Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA jak wygladam ? No coz blondas - wygladam jak dziecko naprawde
Nie jestem fryzjerka i faktycznie nie czula. Wczoraj zadnej farby no i z racji ze to pasemka czy balejaz czy jak to woli to nie bylo u nasady wiec skory farba nie dotykala
Wplotlam sobie slonce we wlosy choc moj odcien raczej w beze wpada a nie w zlote i zolte odcienie ( tak mam naturalnie wiec tego sie trzymam )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:16
-
Hej asia1985 - zasadniczo i najbezpieczniej zrobić test conajmniej 12-13 dni po pregnylu.
Niektóre dziewczyny robią testy np. 10 dnia po i czasem blada druga kreska jest oznaką jeszcze pregnylu (zwłaszcza jeśli dostaje się podwójną dawkę).
Chociaż każda dziewczyna ma inaczej, u jednych pregnyl trzyma się do 10 dnia a u innych po 5 dniach już nie ma śladu...
Najbezpieczniej, jak pisałam 12-13 dni odczekać i wtedy można by już pokusić się o stwierdzenie, że jest "czysto" i wiarygodny test.
Zawsze też możesz zrobić betę...
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Mała_Mi79 wrote:Hej asia1985 - zasadniczo i najbezpieczniej zrobić test conajmniej 12-13 dni po pregnylu.
Niektóre dziewczyny robią testy np. 10 dnia po i czasem blada druga kreska jest oznaką jeszcze pregnylu (zwłaszcza jeśli dostaje się podwójną dawkę).
Chociaż każda dziewczyna ma inaczej, u jednych pregnyl trzyma się do 10 dnia a u innych po 5 dniach już nie ma śladu...
Najbezpieczniej, jak pisałam 12-13 dni odczekać i wtedy można by już pokusić się o stwierdzenie, że jest "czysto" i wiarygodny test.
Zawsze też możesz zrobić betę...
Ja dziś mam 12 dzień po. Brałam jedną dawkę 5000. Test mi wyszedł dziś pozytywny. Boję się, że to działanie pregnylu. -
Asia szanse sa ze to Pregnyl ale bralas 5000 wuęc mniejszą dawkę, Czy była kreska ledwo widoczna czy zdecydowana? Wklej nam zdjęcie:) Ja prędzej bym sie sklaniała do ciąży. Zrób jutro bete i pozniej kolejna i wszystko bedzie jasne:) trzymam kciuki:)
Mała MI w jakim mieisącu jedziesz nad morze? -
asia1985... ja też bym obstawiała zieloność
I jak radzi Pszczelka...szoruj choćby dzisiaj na betę
Pszczelka ja jadę 1-8 sierpień ... Wybierasz się też ??
Byłoby bajecznie:
My zaciążone z humorami...albo i bez humorów,
chłopcy w tym samym wieku by się dogadali,
a mężowie pewno by korzystali z uroków, że zaciążone same sobie zażywają spacerów, chłopcy u animatorek więc odpoczynek, że fiu fiuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:13
nick nieaktualny
-
Karolcia gratuluje zdrowej córeczki
Teraz szybko wracaj do zdrowia i ciesz sie maleństwem oby dużooo nie płakała po nocach
Ja dziś byłam w klinice wszystkie badania sa ok
Mam już 8 pecherzyków i oczywiście ten jeden z poprzedniego cyklu ale tym razem zmalał ma 15mm(raz rosnie raz maleje sama nie wiem co z nim sie dzieje)
Opu , Mała mi jak ja wam zazdroszcze tych wakacji... też mieliśmy w planie Egipt ale nie wyszło i raczej w tym roku nigdzie nie wyjedziemy z racji bycia w ciąży oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 16:54
-
opu wrote:Pilam w tym cyklu wszystko co mozliwei lykalam wiesiolka omege, pilam sroke i wni jednej kropelki na bieliznie nie zauwazylam nawet w dni "plodne" wiec jakas mega masakra. Nie chodze do gina, nie wiem jakie grube mam endo ( albo jakie cienkie) poprostu nie wiem nic wiem ze mialam susze wiec wysuszylam plemniczki nawet jakby sie tam jakis kozak znalazl to usechl biedaczysko ... ( u nas 2% prawidlowych) dlatego mam nadzieje ze w provicie zaproponuja iui - ominiemy wtedy kwestie sluzu, skrocimy droge plemnikom, no i najlepsze zostana podane ... Az mnie dziwi ze skutecznosc tego jest tak niska ... Nie rozumiem tego skoro to takie ulatwienie... ( sluz, budowa anatomiczna, slabe plemniczki)
-
No to jestem już z wynikami: beta jak przypuszczałam 2,4 więc teraz @ przyłaź i działamy dalej.
Niestety zmartwił mnie też wynik - 0,004 !!!!
W szoku jestem. Wszystko miałam ok, i wtedy lekarz (nie wiem po co) zwiększył mi dawkę z 75 do 100.
Po tej dawce spadło mi z właściwych wyników do 0,319 czyli już poza dolną granicą...więc dostałam co drugi dzień 100 i 88 .... no i po 3 miesiącach ;( 0,004 ... nawet w laboratorium mi graficznie nie umieścili bo nie było takiej opcji poniżej normy
Obawiam się, że teraz mi tarczyca zawala brak ciąży ;(
nick nieaktualnyMala mi tule :*
A jaka wartosc bety swiadczy o ciazy biochemicznej ? Bo ja tego nie rozumiem ja przy takim wyniku 2,4 bym zalamala sie ze poronilam ... Ze napewno bylam w ciazy i takie tam ...
A te wartosci 0,004 to jakiego badania dotycza ? Tsh?
Hello Tulipanna ok sprobuje gujazylu w nastepnym cyklu i mam nadzieje ze pomoze bo zadne specyfiki do lykania nic nie daja ... -
Opu, tak ta tragiczna cyfra 0,004 dotyczy tsh.
Co do ciąży biochemicznej to wartość 2,4 nie mieści się nawet w 3 tygodniu więc na pewno to nie była biochemiczna.
Najniższa wartość na moich normach na wyniku to 5 i dotyczy 3 tygodnia.
Mała co Ci tu napisać żeby humory były lepsze? Przytulam mooocno!!!
Karolcia gratulacje wielkie! Jak dolqczylam do forum to byłaś w 5-6 tygodniu a tu już Natalka na świecie, strasznie ten czas zapier...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:59