Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PCO - zespół policystycznych jajników
Odpowiedz

PCO - zespół policystycznych jajników

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris a co to za dieta że tyle schudłaś?

Doris-83 lubi tę wiadomość

Edyta
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Schudłam tyle od października. Powoli żeby uniknąć jojo. Dieta ustalona przez dietetyka - cel główny regulacja miesiączek - zajście w ciążę.

Dieta nie łączenia produktów wysoko białkowych z wysoko skrobiowymi (np. nie łączyć mięsa z ziemniakami lub mięsa z kaszą, ryżem)

5 posiłków dziennie. Warzywa, ryby, mięso zero cukru, zero chemiastych przyprawek.

2 razy w tygodniu pilates, spacery z psem i po górach.
    A na dodatek dużo silnej woli i samozaparcia!

kapturnica, aja, weronika86 lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Doris! Zrzuciłam tyle samo :)

chmurreczkaa, Doris-83 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was dziewczyny jeszcze zapytam, czy macie też częste bóle w dole pleców przy PCOS? Mi niestety stale takie właśnie dokuczają...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    A ja Was dziewczyny jeszcze zapytam, czy macie też częste bóle w dole pleców przy PCOS? Mi niestety stale takie właśnie dokuczają...

Ja mam dość często takie bóle, czasem w nocy nie wiem jak się ułożyć, by spokojnie zasnąć. Nie wiem tylko czy ma to jakikolwiek związek z PCOS tak naprawdę. Dwa razy siekły mnie porządnie korzonki, myślę, że to raczej z tego powodu.

Jeśli chodzi o mnie i o moją wagę, to spadała ślicznie przez dwa pierwsze miesiące przyjmowania leków i dietki... Prawie 6 kg mniej. Teraz jednak @ spóźnia mi się, już nawet nie wiem który to dokładnie dc, musiałabym policzyć...36-37 chyba... W związku z tym, że zawsze przed @ waga u mnie stoi w miejscu a nawet chwilami wzrasta ( taka norma) to mimo dietki nie schudłam już ani grama. Mam nadzieję, że jak dostanę @ to wszystko wróci do normy i waga znów zacznie spadać :) Taki cel min dla mnie to jeszcze 5 kg :)

AgnieszkaH lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, policzyłam :) Dziś 38 dc... Biorę luteinę już, mam nadzieję, że w weekend przyjdzie @.

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczkaa a nie mierzysz tempki?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    chmureczkaa a nie mierzysz tempki?

postanowiłam, że od nast. cyklu będę mierzyć skrupulatnie i wszystko notować :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co prawda test to ja robiłam już tydz temu, ale w ciąże to ja nie wierze. wcześniej zrobiłam 3 testy i wszystkie negatywne :) po prostu w tym cyklu wydawało mi się, że miałam ovulkę, więc zrezygnowałam za poradą mojej gin z luteiny, bo jak była ovulka to @ powinna się pojawić... tylko wszystko wygląda na to, że ovu nie było, nie można wierzyć tym testom z apteki, a bez luteiny moje cykle są masakrycznie długie, potrzebuję tych tabletek by dostać @. W nast. cyklu będę mierzyć i notować wszystko :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane , a mnie @ nie przyszła jutro biorę luteinę na wywołanie...bo muszę mieć @ na dniach żeby mi nie przepadły tampony borowinowe.

No cóż poinformuję męża,że zamienię się w zołzę(zawsze tak mam po luteinie):-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    No kochane , a mnie @ nie przyszła jutro biorę luteinę na wywołanie...bo muszę mieć @ na dniach żeby mi nie przepadły tampony borowinowe.

No cóż poinformuję męża,że zamienię się w zołzę(zawsze tak mam po luteinie):-)

Powiedz mi doris, gdzie zamawiałaś te tampony borowinowe, jak je stosować i w ogóle...?

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to najwyższy czas przejść na dietę, skoro większość się odchudza to ja też, w grupie raźniej :). mnie też zaciekawił temat tamponów borowinowych. O co chodzi?
    Ja zaczęłam dzisiaj brac duphastan, chyba się pomyliłam bo dzisiaj 16dc a duphastan brałam zawsze od 15dc ( chociaż pewna nie jestem) , ale to chyba nie zaszkodzi niczemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:15

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy dziewczyny najlepiej zrobić test po pregnulu? W dzień plsnowanej @ czy można wcześniej ?

Edyta
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka przy PCO dieta jest bardzo ważna, tym bardziej jeśli masz problem z przybieraniem na wadze.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka dieta jest najlepsza przy pco ? Niskoweglowodanowa ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka tak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Wracam po urlopowej przerwie.

Chyba nie uda mi się nadrobić wszystkich zaległych stron na forum bo piszecie jak oszalałe! :D ale postaram się! :)

U mnie dupa. Po 54 [!] dc pojawiło się plamienie ,które ciężko nazwać @.
    Takie nie wiadomo co więc nie bardzo wiem jak i od kiedy liczyć ten cykl.
    Pozytyw taki, że w końcu dostałam list z ustaloną datą do endo. 14 kwietnia więc trochę jeszcze poczekam. A tymczasem idę spać , przez ostatni tydzień zasypiam na stojąco pomimo 10-12 godz dziennie.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki!
    Tampony borowinowe są wykonywane w sanatorium. Ja wybieram się do Dusznik - Sanatorium Jan Kazimierz.
    Drugą znaną miejscowością gdzie borowiną są leczone kobitki to Połczyn.Jest nawet takie powiedzenie:"Chcesz mieć córkę albo syna? Wyślij żonę do Połczyna".
    Możecie wpisać sobie w googlach i poczytać dogłębniej o tamponach borowinowych, a tak na krótko to borowina ma super właściwości lecznicze różnych schorzeń, stosowana jest od dawna w leczeniu niepłodności(w tym super wyniki przy PCOS) u kobiet ze względu na zawartość estrogenów i nie tylko.
    Wszelkie adresy kontakty znajdziecie spokojnie na stronach uzdrowisk.
    Potrzebne jest skierowanie od lekarza ginekologa.

Ja będę płacić bo chcę jechać w kwietniu. Na NFZ nie załatwiałam.
    Bierze się 10 zabiegów: tampony+zawijanie miejscowe borowiną(wtedy ma to lepszenie działanie)

Oki.Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie :-)

BATTINKA lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj taka cisza? :-)
    Ja wpadłam na chwilkę napisać tylko,że @ się rozkręca.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, powiem Ci, że ta borowina mnie zaintrygowała trochę... Poczytałam o Połczynie zanim napisałaś post, a że w Dusznikach takie cuda też się dzieją dopiero Ty mnie uświadomiłaś :) Chyba zajrzę do tego sanatorium w ten weekend, bo tak się składa, że będę w tych okolicach przez kilka dni. Jadę w Góry Stołowe zbijać wagę :) Wczoraj pisałam, że waga z powodu braku @ stanęła w miejscu, a dzisiaj patrzę, że jest kilo mniej :) To chyba znak że @ nadciąga i woda z organizmu ucieka :)

kapturnica, Doris-83 lubią tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ