PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Idia wrote:Właśnie mam wyniki morfologii, której nie chciałam a tego co chciałam nie ma...
U nas pogrzeb jutro. Męża ciocia zmarła wczoraj w nocy.
No ja wyniki dopiero jutro ale az mnie nosi czy spadlo mi tsh i czy wlasny progesteron jest ok//...Strasznie sie denerwuje -
Tak szybko???mnie jak bola to maks 3dni przed okresem , wczesniej zaczynaja sie bole glowy, ale w sumie po odstawieniu tabsow raz tylko tak mialam caly tydz przed okresem migreny , zawroty glowy ,spadki cisnienia i mdlosci....prawdziwego pms mialam raz w zyciu w styczniu , to bylo okropne!!
Dziwne ze czesc badan ci przeslali a czesc nie.... -
Idia wrote:Aja po prostu my do inwestycji dziecko, która u przeciętnych ludzi zaczyna się z grubsza po narodzinach pociechy zaczynamy dokładać znacznie wcześniej i to wcale nie małe kwoty.
No ale cel uświęca środki, wielu rzeczy sobie odmówię, wiele zniosę byle akurat ten cel osiągnąć
obiecałam sobie i mamie,że zrobię wszystko żeby mieć dziecko i zrobię
Dziewczyny, trzymajcie się!
ja mam nadzieje, że u mnie limit złych wiadomości sie wyczerpał w tamtym roku po śmierci mamy. wczoraj minęły 3m-ce... -
Aja, bardzo mi przykro Radzisz sobie?
Nie wiem co bym zrobiła bez mojej mamy.
Mojej mamie podczas operacji mieli wyciąć 2 jajniki i macicę. Wycięli jej jeden. Drugiego nie, bo jest splątany z jelitami. Na nim jest guz o wielkości 4,5cm.
To jest coś co z myśli wypieram. Dobita jestem -
Another wrote:Dziewczyny poradźcie Lekarz przepisał mi Clo, ale powiedział, że powinnam spróbować postarać się jeszcze 2-3 miesiące naturalnie. Powiedział, że Clo pomoże, nie zaszkodzi, ale równie dobrze mogę je brać od maja. Co zrobić? Spróbować naturalnie, czy lepiej z clo? Nigdzie nie jest powiedziane, że z clo uda mi się zajść i może być tak, że dodatkowo przedłużę sobie starania Sama nie wiem co mam z tym zrobić. Dobrze, że mam trochę czasu na zastanowienie...
-
Idia wrote:Wyniki:
TSH TSH 4,944 µIU/ml min 0,35 max 4,94
FT3 FT3 3,68 pg/ml min 1,71 max 3,71
FT4 FT4 1,38 ng/dl min 0,7 max 1,48
Progesteron Progesteron 23,7 ng/ml
Ktoś mi to zinterpretuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:11
-
szukaj endokrynologa na szybko...z takim wynikiem mozna podejrzewac dlaczego byla ciaza biochemiczna.....!!!...nie utrzyma sie bo jest za malo hormonow.....musisz zaczac brac hormony np eutheryx....te antygeny musisz zrobic tez jesli zleci ci endo bo okazac sie moze ze masz bycmoze hashi..ale wynik masz zly!!!Progesteronu masz normy??/bo sam wynik wyglada na bardzo dobry i zstwoerdza ze owulka bvyla ale przydalyby sie normy!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:14
-
radze sobie, nie mam wyjścia. mama zawsze mi powtarzała: radź sobie! najgorzej było jak się dowiedziałam, że nie mogę mieć dzieci,a dzień później, że mama ma taki straszny nowotwór:( już raz walczyła z nowotworem 17 lat temu, teraz się nie udało to straszne uczucie dowiedzieć się, że być może nigdy nie będzie się mamą i stracić mamę...
ale smutne tematy poruszamy... Koniec smutasów!
zastanawiam się czy iść jutro zrobić fsh i lh czy nie.