PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja się czuję jakbym miała okres bo cały czas boli mnie prawy jajnik. Jutro jadę na badania do zabiegu. Potem wywoływanie. Boję się tylko że skoro nie mam ustabilizowanych hormonów to po co lekarz mi każe robić teraz to HSG.
A u endokrynologa wizyta dopiero 2.04 żeby sprawdzić co tam się u mnie dzieje. -
Hello Lasencje
Dostęp do neta mam ograniczony :-)Moja temperatura powariowała - chyba za dużo emocji związanych z przeprowadzką i nowym miejscem.
Od wczoraj zamiast metforminy biorę inofolic - mój gin powiedział,że jego kolega ma już jedną ciążę na infolicu :-)Aha i zamówiłam sobie dong quai - bo gin powiedział,że z moim estradiolem mogłoby być lepiej.Czekam na @ i startuję z zestawem
kapturnica, Idia lubią tę wiadomość
-
No to ci zazdroszcze ja musialam leciec na badania do szpitalnego lab bo w moim nie mieli odczynnikow do badania progesteronu....Ale to szpitalne ma meeega ceny wiec wszystkie juz tam badania bede robic..MIala bym wyniki o 14 ale jade na pogrzeb wiec moja cierpliwosc bedzie wystawiona na ciezka probe az do jutra
Dobrze ze pakiet tsh walnelas..moglas jak tak juz robilas z jednej krwi i antygeny walnac... -
Idia wrote:Ojj o nich nic nie wiedziałam. TSH mnie zastanawia bo mam w rodzinie sporo osób z nadczynnością.
Oczywiście za wszystkie badania płacę sama, bo nasze Państwo chyba nie chce byśmy dzieci mieli i nikt mi skierowania nie wypisze. -
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
Kobietki mam pytanie: czy któraś miała wykonywany test z metoklopramidem???
bo nie wiem jak zinterpretować wynik, a moja endokrynolog pokiwała tylko głową...u mnie wyglądało to tak: Prolaktyna w 0min - 142,21 ng/ml, po 60min - 12,9ng/ml, po 120min - 243,25ng/ml
Kurczę czytałam: "W warunkach prawidłowych stężenie prolaktyny rośnie 2-5 razy po 60 min i wzrost w tych granicach utrzymuje się przez kolejną godzinę.
W przypadku gruczolaka, uszkodzenia podwzgórza, braku endogennej dopaminy i nadczynności tarczycy brak jest zwykle odpowiedzi na metoklopramid lub jest ona niewielka."
trochę mnie to martwi...i wkurzam się, że tak ciężko uzyskać odpowiedź od lekarza co to oznacza.... -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Ok, dzięki, jeżeli któraś z Was będzie miała z tym styczność, albo usłyszycie o tym badaniu to dajcie znać będę wdzięczna
Malenq lubi tę wiadomość
-
Martwić się nie martwię, za to straszliwie mnie to irytuje. Tym bardziej, że nie ja jedna tak mam, a jednak kupę kasy z pensji na cel leczenia przez NFZ mi zabierają.
Jak się leczę- prywatnie..., czy mnie na to stać? Hmmm, nie bardzo.
Jak prosiłam o skierowanie na badanie hormonów tarczycy to usłyszałam, że skoro wcześniej nie chorowałam na tarczycę to nie ma podstaw do skierowania. Może i nie ma, ale ciężko stwierdzić bez badań czy owa tarczyca jest, czy nie jest zdrowa. A objawy- no cóż chyba jak każdy mam bo są dość uniwersalne. No i w rodzinie sporo osób choruje.
Nie ma się co irytować na rzeczy, z którymi nic się nie poradzi.
-
też płacę za wszystkie badania z własnej kieszeni. już mi poszło ponad 500zł, a teraz jeszcze chce zrobić FSH, LH i tarczyce muszę zrobić przed wizytą u endo.
-
Aja po prostu my do inwestycji dziecko, która u przeciętnych ludzi zaczyna się z grubsza po narodzinach pociechy zaczynamy dokładać znacznie wcześniej i to wcale nie małe kwoty.
No ale cel uświęca środki, wielu rzeczy sobie odmówię, wiele zniosę byle akurat ten cel osiągnąć
Malenq, aja lubią tę wiadomość
-
Właśnie zerknęłam na stronę www labu w którym oddałam krew, celem sprawdzenia wyników i zostałam zaskoczona morfologią mojej krwi, której to nie zlecałam.
coś na drzwiach było napisane, że dziś ją robią każdemu - widocznie PROMOCJA
Teraz są chyba promocje już na wszystko.
Niemniej jestem nieco zaniepokojona bo:
leukocyty mam przekroczone -13,1 tyś/ul przy normie 3,8 do 10
limfocyty mam przekroczone - 6,95 tyś/ul przy normie 1 do 3,5
neutrofile mam za niskie 38,5% przy normie 40 do 70
Pozostałe są w normie.
Miałam badania robione w styczniu (2.01) i wszystko było idealnie w normie. O co tu może chodzić???
No chyba przez te 2 miesiące białaczki nie dostałam ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 17:00
-
Idia wrote:Właśnie zerknęłam na stronę www labu w którym oddałam krew, celem sprawdzenia wyników i zostałam zaskoczona morfologią mojej krwi, której to nie zlecałam.
coś na drzwiach było napisane, że dziś ją robią każdemu - widocznie PROMOCJA
Teraz są chyba promocje już na wszystko.
Niemniej jestem nieco zaniepokojona bo:
leukocyty mam przekroczone -13,1 tyś/ul przy normie 3,8 do 10
limfocyty mam przekroczone - 6,95 tyś/ul przy normie 1 do 3,5
neutrofile mam za niskie 38,5% przy normie 40 do 70
Pozostałe są w normie.
Miałam badania robione w styczniu (2.01) i wszystko było idealnie w normie. O co tu może chodzić???
No chyba przez te 2 miesiące białaczki nie dostałam ;/
Masz wyniki tsh???? -
Dziewczyny poradźcie Lekarz przepisał mi Clo, ale powiedział, że powinnam spróbować postarać się jeszcze 2-3 miesiące naturalnie. Powiedział, że Clo pomoże, nie zaszkodzi, ale równie dobrze mogę je brać od maja. Co zrobić? Spróbować naturalnie, czy lepiej z clo? Nigdzie nie jest powiedziane, że z clo uda mi się zajść i może być tak, że dodatkowo przedłużę sobie starania Sama nie wiem co mam z tym zrobić. Dobrze, że mam trochę czasu na zastanowienie..."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."