X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi zapisalam sie do Provity :) no a noz widelec wykres sie przerazil kliniki :D byloby fajnie :)
    Zobaczymy jak bedzie ale nie mam zadnych ZADNYCH dolegliwosci ... Piersi nie bola, brzuch troche pobolewa ale to wszystko jak zwykle, nie mam zachcianek nic no... Gdzies tam w srodku cyklu po owu bolaly mnie chwile piersi po bokach i wszystko w temacie ... Ale zastanawiajace jest dla mnie ze nie mam ochoty na slodycze a zwykle przed okresem musialm cos zjesc chocby cukierka :) a teraz nic... No takiego wariantu nie przerabialam jeszcze :) a myslalm ze przerobilam wszystkie :) ale tych kombinacji jest miliard :P

Ps modlilismy sie w Rzymie o bejbisia przed grobem JP II ... Musi sie udac kiedys noo :) bo Rzym jest magiczny :) mielismy szczescie widziec Papieza ... Tak poprostu spacerowalismy w szary bury dzien po tym placu a tu Papiez chyba wychodzil z kaplicy ... No szok poryczalam sie wtedy :) a potem drugi raz na Aniol Panski :) skladal zyczenia kkbietkom bonto akurrat nasz dzien byl :)

Uda sie, uda :) kiedy napewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:42

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow opu, aż mi właśnie ciary przeszły po całym ciele jak to czytałam :)
    Ale Ci tak zdrowo zazdroszczę tej wizyty w Rzymie no i widoku Papieża.
    Dla mnie to też magiczne miejsce...ach żeby tam wrócić choć na jeden dzień :)
    JP II na pewno wysłucha i uprosi dla Was maleństwo :)

opu lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mji, po jakim czasie od rozpoczęcia starań zdecydowałaś się na IUI? Wczoraj z mężem pierwszy raz o tym rozmawialiśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tam chetnie wrocila na zawsze :) tak mi tam bylo dobrze ... Normalnie mnie wszysgko stresuje, zwiedzanie nawet atego sie obawialam, ale tam czulam spokoj ... :)
    Wchodzilismy na kolankach po tych Swietych Schodach ( nie pamietam czy tak sie dokladnie nazywaly) ale nie prosilam wtedy o dziecko, tylko przepraszalam za grzechy i prosilam o zdrowie dla mojej mamy ktora zmaga sie z bialaczka ( plytek krwi jej ubywa) wtedy duzo chorowala i bala sie jak diabli. Zlych wynikow ... Wtedy tez byla chora ( poczatek marca) nawet zadzwonilam do niej zeby ja pozdrowic z watynaku z placu a ona do mnie o umieraniu gada :O wiec ja okrzyczalAm no i modlilismy sie oboje z mezem. Pytalam potem mame jak tam jej wyniki - a ona mowi ze sie poprawily ... I sama jest zdziwiona ... Zapytalam ja kiedy robila badanie krwi - mowi ze w pierwszym tyg marca ( podczas naszego pobytu!!) wiec nie mam watpliwosci ze to nasze modlitwy sprawily cud :) mam odzyskala pewnosc siebie bo juz byla zalamana tym ze wyniki co badanie leca na leb na szyje ... A tu taka niespodzianka :) dlatego musi sie udac nam tez :)

Mała_Mi79, monik lubią tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka, my już mamy 5 letniego synka, a staramy się o drugie dziecko od października 2012,a z lekarzem od lutego 2013.
    Najpierw wyszło paskudnie z cytologii i trafiłam aż na konizację - sierpień 2013.
    Od września 2013 brałam Duphaston. Potem jakoś od grudnia 2013 Clostilbegyt + Estrofem Mite ... z przerwami do wakacji 2014. Tak u mojego gina próbowałam do grudnia 2014. Niby wszystko było ok ale nie "załapałam".
    Tutaj dziewczyny zauważyły, że mój mąż ma złe wyniki upłynnienia (mój gin nie widział w tym problemu a wynik ponad 2h kwalifikuje do IUI), i po tygodniu witaminy C i E poprawił do 30 minut , więc jak od stycznia 2015 jestem w Gyncentrum w Katowicach to pierwszy cykl próbowaliśmy naturalnie...no ale klapa.
    Dlatego drugi cykl po ponad 2 latach bezskutecznego starania IUI.
    Druga przesłanka to ja mam śladowe ilości śluzu, dlatego czuję, że mogę mieć (po konizacji częsta przypadłość niestety nie do podratowania) wrogość śluzu co niestety kwalifikuje tylko do IUI albo IVF.
    Uf ale się napisałam....

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu... i tak będzie :) Uda się :) i może my przy Tobie coś urwiemy tej łaski :)
    A tak nawiasem...jak się mama czuje??

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale. Hmmm ja tez nie mam sluzu plodnego ... W tym cyklu sucho jak na saharze ... To oznaczac moze wrogosc sluzu?
    Mama kolejna wizyte ma w lipcu :) wykaraskala sie z ty h chorob zimowych ( przeziebienia i grypa) ale w jej przypadku kazda infekcja ma znaczenie ... Dobrze sie trzyma :) na dzialce plewi z tata :D takze calkiem super :) mam nadzieje ze kolejne badania tez wyjda nienaganne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez marze o dwojce dzieci ale w takiej sytuacji chcialabym miec chociaz jedno ....

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu ja na 100% nie wiem tylko przypuszczam tę wrogość bo miałam konizację.
    https://parenting.pl/portal/czynnik-szyjkowy - takie coś znalazłam w tym linku:
    "Zdarza się również, że czynnik szyjkowy wynika z nieprawidłowości anatomicznych szyjki macicy. Dochodzi do tego bardzo często po zabiegach elektrokonizacji z powodu nadżerki. Powstałe zmiany anatomiczne utrudniają penetrację plemników przez kanał szyjki do jamy macicy. Ze względu na to u kobiet pragnących mieć potomstwo zabiegi elektrokonizacji powinny być wykonywane tylko wtedy, gdy jest to bezwzględnie konieczne."

Na samą suchość to można pić co dziewczyny tutaj od wiesiołka, siemię lniane, olej lniany czy guajazyl.
    Pierwsza ciąża była naturalna więc było ok, i teraz przy stymulacji jajników też niby wszystko oki...bo pęcherzyk/i piękne i nasienie rewelacyjne a jednak...
    Wiem, że IUI omija ten problem ale chciałabym do wszystkiego zrobić te badania żeby mieć pewność czy jest ta wrogość czy nie...żeby, jak sobie odpuszczę po trzeciej IUI, mieć jeszcze cień nadzei... :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilam w tym cyklu wszystko co mozliwei lykalam wiesiolka omege, pilam sroke i wni jednej kropelki na bieliznie nie zauwazylam :( nawet w dni "plodne" :( wiec jakas mega masakra. Nie chodze do gina, nie wiem jakie grube mam endo ( albo jakie cienkie) poprostu nie wiem nic wiem ze mialam susze wiec wysuszylam plemniczki nawet jakby sie tam jakis kozak znalazl to usechl biedaczysko ... ( u nas 2% prawidlowych) dlatego mam nadzieje ze w provicie zaproponuja iui - ominiemy wtedy kwestie sluzu, skrocimy droge plemnikom, no i najlepsze zostana podane ... Az mnie dziwi ze skutecznosc tego jest tak niska ... Nie rozumiem tego skoro to takie ulatwienie... ( sluz, budowa anatomiczna, slabe plemniczki)

Nikita2 lubi tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOOOO kogo ja widze :-) Opu wróciłaś :-) jak sie ciesze :-)
    Obiecaj że już nas nie zostawisz :-)
    No i czemu jeszcze nie testujesz? taka ładna tempka :-)

Witaj agaluko :-)
    Nie trać wiary ani sił bo cel o który walczymy jest wart naszego poświęcenia :-)

Mała mi a myślałaś o ivf?? bierzesz taką opcje pod uwagę??

Asiulku u Ciebie też tempka wysoko trzymam kciuki aby tak już zostało :-)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik, ja nie biorę po uwagę IVF.
    Jak nie ten raz to do 3 razy sztuka z IUI... :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wątku religijnego - my modlimy się o wstawiennictwo do Św. Joanny :D
    Monik, dzięki za dobre słowo:)
    Pierwszy raz słyszę o tym, że na poprawę jakości śluzu można wpłynąć różnymi naturalnymi specyfikami..Chyba muszę się bliżej przyjrzeć tej sprawie;) Tak, jak Wam pisałam, po pregnylu pierwszy raz w życiu zobaczyłam u siebie śluz płodny. Wcześniej żyłam w przekonaniu, że zdjęcia śluzu są przereklamowane:D Poważnie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 12:54

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam się zaraz wątek "boski" zrobi :)
    Ale niech tam :) Dla niektórych z Bożą, dla innych z inną pomocą... najważniejsze, że wyprosimy cud...dla każdej z nas :)
    Ja tutaj kciukam i zdrowaśkuję za wszystkie razem i każdą z osobna :)
    A już od hoho przystawiam się do Nowenny Pompejańskiej (z tego co pamiętam to Czekolada odmawiała) ale boję się zacząć bo nie wiem jak logistycznie dam radę w ciągu całego dnia ehhh....no ale przecież jak ktoś bardzo chce to czas zawsze się znajdzie, prawda?
    Już się naczytałam tyle świadectw, z uproszonych łask i cudów za wstawiennictwem MB z Pompejów.. że aż serce samo się rwie :)

Kochane damy radę. Wszystkie, jak nie w tym cyklu to w następnym, i następnym i następnym. Dla każdej z nas zaświeci kiedyś zieloność :)
    I dlatego kolejny raz dziękuję Wam wszystkim za to, że tu jestem, że się wspieramy nawzajem, dodajemy siły. Bo kto nas zrozumie lepiej...niż my same, które przechodzimy przez to samo każdego dnia :)

Ech powiało znowu mentorstwem :) Hi hi ... no cóż wybaczcie :)
    U mnie dalej echo... ni @ ni plamień...nic.
    Jutro jak będzie taka sama temp. albo wyższa to polecę na betę :) a jak pójdzie w dół to odstawiam duphaston i czekam na @.

monik lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Ciocie! Natalka przyszla na swiat w poniedzialek o 12.46 przez cesarskie ciecie. Wazyla 2570g, mierzyla 53cm i dostala 9/10pkt. Jest taka malutka i chudziutka, w ogole tluszczyku nie ma tylko skora i kosci.
    W pierwszej dobie zobaczylam ja zaraz po wyjeciu z brzucha a pozniej dopiero o 22 na chwilke bo ma oznaki wczesniactwa i caly dzien musiala sie dogrzewac w inkubatorku.
    Ja po cc jako tako dochodze do siebie. Od wczoraj od 5 rano jestem bez srodkow przeciwbolowych, zobaczymy jak sobie poradze z wstaniem z lozka (bo to najgorsze po dlugim zastoju).
    Powodzenia w staraniach!!! :)

Asiulek, czekolada, tulipanna, kotkapc lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • india Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratulacje mamusiu!!!!!!!!!!!!! 4xvim2p.gif <3 <3 <3
    Odzyskaj szybko siły, zdrówka dla malutkiej, na pewno jest śliczna flircik.gifflircik.gifflircik.gif
    Wszystkiego dobrego!

Karolcia88, Mambella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, Wielkie Gratulacje!!! :) :) :) Twoja Księżniczka na razie maleńka i chudziusieńka pojje mleczka i szybciutko nabierze ciałka :)
    Trzymajcie się cieplutko dziewczynki, ja Was mocno przytulam i całuję*
    Karolciu, nie męcz sie jak boli a boli na pewno tylko proś o przeciwbólowe.
    Dzielne dziewczynki jesteście :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich , Opu cóż za niespodzianka! Fajnie że jesteś :) . Ja uciekam, odezwe się wieczorem.

ganns65gxgno0ohk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu gratuluuuje z calegos serduszka :)) napewno Malenka szybciutko przybierze na wadze i bedzie z mamusia :)
    Coz szczerze mowiac Mala Mi mnie znalazla :) bo przez kilka mies mialam nieaktywne wykresy i zdolowalam sie poprostu:(
    Zaskoczona jestem ze tak cieplo mnie witacje i pamietacie w ogole :) zwlaszcza ze bylam tu chwile ...
    Milego dnia dziewczynki
    Ps. Nie testowalam, ale dzis rano zastanawiajac sie czy zrobic test uswiadomilam sobie ze nie robie ze strachu ... Jednak ... Chyba zadna nie pozostaje niewzruszona widzac znowu porazke czarno na bialym wiec ze strachu nie sikalam heheh :) jakkolwiek smiesznie to nie brzmi :)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveshower.gif
    Jupi :) Zostałam "inernetową" ciocią :)
    Karolcia serdecznie gratuluję :)
    Natalka pewno drobniutka i kruchutka po mamusi :) Ale szybko nabierze siły, wagi i ani się obejrzysz a będzie ciągła za włosy :)
    Czekam na zdjęcie "naszej" ... bo też nasza ;) Księżniczki dancegirl2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 07:38

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ