PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
powiedz mi kochana z czym tak naprawde masz najwieksze problemy natury medycznej??kto ci walnal takie glupoty ze nie bedziesz matka>??aja wrote:radze sobie, nie mam wyjścia. mama zawsze mi powtarzała: radź sobie! najgorzej było jak się dowiedziałam, że nie mogę mieć dzieci,a dzień później, że mama ma taki straszny nowotwór:( już raz walczyła z nowotworem 17 lat temu, teraz się nie udało
to straszne uczucie dowiedzieć się, że być może nigdy nie będzie się mamą i stracić mamę...
ale smutne tematy poruszamy... Koniec smutasów!
zastanawiam się czy iść jutro zrobić fsh i lh czy nie.
moge zapytac ile masz lat???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:22
Doris-83 lubi tę wiadomość

-
jutro zalatwiaj endo na szybko!!!!to najwaqzniejsze bo jak ciaza to oznacza ze musisz szybko miec hormonyby ja utrzymac....a jak sprawdzic??jesuuu nie wiem czy naprawde to ciaza...nie ejstem lekarzem ale duza ilosc progesteronu moze na to wskazywac..moze bete zrob??ona najwczesniej pokazuje ciaze...Idia wrote:Kap, jak ciąża to kurde znów poronienie!
Co ja mam zrobić? Jak sprawdzić ciążę TAK WCZEŚNIE ???
Jestem przerażona

-
norma to 50% i najblizej tego wyniki sa dobre...masz nie najlepsze...nie bede ukrywac...endokrynolog szybko to raz dwa zrobi ci usg ...ja tak mialam zawsze idealny a nagle trach i wysoki..masz mzoe probkemy z waga?? zmeczenie??zle nastroje??sucha skora???lokci kolan i stop??? wypadaja ci wlosy??moze bywa ci zimno???Idia wrote:FT4 87.18%
FT3 98.50%

-
Idia wrote:jestem zdecydowanie nadpobudliwa, wiecznie zmęczona, waga - BMI idealne, środek normy, skóra sucha, jest mi wiecznie duszno i gorąco[/QU...u mnie glownie byla waga wzrost i sucha skora....
http://www.chorobytarczycy.eu/test#0 zrob test
cos mi nie pasuje..uderzenia goraca i nadpobudliwosc jest przy nadczynnosci ale twoje tsh to ewidentnie niedoczynnosc...ja mialam zimne stoopy i nogi....A jak z apetytem??masz czy nie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 20:33

-
Endokrynolog jak mialam 5 tsh odradzal mi ciaze ze wzgl na ryzyko nieutrzymania jej ...wiem ze po miesiacu braniahormonow mozna ladnie juz wyrownac tarczyce..dlatego badalam bo mam nadzieje ze spadlo..skoro moge miec byc moze fasolke w sobie..a jak bedzie to musze zwiekszyc ilosc leku by niedopuscic do braku hormonowIdia wrote:Test zrobiłam, wynik 18.
Co do apetytu- mam straszny apetyt, wciąż bym jadła. Zwłaszcza ostatnio.

-
najlepiej szukaj jakiegos prywatnie jak najsszybciej zeby zaczac brac hormony..ja juz po5dniach od zaczecia czulam sie jak nowo narodzona...i w miesiac schudlsm 6.900 bez problemu....a wczesniej mimo ze jestem technologiem zywienia nie moglam pol kg zbic mimo glodzenia..Idia wrote:Pomyśleć, że TSH zrobiłam bo napisałyście, że warto.
Jutro będę pytać o tego endo. Masakra.

-
Idia w piątek możesz iść na betę na wszelki wypadek bo to będzie 9 dpo. Sprawdź sobie może na znanylekarz.pl opinie na temat endo u Ciebie w mieście i jutro szukaj. I nie denerwuj się, myśl pozytywnie. Nie ma takiej rzeczy z której nie wyjdziemy. Tylko pamiętaj że na kasę chorych nie masz co liczyć żeby się dostać bo są bardzo odległe terminy.
Kapturnica a Ty jutro pochwal się swoimi wynikami. Nie wiem ile wagowo już jesteś do przodu, widziałam gdzieś 10kg to świetny rezultat więc na pewno Twoja tarczyca została podreperowana.
aja przykro mi z powodu mamy. Wierzę że Tobie uda się zostać mamą. Skoro tu z nami jesteś i walczysz to już świetnie bo to znaczy że się nie poddałaś. A dlaczego lekarz Ci powiedział że nie będziesz mieć dzieci? Może to jakiś "wątpliwy" specjalista? Konsultowałaś to z kimś jeszcze?
Doris-83 lubi tę wiadomość