X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipano możesz sobie interpretowac to co napisalam jak chcesz.
    Mi chodziło o mnie, o to że przy naturalnym podejściu a stymulowanym na leki reaguje jak na rutinoscorbin nie ma reakcji- duża dawka przyjmowanych leków spowodowała problemy z watrąbą.
    Długo wahalam się nad in vitro i jak już sie zdecydowalam pojawiły sie schody bo watrąba nawalała, w miedzyczasie usunełam pęcherzyk żółciowy bo przez tyle czsu przyjmowania hormownów pojawiły sie kamienie. I jak w końcu lekarz powiedzial możemy zaczynać. PIerwsze usg cudnie szykuje sie ok 15 pęcherzykó, no i tyle było pięknie. Jest jeden czy z komórka sie okażę.
    Przez ostatnie poł roku nawet nie mialam szansy "zachodzić w ciąże" czekac tych 2 tyg na test. Teraz co będzie nie wiem.
    KOlejna kwestia tez ma problem z donoszeniem to czy zajdę a czy urodze o czasie to dwa różne problemy
    Oczywiście lepiej miec jedno dziecko niż wcale ale skad przekonanie ze osoba mająca dziecko lepiej sobie radzi z porażakami, mniej przezywa niepowodzenia, mniej pragnie tego drugiego dziecka.Pragne go tak samo jak Olka, posiadanie Olka nie umniejsza mojego pragnienia posiadania drugiego a nawet trzeciego dziecka. Moja rodzina jeszcze nie jest w komplecie
    Powiem Wam ze dużo lepiej czułam sie jak probowalam, mialam owu, i czekalam te 2 tyg -tak jak każda zdrowa kobieta probuje i nie każdej wychodzi odrazu.
    NIż teraz stoje w miejscu od poł roku

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka...ale Ty już nie stoisz w miejscu :)
    Jest jeden pęcherzyk a my tutaj wszystkie kciukamy, żeby to był TEN i będziemy z Tobą odliczać dni do transferu a potem testowania... :)
    Ja już się cieszę...jakoś rajcuje mnie to czekanie do testowania :)

A...ciekawe czy Asiulek z rana siknęła czy nie... ;) W końcu wczoraj test kupiła hihi :)

Asiulek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no mam andzieje że siedzi w łazience i wpatruje sie jak zaczarowana w ta drugą kreskę i zapomniala nas poinformowac:D bo nie wierzę by nie zrobiła:D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zrobiła :P Albo wychrapuje jeszcze i dlatego nie mamy wiadomości :P Asiulku, melduj sie tu!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wykresie zaznaczyła ignora bo wstała godzinę wcześniej niż zazwyczaj...
    Pewno miała nockę nieprzespaną...bo czekała na rano żeby testować :)
    Ach ten nasz Asiulek :)
    Tylko czemu nie wpisała wyniku testu... no i czemu wstała tak wcześnie... hmm
    Zastanawiające Watsonie ... ;)

tulipanna, agaluka, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Kochane, Wy to normalnie dochodzeniówka jak w KKB :) . Nic sie nie ukryje przed Wami . Faktycznie wstałam wcześniej bo spać nie mogłam tak mnie pęcherz cisnął. No i tak lezal na polce...nie moglam przejsc obojetnie... negatyw. ... ale mi się humor poprawił jak Wasze wpisy zobaczyłam :) Dziękuję! :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Asiulku, ciesze sie ze chociaz humor sie poprawił:) Piatek i to jeszcze słoneczny także atwiej o db humor:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku ... negatyw bo to 11 dpo jest :)
    Co byśmy bez Ciebie zrobiły ... :) Normalnie czarna rozpacz by nas dopadła :)

Ja kibicuję oczywiście za kolejny "sikacz" ale nie wcześniej niż w niedzielę/poniedziałek :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, super jest ta grupa haha :D
    Asiulku, jeszcze nic straconego :)

Pszczelka, Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka -najlepsza:D

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    kurczę, super jest ta grupa haha :D
    Asiulku, jeszcze nic straconego :)

Ech... i potrzebowałaś aż 3 dni żeby do tego dojść... ech...
    Przecież pisałam Ci to już w pierwszym dniu 29dz8zk.gif
    Ale tak to jest jak się starszych koleżanek nie słucha ;)

Agaluka...lepiej późno...niż później ... doszłaś do tego spostrzeżenia, że nigdzie tak dobrze Ci nie będzie jak tutaj :)
    A jak się mylę to możemy porozmawiać na stronie... oregonian_winesmiley.gif ;) hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:29

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam! zanim tu dotarłam, przeczytałam prawie cały wątek (w pracy)
    Ale powaliło mnie to, jak kibicowałyście Asiulkowi, a boroka nawet nie miała pojęcia, co tu się wyprawia haha :D

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka, bo tu super dziołchy są :). Kurcze, po tajniaku w kiblu siedze i pisze do Was :) .

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek...no i wyobraź sobie, że nie macie kibelka albo co gorsze..macie kibelki grupowe (jak na olimpiadzie w Soczi) loudlaff.gif

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha mala mi dooobre :) kible grupowe heheh no nie moge :D

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Asiulku a na legalu nie możesz:)? Ja w pokoju z babka która od 2 tyg na zwolnieniu ale nawet jak jest to do głowy by mi nie przyszło by sie kryć:)
    Ale w poprzedniej pracy mialam tak ze nawet w kibelku chyba bym nie napisała:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z telefonu pisze, przy biurku jednak siedze. U mnie w pracy jest terror mobbing i psychoza... A prezez jest normalnie psychiczny albo poprostu jest świnią...

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu podobnie mialam w poprzedniej pracy, prezes byly SB-ek lubiący psychicznie pastwic sie nad pracownikiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nowy zarzad od poczatku roku czyli niecale 6 mies a ludzie sa tak zastraszeni ze szok ... Strach wyjsc do kibelka, strach na korytarz z pokoju wyjsc...
    Najgorsze ze oni sa tak durni ze naprawde wystarczy ze z andzie sie osoba ktorej srednio zalezy na pracy tutaj, przyklei sobie mikrofonik albo wlaczy dyktaton - kilka "standardowych" akcji ... Wysylasz material do tvn a jutro juz tu sa z kamerami ... I ma gosciu pozamiatane ... Taki idiota... Traktuja ludzi jak szmaty ... Najnowsza jego pretensja to o to ze ludzie bezczelnie wychodza z pracy ( normalnie po zakonczeniu pracy) i maja wszystko gdzies ... Hahaha no co za idiota ... Tak za te marne grosze mam siedziec nadgodziny po lubie. I sie jeszc s przejmowac losami spolki (?) heheh akurat :D zarabiaja kupe kasy ich zadaniem jest rozwiazywanie problemow itd ... Ja za te grosze trzaskam za soba drzwiami z przyjemnoscia ....
    Aaa i sa juz naciski na impreze integracyjna ze TarZEBA przyjsc ... Poprostu nieciekawie ... W weekend poogladam oferty, moze cos jest... Zaktualizuje cv i czas powysylac ...

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ze kasa na imprezy integracyjne idzie z funduszu socjalnego. Zamiast organizowac durne imprezy mogli by wypłacić wczasy pod grusza lub jakies dodatki na świeta.
    Pamietam strach jak mialam się spóżnić lub wziąc należący mi sie urlop:/
    Współczuje, mam nadzieje ze szybko zajdziesz w ciąże i z ogromna satysfakcja dasz mu L4 z literka "B":)

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ