Pierwsze podejście - Temat dla świeżynek IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwalifikacja w połowie grudnia, start z początkiem stycznia, punkcja 12.01 i około miesiąc później transfer. Też się martwiłam, że przesunie się to wszystko, ale poszło bardzo sprawnieBiała_Konwalia wrote:A ile u Ciebie minęło od kwalifikacji do punkcji ? 🤔 ja ciągle się boję, że coś będzie nie tak i trzeba będzie przesuwać i znowu czekać 🤷♀️
Biała_Konwalia lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> 1 blastka ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Czekanie to jest jedyny pewny element w cały procesie, zawsze się na coś czekaBiała_Konwalia wrote:A ile u Ciebie minęło od kwalifikacji do punkcji ? 🤔 ja ciągle się boję, że coś będzie nie tak i trzeba będzie przesuwać i znowu czekać 🤷♀️
Także na to można się szykować, i uzbroić w cierpliwość. Dni będą lecieć niewyobrażalnie wolno👩 96'
PCOS, AMH 10,8 ogólne badania 👍🏻
obserwacja w kierunku układowej choroby tkanki łącznej, profile ANA+
🧑 96'
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 4 ❄️❄️❄️❄️
11 - c. sztuczny ❄️4aa - beta <0,1 ❌
12 - c. naturalny ❄️2ab beta <0,1❌
26' 01- c.sztuczny - 27.01 transfer 🍍🤞❄️4aa
Genetyka ⏳ -
White1 wrote:Kwalifikacja w połowie grudnia, start z początkiem stycznia, punkcja 12.01 i około miesiąc później transfer. Też się martwiłam, że przesunie się to wszystko, ale poszło bardzo sprawnie
To bardzo optymistyczny wariant 🤞
Mój lekarz z kliniki coś wspominał o świeżym transferze, jeśli jajniki będą ok . U Ciebie nie nie było takiej propozycji ? Czy z jakiegoś powodu wystąpiła zmiana ?
Szczerze mówiąc , jeszcze nie czytałam, która opcja jest lepsza 🙈• 2017: CB
• 2020-2024: Przerwa w staraniach
• 01.2025-09.2025: Starania naturalne
• 06.2025: CP + usunięcie prawego jajowodu
• Od 10.2025: Cykle stymulowane (Lametta + Menopur)
PCOS
Nasienie ✅
Drożność jajowodu ✅ -
Właśnie nie ogarniam kompletnie tych wątków, leci to takim ekspresem, że jak zajrzę rano to wieczorem nie wiem gdzie mam czytać 😂White1 wrote:Jestem 🫡 niestety wątki na sekcji medycznej lecą w bardzo szybkim tempie i ten szybko zaginął na dalszych stronach. Pisałam tutaj jeszcze przed kwalifikacją do programu, a jestem już po punkcji i czekam na transfer 🤭
I jak było? Ja się z jednej strony nie mogę doczekać i jestem podekscytowana, a z drugiej się martwię czy coś z tego będzie.
Jak się czujesz? Kiedy transfer?Starania od 02.2024
klinika leczenia niepłodności od 07.2025
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
Przewlekłe zapalenie endometrium
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Seminogram w normie, morfologia 2%
HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
Chromatyna - 22%, Kariotyp OK
02.26 INF -
merci wrote:Czekanie to jest jedyny pewny element w cały procesie, zawsze się na coś czeka
Także na to można się szykować, i uzbroić w cierpliwość. Dni będą lecieć niewyobrażalnie wolno
Chyba ten czas mnie nauczy cierpliwości 🤣
• 2017: CB
PCOS
Nasienie ✅
Drożność jajowodu ✅ -
W lutym mam kwalifikacje tą legit z rozpisaniem stymulacji, ostatnio już zrobiliśmy badania, choć została tylko wirusowka, bo wszystko już zdążyliśmy sami zrobićBiała_Konwalia wrote:A masz już wszystko rozpisane ? Czy w lutym dopiero wizyta na której dostaniesz leki ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 08:10
Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
02.26 INF -
Oczekujaca wrote:W lutym mam kwalifikacje tą legitymację z rozpisaniem stymulacji, ostatnio już zrobiliśmy badania, choć została tylko wirusowka, bo wszystko już zdążyliśmy sami zrobić

To będziemy miały podobnie 🙃 ja czekam jeszcze na wynik cytologii i będę spokojniejsza .
Też mam mieszane uczucia , niby się cieszę , niby nowa nadzieja, zanim zaczęłam czytać i się interesować IVF myślałam, że to bardzo prosta droga … ale, jak przeglądam stopki dziewczyn na forum i widzę zero zarodków po procedurze, jakoś smutno się robi i zaczynam się niepokoić …
PCOS
Nasienie ✅
Drożność jajowodu ✅ -
Ja miałam decyzję o transferze mrożonym, ponieważ pęcherzyków na ostatnim usg było ponad 20, mam PCOS. Lekarz wolał przesunąć w czasie transfer, żebym się lepiej czuła. Dzięki jego decyzjom bardzo szybko wróciłam do siebie po punkcji, jednak cały proces po punkcji okazał się ogromnym ładunkiem stresu, smutku, oczekiwania i nadziei. W perspektywie czasu cieszę się, że nie było wtedy transferu świeżego. Nadal powoli układam sobie to w głowie, nie sądziłam, że ten proces będzie aż tak emocjonalny.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Też mam właśnie PCOS, cóż zobaczymy jaką decyzję podejmie lekarz .
Oby czas do transferu jakimś cudem minął Ci błyskawicznie 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 07:25
PCOS
Nasienie ✅
Drożność jajowodu ✅ -
My mieliśmy wstępną kwalifikacje w polowie listopada, wtedy też pobrano nam krew na wszystkie badania, ale że punkcja wypadłaby w Święta, to poczekaliśmy cykl. Dokumenty podpisaliśmy na początku stycznia, start stymulacji 8.01 i punkcja 19.01. Z racji dobrych hormonów i endometrium, lekarz zdecydował się na transfer świeży 🙂 Ogolnie jak już sie w to wejdzie, to czas mija migiem. Nie taki diabeł straszny 😉 Ja podchodziłam do tego z naprawdę dużym spokojem i niemal bezstresowo. Nie ma się co bać nawet punkcji, zdenerwowanie weszło u mnie dopiero przy oczekiwaniu na wyniki hodowli 😁 Trzymam za Was kciuki! 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 08:08
Biała_Konwalia, Oczekujaca lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Dokumenty podpisaliśmy w zeszłym tygodniu żeby zaklepać tylko u mnie okres będzie pod koniec lutego dopiero, więc punkcje będę mieć zapewne w marcu.Biała_Konwalia wrote:To będziemy miały podobnie 🙃 ja czekam jeszcze na wynik cytologii i będę spokojniejsza .
Też mam mieszane uczucia , niby się cieszę , niby nowa nadzieja, zanim zaczęłam czytać i się interesować IVF myślałam, że to bardzo prosta droga … ale, jak przeglądam stopki dziewczyn na forum i widzę zero zarodków po procedurze, jakoś smutno się robi i zaczynam się niepokoić …
Wiesz, nigdy wcześniej nie pomyślałam nawet, że będę się interesować INF, że nie ogóle dobrniemy do tego etapu, ale też się martwię i chyba właśnie najbardziej tym, że nawet z tego nic nie wyniknie…Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
02.26 INF -
Polecam nie rozmyślać za bardzo, tylko wejść w tryb zadaniowy i przejść przez to etapami. Do pierwszego podglądu, do drugiego, do punkcji, do pierwszego telefonu z laboratorium, itd. Nic nie da zamartwianie się na zapas i mimo, że wiem, że nie jest to proste, to spróbujcie sobie to w ten sposób poukładać w głowie. Będziecie przez to zdrowsze. 🥰Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Myślę, że cały ten proces jest bardzo emocjonalny. Już abstrahując od wszystkich procedur, bo mnie nawet punkcja nie rusza i narkoza tylko samo czekanie na efekt. Kiedy będziesz mieć transfer?White1 wrote:Ja miałam decyzję o transferze mrożonym, ponieważ pęcherzyków na ostatnim usg było ponad 20, mam PCOS. Lekarz wolał przesunąć w czasie transfer, żebym się lepiej czuła. Dzięki jego decyzjom bardzo szybko wróciłam do siebie po punkcji, jednak cały proces po punkcji okazał się ogromnym ładunkiem stresu, smutku, oczekiwania i nadziei. W perspektywie czasu cieszę się, że nie było wtedy transferu świeżego. Nadal powoli układam sobie to w głowie, nie sądziłam, że ten proces będzie aż tak emocjonalny.Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
02.26 INF -
Aszin dziękuje za dobre słowa i wskazówki 🥰 chyba rzeczywiście wejście w tryb zadanianiowy i zajęcie czymś innym będzie dobrym rozwiązaniem .
A dobrze rozumiem , że jeżeli 19.01 miałam punkcje to dziś masz transfer ? 🍀Czy miałaś wcześniejszy ?• 2017: CB
PCOS
Nasienie ✅
Drożność jajowodu ✅ -
Zdecydowanie masz rację, że rozmyślanie nic nie da i z reguły staram się tak robić, ale mam jeszcze chwile żeby ochłonąć i zrobić wszystko spokojnie. Dzięki za dobre słowo 🥰aszin wrote:Polecam nie rozmyślać za bardzo, tylko wejść w tryb zadaniowy i przejść przez to etapami. Do pierwszego podglądu, do drugiego, do punkcji, do pierwszego telefonu z laboratorium, itd. Nic nie da zamartwianie się na zapas i mimo, że wiem, że nie jest to proste, to spróbujcie sobie to w ten sposób poukładać w głowie. Będziecie przez to zdrowsze. 🥰Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
02.26 INF -
Oczekujaca wrote:Dokumenty podpisaliśmy w zeszłym tygodniu żeby zaklepać tylko u mnie okres będzie pod koniec lutego dopiero, więc punkcje będę mieć zapewne w marcu.
Wiesz, nigdy wcześniej nie pomyślałam nawet, że będę się interesować INF, że nie ogóle dobrniemy do tego etapu, ale też się martwię i chyba właśnie najbardziej tym, że nawet z tego nic nie wyniknie…
A to źle przeczytałam poprzedni post 🙈
Chyba dobrym rozwiązaniem będzie zastosować się do porad aszin 🤷♀️
PCOS
Nasienie ✅
Drożność jajowodu ✅ -
Planowo 9-10.02 zobaczymy jak wyjdzieOczekujaca wrote:Myślę, że cały ten proces jest bardzo emocjonalny. Już abstrahując od wszystkich procedur, bo mnie nawet punkcja nie rusza i narkoza tylko samo czekanie na efekt. Kiedy będziesz mieć transfer?
Oczekujaca lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Tak, mam niestety okres na przełomach miesięcy, więc stymulacje zacznę w lutym, ale wszystko będzie już.l w marcu i nie mogę się doczekać mówiąc szczerze 😃Biała_Konwalia wrote:A to źle przeczytałam poprzedni post 🙈
Chyba dobrym rozwiązaniem będzie zastosować się do porad aszin 🤷♀️
Biała_Konwalia lubi tę wiadomość
Starania od 02.2024
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
02.26 INF -
Hej dziewczyny, ja tak sobie tu tez przycupnę delikatnie.
Z mezem staramy sie 1,5 roku o dzidzię i chyba czas na ivf.
Nawet nie wiem dlaczego, ale jakos tak wzbranialam sie przed tym, ale przeciez to jest cud dzisiejszej medycyny.
Kwalifikację mamy chyba w poniedzialek(podejrzewam, ze dostaniemy ja od reki), a potem punkcja i transfer.
Czy jestescie w stanie mi wytlumaczyc jaka jest roznica miedzy swiezym transferem, a takimi mrozonkami i pozniejszym transferom? Co jest lepsze?
I czy kazda klinika jezeli para jest chetna umozliwiaja wprowadzenie 2 zarodkow? Czy lekarz moze nie wyrazic na to zgody?
Pozdrawiam Was😘ONA 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny układowej, jajowody drożne, AMH 8,8, cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.
ON 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta i rozszerzone badania w normie.
09.25 1 IUI ❌
10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...(PRZESTYMULOWANIE)
27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza
Adenomioza❌(5.11-30.12 Diphereline💉💉) ✅
Homocysteina 9,60 ❌ ----> 5,37 ✅
Cytologia✅
MUCHa✅
Zespół Antyfosfolipidowy✅
Biopsja endometrium ✅
Kariotypy✅ Bx i C1C1
Kiry prawidłowe✅
Imk❌
Cytokiny❌
Crossmatch 36,6% ❌
Immunosupresja 25x 50mg EQUORAL
Aktualnie:
Starania naturalne po wybudzeniu z menopauzy zastrzykami z FSH (8x62,5)
-18mm(dominujący), 16mm, 14mm pęcherzyki
Zestaw: acard 75mg, encorton 10mg, duphaston 3x10mg, intralipid co 2tyg, heparyna 0,6 od dodatniej bety. Testowanie 26-30.01.26 🙏🙏 -
Jeśli nie ma przeciwskazań, to zazwyczaj robią transfer świeży. Statystycznie prawdopodobieństwo udanego transferu jest podobne dla świeżego i mrożonego. To lekarz decyduje w zależności od tego jak przebiega stymulacja. W kwestii ilości zarodków to trzeba zadeklarować w dokumentach ile max będzie transferowanych na raz, ale ostatecznie to lekarz powinien decydować, ponieważ podanie dwóch robi się z uzasadnionych powodów.Britkaa wrote:Hej dziewczyny, ja tak sobie tu tez przycupnę delikatnie.
Z mezem staramy sie 1,5 roku o dzidzię i chyba czas na ivf.
Nawet nie wiem dlaczego, ale jakos tak wzbranialam sie przed tym, ale przeciez to jest cud dzisiejszej medycyny.
Kwalifikację mamy chyba w poniedzialek(podejrzewam, ze dostaniemy ja od reki), a potem punkcja i transfer.
Czy jestescie w stanie mi wytlumaczyc jaka jest roznica miedzy swiezym transferem, a takimi mrozonkami i pozniejszym transferom? Co jest lepsze?
I czy kazda klinika jezeli para jest chetna umozliwiaja wprowadzenie 2 zarodkow? Czy lekarz moze nie wyrazic na to zgody?
Pozdrawiam Was😘👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem