Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażka1985 wrote:No na geny niestety miałam dwa poronienia okazało się kariotyp nieprawidlowy dlatego czekam na ivf.moze akurat u Ciebie będzie wszystko ok.
Trzymam kciuki żeby wszystko się udało 💪
A powiedz mi jeszcze czy doktor wysyła gdzieś na konsultacje (immunolog, genetyk itd.)? -
Dziuba1339 wrote:U nas inni lekarze też mówili, że widzieli gorsze wyniki i, że mamy się starać na spokojnie bo jesteśmy młodzi i mamy jeszcze czas na dziecko...
Doktor po pierwszej wizycie zlecił nam masę badań genetycznych i imulogicznych i przedstawil nam dwie drogi "dluga" czyli starania naturalne, monitoringi i stymulacji lub "szybka" czyli invitro 😀 odradzał insiminacje bo twierdzil, ze w naszym przypadku to strata kasy. Absolutnie nie naciskał na invitro ale my byliśmy już wtedy zmęczeni staranimi i wybraliśmy "szybka" drogę, która i tak okazała się dość kreta i trwała prawie rok zdo zobaczenia dwóch kresek na teście 😀 oczywiście między czasie były starania naturalne ale bez efektu.
Doktor jeżeli widzi jakas szanse na naturalna ciążę to chce ja wykorzystać 😀 znam dziewczyny, które zaszły w naturalna ciążę u doktora.
A czy doktor wysyła z wynikami do immunologa czy sam prowadzi leczenie? Udało mi się zapisać do dr Sydora chwike po wizycie u dr Przybycienia ale nie wiem czy jest sens konsultować się u obu?ola3737 lubi tę wiadomość
-
Szabelka wrote:A czy doktor wysyła z wynikami do immunologa czy sam prowadzi leczenie? Udało mi się zapisać do dr Sydora chwike po wizycie u dr Przybycienia ale nie wiem czy jest sens konsultować się u obu?
Nie wiem czy to ma zastosowanie we wszystkich przypadkach ale wszelkie badania hormonalne, genetyczne czy immunologiczne doktor Przybycien u nas konsultował sam, nie zalecal też konsultacji u nikogo, sam rozpisał leki to transferuSzabelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś już jest ugadana z doktorem na invitro z refundacja od czerwca ? Czy długo musicie czekać w "kolejce " czy w miarę sprawnie da się do tego podejść?
Na wizycie dostaliśmy jeszcze pare badań do zrobienia i mieliśmy się namyśleć czy chcemy próbować naturalnie mimo E droga będzie dluga czy jednak invitro. Wiemy już że nie chcemy dłużej czekać i robimy teraz badania zapewnie wizyta za 2 miesiące i zastanawiam się czy i tak będzie trzeba długo czekaćGrażka1985 lubi tę wiadomość
-
Cześć, dziewczyny ja dzięki Doktorowi zaczynam 18 tydz. Po naprawdę wielu latach walki. Trzymam kciuki za każda z Was. Po leczeniu u Doktora zostało mi pełne, nieotwierane opakowanie cyclonamine, opakowanie duphastonu plus 9 tab, neoparin 0,6 - 19 ampułek i strzykawki i igły do prolutex. Mi się już nie przyda. Jeśli któraś z Was potrzebuje to proszę o kontakt [email protected]
-
Aniaaa ja podchodzę i też czekam dzwoniło z dwa miesiące temu z kliniki ,że jeśli coś będzie widomo dadzą znać jestem po wszystkich badaniach także czekam co.i jak bo rozumie żeby wszystko zacząć to pierwsze co to.papieroligia w klinice a później.wizyta u dr.
-
Grażka1985 wrote:I ogólnie lekarz zapisywał pary na listę ale jak to będzie szło kto pierwszy w kolejności niewiadomo nic mówił.cos kiedyś,że pierszenstwo Ci z problemami genetycznymi i inne ale jak.to będzie nic niewiadomo
Dziękuję za odpowiedź my byliśmy na jednej wizycie j doktora i przedstawił jak wygląda sytuacja i jakie mamy możliwości. Dostaliśmy badania jeszcze do zrobienia na szczęście już mało ponieważ duzo już badań za nami i mieliśmy sie zastanowić jaka droge obierzemy i jesteśmy zdecydowani na invitro.
Stąd moja ciekawość jak wygląda na ten moment sytuacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 13:11
-
Hej ponownie mam pytanie jeszcze do dziewczyn które podchodziły do ivf u doktora. Czy cala ta procedura odbywa się w klinicie gdzie doktor przyjmuje, chodzi o wizyty po stymulacji? Czy jednak np przyjmuje też w Tarnowie wtedy a puncja i transfer w klinice ?
-
Aaaniaaa wrote:Hej ponownie mam pytanie jeszcze do dziewczyn które podchodziły do ivf u doktora. Czy cala ta procedura odbywa się w klinicie gdzie doktor przyjmuje, chodzi o wizyty po stymulacji? Czy jednak np przyjmuje też w Tarnowie wtedy a puncja i transfer w klinice ?
Aaaniaaa lubi tę wiadomość
-
Hej. Jestem po po pierwszej wizycie u doktora. Zlecił mi badania które robi się w Diagnostyce w Tarnowie raz w tygodniu. Dzwoniłyście wcześniej umówic się czy wystarczy bezpośrednio pojechać? Byłam wczoraj i zapomniałam zapytać. Z reguły na pobranie krwi się nie umawia ale wolę dopytać. ☺️ Pozdrawiam ☺️
-
Dziewczyny które już leczą się u Pana doktora mam kilka pytań technicznych - czeka mnie pierwsza wizyta i mega się denerwuje a oczywiście nie dopytałam przy rejestracji🤦♀️
- jeśli w dniu wizyty będę miała okres to lepiej przełożyć wizytę czy doktorowi to raczej nie przeszkadza? Generalnie po poronieniu trochę mi się pozmieniało i ciężko mi przewidzieć kiedy będę miała krwawie a na wizyty u doktora trochę się czeka...
- czy przed wizytą ktoś dzwoni aby potwierdzić wizytę? I czy wizyta odbywa się na Lwowskiej? Bo rejestrowałam się u jakiegoś Pana pod numerem komórkowym który dostałam od Pani w Centrum i oczywiście nie dopytałam...
- można u doktora płacić kartą? Raczej nie noszę gotówki i nie wiem też jak się ewentualnie przygotować
- jakieś wskazówki przed pierwszą wizytą?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady 🙂