Poradnia leczenia niepłodności - UCK Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiono nam badania hormonów i nasienia (chociaż mieliśmy je robione oboje z mężem na krótko przed przyjściem do poradni - czyli w listopadzie 2025). Lekarz kazał je w poradni powtórzyć - znów wyszły złe . U mnie małe amh u męża bardzo słabe nasienie. Mimo to kolejna stymulacja clo i ovitrelle i żadnych efektów chociaż gin widzi że mam owulację i wszystko jest ok. Mam za sobą ponad 2 lata starań i boję się że będę marnować tu czas, mimo że lubię doktora blukacza. Ale uważam że po takim czasie starań dawno powinnam mieć zrobioną chociaż drożność a tu cisza… kiedy ostatnio zapytałam o inseminacje, nie dostałam odpowiedzi, tylko mam znów brać clostirbegyt i ovitrelle. Idę w piątek 3 kwietnia, postaram się nacisnąć na lekarza aby odpowiedział jaki ma plan działania.
-
Wracam z odpowiedzią. Dzisiejsza wizyta była już dużo bardziej rzeczowa, moze niepotrzebnie „panikuje” ale po takim czasie starań każdy cykl jest na wagę złota. Mamy już plan „działania” od doktora. Narazie jeszcze jeden cykl z clo, a potem dam znać co działamy dalej ☺️ ale nie da się ukryć że są tam jakieś problemy z finansami szpitalu i chyba stąd. Niemniej ja narazie jestem zadowolona bo można zrobić część badań w ramach NFZ, natomiast tylko „cześć”. Czy któraś z was może ma inne doświadczenia?
-
Patka68 wrote:Wracam z odpowiedzią. Dzisiejsza wizyta była już dużo bardziej rzeczowa, moze niepotrzebnie „panikuje” ale po takim czasie starań każdy cykl jest na wagę złota. Mamy już plan „działania” od doktora. Narazie jeszcze jeden cykl z clo, a potem dam znać co działamy dalej ☺️ ale nie da się ukryć że są tam jakieś problemy z finansami szpitalu i chyba stąd. Niemniej ja narazie jestem zadowolona bo można zrobić część badań w ramach NFZ, natomiast tylko „cześć”. Czy któraś z was może ma inne doświadczenia?
Ja mam wizytę dopiero pod koniec kwietnia, więc też wrócę z odpowiedzią. A czy wspominał coś Dr o dalszych krokach, drożności, ewentualnie możliwości inseminacji? Czy dostałaś jakieś kolejne skierowania na badania?
Patka68 lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
Walczymy od drugiej połowy 2024✨
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem
✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
TenFertil ON💊 -
Tak, mam mieć robiona w najbliższym czasie drożność, nie wiem jeszcze kiedy dokładnie, również mam wizytę na koniec kwietnia. Co do inseminacji.. doktor stwierdził, że w naszym przypadku to raczej od razu można by myśleć o in vitro jeżeli nie jesteśmy przeciwni - a nie jesteśmy.
A wam jakie badania udało się zrobić w klinice? ☺️ bo z tego co widzę co piszą dziewczyny to chyba więcej nie da się nic zrobić poza hormonami, nasieniem i drożnością. -
Patka, nam póki co też tylko hormony i badanie nasienia. Miała być jeszcze wizyta u urologa, ale niestety została nam odwołana.
Nie wiem, czy nie powinniśmy już też zacząć myśleć o IVF i czy jest w ogóle sens iść dalej tą drogą.
Patka68 lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
TenFertil ON💊 -
Jasne, jestem otwarta na rozmowy. Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek.
👩 28 👨 30 🐶8
Hormony w normie ✅
AMH 2,07 ng/ml
Niska Ferrytyna ⚠️
✅
Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
HBA 55,9%⚠️
DFI 6%✅
TenFertil ON💊 -