PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
spokojnie stres tez nie jest dobrym doradca..co do ciazy pamietam ze mialas kilka pecherzykow i to cialka moga produkowac duza dawke progesteronuu..wiec niekoniecznie musi byc to ciaza....ale nie mozesz wykluczyc......Niewiedza nie boli ktos kiedys tak mi powiedzial ale jesli juz wiesz ze masz z czyms problem to tzreba go rozwiazac szybko..Dobrze ze zrobilas badania masz czarno na bialym ze musisz sie leczyc i nie zastanawiasz dlaczego cos sie stalo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:39
-
Wnioski, testu ciążowego dla własnej psychiki lepiej nie robić, no i iść do endo jak tylko się mi uda.
Oczywiście nie na NFZ bo to się nie uda przez pół roku co najmniej.
Temperaturę chyba też przestanę mierzyć. Po co mi podejrzenie że jest ciąża, skoro za chwilę się z nią pożegnam? -
kapturnica wrote:powiedz mi kochana z czym tak naprawde masz najwieksze problemy natury medycznej??kto ci walnal takie glupoty ze nie bedziesz matka>??
moge zapytac ile masz lat???
pomyśl kto mi tak mógł powiedzieć... do tego z mojego męża bezpłodnego zrobił... możesz, w tym roku będzie 28, choć się czuje na 13. do tego większość osób mnie niepoważnie traktuje, bo jestem niska, drobna i czasami pytają czy jestem pełnoletnia. -
aja wrote:pomyśl kto mi tak mógł powiedzieć... do tego z mojego męża bezpłodnego zrobił... możesz, w tym roku będzie 28, choć się czuje na 13. do tego większość osób mnie niepoważnie traktuje, bo jestem niska, drobna i czasami pytają czy jestem pełnoletnia.
-
Idia możesz pójść na betę, a z wynikami tsh i innymi wbić się na wizytę prywatna u endo, jeśli beta wyjdzie pozytywna. ten jeden raz warto wybulić kasę. Poza tym gin też powinien wziąć te wyniki pod uwagę. Nie panikuj tylko idź na badanie spokojnie. Jeśli nie wyjdzie beta, prowadź dalej wykres i po temp. poznasz czy należy wykonać drugą betę. W międzyczasie szukaj dojścia do endo lub do gina.
PowodzeniaIdia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Idia nie martw się tak, będzie dobrze 3mam mocno za to kciuki, dobrze że zrobiłaś to badanie...a teraz czas gonić do lekarza, on włączy leczenie i będzie ok tulam do serducha wysyłając moc pozytywnych fluidówDoris-83, Idia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propo badań, ostatnie w 2dc (17.01.2014):
- FSH 4,38 mIU/l (norma 3,5-12,5) (nie za niskie??)
- LH 6,71 mIU/l (norma 2,4-12,6)
- Estradiol 23,51 pg/ml (12,5-166) ??
- Prolaktyna 278,80 mIU/l (102,00-496,00)
- DHEA - S04 208,00 (98,8-340)
Gin teraz nic nie wspominał o badaniach...ale sama zastanawiam się czy powinnam jakieś badania powtórzyć???
Inne badania miałam robione w grudniu (2013) w szpitalu...
-
Dziewczynki mam wyniki badan i tak :
tsh-0,49 (0,3-4,4)
za miesiac z ponad 5 duzy spadek...chyba zejde z dawki 75 na 50...co 2gi dzien
progesteron 7dzien po owu./..
10,1 lutealna(1,7do27)
mysle ze najgorzej progesteron szalu nie ma ale uciaglo by juz ciaze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 08:32
-
nick nieaktualny
-
Kapturnica GRATKI!
A mój wykresik szaleje.Ovu znikła :-)Ale chyba niestety sprawdzi się to co gin powiedział,że w tym cyklu bez ovu będzie.No chyba,że mi się poprzestawiało i znów nadejdzie Tyle tylko,że śluz już kremowy mam.
Walczymy! DZIEWCZYNY! Walczymy! -
Idia wrote:Kap, rozumiem że wynik jest super
Ja od rana (w pracy ;/ ) obdzwaniam endokrynologów i terminy to jakaś masakra- na kwiecień, maj!
Może, któraś z Was jest z Poznania i może coś poradzić?
Tak z endo ejst ja czekalam na 1sza wizyte 2tyg...i to bylo szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 08:58