X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też mam tyle pracy że szkoda gadać, nie odchodzę od biurka, a nawet jak odchodzę to i tak trzeba pracować :):)

Edyta
  • staraczka83 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekma:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczelam brac duphastan dzien pozniej niz powinnam. Czy powinnam brac go dzien dluzej czy nie ?

Edyta
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Dziewczyny zaczelam brac duphastan dzien pozniej niz powinnam. Czy powinnam brac go dzien dluzej czy nie ?

Mysle, ze nie ma takiej potrzeby, powodzenia :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ale tutaj cisza. Korcilo mnie zeby zrovic dzisiaj test ale sie powstrzymalam bo to sa wczesnie, jeszcze tydzien. Z drugiej strojy jestem ciekawa czy test wykryl by pregnyl ? 7 dni po podaniu

Edyta
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem pregnyl w zależności od dawki jest wykrywany przez testy przynajmniej przez do 10 dni po podaniu. Dlatego powinno się czekać z testem do 14 dni po owulacji. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 05:59

weronika86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia ma racje, nie ma sensu sie nakrecac, chociaz nie powiem, ze fajnie byloby zobaczyc 2 kreschy, nawet oszukane po pregnylu :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ale jak sie juz je zobaczy to po kolejnym tygodniu jak sie zobaczy jedna to nie bedzie juz tak przyjemnie

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Kochane!
    Napiszę do Was wieczorkiem - bo teraz pracy mam od groma!
    Trzymajcie się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:33

Edyta
  • Ladyme Znajoma

Wysłany: 23 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:

1.Biorę zamiast metforminy - inofolic (bo Pan doktor powiedział,że ładnie schudłam - 11kg! i trzymam dietę to sam inofolic powinien wystarczyć)
    11 kg! Super wynik, gratuluję silnej woli :)
    weronika86 wrote:
    gosia ma racje, nie ma sensu sie nakrecac, chociaz nie powiem, ze fajnie byloby zobaczyc 2 kreschy, nawet oszukane po pregnylu :D

Ja oszukanych nie chce. To mnie wytrąca z równowagi. Ulotne nadzieje. Ja chce dwie wielkie, grube krechy i fasolkę w brzuchu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:18

Mózg to nie świnia, więc nie rób z niego pasztetu.
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja spanikowałam przed HSG. Pójdę jeszcze do innego lekarza dowiedzieć się czegoś więcej, może ma inne spojrzenie. Nie podoba mi się podejście mojego obecnego. Czuję jakby na siłę chciał mnie w tą ciążę wepchnąć mimo że inny lekarz zabrania na razie starań. Najwyżej wrócę z podkulonym ogonem i już będę grzecznie słuchać.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro o 19:30 mam lekarza więc trzymajcie kciuki :)

Dam znać po co i jak.

Doris-83, gosia81, aja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki.Zabieram się do pisania mejla z dietą.Pracowity weekend miałam.SORKI już piszę :-)

IDIA!!!! Będzie dobrze :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Hej doris :-) mozesz wyslac ta diete' [email protected] Dziekuje

Poszło! Dajcie znać czy macie mejlika ode mnie :-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    hej dziewczyny, a ja spanikowałam przed HSG. Pójdę jeszcze do innego lekarza dowiedzieć się czegoś więcej, może ma inne spojrzenie. Nie podoba mi się podejście mojego obecnego. Czuję jakby na siłę chciał mnie w tą ciążę wepchnąć mimo że inny lekarz zabrania na razie starań. Najwyżej wrócę z podkulonym ogonem i już będę grzecznie słuchać.
    nie panikuj kobito..idz na to badanie bedzieszs wiedziala ze jest tam wszystko ok....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nie panikuj kobito..idz na to badanie bedzieszs wiedziala ze jest tam wszystko ok....
    Kapturnica ma racje ( jak zawsze) musisz przez to przejsc a co jesli nastepny rok bedzie dupa z tego i tak na koncu bedziesz musiala isc na hsg? wiem, ze sie boisz, ale to wyjasni bardzo duzo, a nie strzelac na slepo. Idz, nie rezygnuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 09:33

chmurreczkaa, kapturnica lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela, hsg to zwykłe badanie, niepotrzebnie się stresujesz. W sieci jest mnóstwo okropnych opisów tego badania i przeżyć dziewczyn, ale naprawdę to nie jest nic strasznego. Wiadomo, przyjemne to to nie jest, ale ja jakoś na inne ginekologiczne badania też nie klaskam uszami. Zapewniam Cię, że w tym przypadku strach ma wielkie oczy i nic poza tym :) Zrób badanie, będziesz mieć jasność. A potem będziesz pisać to samo dziewczynom, które się będą stresować przed hsg :)

Doris-83, weronika86, aja, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Chanela, hsg to zwykłe badanie, niepotrzebnie się stresujesz. W sieci jest mnóstwo okropnych opisów tego badania i przeżyć dziewczyn, ale naprawdę to nie jest nic strasznego. Wiadomo, przyjemne to to nie jest, ale ja jakoś na inne ginekologiczne badania też nie klaskam uszami. Zapewniam Cię, że w tym przypadku strach ma wielkie oczy i nic poza tym :) Zrób badanie, będziesz mieć jasność. A potem będziesz pisać to samo dziewczynom, które się będą stresować przed hsg :)

POPIERAM! Ja też przed HSG jestem :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja miałam sonohsg dwa miesiące temu i nie było to wcale straszne, miesiąc temu miałam laparoskopie, która jest dużo gorsza i też nie była taka straszna
    Lepiej zrobić i wiedzieć na czym się stoi niż bać się i stać w miejscu
    w przypadku hsg strach ma naprawde wielkie oczy, ja mam niedrożność z jednej strony i troche ta strona bolała, ale ten ból trwa ułamki sekundy
    ... przecież poród to dopiero ból, więc działaj :-)

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela - miałam dwukrotnie HSG i przeżyłam oba, bez drastycznych traum. Co więcej, HSG jest po coś - nie tylko diagnostyka, ale również udrażnianie. Wierzę, że i HSG pomogło mi w osiągnięciu celu - rok po pierwszym HSG zaszłam w ciążę, a po drugim HSG to w zasadzie udało się już w następnym cyklu, choć za każdym razem wiele czynników złożyło się na sukces, nie tylko HSG.

No i racja: wszystko się da wytrzymać: HSG, laparoskopię, poród sn i cc... Skala bólu różna, ale cel ten sam: dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 13:04

weronika86, aja, Doris-83 lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ