Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolciu ależ absolutnie się z Tobą zgadzam
Ja tylko opisałam jak to było akurat w moim przypadku
Dlatego jak teraz przy stymulowanych cyklach mało bo mało ale zawsze nieco bolesne mam miesiączki to cieszę się Ot takie radosne pobolewanie
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
nick nieaktualny
-
Sarenka ja nie miałam żadnych objawów po pregnylu. U niektórych z Nas pregnylu w organizmie już nie było po 8 dniach. Zalecane jest zrobienie testu chyba po 14 dniach od zastrzyku.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Sarenka,11 dni po zastrzyku to już raczej nic nie poczujesz, chyba że się udało czego Ci oczywiście życzę. Pregnyl daje objawy ciąży gdzieś między 2 a 8 dniu po zastrzyku ale to nie jest regułą i każda ma inaczej. Ja jeden cykl miałam wszystkie możliwe skutki uboczne a kolejny nic. No i gratuluję cierpliwości, 11 dzień po zastrzyku to ja już zazwyczaj po 3 teście byłam:). 3mam kciuki i chwal się tu wynikiem.
A ja odebrałam swoje i tak CA125 na endometrioze mam 34 a norma 35 a progesreron 35 a norma 15-85 i bądź tu mądry człowieku:)) -
nick nieaktualny
-
Ale objawy pregnylu a objawy ciąży to 2 różne rzeczy, pregnyl to hcg dlatego dziewczyny czują się przez parę dni jakby były w ciąży, ale jak kończy się jego działanie objawy znikają i pozostaje czekanie. Teoretycznie gdyby zadziałał to pownnysmy objawy czuć podwójnie, po pregnylu i już w ciąży, tylko ze nie każda je ma, mnóstwo dziewczyn nie wie że jest w ciąży dopóki nie zrobi testu. A że działa to już Karolcia jest idealnym przykładem:)
-
hej
po wizycie juz nie miałam czasu wejsć bo było opóźnienie a miałam na 20 i dojechałam około 23 .
Wiec tak pełno płynu w zatoce ale wszystkie pęcherzyki nie pękły 2 zostały . Wiec gromadka mi nie grozi jak by co .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
Hej
Anakonda no to super ... 2 zostały to znaczy, że dwa pękły To teraz kciukamy
Ja byłam też na monitoringu i.....
- pęcherzyk "uparciuch" pękł, jest ciałko żółte;
- a ciałko żółte jest pod...kolejnym dominującym pęcherzykiem....
- dostałam Pregnyl 10000 j żeby pękł i za dwa dni mam zacząć brać Duphaston.
Śmiałam się, że jeden pęknięty, teraz drugiego rozwalimy to... cyt:"to będą bliźniaki" powiedziała pani doktor
Tylko potem, jak widziała, że naprawdę się tym przejęłam , to powiedziała, że żartowała z tymi bliźniakami i że mam wziąć ten Pregnyl bo szkoda będzie zmarnować takiej szansy.
Miałyście taki przypadek??
Kurcze bo to będzie u mnie tak, jakbym miała dwie owulacje. Jedną w sobotę a drugą jutro ... przecież to niemożliwe!
A jak żołnierzyki dotrą do tego pękniętego i będzie "zielona akcja" a potem kolejne dotrą do kolejnego pękniętego to co... kolejna "zielona akcja" i będą dwujajowe bliźniaki z dwu/trzy/czterodniową różnicą??
Matko ja się na tym aż tak nie znam
Czy któraś z Was jest w stanie mi to logicznie wytłumaczyć??
Czy dwa zapłodnione jajeczka są w stanie dotrzeć do macicy w odstępach kilkudniowych?!! I czy to w ogóle możliwe??
Mała a co Ty się przejmujesz, ważne żeby dotarły:) obojętnie przy której owulacji:) a tak poważnie to gdzieś na forum dziewczyny pisały ze tak się zdarza tylko później progesreron z pierwszej hamuje proces drugiej, czy jakoś tak:) więc 2 naraz się nie zdarza chyba, ktoroś jajeckzko wygra, tak ja to rozumiem.
-
Sarenka mi się akurat udało przy pierwszym podejściu ale ja nie miałam absolutnie żadnych objawów ani po pregnylu ani tym bardziej ciąży, robiłam testy z nadzieją, że się uda, ale już zdążyłam się zaopatrzyć w clo na kolejny cykl więc w ogóle racjonalna część mnie (a ta dominuje) nie brała pod uwagę ciąży (że tak szybko się uda), a badanie z krwi zrobiłam tylko dlatego, że nie wiedziałam czy mam odstawić duphaston czy brać zwiększoną dawkę plus clexane.
Mała mi, trzymam kciuki nawet za bliźniaki dwujajowe z różnicą kilkudniową!
Kotkapc, startowałam z 52/53kg aktualnie jakieś 58/59- najwięcej po świętach mi zostało bo aż 2kg, ale tak to spokojnie idę z wagą do przodu, chociaż nie ukrywam, że NIGDY AŻ tyle nie ważyłam i trochę mnie przeraża perspektywa np 65 a później żeby to zgubić czuje się ok, chociaż ostatnio wylądowałam w szpitalu z bólem brzucha, stawiającą się macicą i okropnym bólem pleców. Trzymali mnie 5dni. Poza tym, to dokucza tylko zgaga, nieustannie -
nick nieaktualny
-
Cześć Sarenko
Słuchaj Karolci, ona wie co pisze
Ja tam po pregnylu żadnych dolegliwości nie mam ... a jak po dzisiejszym coś będę mieć - to napiszę
Karolcia...ja to bym jednak wolała jedno ...
Przecież dwójka w odstępie kilkudniowym to niemożliwe ...
nick nieaktualny
-
Mała-oj tam wolała nie wolała, jakby ci wyszedł tescik pozytywnie to czy dwoje czy w odstępie nie miałoby żadnego znaczenia:) i cieszę się że mogłam pomóc bo ja mało pisze ale dużo czytam więc super ze komuś na coś to moje cZytanie się przydało:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 23:44
Karolcia88, Mała_Mi79 lubią tę wiadomość