Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 5 marca 2014, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem dziś załamana.

    Dobranoc.

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 5 marca 2014, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Dziewczyny, jestem dziś załamana.

    Dobranoc.
    nie zalamuj sie to sie leczy!!! lepiej ze wiesz juz ze cos nie tak niz szukac po omacku przyczyn!!! wezmiesz leki i bedzie ok...glowa do gory...

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 5 marca 2014, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zdążę nim znów poronię. Bo znając mojego pecha pewnie się okaże, że w ciąży jestem... Na chwilę.

    Jak to mój mąż skomentował:

    Tylko nie mów, że z dwóch powodów jesteś bezpłodna...

    A my kupowaliśmy prezerwatywy- co za strata pieniędzy ;/

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 5 marca 2014, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie stres tez nie jest dobrym doradca..co do ciazy pamietam ze mialas kilka pecherzykow i to cialka moga produkowac duza dawke progesteronuu..wiec niekoniecznie musi byc to ciaza....ale nie mozesz wykluczyc......Niewiedza nie boli ktos kiedys tak mi powiedzial ale jesli juz wiesz ze masz z czyms problem to tzreba go rozwiazac szybko..Dobrze ze zrobilas badania masz czarno na bialym ze musisz sie leczyc i nie zastanawiasz dlaczego cos sie stalo...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 21:39

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 5 marca 2014, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wnioski, testu ciążowego dla własnej psychiki lepiej nie robić, no i iść do endo jak tylko się mi uda.

    Oczywiście nie na NFZ bo to się nie uda przez pół roku co najmniej.

    Temperaturę chyba też przestanę mierzyć. Po co mi podejrzenie że jest ciąża, skoro za chwilę się z nią pożegnam?

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • aja Autorytet
    Postów: 661 381

    Wysłany: 5 marca 2014, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    powiedz mi kochana z czym tak naprawde masz najwieksze problemy natury medycznej??kto ci walnal takie glupoty ze nie bedziesz matka>??
    moge zapytac ile masz lat???

    pomyśl kto mi tak mógł powiedzieć... do tego z mojego męża bezpłodnego zrobił... możesz, w tym roku będzie 28, choć się czuje na 13. do tego większość osób mnie niepoważnie traktuje, bo jestem niska, drobna i czasami pytają czy jestem pełnoletnia.

    20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 5 marca 2014, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam, po przeczytaniu całego internetu, że niedoczynność może powodować pabi dexamethosan, który przepisał mi mój ginekolog.

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 6 marca 2014, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja wrote:
    pomyśl kto mi tak mógł powiedzieć... do tego z mojego męża bezpłodnego zrobił... możesz, w tym roku będzie 28, choć się czuje na 13. do tego większość osób mnie niepoważnie traktuje, bo jestem niska, drobna i czasami pytają czy jestem pełnoletnia.
    Tak jak myslalam , ze to ten dekiel///..Masz stwierdzone jakies schorzenia na podst ktorych ci postawil taka diagnoze???

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gosia81 Autorytet
    Postów: 655 785

    Wysłany: 6 marca 2014, 06:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia możesz pójść na betę, a z wynikami tsh i innymi wbić się na wizytę prywatna u endo, jeśli beta wyjdzie pozytywna. ten jeden raz warto wybulić kasę. Poza tym gin też powinien wziąć te wyniki pod uwagę. Nie panikuj tylko idź na badanie spokojnie. Jeśli nie wyjdzie beta, prowadź dalej wykres i po temp. poznasz czy należy wykonać drugą betę. W międzyczasie szukaj dojścia do endo lub do gina.
    Powodzenia

    Idia lubi tę wiadomość

    f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 6 marca 2014, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia. Jutro zrobię betę, dziś ogarnę temat dojścia do endoa. Gin w środę.

    gosia81 lubi tę wiadomość

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Doris-83 Autorytet
    Postów: 906 757

    Wysłany: 6 marca 2014, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia!

    Nie myśl za dużo! Masz plan, dziewczyny Ci tu świetnie wszystko przedstawiły.
    Działaj :-)

    Idia lubi tę wiadomość

    PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2014, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

    Idia nie martw się tak, będzie dobrze :) 3mam mocno za to kciuki, dobrze że zrobiłaś to badanie...a teraz czas gonić do lekarza, on włączy leczenie i będzie ok ;) tulam do serducha wysyłając moc pozytywnych fluidów ;)

    Doris-83, Idia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo badań, ostatnie w 2dc (17.01.2014):
    - FSH 4,38 mIU/l (norma 3,5-12,5) (nie za niskie??)
    - LH 6,71 mIU/l (norma 2,4-12,6)
    - Estradiol 23,51 pg/ml (12,5-166) ??
    - Prolaktyna 278,80 mIU/l (102,00-496,00)
    - DHEA - S04 208,00 (98,8-340)

    Gin teraz nic nie wspominał o badaniach...ale sama zastanawiam się czy powinnam jakieś badania powtórzyć???
    Inne badania miałam robione w grudniu (2013) w szpitalu...

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam wyniki badan i tak :
    tsh-0,49 (0,3-4,4)
    za miesiac z ponad 5 duzy spadek...chyba zejde z dawki 75 na 50...co 2gi dzien
    progesteron 7dzien po owu./..
    10,1 lutealna(1,7do27)
    mysle ze najgorzej progesteron szalu nie ma ale uciaglo by juz ciaze....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 08:32

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap... to ładny wynik po miesiącu....

  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no 4tyg w sumie ale dawka 75 chyba za wysoka bede co 2gi dzien brac 50tke zeby troche wyrownac do jedynki..sama w szoku bylam :)

    Malenq lubi tę wiadomość

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, rozumiem że wynik jest super :)

    Ja od rana (w pracy ;/ ) obdzwaniam endokrynologów i terminy to jakaś masakra- na kwiecień, maj!

    Może, któraś z Was jest z Poznania i może coś poradzić?

    uwo9skjovnetfmk9.png
  • Doris-83 Autorytet
    Postów: 906 757

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica GRATKI!

    A mój wykresik szaleje.Ovu znikła :-)Ale chyba niestety sprawdzi się to co gin powiedział,że w tym cyklu bez ovu będzie.No chyba,że mi się poprzestawiało i znów nadejdzie :-) Tyle tylko,że śluz już kremowy mam.

    Walczymy! DZIEWCZYNY! Walczymy!

    PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kapturnica Autorytet
    Postów: 23854 63937

    Wysłany: 6 marca 2014, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Kap, rozumiem że wynik jest super :)

    Ja od rana (w pracy ;/ ) obdzwaniam endokrynologów i terminy to jakaś masakra- na kwiecień, maj!

    Może, któraś z Was jest z Poznania i może coś poradzić?
    no tsh jest super z 5,35 na polowke to chyba rzadko sie zdarza zeby az tak szybko spadlo..na szczescie moja niedoczynnosc byla wylapana szybko moze dzieki temu....Mialam nadzieje ze progesteron wyjdzie wyzej...ale juz poczytalam ze progesteron miewa duze wahania w ciagu dnia wiec nie ejst zle :) Wreszcie dobre wiadomosci oznaczaja ze szansa na bejbika jest.....bo miesiac temu bylam zalamana :(
    Tak z endo ejst ja czekalam na 1sza wizyte 2tyg...i to bylo szybko :-/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 08:58

    V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet
    Postów: 899 361

    Wysłany: 6 marca 2014, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanęłam na głowie i mam termin na....... JUTRO!!!

    Wraz z USG tarczycy :)

    Popłakałam się z radości. Jeśli moja fasolka kiełkuje to może się utrzyma tym razem, a jeśli nie to następnej nie pozwolę obumrzeć!!!

    Malenq, aja lubią tę wiadomość

    uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego