PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Cały czas czytam ten wątek i chciałabym prosić o opinię bo już sama nie wiem. Mam AMH 7.30 obok jest że norma od 1.88 do 7.29 ng/ml a na dole jest opis i jest tak:
>1.2 ng/ml-prawidlowa płodność
0.3 - 1.2 obniżona plodnosc
<0.3 - niska płodność
Więc moje pytanie jest takie czy ten wynik jest dobry? -
nick nieaktualny
-
Jest tak jak mówisz. Dwa miesiące temu przez leczenie w klinice miałam hiperstymulacje bo miałam podchodzić do 4 IUI ale nie podeszłym i wróciłam do swojego lekarza u którego się wcześniej leczylam, na ostatnich badaniach jajniki były bardzo powiększone a dzisiaj powiedział że są idealne i że już dawno nie widział u mnie takiego ładnego obrazu usg
-
nick nieaktualny
-
Frida91 wrote:No to tak jak u mnie. A jaką będziesz miała suknię?
Linia A bez ramiączek. Kolor taki Nude/Sand. Trochę aplikacji 3D i kryształkówFrida91 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
nick nieaktualny
-
anka1987 super!
Aneczka zazdroszczę i życzę powodzenia
Frida czekam na wiadomości
U mnie też całkiem pozytywnie - chyba owulację miałam ok 4 dni temu - wszystkie objawy (skok temp, a wcześniej mocny spadek, otwarta szyjka, śluz i bolące piersi jak nigdy wcześniej) i temperatura wysoka utrzymuje się powyżej linii
Ag1988 lubi tę wiadomość
31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Ja też się pochwalę prawie 10 kg na minusie, bardzo ładne temp w 2 fazie, okres bez wywoływania i teraz czekam na wizytę. Mam urodziny kurcze chciałbym się napić ciut wink. Dziewczyny jak radzicie sobie z imprezami przy IO. Czy myślicie że 2 lampki wina mnie zabiją
Ag1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySmutnamiss wrote:Ja też się pochwalę prawie 10 kg na minusie, bardzo ładne temp w 2 fazie, okres bez wywoływania i teraz czekam na wizytę. Mam urodziny kurcze chciałbym się napić ciut wink. Dziewczyny jak radzicie sobie z imprezami przy IO. Czy myślicie że 2 lampki wina mnie zabiją
Jak podejrzewałam u siebie IO (mam pcos), to byłam u diabetologa po skierowania na badania i potem z wynikami. Generalnie powiedział mi, że mam się od czasu do czasu napić winka, zrelaksować się, bo widzi, że jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów, co prawda nie mam IO, ale myślę, że ta rada jest dobra dla każdej z nas z umiarem- czemu nie! Brawo za te minus 10 kg!!!! Też by mi się przydało.. Dieta powiedzmy jest bardziej zdrowa, tylko jeszcze do tego ćwiczenia by się przydały, tylko motywacji brak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 20:22
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Anka to super! Ja dopiero ok.20 idę na monitoring więc mam trochę stresa.
Daj znać po! Ja też mam swój monitoring tak późno, ale i tak się cieszę, że lekarz tak przyjmuje i że uda mi się wstrzelić z wizytą w 15 dc. tak jak zalecił -
nick nieaktualnyKarolina_Karola wrote:anka1987 super!
U mnie też całkiem pozytywnie - chyba owulację miałam ok 4 dni temu - wszystkie objawy (skok temp, a wcześniej mocny spadek, otwarta szyjka, śluz i bolące piersi jak nigdy wcześniej) i temperatura wysoka utrzymuje się powyżej linii
To może teraz się uda! Trzymam kciuki!!! -
Super dziewczyny
Karola trzymam kciuki za owocny cykl
Smutnamiss gratulacje zrzucenia wagi,mysle ze z umiarem alkohol nie zaszkodzi
Ja po monitoringu. Mam 4 pęcherzyki! 17,14,14,12mm. Wątpię ze wszystkie urosną i pękną więc próbujemy Bardzo sie cieszę, ze wreszcie cos u mnie ruszyło i że zareagowalam na leki! Trzymajcie kciuki za mnie, żeby w końcu się udałoAg1988 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Super dziewczyny
Karola trzymam kciuki za owocny cykl
Smutnamiss gratulacje zrzucenia wagi,mysle ze z umiarem alkohol nie zaszkodzi
Ja po monitoringu. Mam 4 pęcherzyki! 17,14,14,12mm. Wątpię ze wszystkie urosną i pękną więc próbujemy Bardzo sie cieszę, ze wreszcie cos u mnie ruszyło i że zareagowalam na leki! Trzymajcie kciuki za mnie, żeby w końcu się udało
Niech zaskoczy na rocznicę starań akuratFrida91 lubi tę wiadomość
-
Karolina_Karola wrote:anka1987 super!
U mnie też całkiem pozytywnie - chyba owulację miałam ok 4 dni temu - wszystkie objawy (skok temp, a wcześniej mocny spadek, otwarta szyjka, śluz i bolące piersi jak nigdy wcześniej) i temperatura wysoka utrzymuje się powyżej liniiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 04:35
-
nick nieaktualny