X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
Odpowiedz

Pacjentki Dr Przybycienia - IVF

Oceń ten wątek:
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Jestem przerażona,przeczytałam kilka ostatnich wiadomość i nie wyobrażam sobie ,aby dr P już nie przyjmował w Tarnowie. Ostatni raz byłam u niego 3.08 i śmiało kazał mi umowic sie po 16stym na wizytę.

Czy ktoś jest na grupie na fb i ma jakieś najnowsze wiadomości? 😔

• ladyOrchid Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie również brak informacji. Nie wiem czy ktoś cokolwiek wie poza domysłami... Klinika wzbudza tylko w pacjentkach niepokój. Brak oficjalnej informacji. Dla mnie to podejrzane.

• Szabelka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Hejka,

Jestem przerażona,przeczytałam kilka ostatnich wiadomość i nie wyobrażam sobie ,aby dr P już nie przyjmował w Tarnowie. Ostatni raz byłam u niego 3.08 i śmiało kazał mi umowic sie po 16stym na wizytę.

Czy ktoś jest na grupie na fb i ma jakieś najnowsze wiadomości? 😔

Na grupie też brak konkretnych informacji a nawet same sprzeczne - zarówno KrakOvi jak i rejestracja w Tarnowie trochę "sieją dezinformacje" Bo żadnych konkretów nie ma, z tego co gdzieś tam pisały dziewczyny to ta Pani doktor która jest na zastępstwie też różnie mówi. Gdzieś mi mignęła informacja że w Tarnowie będą przyjmowane Pacjentki spoza programu a te które są w programie będą musiały jezdzic na wizyty do Krakowa ale jaka jest prawda - nic jeszcze nie wiadomo. Trzeba czekać na 16 sierpnia i ewentualny powrót doktorka

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Na grupie też brak konkretnych informacji a nawet same sprzeczne - zarówno KrakOvi jak i rejestracja w Tarnowie trochę "sieją dezinformacje" Bo żadnych konkretów nie ma, z tego co gdzieś tam pisały dziewczyny to ta Pani doktor która jest na zastępstwie też różnie mówi. Gdzieś mi mignęła informacja że w Tarnowie będą przyjmowane Pacjentki spoza programu a te które są w programie będą musiały jezdzic na wizyty do Krakowa ale jaka jest prawda - nic jeszcze nie wiadomo. Trzeba czekać na 16 sierpnia i ewentualny powrót doktorka

Hej,
    Dziękuję za odpowiedź. W takim razie nie pozostaje nic innego jak czekać na konkretne informacje.
    ❤️

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, wizyty i monitoringi od 16.08 zostają przenoszone do Lachowskiej albo odwoływane, wiec raczej dr prędko nie wroci. Pan rejestrator mówił, ze dr będzie nieobecny do odwołania…

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Dominika.M Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A umawiają jeszcze na monitoringi? :( do Tarnowa?

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika.M wrote:
    A umawiają jeszcze na monitoringi? :( do Tarnowa?

Tak, ale do dr Lachowskiej.

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Dominika.M Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Tak, ale do dr Lachowskiej.
    Oki, dzikei za odpowiedzieć. Dobrze,ze ktoś jest za doktora ale miejmy nadzieję że szybko do nas powróci.

• Grażka1985 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są dziewczyny które dostały się do programu i będą podchodzić drugi rqz do punkcji trzeba mieć jakieś badania czy aktualne są wszystkie jesli ostatnia punkcja była półtora miesiąca temu?

• Justyna84P Nowa

Wysłany: 17 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka1985 wrote:
    Czy są dziewczyny które dostały się do programu i będą podchodzić drugi rqz do punkcji trzeba mieć jakieś badania czy aktualne są wszystkie jesli ostatnia punkcja była półtora miesiąca temu?

Część z badań jest ważna 6 miesięcy, napewno te do znieczulenia musisz mieć pobrane przed zabiegiem. Najlepiej zadzwoń do kliniki do położnych i one powiedzą które badania są ważne a które będą Ci pobierały przed punkcją.

rocznik 84 Kraków

-08.2022 - 8tc
    -10.2023 - 9tc
    AMH - 0,67
    KIR- BX (brak 4 impl)
    HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
    -01.2024 stymulacja -brak odp organizmu
    -04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja
    -05-06-2024 szczepienia limfocytami
    -07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja
  • Czarna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona , byłam umówiona z doktorek że wrócę wrześniu i będzie mnie przygotowywać pod kolejne in vitro a teraz go nie ma i totalnie mnie to zbiło z tropu , nie wiem co robić co myśleć i czy wg jest sens się wybierać do tej lekarki. :(

• Aster_81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:
    Ja jestem przerażona , byłam umówiona z doktorek że wrócę wrześniu i będzie mnie przygotowywać pod kolejne in vitro a teraz go nie ma i totalnie mnie to zbiło z tropu , nie wiem co robić co myśleć i czy wg jest sens się wybierać do tej lekarki. :(
    To zależy od sytuacji, pani doktor L nam pomogła pod nieobecność doktora Przybycienia, i to było bardzo potrzebne. Utrzymała tą samą linię leczenia jeśli chodzi o leki. Byliśmy też u zupełnie innego lekarza i on chciał wszystko zmienić w stosunku do tego co zalecał dr. Przybycień. Więc pod tym względem jestem bardzo zadowolona z wizyty. Ale jeździć z innego miasta raczej nie ma potrzeby, zwłaszcza rozpoczynając nową procedurę. Takie jest moje zdanie

Puszkina lubi tę wiadomość

• Puszkina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:

A bardziej pasuje Ci Tarmow czy Kraków? Myślę że warto się wybrać do pani doktor żeby zobaczyć i sobie samemu wyrobić zdanie.

Wiadomo, że większość dziewczyn będzie trochę kręcić nosem, bo doktor P po pierwsze jest jedyny w swoim rodzaju i żaden inny lekarz nie sprawił że czułam się taka zaopiekowana i mogłam zadać każde pytanie bez obaw, ale po drugie nas mocno rozpieścił, przyjmował w każdy dzień i każdej godzinie. Ale dobrze, że jest ktoś na zastępstwo.

Myślę że musisz się zastanowić co dla Ciebie jest priorytetem, czy jesteś w stanie np przyjeżdżać do Krakowa na każdą wizytę, czy zależy Ci na czasie (żeby procedura odbyła się jak najszybciej), czy jesteś skłonna chwilę poczekać. No i wybrać się do pani doktor i porozmawiać o Twojej sytuacji. U nas pani doktor wysłuchała jaki mieliśmy plan z doktorkiem i właściwie idziemy tym samym planem, tylko z nią.

Aster_81 lubi tę wiadomość

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️35l.
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie samoistne - zaśniad groniasty częściowy 💔
    05.22 Starania od nowa
    07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF protokół długi, krótki, double stimulation. Kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków. Słaba jakość komórek jajowych.
    1x❄️3BB, 1x❄️ 5BC, 1x❄️ 5CC

30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3

08.11 Mezoterapia jajników osoczem
    ⏳01.2025: zaczynamy wszystko od początku.

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Czarna Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo nie śpieszy bo jestem pół roku po porodzi i następny trensefer mogę mieć dopiero w lutym więc mam czas jeszcze ale chce już wcześniej się zorientować tymbardziej że z doktorem byłam umówiona że koniec września przyjdę na wizytę przygotowująca.

Aster_81 lubi tę wiadomość

• Ona! Nowa

Wysłany: 21 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,a proszę o informację jak ogólnie ta nowa Pani doktor ?i czy nadal nic nie wiadome kiedy doktor wróci ?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szukam proszku Bryophyllum. Chętnie odkupię gdyby ktoś miał i chciał sprzedać.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny,

Czy coś wiadomo ,czy doktor wraca ?
    Za tydzień mam wizytę ,na ten moment nikt do mnie nie dzwonił( pewnie za wczesnie) ale może coś już wiadomo ?

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Cześć
    Dziewczyny,

Czy coś wiadomo ,czy doktor wraca ?
    Za tydzień mam wizytę ,na ten moment nikt do mnie nie dzwonił( pewnie za wczesnie) ale może coś już wiadomo ?

Nie, nie wraca. Przynajmniej pol roku go nie będzie.
    Zadzwoń na recepcję czy będziesz przepisana do Lachowskiej czy musisz się do krakovi umawiac do kogos.

Natalia___ lubi tę wiadomość

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Zuzia331 Nowa

Wysłany: 11 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.temi.pl/tarnow/tarnowski-ginekolog-z-zarzutami?ai=

😮😮😮

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 11 września, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia331 wrote:
    https://www.temi.pl/tarnow/tarnowski-ginekolog-z-zarzutami?ai=

😮😮😮

Dziś mi koleżanka podesłała link.
    Normalnie szok ...

‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ