Pierwsze podejście - Temat dla świeżynek IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Świetny pomysł! Jestem po pierwszej punkcji. Chętnie poznam i podzielę się doświadczeniami.
Moje spostrzeżenia:
* Przy Cetroide od razu dostałam rumień i swędzenie w tym miejscu. Schodzi po kilku godzinach i jest normalne
* Letrozole blufish pomimo, że kiedyś brałam do IUI, ale przy stymulacji dłużej i trochę straciłam na nim apetyt co mnie zaskoczyło a doczytałam o tym efekcie ubocznym
* Byłam na pierwszym monitoringu w 6 ds a mogłam też 7ds. Dobrze, że poszłam 6ds, bo już miałam jeden pęcherzyk 24 mm i włączoną podwójną dawkę Cetroide
* Dla mnie - stymulacja była łagodniejsza niż to sobie wyobrażałam
* Do zastrzyków warto ostrożnie wyciągać igły -chodzi o ściąganie osłonki - a najlepiej mieć jakąś zapasową - mi raz się wygięła 😜
* Punkcja bez narkozy może być ok, ja miałam Fentanyl, Midanium, delikatnie czułam nakłuwania - do przeżycia
* Po punkcji i dwóch godzinach spanka od razu jest wizyta u lekarza w celu omówienia wyników, poznaje się ilość dojrzałych (MII). To z cyklu teoretycznie głupich pytań, ja nie wiedziałam że tak będzie.
* Dostałam informację, że miesiączka może się pojawić w ciągu tygodnia po punkcji (jestem dzień po)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 22:21
Kasikos lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
IVF, stymulacja start 10.11.25 💉
19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
18.12.25 biopsja CD56, CD138
Transfer 2026? 🥹
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada wrote:Świetny pomysł! Jestem po pierwszej punkcji. Chętnie poznam i podzielę się doświadczeniami.
Moje spostrzeżenia:
* Przy Cetroide od razu dostałam rumień i swędzenie w tym miejscu. Schodzi po kilku godzinach i jest normalne
* Letrozole blufish pomimo, że kiedyś brałam do IUI, ale przy stymulacji dłużej i trochę straciłam na nim apetyt co mnie zaskoczyło a doczytałam o tym efekcie ubocznym
* Byłam na pierwszym monitoringu w 6 ds a mogłam też 7ds. Dobrze, że poszłam 6ds, bo już miałam jeden pęcherzyk 24 mm i włączoną podwójną dawkę Cetroide
* Dla mnie - stymulacja była łagodniejsza niż to sobie wyobrażałam
* Do zastrzyków warto ostrożnie wyciągać igły a najlepiej mieć jakąś zapasową - mi raz się wygięła 😜
* Punkcja bez narkozy może być ok, ja miałam Fentanyl, Midanium, delikatnie czułam nakłuwania - do przeżycia
* Po punkcji i dwóch godzinach spanka od razu jest wizyta u lekarza w celu omówienia wyników, poznaje się ilość dojrzałych (MII). To z cyklu teoretycznie głupich pytań, ja nie wiedziałam że tak będzie.
Kompendium przydatnych informacji
To z igłą najgorsze 🫣 u mnie na szczęście sie nie zdarzyło i nawet nie pomyślałabym, że może
Do mnie doktor po punkcji to chyba zaszedł ok 40minut po i byłam jeszcze całkowicie wystrzelona w kosmos 😆
Kasikos lubi tę wiadomość
👩 96'
PCOS, AMH 10,8 ogólne badania 👍🏻
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌
3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 ❄️❄️❄️❄️
próba transferu na cyklu naturalnym ❌
11 - c. sztuczny ❄️4aa - beta <0,1 ❌
12 - c. naturalny - 13dc 👎🏻 - 18dc? -
Hej dziewczyny, ja raczej z drugiego bieguna - weteranka, ale chciałam wam życzyć powodzenia i aby udało się wam jak najszybciej! 🤩
Każda z nas była w tym punkcie co wy teraz i ta pierwsza procedura może być naprawdę oszałamiająca. Pamiętam, że chodziłam z kartką na wizyty, bądź zapisywałam jakieś hasła w telefonie, które mówiła moja lekarka i później sprawdzałam w necie jeszcze raz o co chodzi
na wątku miesięcznym nie rozumiałam połowy (jak nie więcej 🫣). Z perspektywy czasu mogę wam napisać żebyscie nie baly sie tam pytać jak coś nie będzie dla was jasne 😉 wątek miesięczny jest też dla was 👌
I taka mała rada - nie zapominajcie o sobie w tym procesie. Róbcie dla siebie i waszego związku nawet małe rzeczy. To potrafi uratować czekając - bo tu się wiecznie czeka - od wizyty do wizyty, na wynik hodowli, na transfer, na betę, na wyniki badań, na wstrzelenie się w cykl 🤷♀️
Powodzenia 🍀
Kasikos, merci, MoniaB, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość
👩,👦34 l.//starania >9 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. '20 i '25 laparo. Jajowody niedrożne
AMH:0,45>0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
Niedoczynność tarczycy, Anemia
Kariotypy✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2,2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c:C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>24,6%
Interleukin 6 4,3pg/ml⬆️ ANA1(+)
I procedura IMSI - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom.>>❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura ICSI+FC - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura ICSI+FC - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
FET V 15.12.2025, 3BB CS, AH
💊 j/w + Scopolan
8dpt 🤞 -
domi_ wrote:Hej dziewczyny, ja raczej z drugiego bieguna - weteranka, ale chciałam wam życzyć powodzenia i aby udało się wam jak najszybciej! 🤩
Każda z nas była w tym punkcie co wy teraz i ta pierwsza procedura może być naprawdę oszałamiająca...
Super, że tu do nas napisałaś
Dobrze się czyta, że nawet weteranki kiedyś zaczynały i nie rozumiały połowy wątku miesięcznego - ja właśnie jestem w tym miejscu. Nawet lepiej - ja nie rozumiem połowy Twojej stopki, Domi.
Wczoraj podczas monitorowania pęcherzyków lekarz powiedział mi wszystko, co widzi, wleciało mi jednym uchem i widziałam, jak drugim pięknie wylatuje, jakby ktoś mówił do mnie po chińsku - te wszystkie milimetry, jakości, pamiętam tylko słowo "kilkanaście"... 
Sylaada wrote:Świetny pomysł! Jestem po pierwszej punkcji. Chętnie poznam i podzielę się doświadczeniami.
Moje spostrzeżenia:
* Przy Cetroide od razu dostałam rumień i swędzenie w tym miejscu. Schodzi po kilku godzinach i jest normalne...
Kochana, dzięki, że się tym podzieliłaś. Bardzo mnie uspokoiła informacja, że przeżyłaś punkcję bez znieczulenia ogólnego. Jestem w lęku przed zabiegiem w poniedziałek, ale powoli staję się gotowa - między innymi dzięki takim wpisom, jak Twój.
Chyba pojadę na shopping kupić sobie zabawkę do ściskania w stresie i wygodny dresik w ramach przygotowań...
Zresztą, wszystko, co napisałaś jest bardzo przydatne. A jak u Ciebie wyniki po punkcji i samopoczucie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 09:57
Sylaada lubi tę wiadomość
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
2015-2018 starania naturalne
2019-2024 przerwa w staraniach
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️ -
merci wrote:Kompendium przydatnych informacji
To z igłą najgorsze 🫣 u mnie na szczęście sie nie zdarzyło i nawet nie pomyślałabym, że może
Do mnie doktor po punkcji to chyba zaszedł ok 40minut po i byłam jeszcze całkowicie wystrzelona w kosmos 😆
Hahaha, a propos bycia wystrzeloną w kosmos, ja zwykle po wybudzeniu z narkozy mówię kompletnie odklejone rzeczy. Wprawdzie tym razem to będzie tylko kroplówka bez ogólnego, ale już dzisiaj sobie powtarzam, Kasiu, nie wypytuj lekarza o jego życie osobiste, nie dziel się swoimi sekretami, generalnie nie gadaj... Pamiętam, że po ostatnim zabiegu w znieczuleniu opowiadałam pielęgniarkom, że chciałam być żoną Michaela Jacksona, a lekarzowi anestezjologowi powiedziałam, że jest bardzo przystojny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 10:01
merci, blaurita lubią tę wiadomość
👧🏼 85 🧔♂️ 80 🐈x3
2015-2018 starania naturalne
2019-2024 przerwa w staraniach
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
Stymulacja - 11.2025 - Bemfola & Cetrotide & Menopur
24.11 punkcja - - 10 komórek - 10 dojrzałych
26.11 - 8 zapłodnionych komórek. Blastki, do roboty!
30.11 - ❄️❄️❄️❄️❄️ -
Cześć. My również pierwsze podejście, jestem po stymulacji, w poniedziałek miałam punkcję.
Że względu na ilość pęcherzyków i zagrożenie hiperstymulacja transfer będzie mrożony. Jak zniosłyście punkcje? Ja myślałam, że zejdę na drugi świat i do tej pory borykam się z problemami…
Po punkcji jak wróciłam do domu czyli jakieś 4-5h po zabiegu zaczęłam wymiotować, nie mogłam przestać, dreszcze, nie mogłam ustać na nogach, wróciliśmy do kliniki i zostawili mnie w szpitalu. We wtorek wyszłam, było trochę lepiej. Ale teraz codziennie źle się czuję. Brzuch jak balon, zaparcia od 5 dni nie byłam w toalecie… nudności, czasem dreszcze, brak sił i apetytu. Boję się, że to ta hiperstymulacja i nie wiem co robić. W szpitalu zrobili badania i nic nie mówili, że to hiper. Dostalam antybiotyk i dostinex na 8 dni i cetrotide na 5 plus zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Któraś miała podobne doświadczenia?
MoniaB lubi tę wiadomość
-
Kasikos wrote:Kochana, dzięki, że się tym podzieliłaś. Bardzo mnie uspokoiła informacja, że przeżyłaś punkcję bez znieczulenia ogólnego. Jestem w lęku przed zabiegiem w poniedziałek, ale powoli staję się gotowa - między innymi dzięki takim wpisom, jak Twój.
Chyba pojadę na shopping kupić sobie zabawkę do ściskania w stresie i wygodny dresik w ramach przygotowań...
Zresztą, wszystko, co napisałaś jest bardzo przydatne. A jak u Ciebie wyniki po punkcji i samopoczucie?
@Kasikos mając to doświadczenie uważam wręcz, że nie ma co męczyć dodatkowo organizmu narkozą. Dasz radę, poważnie. Nie uważam się za osobę, która jakoś wybitnie znosi ból. Dlatego całkiem szczerze uspokajam. Miałam 10 komórek pobranych z czego niestety tylko 4 były dojrzałe a 3 się zapłodniły. Do poniedziałku czekam na nasze maluszki. Mam nadzieję, że się pięknie rozwijają. I to jest też ważna rzecz. Ciężko, ale trzeba się nastawić na różny stan. Ja miałam duże oczekiwania. Liczyłam na to, że z tych 10 to 8 na bank będzie MII a jednak jestem poniżej średniej. A z drugiej z tych pozostałych wynik 3/4 jest bardzo dobry 🤷♀️
2 doba po punkcji czuję się naprawdę dobrze. Brzuszek nadal spory, ale to nic 🤭 Napracował sie. W dniu punkcji i najlepiej dzień po dajcie sobie czas na odpoczynek a jak możecie śmiało wołajcie L4.♀️ 90' ♂️ 90'
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Transfer 2026? 🥹
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Daja12 wrote:Cześć. My również pierwsze podejście, jestem po stymulacji, w poniedziałek miałam punkcję.
Że względu na ilość pęcherzyków i zagrożenie hiperstymulacja transfer będzie mrożony. Jak zniosłyście punkcje? Ja myślałam, że zejdę na drugi świat i do tej pory borykam się z problemami…
Po punkcji jak wróciłam do domu czyli jakieś 4-5h po zabiegu zaczęłam wymiotować, nie mogłam przestać, dreszcze, nie mogłam ustać na nogach, wróciliśmy do kliniki i zostawili mnie w szpitalu. We wtorek wyszłam, było trochę lepiej. Ale teraz codziennie źle się czuję. Brzuch jak balon, zaparcia od 5 dni nie byłam w toalecie… nudności, czasem dreszcze, brak sił i apetytu. Boję się, że to ta hiperstymulacja i nie wiem co robić. W szpitalu zrobili badania i nic nie mówili, że to hiper. Dostalam antybiotyk i dostinex na 8 dni i cetrotide na 5 plus zastrzyki przeciwzakrzepowe.
@Daja12 ja znioslam dobrze, ale miałam 10 komórek i mam AMH na poziomie około 2. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, albo nadal jest źle to nie obawiaj się kontaktować z kliniką/jechać do szpitala. Twoje zdrowie najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada, 13:52
♀️ 90' ♂️ 90'
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
Transfer 2026? 🥹
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Cukrzyca typu mody 2
USG piersi 🆗 🗓️07.25
💊Suplementy:
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Daja12 wrote:Cześć. My również pierwsze podejście, jestem po stymulacji, w poniedziałek miałam punkcję.
Mam nadzieje, że z każdym dniem już będzie lepiej 🌸
Daj sobie czas na odpoczynek, dużo białka, nawodnienie jakieś izotoniki, te zaparcia mogą być po znieczuleniu to dorzuć jakieś makrogole żeby nie pogłębić problemu bo tutaj też przez to ból się będzie nakręcał.
Ja sporo pęcherzyków miałam ale bardzo łagodnie przeszłam oprócz tkliwego i wzdętego brzucha. Na drugi dzień praktycznie normalnie funkcjonowałam.
Jeśli coś budzi twoje wątpliwości albo nie widzisz poprawy to lepiej kontaktować się z kliniką albo do szpitala zgłosić bo to może być hiperka
Masę ciała kontroluj, jeśli przyrasta dość szybko to może świadczyć że płyn gromadzisz
Rozemocjonowana lubi tę wiadomość
👩 96'
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
Hej Dziewczyny!
Nieśmiało Was podczytuję.. czy mogę dołączyć?
Jestem na liście rezerwowej, umówiona z lekarzem na początek lutego na początek procedury. Chętnie Was podczytam, bo trochę pytań rodzi się w mojej głowie
Sylaada lubi tę wiadomość
Starania od 02.2024
klinika leczenia niepłodności od 07.2025
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
Przewlekłe zapalenie endometrium
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Seminogram w normie, morfologia 2%
HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
Chromatyna - 22%, Kariotyp OK -
Oczekujaca wrote:Hej Dziewczyny!
Jestem na liście rezerwowej, umówiona z lekarzem na początek lutego na początek procedury. Chętnie Was podczytam, bo trochę pytań rodzi się w mojej głowie
Witamy.
Śmiało pytaj. Chętnie będziemy odpowiadać najlepiej jak potrafimy.
👩 30 lat (AMH 3,68, hormony w normie)
👨 30 lat (FSH 26, oligozoospermia – pojedyncze plemniki; AZF ✔️; kariotyp ✔️; CFTR ✔️ )
💑 od 11.2024
🌸 IVF #1
21.10.2025 – kwalifikacja do programu
24.10.2025 - start stymulacji
06.11.2025 - punkcja 🥚17 - 11 MII - 7 zapłodnionych -❄️ 3
03.12.2025 - transfer 🍍cykl sztuczny
10 dpt beta 243
12 dpt beta 526 -
@merci dobrze podpowiada. Brzmi niepokojąco i przy mocnych dolegliwościach trzeba uderzać do kliniki albo na się.
Ja sobie ciągle powtarzałam że dopóki pije i siusiam to będzie dobrze.
Ja miałam najgorszy dzień 4 dni po punkcji jeśli chodzi o ból. I długo utrzymywał mi się ból przy pełnym pęcherzu i opróżnianiu go. Ale większość czasu nie było dużo gorzej niż na końcu stymulacji. Bardzo pomagała pozycja półleżąca
👩 30 lat (AMH 3,68, hormony w normie)
👨 30 lat (FSH 26, oligozoospermia – pojedyncze plemniki; AZF ✔️; kariotyp ✔️; CFTR ✔️ )
💑 od 11.2024
🌸 IVF #1
21.10.2025 – kwalifikacja do programu
24.10.2025 - start stymulacji
06.11.2025 - punkcja 🥚17 - 11 MII - 7 zapłodnionych -❄️ 3
03.12.2025 - transfer 🍍cykl sztuczny
10 dpt beta 243
12 dpt beta 526 -
Oczekujaca wrote:Hej Dziewczyny!
Zapraszamy, nie wiem czy z odpowiedziami na pytania sobie poradzimy ale wymiana doświadczeń na początku drogi jak najbardziej ☺️👩 96'
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
Może to głupio brzmi, ale „zazdroszczę” Wam, że jesteście już w procesie, bo już tak długo czekam… widzę, że miałaś też cykle stymulowane, jak się to odbywa? Bo mam pierwszy i ostatni w grudniu żeby dać sobie ostatnią szansę, ale czuję i wiem, że nie ma się co spodziewać cudów 🙃merci wrote:Zapraszamy, nie wiem czy z odpowiedziami na pytania sobie poradzimy ale wymiana doświadczeń na początku drogi jak najbardziej ☺️
Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Oczekujaca wrote:Może to głupio brzmi, ale „zazdroszczę” Wam, że jesteście już w procesie, bo już tak długo czekam… widzę, że miałaś też cykle stymulowane, jak się to odbywa? Bo mam pierwszy i ostatni w grudniu żeby dać sobie ostatnią szansę, ale czuję i wiem, że nie ma się co spodziewać cudów 🙃
Miałam kilka cykli gdzie brałam letrozol przez kilka dni na początku cyklu żeby wystymulować pęcherzyk dominujący i potem jak osiągnął odpowiednią wielkość to zastrzyk na wywołanie owulacji Zivafert, starania naturalne ale właśnie z takim dodatkowym monitorowaniem i wspomaganiem.
Analogicznie to wyglądało przy inseminacjach.
Nic z tego nie zadziałało, ale u nas problem jest obustronny. Dla was wcale nie musi tak być
👩 96'
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
My mieliśmy w środę kwalifikacje, a zaczynamy w styczniu 🙂 Nie mogę się doczekać 😁
merci, Rozemocjonowana lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 01.26r. → start stymulacji -
Ale fajnie! Nam kazał przeczekać styczeń, bo skończyła się kasa i będzie tłok, ale też chciałabym już zaczynać! 🫣aszin wrote:My mieliśmy w środę kwalifikacje, a zaczynamy w styczniu 🙂 Nie mogę się doczekać 😁
aszin lubi tę wiadomość
Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Ja to już nie oczekuje cudów, robię to bez przekonania. Jakby się coś miało stać to by się stało po prawie dwóch latach…merci wrote:Miałam kilka cykli gdzie brałam letrozol przez kilka dni na początku cyklu żeby wystymulować pęcherzyk dominujący i potem jak osiągnął odpowiednią wielkość to zastrzyk na wywołanie owulacji Zivafert, starania naturalne ale właśnie z takim dodatkowym monitorowaniem i wspomaganiem.
Analogicznie to wyglądało przy inseminacjach.
Nic z tego nie zadziałało, ale u nas problem jest obustronny. Dla was wcale nie musi tak być
Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Oczekujaca wrote:Ja to już nie oczekuje cudów, robię to bez przekonania. Jakby się coś miało stać to by się stało po prawie dwóch latach…
Życie potrafi zaskoczyć, na forum znajdziesz przeróżne historie dziewczyn, także takich najbardziej zaskakujących z pozytywnym zakończeniem ale rozumiem całkowicie już takie zniecierpliwienie. Chyba wszyscy to przechodzą, a niestety proces ciągnie się okrutnie, a tak na prawdę dla mnie to dopiero sam początek. Cały czas uczę się cierpliwości.👩 96'
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌
aszin wrote:My mieliśmy w środę kwalifikacje, a zaczynamy w styczniu 🙂 Nie mogę się doczekać 😁
To super, że poszło całkiem sprawnie. Czyli stymulacja od stycznia?👩 96'
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
3 x IUI ❌