PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, owu nadal nie było. Pęcherzyki mają 25, 19 , 19 i 15 mm. Mam szlaban na seks niby do jutra i jutro znowu przyjść na monitoring. Już mam tego wszystkiego dość. LEkarz dał ten szlaban bo niby boi się że 4 pękną naraz a mi się wydaje, że pewnie żąden nie pęknie, skoro ten duży ma już 25 i nic... Zdołowałam się wczoraj strasznie, nie wiem już co robić.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Dziewczyny, owu nadal nie było. Pęcherzyki mają 25, 19 , 19 i 15 mm. Mam szlaban na seks niby do jutra i jutro znowu przyjść na monitoring. Już mam tego wszystkiego dość. LEkarz dał ten szlaban bo niby boi się że 4 pękną naraz a mi się wydaje, że pewnie żąden nie pęknie, skoro ten duży ma już 25 i nic... Zdołowałam się wczoraj strasznie, nie wiem już co robić.
-
Anka jak u Ciebie z tym skokiem temperatury coś się rusza?
Frida skok temperatury może być również po owulacji? Myślałam, że max 1 dobę, ale nie znam się aż tak
Frida ja bym pewnie i tak zrobiła po swojemu ... Małe prawdopodobieństwo, że będą czworaczki, ale wybór zawsze leży po twojej i partnera stronie.
Madzia nie mam zielonego pojęcia jak jest przy PCOS, ale wydaje mi się że nie ma to wpływu inseminacja w końcu jest przeprowadzana, gdy jest owulacja, a tą można stymulować. PCOS to tylko lub aż problemy z pękaniem jajeczka, a więc właśnie z owulką, a skoro lekarze ją zainicjują to chyba nie będzie aż takiego problemu... Smutnamiss ty do spzitala idziesz w grudniu? To w sumie już za niedługo, byle by nie na okres świąteczny, chyba że dla Ciebie nie ma to znaczenia. Ja właśnie z tego powodu dostałam skierowanie na styczeń, żeby nie leżeć na Święta i Sylwestra, bo i lekarzy wtedy mniej na dyżurach31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Dziewczyny szpital w styczniu bo nie ma miejsc. Chudne ladnie czuje sie bosko wiec poczekam. Miałam cytologie teraz się boje i czekam na wynik. Jak bd ok to mam zielone swiatlo na starania plus w grudniu stymulacja ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 12:17
-
No mi serce mówi, żeby zaryzykować i spróbować. Lekarzowi się nie przyznam jakby co hehe No już sama nie wiem, masakra to jest z tym seksem na gwizdek i tymi monitoringami... Ale czuję, że szansa mi ucieknie jak nie spróbuję
Karola no ja tak czytałam, że do 3 dni po owu może być skok temperatury.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Skup sie na tym ze cos drgneło. Masz pęcherzyki to juz duzy postęp. Teraz medycyna ma duze możliwości. Jak miałam zmianę w macicy czytałam przypadki w internecie. Kobieta urodziła dziecko przy raku macicy. Trzeba wierzyć i walczyć Ty jestes na dobrej drodze. Ja nie mam owulacji w tym miesiącu też nic nie widać.. Myśl pozytywnie
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Anka no to już coś, ja mam podobne temperatury w pierwszej fazie ok 35,5 (max do 36,4) teraz drugi cykl temperatura skoczyła do ok 37 i to pierwszy cykl gdzie wciąż się utrzymuje na "stałym" poziomie już od 9 dni Głupia zrobiłam dziś test bo cycki mi znów napuchły i sutki mnie palą (tak jak w ostatniej ciąży) ale wiadomo, że za wcześnie
Frida z tym sexem to właśnie mam podobnie, choć nie chodzę na razie na monitoring, ale facet się denerwuje że on nie może czuć presji Choć to on mnie wiele lat namawiał na dziecko. Właśnie dlatego pytałam o tą owulacje i skoki temperatury. Raczej zbliżenia mamy co 2/3 dzień, czasami codziennie, bo mam duże potrzeby heheh. Więc jeśli ma silne nasienie to w jakąś owulacje możemy trafić bez monitoringu
Co do twojej sytuacji, to ja wiem co ja bym pewnie zrobiła, ale ty oczywiście musisz sama podjąć decyzję. Bliźniaki fajna sprawa
Smutnamiss ja też idę w styczniu to będziemy we dwieFrida91 lubi tę wiadomość
31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Nie spytalam 2 miesiace temu robilam progesteron w 23dc i wyszedł niski 0.92 moze dlatego mi kazała brać wtedy nie dostałam okresu i mialam wywolywany w tamtym miesiacu dostałam ładnie sama okres czy jak bede brac ten duphaston to moze mi sie cos rozregulować?
-
Smutnamiss raczej się właśnie ureguluje. Duphaston to jak już napisała Frida progesteron. Pomaga w fazie lutealnej, aczkolwiek ja dostałam na podtrzymanie ciąży. Dają go ginekolodzy również na problemy z drugą fazą cyklu oraz na wywołanie okresu. Także spokojnie31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Karolina_Karola wrote:Smutnamiss raczej się właśnie ureguluje. Duphaston to jak już napisała Frida progesteron. Pomaga w fazie lutealnej, aczkolwiek ja dostałam na podtrzymanie ciąży. Dają go ginekolodzy również na problemy z drugą fazą cyklu oraz na wywołanie okresu. Także spokojnie
-
nick nieaktualny