X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIestety;( nie mogła mnie zakwalifikowac bo mam kiepskie wyniki watroby

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co?? !! neweyecrazybd9.gif
    Nie żartuj !! :(
    Ale chyba dała Ci jakąś nadzieję, na podleczenie wątroby i powrót do programu?!
    No i pytanie, czy te wyniki z wątroby to po tych dawkach leków na staranka jakie brałaś do tej pory? Czy inna przyczyna??

Jejku Pszczelka, nie wiem jak Ci pomóc, jak wesprzeć :(

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • monik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko ahh jak mi przykro no to teraz dietka i niedługo cie zakwalifikują ,prawda?

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła przy mnie do kolezanki internisty, kazała mi zrobic dodatkowe badania w polowie lutego i powtórzyc te co robilam. Zeby minęly conajmniej 2 mies od brania tych hormonów.Czy to bylo powodem nie mam pojęcia bo szczerze nei wiem cyz kiedykolwiek robilam bad watrobowe- usg jamy brzusznej ze 2 lata po porodzie mialam i bylo ok.
    Jak ona da mi zielone światło to 23 lutego mam kolejna wizyte kwalifikacyjna. Jak nie da to pewnie juz w tym roku sie nie załapie;/

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Pszczelko kochana <3 to podleczaj teraz wątrobę i śmigaj 23 lutego :)
    To dzień między moimi a synka urodzinami więc będę na pewno pamiętać :)

Pewno na necie znajdziesz wiele informacji jak wspomóc regenerację wątroby więc nie powinno być tragicznie.

A do jakiegoś internisty wybierasz się jeszcze albo speca od wątroby ? (nie mam pojęcia jak się taki lekarz nazywa)- Hepatolog (kurna ten wujek google jednak dobry jest) :)

Kciukam i zdrowaśkuję :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami :-) w ogóle nie wiem o co kaman ehhh:/ Przepraszam ale nie mogę ostatnio się skoncentrować. Wszystko leci mi z rak. Jak jestem w domu jest ok ale jak idę do pracy od razu łapie doła :-(
    Dziś w pracy dowiedziałam sie że kierowniczka urodziła na dodatek przyszła druga koleżanka z wielkim brzuchem i lada dzień rodzi. I oczywiście nikt ze mną nie rozmawia a jak widzę ciężarne to od az do nich lecą a mnie wówczas robi się przykro.
    Jeszcze miesiąc dwa i przyjdą z wózkami a ja tego widoku nie przetrawię :-(

Muszę pochwalić się już 3 dzień z rzędu chodzę na spacery i czuję się po nich lepiej.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 14:55

• Mambella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 14:54

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko.....tak strasznie mi przykro.... :( nawet nie wiem co napisać...
    Wracam z pracy (dopiero), włączam kompa z wielką nadzieją...a tu :( przytulam Cię mocno Kochana :{}
    ...ale może faktycznie jak dziewczyny piszą, podleczysz wątrobę i wtedy się uda! Ja mocno wierzę, że to tylko kwestia tych 2m-cy..

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, przepraszam, nie chcę być zbyt obcesowa, ale mało o Tobie wiemy...napisz coś :) w jakim wieku jesteś, czy masz dzidziusia,od jak dawna się starasz etc...coś od siebie hehe ;)

Czekoladko, zaraz druga urodzi, zajmie się maluszkiem i nie będziesz jej oglądać :) Głowa do góry, Tobie też się uda!

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelko ode mnie jeszcze raz masz mocne przytulaski :)
    Twój Olek będzie miał rodzeństwo !!! ot tyle w temacie :)

Czekoladko, jestem podobnego zdania co Asiulek. Urodzą, zajmą się dziećmi i ani mrugną na pracę :) A szefowa uf, ten ciężki przypadek....jako szefowa będzie się pokazywać...ale z dzieckiem raz, góra dwa powinna przyjść żeby się pochwalić...i finito. Dwa razy przeżyjesz, a za trzecim razem Ty jej pomachasz dwukreskowym testem przed nosem :)

Mambella, my chętnie pomożemy no ale (jak wcześniej mądrzejsze i bardziej doświadczone ode mnie forumowiczki napisały) musisz się trochę "rozebrać" przed nami :)
    Pomożemy, doradzimy...poprosimy też o poradę w każdej sprawie: Pregnylu, IVF, IUI, i wiele, wiele innych. Każda z nas ma już szereg badań za sobą i cykli lajtowych i stymulowanych - można przebierać jak w lumpeksie :)

Dobra, ja wypiłam winko na endo i idę spać :) w dobrym humorze, który przesyłam każdej z Was :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 14:53

• czekolada Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj dziewczyny co bym bez Was zrobiła :-) Jesteście wielkie! :-*

Dzięki Asiulek :-) Mała Mi jak czytała Twój post to aż do monitora zaczęłam się śmiać ;-)

Słuchajcie...tak już myślę od jakiegoś czasu i odważę się Was spytać ;-)
    Najwyżej mnie wyśmiejecie ;-)
    Macie fb ?? tak myślałam, żeby założyć grupę zamknięta i każda będzie miała okazję "poznać" się wirtualnie. W końcu piszemy tyle czasu a na pewno ułatwi Nam sprawę jak będziemy miały przed daną dziewczynę jej twarz.
    O to taki mój pomysł.

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzesz w mordę jeża Czekolada Ty to masz głowę nie od parady !!!
    (Jeszcze nie śpię bo oglądam Gorączkę złota ;) )
    Mam fb ale nie ma pojęcia jak się takie grupy zakłada.
    Jak to rozpracujecie technicznie to dajcie mi łopatologiczną instrukcję to się przyłączę :)

Dobra już idę spać :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella, to przeszłaś niemało...ja to Ci powiem, że nigdy na własną rękę nic nie robiłam tylko zawsze na polecenie mojego gina,któremu ufam bezgranicznie :) i ślepo dążę ścieżką którą mi wyznacza :) taka to miłość :)

Czekolada, genialna jesteś... tylko ze ja z tych co nie istnieją...bo fb nie mają
    a i kiedyś obiecałam sobie że nie założę ...no ale dla Was to nawet może zmienię zdanie... :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada pięknie to wymysliłaś:D Ja fb mam ale nie wiem jak sie zaklada grupy zamknięte;/ No ale moge jakos poszperac jutro w wolniejszej chwili w pracy:D
    No jak przez mies nie zmienią sie wyniki to moge sie nie zakwalifikować;/
    za 2 tyg zrobie bad w innym lab
    teraz ostra dieta , ziólka i esstntiale forte czy jak to sie pisze, jutro mam zamiar ale nie wiem czy ze snem nie przegram isc przed praca na basen:D

• czekolada Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm....jaką nazwę mam utworzyć ?? :-) Jak chcemy się nazywać :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i napisałam, i poszło się paść...
    Zaczynam od nowa...

Mambella - wybacz, chyba byłam pijana i nie zauważyłam Twojego "rozebranego" postu :)
    Faktycznie, los nie oszczędzał i Ciebie...z pewnością i Ty niejednej z nas coś "z życia" doradzisz, podpowiesz... na to liczę :)
    A... pisałaś o ćwiczeniach przed tv...ja z czystym sercem polecam 30 days shred Jillian Michaels...
    Robię sobie co drugi dzień 1 level (bo mam bal u męża w pracy za tydzień i trzeba się podrasować nieco).
    Jak dla mnie fantastyczny zestaw - ćwiczenia mają: rozgrzewkę, kardio, mięśniówkę, abs (na brzuch), i rozciąganie a wszystko w niecałe 30 minut.
    Filmiki możesz na youtubie ściągnąć - każdy level osobno lub w całości :)

Jak pisał Asiulek - trzeba zaufać lekarzowi, ale nie na ślepo. Ufaj też swojej intuicji - nikt nie zna Twojego organizmu tak bardzo jak Ty :)

Pszczelko kochana, my tutaj będziemy Cię motywować: z nami poprawisz wyniki.
    Będziemy Twoją ekpią motywacyjną :)
    Basen - świetna sprawa...tylko uważaj żebyś czegoś nie złapała ;)
    Moja obecna Nystatyna chyba wynikiem basenu (jacuzi, solanka czyli salon geriatryczny a tfu)...ale Tobie nic nie powinno grozić :)
    Jak nie dasz rady na basen to spacerek, szybki marsz a potem truchtanie ... nic tak nie regeneruje organizmu jak przyjemne dotlenienie w biegu/truchcie/marszu.

Co do fb, to ja też się zapierałam, że nie będę mieć, ale zmotywowała mnie chęć ściągnięcia klasy z podstawówki na spotkanie. Gdy zakapowałam, że nk już nie hula jak kiedyś...zaistniałam na fb. Ale chyba tylko do przeglądania wiadomości od znajomych ;) więc jestem zielona w bardziej zaawansowanych opcjach :) Ale jestem na TAK :)
    Grupo FB twórz się !!!!! :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm...jak wrócę z pracy to może ogarnę tylko nie wiem jaką nazwę wymyślić dla nas :/

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh zróbmy burze mózgu:D haha db ze nie watroby:D
    "Staraczki", "Nie ważne jak byle do celu", "Wspólnie rażniej" "Nie poddaj się"
    Hehe tak mi przyszło teraz do głowy:D

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ