pierwsza wizyta była długa i wnikliwa, dr bardzo dokładnie przeglądał wszystkie badania, dopytywał, słuchał i przepisywał sobie większość rzeczy do swojej karty (którą później zawsze drukuje na kolejnych wizytach). Z tym, że ja miałam ogrom badań już zrobionych, ale i tak zapisał kolejny ogrom :)
    Z tego co zauważyłam to przy wizytach nie ma za bardzo opóźnień, chyba że jakaś sytuacja że dr jedzie z zabiegów z Krakowa, coś się przedłużyło albo jakieś korki po drodze, bo wypadek itd., ale wydaje mi się, że zwykle wizyty są punktualnie.
    Dr wykonuje usg, bardzo dokładne.

Hej
    Mogę o kilka rzeczy zapytać na priv ?
    Ja mam podobnie już bardzo długą historię , 4 transfery za mną i masą badań ale teraz przenoszę się do tego Pana Doktora i chciałam zapytać jakie badania dodatkowo Ci jeszcze zlecił 😊

preg.png
  • Zoja101 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaA wrote:
    Hej
    Mogę o kilka rzeczy zapytać na priv ?
    Ja mam podobnie już bardzo długą historię , 4 transfery za mną i masą badań ale teraz przenoszę się do tego Pana Doktora i chciałam zapytać jakie badania dodatkowo Ci jeszcze zlecił 😊

Jasne :)

Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
    2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
    2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
    W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
    2023r. - 2 procedura: 4 transfery
    1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
    2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
    3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
    Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
    4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 <3 18dpt beta 7700 <3 <3
  • Szabelka Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u Doktora i skierował mnie na badania Prokocimia, jednak przy umawianiu się okazało się że tam mogą mi tylko zrobić Allo-mrl i cross match.
    Do zrobienia mamy jeszcze cytokiny, fragile X, komórki nk i polimorfizm IGF2 Apal

Dziewczyny z Krakowa i okolic możecie podpowiedzieć gdzie robiłyście te pozostałe badania?🙂

• Szabelka Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi11 wrote:
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 🙂

Justi11 czy ja też mogę prosić o dodanie mnie do grupy? Jestem po 1 wizycie uDoktora 🙂

Justi11 lubi tę wiadomość

• Statira Nowa

Wysłany: 22 maja, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Jestem po wizycie u Doktora i skierował mnie na badania Prokocimia, jednak przy umawianiu się okazało się że tam mogą mi tylko zrobić Allo-mrl i cross match.
    Do zrobienia mamy jeszcze cytokiny, fragile X, komórki nk i polimorfizm IGF2 Apal

Dziewczyny z Krakowa i okolic możecie podpowiedzieć gdzie robiłyście te pozostałe badania?🙂

Zrobisz w zasadzie wszędzie. Ja zmiksowałam Doagnostyke, Alab i Synevo po prostu wybrałam badania tam gdzie były tańsze, były jakieś zniżki na pakiety i łącznie zaoszczędziłam prawie 2 tysiące od pierwszej analizy kosztów badań. Musisz poszukać na stronie tych trzech. W Prokocimiu taniej było tylko Allo i kwas foliowy, reszta tam była drożej niż w tych „komercyjnych” miejscach 😀

Szabelka lubi tę wiadomość

• Szabelka Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statira wrote:
    Zrobisz w zasadzie wszędzie. Ja zmiksowałam Doagnostyke, Alab i Synevo po prostu wybrałam badania tam gdzie były tańsze, były jakieś zniżki na pakiety i łącznie zaoszczędziłam prawie 2 tysiące od pierwszej analizy kosztów badań. Musisz poszukać na stronie tych trzech. W Prokocimiu taniej było tylko Allo i kwas foliowy, reszta tam była drożej niż w tych „komercyjnych” miejscach 😀

Kurcze a ja myślałam że te nas pokierował do Prokocimia bo tam robią badania według jakichś konkretnych norm/sposobów...🙂 czyli teoretycznie allo też mogę zrobić gdziekolwiek?
    Do Krakowa mamy kawałek więc pewnie roznice w cenie badania wydałabym na paliwo 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 20:29

• Statira Nowa

Wysłany: 23 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Kurcze a ja myślałam że te nas pokierował do Prokocimia bo tam robią badania według jakichś konkretnych norm/sposobów...🙂 czyli teoretycznie allo też mogę zrobić gdziekolwiek?
    Do Krakowa mamy kawałek więc pewnie roznice w cenie badania wydałabym na paliwo 🙂

Też mi podczas zlecani wpisał Prokocim i diagnostykę na zyczkowskiego w Krakowie jako miejsca gdzie to zrobię, ale ja potraktowałam to jako sugestie żebym nie szukała. Ceny między laboratoriami różnią sie kosmicznie, a dla mnie każdy tysiąc na tym etapie już ma znaczenie. Byłam już z tymi wynikami dawno na konsultacji i nie skomentował w żaden sposób tego że miały inne pieczątki więc ja na Twoim miejscu bym robiła gdzie mi wygodniej.

• Yy33 Nowa

Wysłany: 27 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część, jestem po 1 wizycie u Doktora, czy mogę prosić o namiar do grupy na FB ? Albo o informacje co trzeba zrobić aby się do niej dostać ?

2022-> rozpoczęliśmy starania
    2023.04 -> HyCoSy✅
    2023.11 -> kariotypy ✅
    2023.12 -> cd138✅
    2024.01 - 05 3xIUI ❌
    2024.06 umówiona wizyta kwalifikacyjna, nie zakwalifikowaliśmy się przez pozytywną betę, która okazała się ciąża biochemiczna
    2024.07 -> zakwalifikowanie do IVF
    2024.08 -> rozpoczęcie symulacji
  • Justi11 Ekspertka

Wysłany: 28 maja, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yy33 wrote:
    Część, jestem po 1 wizycie u Doktora, czy mogę prosić o namiar do grupy na FB ? Albo o informacje co trzeba zrobić aby się do niej dostać ?
    Wysyłam zaproszenie do przyjaciółek🙂

92' Kraków
    Histeroskopia✔️=>Niedrożne jajowody❌️
    I PROCEDURA 02.2022.AMH:4,45
    5× ❄️
    03.22: <0,1
    05.22: <0,1➡️ atosiban
    07.22: <0,2
    IMUNOLOGIA➡️
    KIR Bx (najważniejsze obecne) , Allo-mlr:41,4 Cytokiny✔️, test Iple✔️ ->cd138 0-1= antybiotyk, cd56 21.
    Wlew z accofilu 5 dni przed⬇️
    14.02: 8dpt7,5 10dpt 5,21
    Scratching w tym samym cyklu⬇️
    18.04: 8dpt <0,6

II PROCEDURA 09.23.AMH:5,4
    13×❄️
    11.23:<0,6
    Scratching cykl przed FET⬇️
    03.24: 7dpt:55.94 🥹9dpt: 106,06 11dpt:208,08 16dpt:2604 🥰26dpt jest ❤️

preg.png
  • Nadzieja25 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ile teraz czeka się na wizytę do doktora?

KrakOvi
    Punkcja 20 x 🥚
    5x ❄️
    I FET
    7dpt 4.9
    9dpt 14.6
    11 dpt 2.8 💔

II FET
    5dpt 10 (II)
    7dpt 65
    9dpt 130
    11dpt 233
    13dpt 490
    15dpt 1291
    20dpt 10976
    23dpt 💙

Zostały 3x ❄️

preg.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ