PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane!
Schudłam tyle od października. Powoli żeby uniknąć jojo. Dieta ustalona przez dietetyka - cel główny regulacja miesiączek - zajście w ciążę.
Dieta nie łączenia produktów wysoko białkowych z wysoko skrobiowymi (np. nie łączyć mięsa z ziemniakami lub mięsa z kaszą, ryżem)
5 posiłków dziennie. Warzywa, ryby, mięso zero cukru, zero chemiastych przyprawek.
2 razy w tygodniu pilates, spacery z psem i po górach.
A na dodatek dużo silnej woli i samozaparcia!kapturnica, aja, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgnieszkaH wrote:A ja Was dziewczyny jeszcze zapytam, czy macie też częste bóle w dole pleców przy PCOS? Mi niestety stale takie właśnie dokuczają...
Ja mam dość często takie bóle, czasem w nocy nie wiem jak się ułożyć, by spokojnie zasnąć. Nie wiem tylko czy ma to jakikolwiek związek z PCOS tak naprawdę. Dwa razy siekły mnie porządnie korzonki, myślę, że to raczej z tego powodu.
Jeśli chodzi o mnie i o moją wagę, to spadała ślicznie przez dwa pierwsze miesiące przyjmowania leków i dietki... Prawie 6 kg mniej. Teraz jednak @ spóźnia mi się, już nawet nie wiem który to dokładnie dc, musiałabym policzyć...36-37 chyba... W związku z tym, że zawsze przed @ waga u mnie stoi w miejscu a nawet chwilami wzrasta ( taka norma) to mimo dietki nie schudłam już ani grama. Mam nadzieję, że jak dostanę @ to wszystko wróci do normy i waga znów zacznie spadać Taki cel min dla mnie to jeszcze 5 kgAgnieszkaH lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
dobra, policzyłam Dziś 38 dc... Biorę luteinę już, mam nadzieję, że w weekend przyjdzie @.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
weronika86 wrote:chmureczkaa a nie mierzysz tempki?
postanowiłam, że od nast. cyklu będę mierzyć skrupulatnie i wszystko notowaćRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
co prawda test to ja robiłam już tydz temu, ale w ciąże to ja nie wierze. wcześniej zrobiłam 3 testy i wszystkie negatywne po prostu w tym cyklu wydawało mi się, że miałam ovulkę, więc zrezygnowałam za poradą mojej gin z luteiny, bo jak była ovulka to @ powinna się pojawić... tylko wszystko wygląda na to, że ovu nie było, nie można wierzyć tym testom z apteki, a bez luteiny moje cykle są masakrycznie długie, potrzebuję tych tabletek by dostać @. W nast. cyklu będę mierzyć i notować wszystkoRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
No kochane , a mnie @ nie przyszła jutro biorę luteinę na wywołanie...bo muszę mieć @ na dniach żeby mi nie przepadły tampony borowinowe.
No cóż poinformuję męża,że zamienię się w zołzę(zawsze tak mam po luteinie) -
Doris-83 wrote:No kochane , a mnie @ nie przyszła jutro biorę luteinę na wywołanie...bo muszę mieć @ na dniach żeby mi nie przepadły tampony borowinowe.
No cóż poinformuję męża,że zamienię się w zołzę(zawsze tak mam po luteinie)
Powiedz mi doris, gdzie zamawiałaś te tampony borowinowe, jak je stosować i w ogóle...?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
to najwyższy czas przejść na dietę, skoro większość się odchudza to ja też, w grupie raźniej . mnie też zaciekawił temat tamponów borowinowych. O co chodzi?
Ja zaczęłam dzisiaj brac duphastan, chyba się pomyliłam bo dzisiaj 16dc a duphastan brałam zawsze od 15dc ( chociaż pewna nie jestem) , ale to chyba nie zaszkodzi niczemuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 15:15
Edyta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Wracam po urlopowej przerwie.
Chyba nie uda mi się nadrobić wszystkich zaległych stron na forum bo piszecie jak oszalałe! ale postaram się!
U mnie dupa. Po 54 [!] dc pojawiło się plamienie ,które ciężko nazwać @.
Takie nie wiadomo co więc nie bardzo wiem jak i od kiedy liczyć ten cykl.
Pozytyw taki, że w końcu dostałam list z ustaloną datą do endo. 14 kwietnia więc trochę jeszcze poczekam. A tymczasem idę spać , przez ostatni tydzień zasypiam na stojąco pomimo 10-12 godz dziennie. -
Laseczki!
Tampony borowinowe są wykonywane w sanatorium. Ja wybieram się do Dusznik - Sanatorium Jan Kazimierz.
Drugą znaną miejscowością gdzie borowiną są leczone kobitki to Połczyn.Jest nawet takie powiedzenie:"Chcesz mieć córkę albo syna? Wyślij żonę do Połczyna".
Możecie wpisać sobie w googlach i poczytać dogłębniej o tamponach borowinowych, a tak na krótko to borowina ma super właściwości lecznicze różnych schorzeń, stosowana jest od dawna w leczeniu niepłodności(w tym super wyniki przy PCOS) u kobiet ze względu na zawartość estrogenów i nie tylko.
Wszelkie adresy kontakty znajdziecie spokojnie na stronach uzdrowisk.
Potrzebne jest skierowanie od lekarza ginekologa.
Ja będę płacić bo chcę jechać w kwietniu. Na NFZ nie załatwiałam.
Bierze się 10 zabiegów: tampony+zawijanie miejscowe borowiną(wtedy ma to lepszenie działanie)
Oki.Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcieBATTINKA lubi tę wiadomość
-
Doris, powiem Ci, że ta borowina mnie zaintrygowała trochę... Poczytałam o Połczynie zanim napisałaś post, a że w Dusznikach takie cuda też się dzieją dopiero Ty mnie uświadomiłaś Chyba zajrzę do tego sanatorium w ten weekend, bo tak się składa, że będę w tych okolicach przez kilka dni. Jadę w Góry Stołowe zbijać wagę Wczoraj pisałam, że waga z powodu braku @ stanęła w miejscu, a dzisiaj patrzę, że jest kilo mniej To chyba znak że @ nadciąga i woda z organizmu ucieka
kapturnica, Doris-83 lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!