X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu ależ absolutnie się z Tobą zgadzam :)
    Ja tylko opisałam jak to było akurat w moim przypadku :(
    Dlatego jak teraz przy stymulowanych cyklach mało bo mało ale zawsze nieco bolesne mam miesiączki to cieszę się :) Ot takie radosne pobolewanie :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam do was pytanko czy mialyscie jakieś objawy po pregnylu dzisiaj jest 11dzien po zastrzyku i ja nic nie czuje nic nie boli ani jajniki ani piersi nie wiem czy to normalne? Inajwazniejsze kiedy moge zrobic test ciążowy po pregnylu?

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka ja nie miałam żadnych objawów po pregnylu. U niektórych z Nas pregnylu w organizmie już nie było po 8 dniach. Zalecane jest zrobienie testu chyba po 14 dniach od zastrzyku.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 a czy w twoim przypadku pregnyl okazał się skuteczny ile razy go przyjmowalas?

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sarenka,11 dni po zastrzyku to już raczej nic nie poczujesz, chyba że się udało czego Ci oczywiście życzę. Pregnyl daje objawy ciąży gdzieś między 2 a 8 dniu po zastrzyku ale to nie jest regułą i każda ma inaczej. Ja jeden cykl miałam wszystkie możliwe skutki uboczne a kolejny nic. No i gratuluję cierpliwości, 11 dzień po zastrzyku to ja już zazwyczaj po 3 teście byłam:). 3mam kciuki i chwal się tu wynikiem.
    A ja odebrałam swoje i tak CA125 na endometrioze mam 34 a norma 35 :) a progesreron 35 a norma 15-85 i bądź tu mądry człowieku:))

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia jak tam się czujesz???Mocno przytylas:)? Fajnie że zagladasz czasem, nie dajesz nam zapomnieć ze sie da:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo czytam o tym pregnylu i objawach i tak naprawdę nie przeczytała jeszcze ze dziewczyna po pregnylu nie miał żadnych objawów a byla w ciąży dlatego juz w sumie kolejny cykl przekreśliła :(

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale objawy pregnylu a objawy ciąży to 2 różne rzeczy, pregnyl to hcg dlatego dziewczyny czują się przez parę dni jakby były w ciąży, ale jak kończy się jego działanie objawy znikają i pozostaje czekanie. Teoretycznie gdyby zadziałał to pownnysmy objawy czuć podwójnie, po pregnylu i już w ciąży, tylko ze nie każda je ma, mnóstwo dziewczyn nie wie że jest w ciąży dopóki nie zrobi testu. A że działa to już Karolcia jest idealnym przykładem:)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    po wizycie juz nie miałam czasu wejsć bo było opóźnienie a miałam na 20 i dojechałam około 23 .
    Wiec tak pełno płynu w zatoce ale wszystkie pęcherzyki nie pękły 2 zostały . Wiec gromadka mi nie grozi jak by co .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Anakonda no to super ... 2 zostały to znaczy, że dwa pękły :) To teraz kciukamy :)

Ja byłam też na monitoringu i.....
    - pęcherzyk "uparciuch" pękł, jest ciałko żółte;
    - a ciałko żółte jest pod...kolejnym dominującym pęcherzykiem....
    - dostałam Pregnyl 10000 j żeby pękł i za dwa dni mam zacząć brać Duphaston.
    Śmiałam się, że jeden pęknięty, teraz drugiego rozwalimy to... cyt:"to będą bliźniaki" powiedziała pani doktor :)
    Tylko potem, jak widziała, że naprawdę się tym przejęłam , to powiedziała, że żartowała z tymi bliźniakami i że mam wziąć ten Pregnyl bo szkoda będzie zmarnować takiej szansy.

Miałyście taki przypadek??
    Kurcze bo to będzie u mnie tak, jakbym miała dwie owulacje. Jedną w sobotę a drugą jutro ... przecież to niemożliwe!
    A jak żołnierzyki dotrą do tego pękniętego i będzie "zielona akcja" a potem kolejne dotrą do kolejnego pękniętego to co... kolejna "zielona akcja" i będą dwujajowe bliźniaki z dwu/trzy/czterodniową różnicą??
    Matko ja się na tym aż tak nie znam :(
    Czy któraś z Was jest w stanie mi to logicznie wytłumaczyć??
    Czy dwa zapłodnione jajeczka są w stanie dotrzeć do macicy w odstępach kilkudniowych?!! I czy to w ogóle możliwe??

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a co Ty się przejmujesz, ważne żeby dotarły:) obojętnie przy której owulacji:) a tak poważnie to gdzieś na forum dziewczyny pisały ze tak się zdarza tylko później progesreron z pierwszej hamuje proces drugiej, czy jakoś tak:) więc 2 naraz się nie zdarza chyba, ktoroś jajeckzko wygra, tak ja to rozumiem.

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie się też coś takiego obiło o uszy ale wolę dopytać :)
    Dzięki kotkapc :) Ufff no to działamy dalej :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka mi się akurat udało przy pierwszym podejściu ;) ale ja nie miałam absolutnie żadnych objawów ani po pregnylu ani tym bardziej ciąży, robiłam testy z nadzieją, że się uda, ale już zdążyłam się zaopatrzyć w clo na kolejny cykl więc w ogóle racjonalna część mnie (a ta dominuje) nie brała pod uwagę ciąży (że tak szybko się uda), a badanie z krwi zrobiłam tylko dlatego, że nie wiedziałam czy mam odstawić duphaston czy brać zwiększoną dawkę plus clexane.

Mała mi, trzymam kciuki nawet za bliźniaki dwujajowe z różnicą kilkudniową! <3

Kotkapc, startowałam z 52/53kg aktualnie jakieś 58/59- najwięcej po świętach mi zostało bo aż 2kg, ale tak to spokojnie idę z wagą do przodu, chociaż nie ukrywam, że NIGDY AŻ tyle nie ważyłam i trochę mnie przeraża perspektywa np 65 ;) a później żeby to zgubić ;) czuje się ok, chociaż ostatnio wylądowałam w szpitalu z bólem brzucha, stawiającą się macicą i okropnym bólem pleców. Trzymali mnie 5dni. Poza tym, to dokucza tylko zgaga, nieustannie :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 to naprawdę super mam nadzieję ze i mnie się tak szybko uda

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka grunt to nie wychodzić z założenia, że się udało bo rozczarowanie jest wtedy jeszcze bardziej gorzkie.
    Powodzenia :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sarenko :)
    Słuchaj Karolci, ona wie co pisze :)
    Ja tam po pregnylu żadnych dolegliwości nie mam ... a jak po dzisiejszym coś będę mieć - to napiszę :)

Karolcia...ja to bym jednak wolała jedno ...
    Przecież dwójka w odstępie kilkudniowym to niemożliwe ...

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest 25dc i 11 dni po pregnylu zaczęły mnie bolec piersi nie wiem czy to jest dobry znak czy nie zatestuje w piątek jesli oczywiście do tego czasu nie dostane okresu

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-oj tam wolała nie wolała, jakby ci wyszedł tescik pozytywnie to czy dwoje czy w odstępie nie miałoby żadnego znaczenia:) i cieszę się że mogłam pomóc bo ja mało pisze ale dużo czytam więc super ze komuś na coś to moje cZytanie się przydało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 23:44

Karolcia88, Mała_Mi79 lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała my to sobie możemy woleć co chcemy a los pisze i tak swój scenariusz :)

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Karolcia, Karolcia... gdyby nie Twoja córcia to bym napisała: Polejcie jej bo dobrze mówi :)

Karolcia88 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ