Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Słoneczka
Pszczelka, ja powinnam testować 14 dpo IUI więc 6 maj...dokładnie za tydzień w środę
Matko ile czekania A dzisiaj tempka tak mi skoczyła do góry, że w ciężkim szoku jestem... zaznaczam, że żadnej infekcji nie mam i żem zdrowiuśka
Asiulku ku przestrodze tego o czym wszystkie piszą...ja w moim pierwszym starciu z Clo miałam ....tadammmmm 8 dominujących pęcherzyków. Po 4 w każdym jajniku i miały ok 2 cm każdy....i po monitoringu okazało się, że....tadammmm wszystkie popękały
A nasz gin kazał serduszkować czego oczywiście nie zrobiliśmy bo wystraszyliśmy się, a mąż nawet żartował, że będzie spoko...damy do dużego pokoju cztery łóżka piętrowe i się pomieścimy ))
Tylko wtedy nam nie było do śmiechu. Oczywiście gin mnie zbeształ, że nie serduszkowaliśmy...niestety jako poparcie swojej tezy powiedział, że w jego dziestoletniej karierze nigdy nie zdarzyła mu się ciąża mnoga przy stymulacji Clo.
Powiedział, że nie pozwoliłby w takiej sytuacji serduszkować gdybym była stymulowana gonadotropinami ... niestety nie miał nic na swoją obronę gdy mu wystrzeliłam, że kiedyś musi być ten pierwszy raz i co wtedy? Oktomama hihi
Było co było ale ja też kciukam, że był jeden wielki piękny pęcherzyk, który pękł i teraz czekamy na rozwój sytuacji
India...daj znać co powiedział gin na wizycie...chociaż my wiemy, że potwierdzi piękną owulację zgodną z wykresem
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Hejaaaa
Ojj ile ja czytania miałam ąż miło
Nie jestem w stanie napisać każdej z osobna ale biorąc pod uwage że tu same dobre wieści cieszę sie ogromnie i trzymam kciuki za każdą z Was
Pszczelko u mnie nuda dzis ostatnia tabletak antykoncepcyjna i czekam na @ a w sumie to na wizyte która bedzie 08.05
Biore też co drugi dzień zastrzyki z gonapeptylu ,troche piecze ja je robie a potem swędzi miejsce po zastrzyku ale na szczeście krótko
Indio czekam na wieści dobre wieści
Anakondo rozpisałam sie strasznie co do ogromnej kwoty wydanej przez Ciebie na badania( które robiłaś do kwalifgikacji??? dobrze zrozumiałam??) i doszłam do wniosku że tu wątek pregnyl wiec wysłałam Ci wiadomość prywatną
Echhh aby wysłać musisz zaakceptować zaproszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 12:50
Nikita2 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
U mnie to normalnie jakaś pęcherzykowa telenowela
Oczywiście pecherzyk sobie rośnie na lewym ma 21 mm, ten na prawym się zatrzymał na 16 mm, endo również bez zmian 9mm. Doktor znowu analizował moje ostatnie 4 USG i ostatecznie stwierdził, że chyba jednak ten wcześniejszy duży pęcherzyk pękł, bo miejsce po nim wygląda bardziej jak po pęknięciu a nie wchłonięciu. Ale zastanawia się dlaczego kolejne pęcherzyki urosły. Powiedział, że z zaciekawieniem będzie śledził mój przypadek, bo prawdopodobnie szykuje mi się DRUGA owulacja
Widzę, że laparo nieźle u mnie namieszała wydłużone cykle, działający lewy jajnik, ruszył ze zdwojoną siłą... oby były z tego dzieci -
Mała Mi nie prędko czekam no przyszłego piątku ,ponieważ @ powinnam dostać ok 5/6 maja ovu wyznaczył 3 dni wcześniej owulke a od stycz jak tylko zaczęłam brać Clomid to zauważyłam ,ze fazę lutealna mam ok 18dni, więc dlatego tak późno będę testować no i nie chce robić sbie nadziei...
-
Fryzjerka, 5/6 maj to ja będę testować bo wtedy będzie mój 13/14 dzień po IUI...
Twój to chyba będzie 20/21 więc nie za długo??
Teoretycznie już dzisiaj mogłabyś testować bo jest 15 dpo. Tym bardziej, że temp identycznie wysoka od hoho ... no ja już teraz widzę Twoje zieloności.
Ciekawa jestem jak dzisiaj z Twoją temp.
India, jak Ci pisałam ten cykl jest na pewno nasz...i Fryzjerki
Majowy jest monik i daj Boże Asiulka, no a czerwiec to już Pszczelka
Nikita - Ciebie dopisuję do maja więc wiesz jak się masz Plan ma być wykonany:)
No, to skoro już mamy harmonogram na najbliższe 3 miesiące to możemy pogadać o pierdołach przy caffe late hihi
Matko, ja jestem trochę przerażona tym co się u mnie dzieje...jeszcze nigdy nie miałam takiego wykresu
Dzisiaj niby niżej niż wczoraj ale znowu 37, i skoro jelita opróżnione a ciągle jakby napuchnięte to może to jest opuchnięta macica...
Muszę przestać analizować... grrrAsiulek lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Chciała bym się wpisać w Wasz harmonogram
W poniedziałek (17 dc) mój pęcherzyk miał 18mm, na drugi dzień ok godz. 13.00 dostałam pregnyl 10000. Serduszkowanie było po ok 16h od zastrzyku i mam nadzieję, że wystarczy bo później M nie dał rady a po 44h było już piękne ciałko i płyn w zatoce więc już po owulce (ovu musiało być w 18 dc).
To mój pierwszy cykl z pregnylem i jestem w szoku, że tak szybko zadziałał. Nie miałam żadnych objawów ovu.
Trzymam kciuki za Wasz harmonogram -
Mała Mi jak jak bede to w maju:)zis juz 6dc:)
Byłam dzis na usg i łącznie jest z 15 pęcherzyków ale narazie maja ok 7 mm endo 6mm.Zapytalam lekarki czy a tym etapie db odp ze bdb. Się okaże co dalej- w pn kolejn usg i bad z krwiMała_Mi79 lubi tę wiadomość
-
Hej hej!
Wszystkie macie rację, i dziękuję za troskę :* Kochane jesteście . ..wiem, ze będziecie niepocieszone i może nawet mnie opitolicie ... ale w tym cyklu zaryzykuję... a jak będą wieloraczki to się będę martwić/cieszyć gorzej z porodem...
...a po clo mam obowiązkowy monitoring w nast cyklu, więc zanim pregnyl poda to będę miałą usg
India, niezła z Ciebie babeczka podwójna owulacja!!!!!! wow!! no to dzisiaj bierz męża w obroty ażeby nie zaprzepaścić szansy
Mała Mi, trzymasz pion chucham i dmucham ażeby tak zostało na wykresie
Tulipanna, widzę że przyszła @.... przytulam Cię :{}
Pszczelka, 15 pęcherzyków? pięknie
frzyjerka..........zajrzałam na Twój wykres...tak pięknie się utrzymywała temp a tu patrzę, pod linią przytulam :{}
Monik, 8 maja już niedługo
Nikita, widzę ze już prawie po @, wiec do dzieła czerwone winko plus miłe wieczory/poranki...plus ewentualnie jakieś inne "wspomagacze"
anakonda, to kup faktycznie jak Profertil działa a mąż chce brać
Ajajaj,Czekolada, Kotka, wypisałyście wniosek o urlop że Was nie ma???? Ja przynajmniej żadnego nie dostałam!!! Wracać tu na ovu
Witam nową koleżankę i życzę owocnego cyklu
Mała Mi, Twój harmonogram jest super
To kiedy sie spotykamy na caffe latte?
Dzisiaj mi ovu wyznaczyło owulkę w 22 dc lepiej późno niż wcale
uwielbiam widzieć te dwie czerwone krechy na wykresie
Przede mną 5 dni wolnego zakupiłam dzisiaj rękawice , od jutra zakasuję rękawy i idę w... uwaga.... w pole
tulipanna, emka@ lubią tę wiadomość
-
Na początek witam się z nową koleżanką Kciukam za zieloność
Pszczelka...no to pojechałaś na całego...15 wow...nie ma zmiłuj maj będzie Twój - zaraz zmieniam harmonogram
Fryzjerka...ja Ci mówię, masz "psiuty" termometr
Albo źle Ci wskazywał identyczną temperaturę przez tyyyyyle dni albo dzisiaj się wkurzył i poleciał w dół... nosz weź go wywal !!! Grr stresa tylko mam przez to
Asiulek ... szalejesz no no w 22 dniu owu ... jeśli Clo wydłużył Ci tak cykl to...wszystko się już może zdarzyć u Ciebie
Spoko, nie martw się, nawet jeśli będą wieloraczki to będziemy przyjeżdżać na zmianę do Ciebie żeby Ci pomóc w opiece... będziemy też np. po dwójce dzieci zabierać Ci na wakacje do siebie...u nas na Śląsku już lepsze jest powietrze i jest co pozwiedzać więc ja spoko mogę wziąć na wakacje do siebie Już się deklaruję
A tak na poważnie to tylko się nie przepracowuj ... lepiej dmuchać na zimne... wiesz, że w tym stanie nadmierny wysiłek fizyczny nie jest wskazany?!
Tulipanna - widzę cykl rozpoczęty...czyli wpisuję Cię na koniec maja I wiesz, harmonogram do wykonania...
Tak więc zaktualizowany harmonogram pregnylowych ciąż wygląd następująco:
Maj: Mała_Mi79, India, monik, fryzjerka, Nikita, Tulipanna, Nikita i PSZCZELKA !
Dopisuję jeszcze zaocznie Czekoladę i kotkępc... żeby nie myślały, że im odpuścimy
A w skrócie...MAJ JEST NASZ....od początku do końca radosne testowanie
...i w czerwcu możemy spotkać się na cafe latte
emka@ lubi tę wiadomość
Mala Mi wg OF tj 15dpo ale wg mojej info.to jest 13dpo.wiec 5/6maj to bedzie a raczej byłby 18/19dpo. Dlatego byłby bo dzis raz ze tempka spadła a d w a zaczelam plamic i juz tak lekko z krwia wiec jutro dostane @ . Dziwne bo odkąd biore clomid czyli to 4cykl miesiaczki mialam prawie reg.31/32 dniowe a tu taki suprise.
-
Fryzjerka...ja tam się podpisuję pod słowami Indii
A nawet jeśli przyjdzie @ ... to i tak się załapiesz na maj i plan będzie wykonany...czyż nie mam racji
A wiesz, że harmonogram musi być wykonany. Z początkiem czy z końcem maja...jaka to różnica
Kochane Cioteczki, nie obijac sie. Najwyzsza pora zeby ktoras zaciazyla trzeba przelamac ta slaba ostatnio passe.
a ja przyszlam zameldowac, ze na 99% w poniedzialek na swiecie pojawi sie moja corunia troszke wczesnie ( bo termin mam na 25 maja) ale z racji skokow cisnienia i nieprawidlowego ulozenia lekarz powiedzial, ze nie ma na co czekac
Z jednej strony jestem przerazona ( bo nie wszystko zdazylam przygotowac w domu- a od srody jestem w szpitalu) ale z drugiej to juz siedze jak na szpilkach wypatrujac poniedzialku
Gdybym juz nie zaglednela to bardzo prosze o kciuki i zdrowaski.
A poki keszcze mam brzuch to sle ogrom wiruskow ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡Nikita2, Mała_Mi79, Asiulek, tulipanna, klara_bella, kotkapc lubią tę wiadomość
-
Jupi...w poniedziałek będę ciocią Taką "internetową" ale ciocią
Karolcia kciukam i zdrowaśkuję z całych sił
Będzie dobrze. Ucałuj córcię ode mnie i od pozostałych internetowych ciotek jak już się pojawi na świecie...a potem poproś męża żeby wrzucił nam tutaj zdjątko bo nie mogę się doczekać....
India...kochana jesteś
Też w bladym cieniu nadziei o tym myślę, ale myślałam, że ew. skok implantacyjny był 7 dpo kiedy skoczyła mi temp. z 36 na 37 ....
Teraz mnie też lekko przegoniło no i strasznie swędzi mnie brzuch...masakra ...łażę i się drapię jak jakiś żul spod baru
Jezu, Ty się tym zajmij !