Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Kobietki!
India,Kotka fajnie ze jesteście, bo już miałam Was wywoływać do tablicy
India, mocno trzymam kciuki, wykres piękniasty
Monik, dziękuję , kurcze ja jakoś taka nie fejsbukowa jestem...i trochę staroświecka...wciąż na nk konto mam ...ale widzę że jakoś tu pusto, więc Wy tam pewnie śmigacie na fb... eh...no to idę coś założyć żeby się przyłączyć... a co mi tam, raz się żyje -
Hej odebrałam wyniki męża 0% żywych plemników. Jesteśmy zalamani i w końcu wiemy co było przyczyną mojego poronienia i ciąży biochemiczne. Nie wiem co dalej czy mamy jakiekolwiek szansę na własne dziecko. Po cichu liczę na inf choć z tak kiepskim wynikami nie wie czy to możliwe. Jutro mam wizytę u giną i będę wiedziała co dalejStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Asiulek wiesz, że jak ja się stęsknię to zawsze do was wracam
Co do fb można to chyba wszystko poblokować w ustawieniach prywatności.
No właśnie wy juz działacie na fb? Do kogo sie zgłosić o dodanie do grupy?
Anakonda bardzo mi przykro Nie mam pojęcia jakie są sposoby leczenia, ale na pewno się coś na to zaradzi i mąż wyprodukuje żołnierzyki. Na pewno tak będzie, przytulam -
Anakondo,Kochana, tak mi przykro!!!! A możesz napisać więcej co badanie jeszcze wykazało? Czy to było podstawowe,ogólne badanie nasienia czy bardziej złożone?
..ale ja nie rozumiem, skoro zaszłaś w ciąże to przecież musiał być jakiś żywy plemnik, który tego dokonał?
Kochana, jedyne co mi się teraz nasuwa to powtórzenie badania, nawet na Ovu czytałam o takich sytuacjach ze w odstępie kilku dni wyniki badania nasienia diametralnie się różniły. Bo to było pierwsze badanie Twojego męża,tak? -
A wiecie co ja dzisiaj zrobiłam???
TEST
Oczywiście pod pretekstem sprawdzenia czy jest jeszcze Pregnyl w organizmie (11dp pregnylu). Oczywiście I krecha czyli wiem, że zastrzyk już wyparował, ale pocieszam się, że na wykrycie groszka jest jeszcze za szybko, bo to dopiero 10dpo. -
o mateeeeerrr...stanęłam na wagę...3 kilo do przodu odkąd wróciłam do pracy ( 2 miesiące) , jutro idę do mojej dietetyczki i zaciskam pasa..dziś mężuś w ramach pożegnania z "hulaj dusza piekła nie ma" zaprosił mnie do kina na "Wkręceni 2" i pizze, a od jutra szlaban..
India, na groszka faktycznie za wcześnie, czekam i ściskamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 11:08
-
Asiulek robiliśmy podstawowe + morfologia
Tzn może źle napisałam żywych plemników ma 61%
Koncentracja 5mln/ml a norma 15 i 10mln/ejakulat a norma 39
Ruchliwe 60%
ruch postępowy 40%
ruch niepostępowy 20 %
Nieruchliwe 40%
Uwagi Oligozoospermia
Morfologia
Plemniki prawidłowe 0%
Nieprawidłowe 100%
Wady główki 96%
wady wstawki 24%
wady witki 40%
Leukocyty 0
uwagi Tetratozospermia
nie dosć że jest ich mało to są nieprawidłowej budowy przez co może być to przyczyną poronień
A twój mąż jakie miał wyniki ?
mój na pewno idzie do androloga a w międzyczasie zacznie łykać witaminyStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
Anakondo, czyli plemniki są, tylko z wadami. Całkiem źle byłoby jakby było 0 plemników, a tak można podleczyć męża, mój M bierze Profertil 2xdziennie. A wyniki sprzed leczenia ma takie:
koncentracja 39mln/ml
ruch postępowy 35%
ruch w miejscu 10%
brak ruchu 55%
plemniki o prawidłowej budowie 1% ze strzałką w dół
nieprAWIDOWE główki 75%
nieprawidłowe wstawki12%
nieprawidłowe witki 5%
poprzednio 3 lata temu miał tylko 2% prawidłowych plemników i zaszłam w ciążę , teraz też powiedział że podleczymy męża i będziemy mnie stymulować, więc jestem dobrej myśli. Grunt to dobry lekarz.
Z witami jakie brał wcześniej to androwit, teraz lekarz polecił axaren lub profertil .
-
No ja właśnie zamówiłam dzis profertil nie ma na co czekać . Jutro mam wizytę i dowiem się co i jak . Sni mi się to wszystko już po nocy . Boję się że jak uda się z ivf to nie zapłodnią sie komórki bo nie będzie żadnego zdrowego plemnika . Chyba udam się do psychologa bo się wykończe a jeszcze tz załamany . Wszystko się popiepszyło
Ja już na naturalne zajście nie liczę mam nadzieje że sie załapiemy na rządowe .
Mam 6 stymulacji + męza wyniki to chyba powinno starczyć .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 14:14
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
W sprawach ivf nie pomogę,nie wiem co potrzebne i co trzeba przejść i udokumentować żeby zakwalifikować się do rządowego programu, bo się tym nie interesowałam.. ale na pewno lekarz będzie wiedział.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Nie martw się, wszystko się ułoży..
-
Anakonda ściskam Cię mocno Jeśli masz taką okazję to idź jak najszybciej bo wykończysz się psychicznie. Ja też tak mam że jak myślę to potem wszystko mi się śni. To normalne przeżywamy. Na pewno uda się poprawić nasienie męża. Osobiście nie orientuje się jak to jest ivf ale mam nadzieję że wszystko pójdzie po twojej myśli.
Jeśli chodzi u mnie wczoraj bolał mnie prawy jajnik, gorszy ból niż jakbym pregnyl brała. Jutro wizytę.
No iiii u mnie w pracy już urodziły Nie czuję zazdrości ( a myślałam, że będzie gorzej). Teraz mam 3 dni wolnego i jest mi dobrze ale nie mam ochoty iść we wtorek do pracy. Pewnie gadają cały czas o tym. I w dodatku wrzucają zdjęcia i wszystkie dziewczyny komentują a ja mam ochotę rzucić zwolnieniem lekarskim.
Wiecie co mi wczoraj mój mąż powiedział ?? DO południa szykował się do pracy i podszedł przytulić się a ja mówię do niego co chcesz a on "zrobić Ci dziecko". Aż mnie wmurowało w szoku byłam. Po południu odprężyłam się nie myślałam o ciąży o dzieciach o staraniach i naprawdę było fajnie ale wieczorem jak weszłam na FB to mnie ścisnęło.
Ooo i tyle u mnie -
Hej
Anakonda nie smutaj się musisz wierzyć i zdobyć resztki sił aby walczyć bo jest o co walczyć ,o szczęście które da Ci dzieciatko
psycholog jak najbardziej doda Ci sił do walki!!
A co do ivf to musisz pytać sie pszczelki ona coś tam wie wiecej.
Czekoladko trzymaj się dzielnie ,nooo aaaaaa męża masz wspaniałego!!!
A to na poprawe humoru :
Dzisiejsza porada dnia
,,Jeśli marzysz o bliźniętach, czas działa na Twoją korzyść. Im kobieta starsza, tym szansa na ciążę mnogą wzrasta.''Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 18:25
czekolada lubi tę wiadomość
-
Pszczelka wrote:Asiu -mb do invicty w Wawie czy gdzies indziej?
ja będę próbowała w Gdańsku ale na razie muszę poczekać,
bo od czerwca dopiero zaczęłam "leczenie" u lekarza, więc za krótko, żeby się zakwalifikować.. czekamy do czerwca wtedy minie rok i może się uda.
Pszczelko a co z twoją wątrobą? ja też mam problemy z wątrobą i w poprzedniej ciąży miałam cholestazę ciężarnej to był koszmar! gin mówił, ze w kolejnej też na pewno będę miała..
India twój wykres jak marzenie! MOCNO zaciskam kciuki!♥
Anakonda w takim razie razem będziemy się starały przy pomocy IVF
Dziewczyny ja na wadze 4 kg do przodu odkąd zaczęłam brać bromergon zaczęłam tyć.. może zmienię na dostinex tylko cena mnie przeraża
ja w tym cyklu, bez monitoringu i bez leków, lekarza mam dopiero 30. 01 na NFZ moze coś mi zleci nowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:59
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Asia a u Was jaką przyczyną ?U nas teraz to z obydwu stronStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer