PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jeszcze na wszelki wypadek... kupiłam dziś test by rozwiać wszystkie możliwe wątpliwości, wynik negatywny, więc tak jak myślałam powodem tego przedłużającego się cyklu (39dc dziś) był brak ovu i to, że zrezygnowałam z luteiny myśląc, że ovu była, a skoro tak to i @ się pojawi. Nigdy więcej nie zaufam tym testom LH z apteki, od nast. cyklu mierzę tempkę i podzielę się z Wami wykresem. Może któraś mądrzejsza ode mnie pomoże mi go rozszyfrować
kapturnica, Doris-83 lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
plimka_bum wrote:a nie wiecie kiedy można zrobić najwcześniej test po pregnylu?
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
plimka_bum wrote:a nie wiecie kiedy można zrobić najwcześniej test po pregnylu?
PLIMKAnie nakręcaj się za bardzo, choć wiem, że to nie łatwe... lepiej być miło zaskoczonym niż się rozczarować
życzę fasolki, ale nie dziękuj by nie zapeszać
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
plimka_bum wrote:no to ja miałam podawane 10 tys więc będę czekać do terminu @. Wiecie jak to jest, zdaję sobie sprawę że nic z tego nie będzie ( pęcherzyk był za duży) ale gdzieś tam w głębi... same wiecie
.
Tak naprawde to nasz org bywa nieprzewidywalny..Ja mam syna z cyklu bez owulacyjnegoa mimo wszystko jest chlop jak dab , nawet moja gin wtedy byla w szoku bo cykl byl badany cyto-hormonalnie..a jednak sie pojawil jakims cudem ..
Wierzyc nalezy do konca w to ze wszystko sie moze wydaRZYC,,,chmurreczkaa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
plimka_bum wrote:w sumie racja, ale robienie sobie nadziei też nie jest dobre bo wtedy bardzooooooooo się dłużą te 2 tygodnie
Najważniejsze to nie popadać w skrajności, oczywiście, że powinnaś żyć nadzieją, bo bez niej to te wszystkie nasze starania są pozbawione sensuTak więc dobre nastawienie przede wszystkim, ale nie popadaj w paranoje i nie szukaj u siebie oznak ciąży za wszelką cenę, bo gdyby jednak się nie udało, to przeżyjesz to podwójnie. Trzeba wziąć trochę na luz, choć to trudne, bo wszystkie się staramy i czekamy na nasz mały cud, ale chyba wtedy mniej boli, gdy się jednak nie uda...
-
Doris-83 wrote:Laseczki!
Tampony borowinowe są wykonywane w sanatorium. Ja wybieram się do Dusznik - Sanatorium Jan Kazimierz.
Drugą znaną miejscowością gdzie borowiną są leczone kobitki to Połczyn.Jest nawet takie powiedzenie:"Chcesz mieć córkę albo syna? Wyślij żonę do Połczyna".
Możecie wpisać sobie w googlach i poczytać dogłębniej o tamponach borowinowych, a tak na krótko to borowina ma super właściwości lecznicze różnych schorzeń, stosowana jest od dawna w leczeniu niepłodności(w tym super wyniki przy PCOS) u kobiet ze względu na zawartość estrogenów i nie tylko.
Wszelkie adresy kontakty znajdziecie spokojnie na stronach uzdrowisk.
Potrzebne jest skierowanie od lekarza ginekologa.
Ja będę płacić bo chcę jechać w kwietniu. Na NFZ nie załatwiałam.
Bierze się 10 zabiegów: tampony+zawijanie miejscowe borowiną(wtedy ma to lepszenie działanie)
Oki.Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie
Doris ta borowina to jest na oczyszczenie jajowodow? Cos pod to podcjodz...ja bylam w polczynie teraz na hsg na Nfz
-
staraczka83 wrote:dziewczyny jakie diety stosujecie by schudnąć?
ja od półtora miesiąca nie jem słodyczy, chleba, makaronów, kaszy, ryżu..
I bardzo optymistyczne jest stwierdzenie, że schudłam 1 kg.
Ręce opadają już nie mówiąc o motywacji..
Jestem bezsilna..chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Doris ta borowina to jest na oczyszczenie jajowodow? Cos pod to podcjodz...ja bylam w polczynie teraz na hsg na Nfz
Na udrożnienie jajowodów i nie tylko :-)Moja koleżanka była, tampony miała i słuchała kobitek, które też tam były. Generalnie tampony borowinowe są też przepisywane po operacjach, zabiegach. Położna, która aplikuje te tampony powiedziała,że dziewczyny z PCOS mają po tamponach owulację. Spektrum działania borowiny jest spore. -
staraczka83 wrote:dziewczyny jakie diety stosujecie by schudnąć?
ja od półtora miesiąca nie jem słodyczy, chleba, makaronów, kaszy, ryżu..
I bardzo optymistyczne jest stwierdzenie, że schudłam 1 kg.
Ręce opadają już nie mówiąc o motywacji..
Jestem bezsilna..
Kochana przy PCOS tak bywa!
Ty się nie załamuj.
Możesz podać mejlika to ci opiszę moją dietę - rezultat 11 kg mniej, regularne miesiączki i ovulki! -
Doris-83 wrote:Kochana przy PCOS tak bywa!
Ty się nie załamuj.
Możesz podać mejlika to ci opiszę moją dietę - rezultat 11 kg mniej, regularne miesiączki i ovulki!
Super!!!!!!!dzięki:)))
[email protected] -
staraczka83 wrote:badałam...jest ok
weronika86, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
staraczka83 wrote:Super!!!!!!!dzięki:)))
[email protected]Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 07:55
Edyta