X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygladam ? No coz :) blondas - wygladam jak dziecko naprawde :)
    Nie jestem fryzjerka i faktycznie nie czula. Wczoraj zadnej farby :) no i z racji ze to pasemka czy balejaz czy jak to woli to nie bylo u nasady wiec skory farba nie dotykala :)
    Wplotlam sobie slonce we wlosy :) choc moj odcien raczej w beze wpada a nie w zlote i zolte odcienie ( tak mam naturalnie wiec tego sie trzymam )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:16

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie jak długo po pregnylu test ciążowy można uważać za wiarygodny?

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asia1985 - zasadniczo i najbezpieczniej zrobić test conajmniej 12-13 dni po pregnylu.
    Niektóre dziewczyny robią testy np. 10 dnia po i czasem blada druga kreska jest oznaką jeszcze pregnylu (zwłaszcza jeśli dostaje się podwójną dawkę).
    Chociaż każda dziewczyna ma inaczej, u jednych pregnyl trzyma się do 10 dnia a u innych po 5 dniach już nie ma śladu...
    Najbezpieczniej, jak pisałam 12-13 dni odczekać i wtedy można by już pokusić się o stwierdzenie, że jest "czysto" i wiarygodny test.
    Zawsze też możesz zrobić betę... :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, z tego, co czytałam to w zależności od dawki - ok. 7-14 dni po podaniu pregnyl "usuwa się' z organizmu. Gin mówił mi ostatnio, żeby test z krwi zrobić po ok 16 dniach od podania zastrzyku.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Hej asia1985 - zasadniczo i najbezpieczniej zrobić test conajmniej 12-13 dni po pregnylu.
    Niektóre dziewczyny robią testy np. 10 dnia po i czasem blada druga kreska jest oznaką jeszcze pregnylu (zwłaszcza jeśli dostaje się podwójną dawkę).
    Chociaż każda dziewczyna ma inaczej, u jednych pregnyl trzyma się do 10 dnia a u innych po 5 dniach już nie ma śladu...
    Najbezpieczniej, jak pisałam 12-13 dni odczekać i wtedy można by już pokusić się o stwierdzenie, że jest "czysto" i wiarygodny test.
    Zawsze też możesz zrobić betę... :)

Ja dziś mam 12 dzień po. Brałam jedną dawkę 5000. Test mi wyszedł dziś pozytywny. Boję się, że to działanie pregnylu.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia szanse sa ze to Pregnyl ale bralas 5000 wuęc mniejszą dawkę, Czy była kreska ledwo widoczna czy zdecydowana? Wklej nam zdjęcie:) Ja prędzej bym sie sklaniała do ciąży. Zrób jutro bete i pozniej kolejna i wszystko bedzie jasne:) trzymam kciuki:)
    Mała MI w jakim mieisącu jedziesz nad morze?

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985... ja też bym obstawiała zieloność :)
    I jak radzi Pszczelka...szoruj choćby dzisiaj na betę :)

Pszczelka ja jadę 1-8 sierpień ... :) Wybierasz się też ?? :)
    Byłoby bajecznie:
    My zaciążone z humorami...albo i bez humorów,
    chłopcy w tym samym wieku by się dogadali,
    a mężowie pewno by korzystali z uroków, że zaciążone same sobie zażywają spacerów, chłopcy u animatorek więc odpoczynek, że fiu fiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 15:13

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak mam wkleić to zdjęcie tu?

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta druga kreska jest jaśniejsza aczkolwiek wyraźnie widoczna.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się, ale życzę Ci kropeczki zielonej :)

• monik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia gratuluje zdrowej córeczki :-)
    Teraz szybko wracaj do zdrowia i ciesz sie maleństwem :-) oby dużooo nie płakała po nocach :-)

Ja dziś byłam w klinice wszystkie badania sa ok :-)
    Mam już 8 pecherzyków i oczywiście ten jeden z poprzedniego cyklu ale tym razem zmalał ma 15mm(raz rosnie raz maleje sama nie wiem co z nim sie dzieje) :-)

Opu , Mała mi jak ja wam zazdroszcze tych wakacji... też mieliśmy w planie Egipt ale nie wyszło i raczej w tym roku nigdzie nie wyjedziemy z racji bycia w ciąży oczywiście :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 16:54

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie znam się, ale życzę Ci kropeczki zielonej :)

Dziękuję bardzo.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Pilam w tym cyklu wszystko co mozliwei lykalam wiesiolka omege, pilam sroke i wni jednej kropelki na bieliznie nie zauwazylam :( nawet w dni "plodne" :( wiec jakas mega masakra. Nie chodze do gina, nie wiem jakie grube mam endo ( albo jakie cienkie) poprostu nie wiem nic wiem ze mialam susze wiec wysuszylam plemniczki nawet jakby sie tam jakis kozak znalazl to usechl biedaczysko ... ( u nas 2% prawidlowych) dlatego mam nadzieje ze w provicie zaproponuja iui - ominiemy wtedy kwestie sluzu, skrocimy droge plemnikom, no i najlepsze zostana podane ... Az mnie dziwi ze skutecznosc tego jest tak niska ... Nie rozumiem tego skoro to takie ulatwienie... ( sluz, budowa anatomiczna, slabe plemniczki)
    OPU!!!!!!! Jeeeeeeeeee! Gdzieś Ty była??? Na śluz polecam guajazyl. 3 razy dziennie 2 łużki i się będziesz ciągnąć :P Ja też zawsze jak pustynia jestem. A te wyksztuśne tylko działają.Żadne siemię, żadne wiesiołki...tylko guajazyl.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu....pamiętam jak zaszłaś w ciąże....jak szybko zrobiłaś test i jak zaciskałyśmy paluchy, żeby to było TO :*, potem za betę...jej...jak ten czas szybko leci...GRATULACJE Kochana! Cmoki od Cioci :*:*:*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem już z wynikami: beta jak przypuszczałam 2,4 więc teraz @ przyłaź i działamy dalej.
    Niestety zmartwił mnie też wynik - 0,004 !!!!
    W szoku jestem. Wszystko miałam ok, i wtedy lekarz (nie wiem po co) zwiększył mi dawkę z 75 do 100.
    Po tej dawce spadło mi z właściwych wyników do 0,319 czyli już poza dolną granicą...więc dostałam co drugi dzień 100 i 88 .... no i po 3 miesiącach ;( 0,004 ... nawet w laboratorium mi graficznie nie umieścili bo nie było takiej opcji poniżej normy :(
    Obawiam się, że teraz mi tarczyca zawala brak ciąży ;(

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi , przykro mi, że nie wyszło. Myślałam że pojawią się tu optymistyczne wiadomości. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi tule :*
    A jaka wartosc bety swiadczy o ciazy biochemicznej ? Bo ja tego nie rozumiem ja przy takim wyniku 2,4 bym zalamala sie ze poronilam ... Ze napewno bylam w ciazy i takie tam ...
    A te wartosci 0,004 to jakiego badania dotycza ? Tsh?

Hello Tulipanna :) ok sprobuje gujazylu w nastepnym cyklu i mam nadzieje ze pomoze :) bo zadne specyfiki do lykania nic nie daja ...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, tak ta tragiczna cyfra 0,004 dotyczy tsh.
    Co do ciąży biochemicznej to wartość 2,4 nie mieści się nawet w 3 tygodniu więc na pewno to nie była biochemiczna.
    Najniższa wartość na moich normach na wyniku to 5 i dotyczy 3 tygodnia.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała :( co Ci tu napisać żeby humory były lepsze? Przytulam mooocno!!!
    Karolcia gratulacje wielkie! Jak dolqczylam do forum to byłaś w 5-6 tygodniu a tu już Natalka na świecie, strasznie ten czas zapier...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:59

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc :) witaj :) nosz kope lat hi hi. Mam nadzieję, że tak jak opu wróciłas do nas na stałe :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ