X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Poradnia leczenia niepłodności - UCK Katowice
Odpowiedz

Poradnia leczenia niepłodności - UCK Katowice

Oceń ten wątek:
  • Domi94 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Aha i jeszcze jedno - problem z odbiorem jest tylko tych pierwszych badań. Bo potem wymazy robią w diagnostyce, więc jeśli masz tam konto to sam możesz ściągnąć swój wynik. Dokumentację z działu statystyki polecam wziąć na samym końcu. Żebyś miała dokumenty, z którymi możesz potem pojąć do innych lekarzy jeśli będziesz chciala, a nie tak latać co chwilę po ksero. I w ogóle wydaje mi się, że morfologię nasienia męża dali mi do domu. Może ona jest w 2 kopiach.

Pięknie dziękuję za info, trochę mnie ta rozmowa uspokoiła 😅 te starania kosztują tyle cierpliwości i pokory , że to nie jest na moje nerwy 🤣 dobrze, że chociaż uparta i zaparta do celu jestem, bo chyba już dawno bym się poddała i wzięła drugiego psa 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 09:24

MałaMiMi lubi tę wiadomość

👱‍♀️'94
    MTHFR hetero
    PAI homo
    zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
    KIR AA, brak DS-ów
    początek IO

Euthyrox 50
    Metformina 1000

3cykle stymulowane ❌

👦'86
    morfo 2% -> 4%
    słaby czas upłynnienia

Starania
    09.2021 - 9tc 💔
    Starania rozpoczęte 03.2022
    05.22-bc
    10.22-bc
    08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
    08.2024 - świeży transfer -> cb
  • DomiDomi Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZYNY!
    Gdzie w Katowicach zrobię AMH stacjonarnie (bez przewożenia próbki między laboratoriami)?

• bluebell Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, robił ktoś w ostatnim czasie badanie drożności w uck ? Jaką metodą robią? Ile trwa?

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Ola8999 Znajoma

Wysłany: 30 października, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część, czy ktoś wie czy po nowym roku będą przyjmowane nowe pary do poradni ? Czy w tej poradni kierują np. na inseminację ?
    Mam zrobiona prywatnie droznosc-ok, hormony, mąż seminogram, czekamy na wyniki poszerzonych badań nasienia, ja czekam na wyniki biopsji endometrium. Lekarz na NFZ dal skierowanie do poradni- w tym roku już nie przyjmują, w poradni prywatnej już mnie przygotowują pod inseminację i zastanawiam się czy NFZ jest mi w stanie zaproponować coś innego niż in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 17:43

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Lametta+ovitrelle+duphaston od 07.2024
    Monitoringi ovu ☑️
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0
    Seminogram morfologia 5%->2% 🙁, ruch postępowy 22% (47mln), ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️
    Hba ☑️
    Mar test 13% 🙁
    Chromatyna ☑️
    Biopsja endometrium wynik ❓
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ