PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySmutnamiss wrote:Czy przy pcos jest ta reakcja na leki zazwyczaj słaba czy dobrze reagujecie?
To chyba zależy od osoby.. Mi po clo w pierwszym cyklu, brałam po 1 tabletce, urósł 1 pęcherzyk, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Teraz mam drugi cykl clo+pregnyl na pęknięcie i zobaczymy. Myślę, że warto próbować ze "wspomagaczmi" jak jest taka opcja! -
Ja za pierwszym razem słabo zareagowałam na clo, teraz dobrze bo urosły 4 pęcherzyki, z czego pękły 2. Nie dostawałam zastrzyku na pęknięcie ani luteiny.
Karola powodzenia Mam nadzieję, że w końcu Ci się uda, jak nie teraz to po nowym roku Grunt że masz plan działania.
Ja w poniedziałek idę na betę, o ile wcześniej nie dostanę okresu. Mam nadzieję, że nie Ciężko mi wytrzymać w niepewności do tego czasuCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Ag1988 wrote:Ja sie dzis dowiem czy sa jakies szanse w tym cyklu... a czekanie ciagle na cos.. ja dzis na wizyte do 20tej.. trzymam za Was kciuki!
Ag1988 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ag1988 No to trzymam kciuki żeby pękł i żeby coś pykło tym razem
Ale wiem jaki to stres taka niepewność... Mnie samą aż skręca cały czas. No ale trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Smutnamiss a może owulacja się spóźni w tym cyklu?Ag1988 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Smutnamiss jak pisałam, przy PCOS możesz mieć i za tydzień owulację lub wcale... Owulacja zachodzi na ok 14-16 dni przed miesiączką, ale nie zawsze danym dniu cyklu.
Ag trzymam kciuki
Frida ja dziś dostałam okres, ale spodziewałam się tego bo wczoraj temperatura mocno spadła. Czyli plemniki nie przetrwały 3/4 dni. Taki psikus trochę bo normalnie wspołżyjemy codziennie lub co drugi dzień. Akurat w tamtym czasie 4 dni przerwy było
Ale ja się tym nie przejmuję Mam plan i dopiero po szpitalu będę go realizować. Mam się z czego cieszyć bo unormowalam sobie sama cykl ziołami i infolic więc super hiper Ja skrycie liczę u Ciebie na bliźniaki31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Smutnamiss dokłądnie, przy pcos mozna nie mieć wcale owulacji albo mieć i w 30 dniu. Nie ma na to reguły.
Anka szkoda, że się nie udało. Ale nie można się poddawać! Może następnym razem dostaniesz inną dawkę? Może po prostu coś nie zaskoczyło.
Karola nowy cykl to nowa szansa Na działanie ziół i suplementów potrzeba czasu więc tym bardziej może i dobrze, ze jakiś czas teraz będziesz je stosować U mnie już dziś 7 dzieńpo, każdy kolejny to trochę więcej nadziei dla mnie że coś się udaCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Ag1988 No to trzymam kciuki żeby pękł i żeby coś pykło tym razem
Ale wiem jaki to stres taka niepewność... Mnie samą aż skręca cały czas. No ale trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Smutnamiss a może owulacja się spóźni w tym cyklu? -
Chyba faktycznie psychologa mi trzeba jestem totalnie rozedrgana emocjonalnie. Tak bardzo chciałabym mieć dziecko a tu taka dluga droga.
Mam brac inofem 2x1 i nie wiem czy te dwie saszetki to razem pic czy osobno np rano i wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 16:55