X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygladam ? No coz :) blondas - wygladam jak dziecko naprawde :)
    Nie jestem fryzjerka i faktycznie nie czula. Wczoraj zadnej farby :) no i z racji ze to pasemka czy balejaz czy jak to woli to nie bylo u nasady wiec skory farba nie dotykala :)
    Wplotlam sobie slonce we wlosy :) choc moj odcien raczej w beze wpada a nie w zlote i zolte odcienie ( tak mam naturalnie wiec tego sie trzymam )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:16

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie jak długo po pregnylu test ciążowy można uważać za wiarygodny?

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asia1985 - zasadniczo i najbezpieczniej zrobić test conajmniej 12-13 dni po pregnylu.
    Niektóre dziewczyny robią testy np. 10 dnia po i czasem blada druga kreska jest oznaką jeszcze pregnylu (zwłaszcza jeśli dostaje się podwójną dawkę).
    Chociaż każda dziewczyna ma inaczej, u jednych pregnyl trzyma się do 10 dnia a u innych po 5 dniach już nie ma śladu...
    Najbezpieczniej, jak pisałam 12-13 dni odczekać i wtedy można by już pokusić się o stwierdzenie, że jest "czysto" i wiarygodny test.
    Zawsze też możesz zrobić betę... :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, z tego, co czytałam to w zależności od dawki - ok. 7-14 dni po podaniu pregnyl "usuwa się' z organizmu. Gin mówił mi ostatnio, żeby test z krwi zrobić po ok 16 dniach od podania zastrzyku.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Hej asia1985 - zasadniczo i najbezpieczniej zrobić test conajmniej 12-13 dni po pregnylu.
    Niektóre dziewczyny robią testy np. 10 dnia po i czasem blada druga kreska jest oznaką jeszcze pregnylu (zwłaszcza jeśli dostaje się podwójną dawkę).
    Chociaż każda dziewczyna ma inaczej, u jednych pregnyl trzyma się do 10 dnia a u innych po 5 dniach już nie ma śladu...
    Najbezpieczniej, jak pisałam 12-13 dni odczekać i wtedy można by już pokusić się o stwierdzenie, że jest "czysto" i wiarygodny test.
    Zawsze też możesz zrobić betę... :)

Ja dziś mam 12 dzień po. Brałam jedną dawkę 5000. Test mi wyszedł dziś pozytywny. Boję się, że to działanie pregnylu.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia szanse sa ze to Pregnyl ale bralas 5000 wuęc mniejszą dawkę, Czy była kreska ledwo widoczna czy zdecydowana? Wklej nam zdjęcie:) Ja prędzej bym sie sklaniała do ciąży. Zrób jutro bete i pozniej kolejna i wszystko bedzie jasne:) trzymam kciuki:)
    Mała MI w jakim mieisącu jedziesz nad morze?

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985... ja też bym obstawiała zieloność :)
    I jak radzi Pszczelka...szoruj choćby dzisiaj na betę :)

Pszczelka ja jadę 1-8 sierpień ... :) Wybierasz się też ?? :)
    Byłoby bajecznie:
    My zaciążone z humorami...albo i bez humorów,
    chłopcy w tym samym wieku by się dogadali,
    a mężowie pewno by korzystali z uroków, że zaciążone same sobie zażywają spacerów, chłopcy u animatorek więc odpoczynek, że fiu fiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:13

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak mam wkleić to zdjęcie tu?

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta druga kreska jest jaśniejsza aczkolwiek wyraźnie widoczna.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się, ale życzę Ci kropeczki zielonej :)

• monik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluje zdrowej córeczki :-)
    Teraz szybko wracaj do zdrowia i ciesz sie maleństwem :-) oby dużooo nie płakała po nocach :-)

Ja dziś byłam w klinice wszystkie badania sa ok :-)
    Mam już 8 pecherzyków i oczywiście ten jeden z poprzedniego cyklu ale tym razem zmalał ma 15mm(raz rosnie raz maleje sama nie wiem co z nim sie dzieje) :-)

Opu , Mała mi jak ja wam zazdroszcze tych wakacji... też mieliśmy w planie Egipt ale nie wyszło i raczej w tym roku nigdzie nie wyjedziemy z racji bycia w ciąży oczywiście :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 16:54

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie znam się, ale życzę Ci kropeczki zielonej :)

Dziękuję bardzo.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Pilam w tym cyklu wszystko co mozliwei lykalam wiesiolka omege, pilam sroke i wni jednej kropelki na bieliznie nie zauwazylam :( nawet w dni "plodne" :( wiec jakas mega masakra. Nie chodze do gina, nie wiem jakie grube mam endo ( albo jakie cienkie) poprostu nie wiem nic wiem ze mialam susze wiec wysuszylam plemniczki nawet jakby sie tam jakis kozak znalazl to usechl biedaczysko ... ( u nas 2% prawidlowych) dlatego mam nadzieje ze w provicie zaproponuja iui - ominiemy wtedy kwestie sluzu, skrocimy droge plemnikom, no i najlepsze zostana podane ... Az mnie dziwi ze skutecznosc tego jest tak niska ... Nie rozumiem tego skoro to takie ulatwienie... ( sluz, budowa anatomiczna, slabe plemniczki)
    OPU!!!!!!! Jeeeeeeeeee! Gdzieś Ty była??? Na śluz polecam guajazyl. 3 razy dziennie 2 łużki i się będziesz ciągnąć :P Ja też zawsze jak pustynia jestem. A te wyksztuśne tylko działają.Żadne siemię, żadne wiesiołki...tylko guajazyl.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu....pamiętam jak zaszłaś w ciąże....jak szybko zrobiłaś test i jak zaciskałyśmy paluchy, żeby to było TO :*, potem za betę...jej...jak ten czas szybko leci...GRATULACJE Kochana! Cmoki od Cioci :*:*:*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem już z wynikami: beta jak przypuszczałam 2,4 więc teraz @ przyłaź i działamy dalej.
    Niestety zmartwił mnie też wynik - 0,004 !!!!
    W szoku jestem. Wszystko miałam ok, i wtedy lekarz (nie wiem po co) zwiększył mi dawkę z 75 do 100.
    Po tej dawce spadło mi z właściwych wyników do 0,319 czyli już poza dolną granicą...więc dostałam co drugi dzień 100 i 88 .... no i po 3 miesiącach ;( 0,004 ... nawet w laboratorium mi graficznie nie umieścili bo nie było takiej opcji poniżej normy :(
    Obawiam się, że teraz mi tarczyca zawala brak ciąży ;(

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi , przykro mi, że nie wyszło. Myślałam że pojawią się tu optymistyczne wiadomości. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi tule :*
    A jaka wartosc bety swiadczy o ciazy biochemicznej ? Bo ja tego nie rozumiem ja przy takim wyniku 2,4 bym zalamala sie ze poronilam ... Ze napewno bylam w ciazy i takie tam ...
    A te wartosci 0,004 to jakiego badania dotycza ? Tsh?

Hello Tulipanna :) ok sprobuje gujazylu w nastepnym cyklu i mam nadzieje ze pomoze :) bo zadne specyfiki do lykania nic nie daja ...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, tak ta tragiczna cyfra 0,004 dotyczy tsh.
    Co do ciąży biochemicznej to wartość 2,4 nie mieści się nawet w 3 tygodniu więc na pewno to nie była biochemiczna.
    Najniższa wartość na moich normach na wyniku to 5 i dotyczy 3 tygodnia.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała :( co Ci tu napisać żeby humory były lepsze? Przytulam mooocno!!!
    Karolcia gratulacje wielkie! Jak dolqczylam do forum to byłaś w 5-6 tygodniu a tu już Natalka na świecie, strasznie ten czas zapier...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:59

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc :) witaj :) nosz kope lat hi hi. Mam nadzieję, że tak jak opu wróciłas do nas na stałe :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ