PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
weronika86 wrote:Juliana jesli leczenie clo sie nie powiedzie to moze warto sprobowac dong quai? mi bardzo pomogl, obnizyl dodatkowo cukier, obnizyl testposteron i mam po nim owulacje a normalnie moje cykle mialy nawet 300-400 dni. Terazniejszy cykl wlaczylam metformine po ktorej sie bardzo czulam i wg mnie namieszala u mnie dlatego nie mam jeszcze owulki.
sądzę, że mój lekarz przy nie udanej próbie ponownie poleci stymulacje clo i może dorzuci coś do zestawu lekowego heh:P, na ziółkach się kompletnie nie znam, kto wie może i sprobuje..
a jeżeli chodzi o metformine to chyba lek nie dla mnie, nie mam problemów z cukrem i wagą, wręcz odwrotnie, a jak z testosteronem ... szczerze - nie wiem
cykle 300-400 dni hmmm to się naczekałaś, moje cykle trwają 30 dni średnio ale przy braniu duphastonu, zaś po odstawieniu tabletek anty czekałam na @ 45 dni,
-
chmurreczkaa wrote:
Poszedł mejlik!
Weronika dałaś czadu!
Mój wynik na diecie to 12 kg od listopada :-)I też jestem zadowolona z 80 na 68chmurreczkaa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Nie wiem jak wy po pregnylu sie czulyscie ale ja jestem 11 dni po zastrzyku i caly czas jestem spiaca, czuje niechec do jedzenia, niechrc do papierosow ( a lubilam czasami zapalic)mam zgage i bola mnie piersi ( ale to raczej zasluga duphastanu) do @ teoretycznie jeszcze 5 dni. Mialyscie tez takie powiklania ?Edyta
-
ja wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę CLO... dziś przespałam cały dzień właściwie, obudziłam się ok 11tej, zjadłam śniadanie, popatrzałam na ALTERNATYWY 4
i poszłam spać dalej...do 19TEJ!!!! Nigdy mi się tak nie zdarza, mam wrażenie, że to po CLO właśnie, ale z drugiej strony...jedna taka mała tableteczka, żeby tak organizm poprzestawiała, to byłabym w szoku. Zobaczymy jutro.
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Co tu taka cisza? Laseczki uaktywniajcie się!
Ja Wam powiem,że czuję ruch w interesiePobolewa mnie lewy jajnik - ostatnio z niego zaszłam w ciążę :-)W tym cyklu infolic i dong quai, a za chwilę tampony borowinowe!
Na wiosnę mi się marzy "zielona kropka"
Co tam u Was Kochane?
kapturnica, chmurreczkaa, aja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doris-83 wrote:Co tu taka cisza? Laseczki uaktywniajcie się!
Ja Wam powiem,że czuję ruch w interesiePobolewa mnie lewy jajnik - ostatnio z niego zaszłam w ciążę :-)W tym cyklu infolic i dong quai, a za chwilę tampony borowinowe!
Na wiosnę mi się marzy "zielona kropka"
Co tam u Was Kochane?
JA TEŻ CZEKAM NA ZIELONE :)PÓKI CO JESTEM W PIERWSZYM CYKLU NA CLO, MODLĘ SIĘ CHOCIAŻ O OWULKĘ
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
Chmurereczkaa DAMY RADĘ!!!
Musimy nie ma innego wyjścia
A ja dzisiaj w planach na wieczór mam winko- oczywiście czerwone
I chyba zaraz mężusia zbałamucęMam coś chętkę na przytulanki.
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Chmurereczkaa DAMY RADĘ!!!
Musimy nie ma innego wyjścia
A ja dzisiaj w planach na wieczór mam winko- oczywiście czerwone
I chyba zaraz mężusia zbałamucęMam coś chętkę na przytulanki.
Mam nadzieję, bo mi Mężuś na czerwcowe urodzinki obiecał ciążowy brzuszekMusiałabym zajść w tym cyklu, w co nie wierzę, by było cośkolwiek w czerwcu widać... A tak poważnie, to Wy tu piszecie, że na CLO czułyście pracę jajników...ja tam niestety nic nie czuję, CISZA po prostu
boję się, że nic z tego nie będzie...
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Chmureczka ja nigdy nie czułam jak rosło, to jest sprawa bardzo subiektywna. Podobnie jak nie czułam owulacji, wiedziałam że była po krwi na bieliźnie
Fajnie, że tu do nas zaglądaszPocieszyłaś mnie troszkę
Zobaczymy jak będzie, nie wiem czy kiedykolwiek miałam ovu, więc nie wiem czy poznam i czego się spodziewać tak naprawdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 15:27
-
Plimka a jak długo i w jakiej dawce brałaś CLO ?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Hmm...
Nie wiem czy to na zasadzie autosugestii, ale czuję kłucie prawego jajnikadopiero co pisałam, że nic nie czuję
może coś się tam dzieje jednak...?