X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    No więc jesteśmy u androloga i muszę powiedzieć że chce mi się śmiać. Otóż mój biedak tak był zestresowany że pielęgniarka 3 razy mu tłumaczyła co robić. Nawet dostaliśmy propozycję wspólnego procesu oddawania materiału (mam na myśli nas dwoje) nie skożystaliśmy mimo wszystko.

Teraz siedzę w poczekalni. Poza nami jeszcze 4 pary. Panowie usiedli dość zmieszani razem a groźnie wyglądające Panie naprzeciwko.

Wynik i lekarz za godzinę. No to trzymajcie kciuki za to by było dużo turbo szybkich plemników! Z GPS do jajeczek od razu!

Trzymamy, trzymamy...

Przypomniało mi się jak ze swoim m. byłam..to trafiliśmy na jakąś pustkę i nikogo nie było, jak weszliśmy na korytarz i mój m. zobaczył że pusto, to słyszałam jak mu "kamień z serca" spadł...bo blady cały szedł...a do tego musiał być na czczo, bo i krew mu pobierali..więc myślałam, że mi zemdleje...

Idia lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochh Panie są bardzo groźne. Próba uśmiechu wywołuje spojrzenia mogące zabić. No nic patrzę w tablet i śmieję się do Was.

Dziewczyny, wy w tych poczekalniach się uśmiechacie nie? Kurcze nie wierzę by było inaczej.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechałam się sama do siebie lub do ściany jak kto woli (zawsze się uśmiecham w poczekalniach)...ale uśmiechaj się "NAWET do nas / tableta :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiecham się więc do Ciebie....przeczytałam Twoje zapiski mężowi, wybuchł śmiechem i kazał przekazać, że i On się uśmiecha do Ciebie/do Was... mądrala ma to za sobą:D:D:D:D

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj jak sie ciebie czyta to sie smiac mi chce,..Moze te panie sa wsciekle bo panowie nie chcieli przyjsc i tylko ich zla mina trzyma ich w miejscu by nie uciec??? hihiihih To wyniki tak szybko??w 1 godzine juz??ŁOŁ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 19:44

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    U mnie od grudnia biorę metforminę, na diecie jestem już 2 lata, przez ten czas zrzuciłam 32kg, i myślałam, że będzie dobrze...ale teraz wiem, że mści się na mnie to ile "żarłam" cukru i śmiecia w przeszłości...
    Zgadzam się SADO jest w modzie:D:D:D:D
    Bylo , minelo nie mysl w ten sposob...Zwalilas gore cialka z siebie i powinnas byc naprawde z siebie dumna...A to ze juz 2lata jestes na diecie wreszcie da efekt \zobaczysz....I ani sie obejrzysz bedziesz kolo 18kg szersza ale przez ciaze a nie smieciowe jedzonko....

Malenq, Idia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo mój mąż to ogier! Wszystkie wyniki przekraczają 2 krotnie normy!
    Dużo turbo szybkich!

;)

weronika86, Malenq lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Nooo mój mąż to ogier! Wszystkie wyniki przekraczają 2 krotnie normy!
    Dużo turbo szybkich!

;)
    a nie mowilam?!!!!ze sa mega superanckie..QQQQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 21:10

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję :) mój miał to samo.Ale u nas kazali z domu przywieźć próbkę więc sporo stresu go ominęło.

Idia lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem absolutnie wykończona.
    Atmosfera w tej poczekalni była dziwaczna. Ja wiem, że to mega schizujące, ale mimo wszystko my dwoje umiemy się z tego śmiać.

Kurcze 5 dni temu podczas nocnego siusiania zauważyłam dużo płodnego śluzu,męża wybudziłam i dawaj ku chwale. Do dziś się z tego śmiejemy;)

Można to traktować jak te Panie, a można jak my. Na wesoło. Owszem załamuję się, beczę. Wyżalam, ale staram się zachować optymizm.

Ciekawe czy te nasze superaśne plemniory znalazły te drogę...

aja, Malenq lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje was troche i musze stwierdzic, ze wariatki jestescie :) gratuluje plemniorow :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :)
    zrobiłam w pt anty-tpo - wynik 12,43 IU/ml (norma 0-34) TSH 2,64 Co o tym myślicie? :)

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzina anty -tpo super nie masz hashimoto ale tsh do leczenia za wysokie...

dżona lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki, wczoraj na USG ciąża potwierdzona, choć oczywiście nic nie było widać, prócz powiększonej macicy.
    Czekam kto do mnie dołączy i przeniesie się stąd na wątek listopadowy po fioletowej stronie. Zapraszam i czekam!!!

kapturnica, Malenq, kasjja, Idia, aja lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu81 jeszcze raz z całego serduszka gratuluję i będę robiła wszystko aby do Ciebie dołączyć:D:D:D:D ;-)

gosia81 lubi tę wiadomość

• dżona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzina anty -tpo super nie masz hashimoto ale tsh do leczenia za wysokie...

Dzięki za odp., a czy taki wynik anty-tpo ma coś wspólnego z pcos, według Ciebie? Jak długo trzeba by było zbijać tsh np euthyroxem 25?

🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżona wrote:
    Dzięki za odp., a czy taki wynik anty-tpo ma coś wspólnego z pcos, według Ciebie? Jak długo trzeba by było zbijać tsh np euthyroxem 25?

nie ma nic wspolnego z takimi antygenami pcos,,,,natomiast hashimoto jak najbadziej bardzo czesto wystepuje wraz z pcosem...Co do zbijania samo tsh nic do konca nie mowi bo pasowaloby miec dane co z ft3 i ft4 , i najlepiej z takim pakietem udac sie do endo...on zdecyduje na jaka dawke sie piszesz..Ale z tego co wiem dziewczyny pisaly ze na uethyrexie juz po kilku tygodniach sie leci ladnie w dol..Ja ide na badanie jutro po miesiacu brania ,,,zobaczymy czy i o ile spadlo///

dżona lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nie ma nic wspolnego z takimi antygenami pcos,,,,natomiast hashimoto jak najbadziej bardzo czesto wystepuje wraz z pcosem...Co do zbijania samo tsh nic do konca nie mowi bo pasowaloby miec dane co z ft3 i ft4 , i najlepiej z takim pakietem udac sie do endo...on zdecyduje na jaka dawke sie piszesz..Ale z tego co wiem dziewczyny pisaly ze na uethyrexie juz po kilku tygodniach sie leci ladnie w dol..Ja ide na badanie jutro po miesiacu brania ,,,zobaczymy czy i o ile spadlo///

dzięki wielkie :) daj znać co Ci tam powychodziło :)

🛑😔 92zOvuFdiend.pl

j36regz2ei8e5moa.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam dam sama jestem ciekawa ale ja startowalam miesiac temu z tsh na poziomie 5 :-/

dżona lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nigdy tarczycy nie badałam, może więc jutro TSH zrobię skoro i tak idę się kłuć.

Coś jeszcze do kompletu? Czy samo TSH wystarczy?

Progesteron i TSH, czy coś jeszcze?

Mąż dziś oberwał za tę moją stałą temperaturę :(

Co ja gadzina jestem?

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ