Poradnia leczenia niepłodności - UCK Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMiMi wrote:Aha i jeszcze jedno - problem z odbiorem jest tylko tych pierwszych badań. Bo potem wymazy robią w diagnostyce, więc jeśli masz tam konto to sam możesz ściągnąć swój wynik. Dokumentację z działu statystyki polecam wziąć na samym końcu. Żebyś miała dokumenty, z którymi możesz potem pojąć do innych lekarzy jeśli będziesz chciala, a nie tak latać co chwilę po ksero. I w ogóle wydaje mi się, że morfologię nasienia męża dali mi do domu. Może ona jest w 2 kopiach.
Pięknie dziękuję za info, trochę mnie ta rozmowa uspokoiła 😅 te starania kosztują tyle cierpliwości i pokory , że to nie jest na moje nerwy 🤣 dobrze, że chociaż uparta i zaparta do celu jestem, bo chyba już dawno bym się poddała i wzięła drugiego psa 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 09:24
MałaMiMi lubi tę wiadomość
👱♀️'94
MTHFR hetero
PAI homo
zespół antyfosfolipidowy - wykluczony
KIR AA, brak DS-ów
początek IO
Euthyrox 50
Metformina 1000
3cykle stymulowane ❌
👦'86
morfo 2% -> 4%
słaby czas upłynnienia
Starania
09.2021 - 9tc 💔
Starania rozpoczęte 03.2022
05.22-bc
10.22-bc
08.24 - start IVF -> z 9 zapłodnionych komórek mamy 4x❄
08.2024 - świeży transfer -> cb -
Hej, robił ktoś w ostatnim czasie badanie drożności w uck ? Jaką metodą robią? Ile trwa?Starania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
Część, czy ktoś wie czy po nowym roku będą przyjmowane nowe pary do poradni ? Czy w tej poradni kierują np. na inseminację ?
Mam zrobiona prywatnie droznosc-ok, hormony, mąż seminogram, czekamy na wyniki poszerzonych badań nasienia, ja czekam na wyniki biopsji endometrium. Lekarz na NFZ dal skierowanie do poradni- w tym roku już nie przyjmują, w poradni prywatnej już mnie przygotowują pod inseminację i zastanawiam się czy NFZ jest mi w stanie zaproponować coś innego niż in vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 17:43
♀️35 ♂️37
Starania od 06.2023
Lametta+ovitrelle+duphaston od 07.2024
Monitoringi ovu ☑️
Drożność ☑️
Hormony ☑️
AMH 1.0
Seminogram morfologia 5%->2% 🙁, ruch postępowy 22% (47mln), ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
Koncentracja 116mln ☑️
Hba ☑️
Mar test 13% 🙁
Chromatyna ☑️
Biopsja endometrium wynik ❓ -