X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
Odpowiedz

Pacjentki Dr Przybycienia - IVF

Oceń ten wątek:
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Jestem przerażona,przeczytałam kilka ostatnich wiadomość i nie wyobrażam sobie ,aby dr P już nie przyjmował w Tarnowie. Ostatni raz byłam u niego 3.08 i śmiało kazał mi umowic sie po 16stym na wizytę.

Czy ktoś jest na grupie na fb i ma jakieś najnowsze wiadomości? 😔

• ladyOrchid Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie również brak informacji. Nie wiem czy ktoś cokolwiek wie poza domysłami... Klinika wzbudza tylko w pacjentkach niepokój. Brak oficjalnej informacji. Dla mnie to podejrzane.

• Szabelka Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Hejka,

Jestem przerażona,przeczytałam kilka ostatnich wiadomość i nie wyobrażam sobie ,aby dr P już nie przyjmował w Tarnowie. Ostatni raz byłam u niego 3.08 i śmiało kazał mi umowic sie po 16stym na wizytę.

Czy ktoś jest na grupie na fb i ma jakieś najnowsze wiadomości? 😔

Na grupie też brak konkretnych informacji a nawet same sprzeczne - zarówno KrakOvi jak i rejestracja w Tarnowie trochę "sieją dezinformacje" Bo żadnych konkretów nie ma, z tego co gdzieś tam pisały dziewczyny to ta Pani doktor która jest na zastępstwie też różnie mówi. Gdzieś mi mignęła informacja że w Tarnowie będą przyjmowane Pacjentki spoza programu a te które są w programie będą musiały jezdzic na wizyty do Krakowa ale jaka jest prawda - nic jeszcze nie wiadomo. Trzeba czekać na 16 sierpnia i ewentualny powrót doktorka

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szabelka wrote:
    Na grupie też brak konkretnych informacji a nawet same sprzeczne - zarówno KrakOvi jak i rejestracja w Tarnowie trochę "sieją dezinformacje" Bo żadnych konkretów nie ma, z tego co gdzieś tam pisały dziewczyny to ta Pani doktor która jest na zastępstwie też różnie mówi. Gdzieś mi mignęła informacja że w Tarnowie będą przyjmowane Pacjentki spoza programu a te które są w programie będą musiały jezdzic na wizyty do Krakowa ale jaka jest prawda - nic jeszcze nie wiadomo. Trzeba czekać na 16 sierpnia i ewentualny powrót doktorka

Hej,
    Dziękuję za odpowiedź. W takim razie nie pozostaje nic innego jak czekać na konkretne informacje.
    ❤️

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, wizyty i monitoringi od 16.08 zostają przenoszone do Lachowskiej albo odwoływane, wiec raczej dr prędko nie wroci. Pan rejestrator mówił, ze dr będzie nieobecny do odwołania…

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Dominika.M Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A umawiają jeszcze na monitoringi? :( do Tarnowa?

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika.M wrote:
    A umawiają jeszcze na monitoringi? :( do Tarnowa?

Tak, ale do dr Lachowskiej.

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Dominika.M Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tvisha wrote:
    Tak, ale do dr Lachowskiej.
    Oki, dzikei za odpowiedzieć. Dobrze,ze ktoś jest za doktora ale miejmy nadzieję że szybko do nas powróci.

• Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są dziewczyny które dostały się do programu i będą podchodzić drugi rqz do punkcji trzeba mieć jakieś badania czy aktualne są wszystkie jesli ostatnia punkcja była półtora miesiąca temu?

• Justyna84P Nowa

Wysłany: 17 sierpnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażka1985 wrote:
    Czy są dziewczyny które dostały się do programu i będą podchodzić drugi rqz do punkcji trzeba mieć jakieś badania czy aktualne są wszystkie jesli ostatnia punkcja była półtora miesiąca temu?

Część z badań jest ważna 6 miesięcy, napewno te do znieczulenia musisz mieć pobrane przed zabiegiem. Najlepiej zadzwoń do kliniki do położnych i one powiedzą które badania są ważne a które będą Ci pobierały przed punkcją.

rocznik 84 Kraków

-08.2022 - 8tc
    -10.2023 - 9tc
    AMH - 0,67
    KIR- BX (brak 4 impl)
    HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
    -01.2024 stymulacja -brak odp organizmu
    -04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja
    -05-06-2024 szczepienia limfocytami
    -07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja
  • Czarna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona , byłam umówiona z doktorek że wrócę wrześniu i będzie mnie przygotowywać pod kolejne in vitro a teraz go nie ma i totalnie mnie to zbiło z tropu , nie wiem co robić co myśleć i czy wg jest sens się wybierać do tej lekarki. :(

• Aster_81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:
    Ja jestem przerażona , byłam umówiona z doktorek że wrócę wrześniu i będzie mnie przygotowywać pod kolejne in vitro a teraz go nie ma i totalnie mnie to zbiło z tropu , nie wiem co robić co myśleć i czy wg jest sens się wybierać do tej lekarki. :(
    To zależy od sytuacji, pani doktor L nam pomogła pod nieobecność doktora Przybycienia, i to było bardzo potrzebne. Utrzymała tą samą linię leczenia jeśli chodzi o leki. Byliśmy też u zupełnie innego lekarza i on chciał wszystko zmienić w stosunku do tego co zalecał dr. Przybycień. Więc pod tym względem jestem bardzo zadowolona z wizyty. Ale jeździć z innego miasta raczej nie ma potrzeby, zwłaszcza rozpoczynając nową procedurę. Takie jest moje zdanie

Puszkina lubi tę wiadomość

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:

A bardziej pasuje Ci Tarmow czy Kraków? Myślę że warto się wybrać do pani doktor żeby zobaczyć i sobie samemu wyrobić zdanie.

Wiadomo, że większość dziewczyn będzie trochę kręcić nosem, bo doktor P po pierwsze jest jedyny w swoim rodzaju i żaden inny lekarz nie sprawił że czułam się taka zaopiekowana i mogłam zadać każde pytanie bez obaw, ale po drugie nas mocno rozpieścił, przyjmował w każdy dzień i każdej godzinie. Ale dobrze, że jest ktoś na zastępstwo.

Myślę że musisz się zastanowić co dla Ciebie jest priorytetem, czy jesteś w stanie np przyjeżdżać do Krakowa na każdą wizytę, czy zależy Ci na czasie (żeby procedura odbyła się jak najszybciej), czy jesteś skłonna chwilę poczekać. No i wybrać się do pani doktor i porozmawiać o Twojej sytuacji. U nas pani doktor wysłuchała jaki mieliśmy plan z doktorkiem i właściwie idziemy tym samym planem, tylko z nią.

Aster_81 lubi tę wiadomość

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9✅
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️35l.
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie samoistne - zaśniad groniasty częściowy 💔
    05.22 Starania od nowa
    06.23, 09.23, 11.23 trzy razy IVF - stymulacja, protokół długi. Dobra odpowiedź (kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków). Słaba jakość komórek jajowych.
    1x❄️3BB, 1x❄️ 5BC, 1x❄️ 5CC (nie dało się pobrać materiału do badania).

30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3

08.11 Mezoterapia jajników osoczem
    ⏳01.2025: zaczynamy wszystko od początku.

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Czarna Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo nie śpieszy bo jestem pół roku po porodzi i następny trensefer mogę mieć dopiero w lutym więc mam czas jeszcze ale chce już wcześniej się zorientować tymbardziej że z doktorem byłam umówiona że koniec września przyjdę na wizytę przygotowująca.

Aster_81 lubi tę wiadomość

• Ona! Nowa

Wysłany: 21 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,a proszę o informację jak ogólnie ta nowa Pani doktor ?i czy nadal nic nie wiadome kiedy doktor wróci ?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny szukam proszku Bryophyllum. Chętnie odkupię gdyby ktoś miał i chciał sprzedać.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziewczyny,

Czy coś wiadomo ,czy doktor wraca ?
    Za tydzień mam wizytę ,na ten moment nikt do mnie nie dzwonił( pewnie za wczesnie) ale może coś już wiadomo ?

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Cześć
    Dziewczyny,

Czy coś wiadomo ,czy doktor wraca ?
    Za tydzień mam wizytę ,na ten moment nikt do mnie nie dzwonił( pewnie za wczesnie) ale może coś już wiadomo ?

Nie, nie wraca. Przynajmniej pol roku go nie będzie.
    Zadzwoń na recepcję czy będziesz przepisana do Lachowskiej czy musisz się do krakovi umawiac do kogos.

Natalia___ lubi tę wiadomość

starania od 2016
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413

preg.png
  • Zuzia331 Nowa

Wysłany: 11 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.temi.pl/tarnow/tarnowski-ginekolog-z-zarzutami?ai=

😮😮😮

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 11 września, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia331 wrote:
    https://www.temi.pl/tarnow/tarnowski-ginekolog-z-zarzutami?ai=

😮😮😮

Dziś mi koleżanka podesłała link.
    Normalnie szok ...

‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ