PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja tez przezornie zapisalam sie jzu do endo na 28marca tydzien wczesniej niz plan mialam ale skoro tsh tak niskie to wprowdze na zmiane wieksza i mniejsza dawke...i zbadam sie znow za 2tygodnie...wtedy tez uslysze wyrok co do antygenow czy potwierdza czy wyklucza hashi...
-
Idia wrote:Stanęłam na głowie i mam termin na....... JUTRO!!!
Wraz z USG tarczycy
Popłakałam się z radości. Jeśli moja fasolka kiełkuje to może się utrzyma tym razem, a jeśli nie to następnej nie pozwolę obumrzeć!!!Idia lubi tę wiadomość
-
Teraz mogę się wziąć za pracę
Miałam ogromnie dużo szczęścia, bo ktoś przede mną dzwoniący zrezygnował!
To chyba jednak opatrzność czuwa (a mówi to ateista). W przypadki nie wierzę, TSH zrobiłam bo rozmawiałyście o tym że warto, ft3,ft4 bo promocja w laboratorium.
Dziś od rana wszędzie zajęte terminy a w centrum endokrynologi wciąż zajęty numer. Powisiałam, powisiałam i się okazało że ten, kto dzwonił przede mną- zrezygnował!
A idę do lekarki, która mieszka na sąsiedniej ulicy do mojej i leczyła moją babcię- bardzo skutecznie. Nie wiedziałam, że ona tam pracuje
Dużo tych zbiegów okolicznościMalenq, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Idia wrote:Teraz mogę się wziąć za pracę
Miałam ogromnie dużo szczęścia, bo ktoś przede mną dzwoniący zrezygnował!
To chyba jednak opatrzność czuwa (a mówi to ateista). W przypadki nie wierzę, TSH zrobiłam bo rozmawiałyście o tym że warto, ft3,ft4 bo promocja w laboratorium.
Dziś od rana wszędzie zajęte terminy a w centrum endokrynologi wciąż zajęty numer. Powisiałam, powisiałam i się okazało że ten, kto dzwonił przede mną- zrezygnował!
A idę do lekarki, która mieszka na sąsiedniej ulicy do mojej i leczyła moją babcię- bardzo skutecznie. Nie wiedziałam, że ona tam pracuje
Dużo tych zbiegów okolicznościIdia lubi tę wiadomość
-
Idia wrote:Hmm tak się zastanawiam ma jakieś znaczenie temperatura teraz, po całym dniu? Bo sobie zmierzyłam i mam 37,55.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:32
-
Idia wrote:Mi tam w ustach za bardzo się waha. Ja oddycham ustami często, może dlatego.
Ależ tu spokój dziś.
Jeszcze kilka dni i się dowiemy... -
kapturnica wrote:Tak jak myslalam , ze to ten dekiel///..Masz stwierdzone jakies schorzenia na podst ktorych ci postawil taka diagnoze???
stwierdził tylko na podstawie wyników męża. normozoospermia, niby parametry ok, ale budowa plemników kiepska, 92% nieprawidłowa budowa w tym 86% wady główki, reszta procent, to wady witki i wstawki. mnie nawet nie diagnozował. ja dopiero usłyszałam w KRK diagnozę, którą podejrzewałam, czyli PCOS (potwierdzone w badaniu USG), do tego mam nadmierne owłosienie,podwyższone androgeny, podwyższona prolaktyna i niedoczynność tarczycy, która teraz jak wyniki pokazują pewno przeszła w nadczynność. w KRK lekarz nam powiedział, że damy radę, że z nie takimi problemami ludzie dzieci mają. ustaliliśmy, że leczę tarczyce, biorę inofolic przez 4 miesiące, ale jak nie będzie efektu po tych 4 m-cach, to wracamy do KRK. no i kończy się czwarty miesiąc pica inofolicu bez efektu. już jesteśmy umówieni do krk na za dwa tygodnie.
Kap, to szybko i dużo ci sapdła tarczyca. fajnie, że ci się udało szybko zarejestrować do endo ja nie biore leku i czuje się ok.
Idia, trzymam kciuki. ładny masz wykres. życzę ci zielonej kropeczki -
aja wrote:stwierdził tylko na podstawie wyników męża. normozoospermia, niby parametry ok, ale budowa plemników kiepska, 92% nieprawidłowa budowa w tym 86% wady główki, reszta procent, to wady witki i wstawki. mnie nawet nie diagnozował. ja dopiero usłyszałam w KRK diagnozę, którą podejrzewałam, czyli PCOS (potwierdzone w badaniu USG), do tego mam nadmierne owłosienie,podwyższone androgeny, podwyższona prolaktyna i niedoczynność tarczycy, która teraz jak wyniki pokazują pewno przeszła w nadczynność. w KRK lekarz nam powiedział, że damy radę, że z nie takimi problemami ludzie dzieci mają. ustaliliśmy, że leczę tarczyce, biorę inofolic przez 4 miesiące, ale jak nie będzie efektu po tych 4 m-cach, to wracamy do KRK. no i kończy się czwarty miesiąc pica inofolicu bez efektu. już jesteśmy umówieni do krk na za dwa tygodnie.
Kap, to szybko i dużo ci sapdła tarczyca. fajnie, że ci się udało szybko zarejestrować do endo ja nie biore leku i czuje się ok.
Idia, trzymam kciuki. ładny masz wykres. życzę ci zielonej kropeczki -
kapturnica wrote:Dziewczynki mam wyniki badan i tak :
tsh-0,49 (0,3-4,4)
za miesiac z ponad 5 duzy spadek...chyba zejde z dawki 75 na 50...co 2gi dzien
progesteron 7dzien po owu./..
10,1 lutealna(1,7do27)
mysle ze najgorzej progesteron szalu nie ma ale uciaglo by juz ciaze....
Świetny wynik faktycznie widać jak euthyrox działa i Twoja dieta Ja mam progesteron 7dpo 14,89 ng/ml (norma fl 1,7-27) - po Twoich opiniach sądze że raczej dobry100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."