Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażka1985 wrote:Czy któraś z dziewczyn będzie podchodzić do ivf z programu rządowego. Czekam na jakieś nowe informacje ale narazie cisza
Grażka1985 lubi tę wiadomość
-
Aaaniaaa wrote:Dziewczyny na dniach mam pierwsza wizytę u doktora. Wybieramy się razem z mężem. Mamy zrobione badania nasienia meza x2. Moje badania hormonów, wyniki laparoskopii. Możecie mi powiedzieć jak wygląda taka pierwsza wizyta? Czy wchodzi się na umówiona godzinę czy jednak są duże opóźnienia? Doktor wykonuje usg itp? Nie ukrywam że raczej idziemy już z nastawieniem na in vitro ale z dofinansowania które ma wejść.
Wizyty są na godziny, wchodzi się w miarę punktualnie jeśli wcześniejsze wizyty się nie przedłużają. 🙂 Doktor wykonuje USG ginekologiczne (często też piersi, tarczycy jak widzi taką potrzebę). Poza tym zleca dużo badań, takze przygotuje się na wydatek kilku tysięcy przed kolejna wizyta u dr. 🙂'92 👩
czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳
"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..." -
Aaaniaaa wrote:Dziewczyny szybkie pytanie właśnie sobie uświadomiłam że nie dopytałam rejestrując się i dokładny adres gdzie doktor przyjmuje w Tarnowie a teraz nie mogę się dodzwonić. Możecie mi pomóc:)
Centrum Diagnostyczno Kliniczne Sp. z o.o. (Diagnostyka)
ul. Lwowska 197
33-100 Tarnów2019 - starania czas start 🥰
Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
-
ladyOrchid wrote:Hej! Jestem pacjentką zarówno dr Przybycienia i dr Janowca. Szukam pań, które potrzebują antybiotyków zalecanych przez dr Janowca po minihisteroskopii. Chodzi o Tarivid oraz Metronidazol. Nie zdążyłam ich użyć.
Hej. Ja też jestem pacjentką Przybycienia i zbliża się moja wizyta pierwsza wizyta u Janowca. Zastanawiam się czy warto? Jesteśmy już skierowani na in vitro, czy jest sens zaczynac wszystko od początku u Janowca? -
Ania Nowak wrote:Hej. Ja też jestem pacjentką Przybycienia i zbliża się moja wizyta pierwsza wizyta u Janowca. Zastanawiam się czy warto? Jesteśmy już skierowani na in vitro, czy jest sens zaczynac wszystko od początku u Janowca?
Według mojej oceny dr Przybycień jest lepszy, na mnie dr Janowiec nie zrobił jakiegoś super wrażenia. -
Aster_81 wrote:No więc jestem już po wizycie, i w związku z tym pytanie o tą grupę pacjentek na FB, co to za grupa i czy mogłaby mnie któraś z Was tam dodać? 🙂
I jak wrażenia?Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Zoja101 wrote:I jak wrażenia?
-
Grażka1985 wrote:Dziewczyny,które planują ivf u Dr. W ramach dofinansowania rządowego wiadomo już coś na ten temat?
-
Cześć, po leczeniu zostały mi leki:
- encorton 20 mg całe opakowanie, plus 7 tab, data ważności 04.2025, cena 35 zł
- duphaston całe opakowanie plus 9 tab, ważne styczeń 2028, cena 35 zł
- cyclonamine całe opakowanie 90 kapsułek, ważne 12.2024, cena 100 zł
-exacyl 2 opakowania ważne 03.2026 cena 35 zł
- neoparin 06, 19 ampułek ważny 02.2025, cena 90 zł
- igły 03 (31 sztuk) i strzykawki 2 ml (36 sztuk) do prolutex, cena 25 zł,
- accofil 7 fiołek, nieotwierane, ważne do 12.2025, cena 180. W przypadku tego leku z uwagi na pogodę proponuje odbiór osobisty (okolice Radomia).
Proszę o kontakt na adres [email protected] proponuje wysyłkę przez vinted lub do paczkomatu bezpośrednio. -
Hej - jestem po dwóch poronieniach i kilku badaniach (seminogram, kiry, trombofilia i zespół antyfosfolipidowy) ale mój gin stwierdził że widział gorsze wyniki i w sumie mamy się starać dalej. Zastanawiam się nad zapisaniem do dr Przybycienia ale nie wiem czy jest sens - dr od razu kieruje na invitro czy jeśli widzi szanse na naturalna ciążę to w pierwszej kolejności próbuje tak?
-
Szabelka wrote:Hej - jestem po dwóch poronieniach i kilku badaniach (seminogram, kiry, trombofilia i zespół antyfosfolipidowy) ale mój gin stwierdził że widział gorsze wyniki i w sumie mamy się starać dalej. Zastanawiam się nad zapisaniem do dr Przybycienia ale nie wiem czy jest sens - dr od razu kieruje na invitro czy jeśli widzi szanse na naturalna ciążę to w pierwszej kolejności próbuje tak?
Doktor po pierwszej wizycie zlecił nam masę badań genetycznych i imulogicznych i przedstawil nam dwie drogi "dluga" czyli starania naturalne, monitoringi i stymulacji lub "szybka" czyli invitro 😀 odradzał insiminacje bo twierdzil, ze w naszym przypadku to strata kasy. Absolutnie nie naciskał na invitro ale my byliśmy już wtedy zmęczeni staranimi i wybraliśmy "szybka" drogę, która i tak okazała się dość kreta i trwała prawie rok zdo zobaczenia dwóch kresek na teście 😀 oczywiście między czasie były starania naturalne ale bez efektu.
Doktor jeżeli widzi jakas szanse na naturalna ciążę to chce ja wykorzystać 😀 znam dziewczyny, które zaszły w naturalna ciążę u doktora.2019 - starania czas start 🥰
Wiek 26lat👦👩
03.2022 - IVF - PGT-A ❄️
05.2022 - beta 7dpt. 0
06.2022 - IVF - PGT-A ❄️❄️
07.2022 - beta 7dpt. 38, 8dpt. - 60, 11dpt. - 346 🩵
03.2023 - synek 🩵 - CC 35tc., preklamsja, małopłytkowość, zatrzymanie wzrostu płodu = hipotrofia, rozwijający się zespół Hellp
04.2024 - naturalny cud 🩷 - ryzyko hipotrofii 1:18, ryzyko preklamsji 1:16
-
Kochana u mnie też dwa poronienia mąż rewelacja wyniki ale genetyka u mnie coś tam wykazała także wskazał drogę bardzo długa naturalnie lub próbować in vitro że względu na wiek najmłodsza nie jestem wiec dr. Chyba też mówi wprost jak się ma 20 lat mozna próbować ale po 30 tego czasu coraz mniej co daje do zrozumienia na wizycie.
-
U nas generalnie problemów z samym zajściem w ciążę nie było- zaczęliśmy się starać w sierpniu 2023 i we wrześniu juz byłam w ciazy jednak szybko poroniłam. Kolejna ciąża w lutym 2024 ale również zakończona poronieniem więc chyba problem jest w tym utrzymaniu ciąży.