X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipano możesz sobie interpretowac to co napisalam jak chcesz.
    Mi chodziło o mnie, o to że przy naturalnym podejściu a stymulowanym na leki reaguje jak na rutinoscorbin nie ma reakcji- duża dawka przyjmowanych leków spowodowała problemy z watrąbą.
    Długo wahalam się nad in vitro i jak już sie zdecydowalam pojawiły sie schody bo watrąba nawalała, w miedzyczasie usunełam pęcherzyk żółciowy bo przez tyle czsu przyjmowania hormownów pojawiły sie kamienie. I jak w końcu lekarz powiedzial możemy zaczynać. PIerwsze usg cudnie szykuje sie ok 15 pęcherzykó, no i tyle było pięknie. Jest jeden czy z komórka sie okażę.
    Przez ostatnie poł roku nawet nie mialam szansy "zachodzić w ciąże" czekac tych 2 tyg na test. Teraz co będzie nie wiem.
    KOlejna kwestia tez ma problem z donoszeniem to czy zajdę a czy urodze o czasie to dwa różne problemy
    Oczywiście lepiej miec jedno dziecko niż wcale ale skad przekonanie ze osoba mająca dziecko lepiej sobie radzi z porażakami, mniej przezywa niepowodzenia, mniej pragnie tego drugiego dziecka.Pragne go tak samo jak Olka, posiadanie Olka nie umniejsza mojego pragnienia posiadania drugiego a nawet trzeciego dziecka. Moja rodzina jeszcze nie jest w komplecie
    Powiem Wam ze dużo lepiej czułam sie jak probowalam, mialam owu, i czekalam te 2 tyg -tak jak każda zdrowa kobieta probuje i nie każdej wychodzi odrazu.
    NIż teraz stoje w miejscu od poł roku

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka...ale Ty już nie stoisz w miejscu :)
    Jest jeden pęcherzyk a my tutaj wszystkie kciukamy, żeby to był TEN i będziemy z Tobą odliczać dni do transferu a potem testowania... :)
    Ja już się cieszę...jakoś rajcuje mnie to czekanie do testowania :)

A...ciekawe czy Asiulek z rana siknęła czy nie... ;) W końcu wczoraj test kupiła hihi :)

Asiulek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no mam andzieje że siedzi w łazience i wpatruje sie jak zaczarowana w ta drugą kreskę i zapomniala nas poinformowac:D bo nie wierzę by nie zrobiła:D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno zrobiła :P Albo wychrapuje jeszcze i dlatego nie mamy wiadomości :P Asiulku, melduj sie tu!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wykresie zaznaczyła ignora bo wstała godzinę wcześniej niż zazwyczaj...
    Pewno miała nockę nieprzespaną...bo czekała na rano żeby testować :)
    Ach ten nasz Asiulek :)
    Tylko czemu nie wpisała wyniku testu... no i czemu wstała tak wcześnie... hmm
    Zastanawiające Watsonie ... ;)

tulipanna, agaluka, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Kochane, Wy to normalnie dochodzeniówka jak w KKB :) . Nic sie nie ukryje przed Wami . Faktycznie wstałam wcześniej bo spać nie mogłam tak mnie pęcherz cisnął. No i tak lezal na polce...nie moglam przejsc obojetnie... negatyw. ... ale mi się humor poprawił jak Wasze wpisy zobaczyłam :) Dziękuję! :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam Asiulku, ciesze sie ze chociaz humor sie poprawił:) Piatek i to jeszcze słoneczny także atwiej o db humor:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku ... negatyw bo to 11 dpo jest :)
    Co byśmy bez Ciebie zrobiły ... :) Normalnie czarna rozpacz by nas dopadła :)

Ja kibicuję oczywiście za kolejny "sikacz" ale nie wcześniej niż w niedzielę/poniedziałek :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, super jest ta grupa haha :D
    Asiulku, jeszcze nic straconego :)

Pszczelka, Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka -najlepsza:D

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    kurczę, super jest ta grupa haha :D
    Asiulku, jeszcze nic straconego :)

Ech... i potrzebowałaś aż 3 dni żeby do tego dojść... ech...
    Przecież pisałam Ci to już w pierwszym dniu 29dz8zk.gif
    Ale tak to jest jak się starszych koleżanek nie słucha ;)

Agaluka...lepiej późno...niż później ... doszłaś do tego spostrzeżenia, że nigdzie tak dobrze Ci nie będzie jak tutaj :)
    A jak się mylę to możemy porozmawiać na stronie... oregonian_winesmiley.gif ;) hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:29

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam! zanim tu dotarłam, przeczytałam prawie cały wątek (w pracy)
    Ale powaliło mnie to, jak kibicowałyście Asiulkowi, a boroka nawet nie miała pojęcia, co tu się wyprawia haha :D

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaluka, bo tu super dziołchy są :). Kurcze, po tajniaku w kiblu siedze i pisze do Was :) .

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek...no i wyobraź sobie, że nie macie kibelka albo co gorsze..macie kibelki grupowe (jak na olimpiadzie w Soczi) loudlaff.gif

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha mala mi dooobre :) kible grupowe heheh no nie moge :D

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Asiulku a na legalu nie możesz:)? Ja w pokoju z babka która od 2 tyg na zwolnieniu ale nawet jak jest to do głowy by mi nie przyszło by sie kryć:)
    Ale w poprzedniej pracy mialam tak ze nawet w kibelku chyba bym nie napisała:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z telefonu pisze, przy biurku jednak siedze. U mnie w pracy jest terror mobbing i psychoza... A prezez jest normalnie psychiczny albo poprostu jest świnią...

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu podobnie mialam w poprzedniej pracy, prezes byly SB-ek lubiący psychicznie pastwic sie nad pracownikiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nowy zarzad od poczatku roku czyli niecale 6 mies a ludzie sa tak zastraszeni ze szok ... Strach wyjsc do kibelka, strach na korytarz z pokoju wyjsc...
    Najgorsze ze oni sa tak durni ze naprawde wystarczy ze z andzie sie osoba ktorej srednio zalezy na pracy tutaj, przyklei sobie mikrofonik albo wlaczy dyktaton - kilka "standardowych" akcji ... Wysylasz material do tvn a jutro juz tu sa z kamerami ... I ma gosciu pozamiatane ... Taki idiota... Traktuja ludzi jak szmaty ... Najnowsza jego pretensja to o to ze ludzie bezczelnie wychodza z pracy ( normalnie po zakonczeniu pracy) i maja wszystko gdzies ... Hahaha no co za idiota ... Tak za te marne grosze mam siedziec nadgodziny po lubie. I sie jeszc s przejmowac losami spolki (?) heheh akurat :D zarabiaja kupe kasy ich zadaniem jest rozwiazywanie problemow itd ... Ja za te grosze trzaskam za soba drzwiami z przyjemnoscia ....
    Aaa i sa juz naciski na impreze integracyjna ze TarZEBA przyjsc ... Poprostu nieciekawie ... W weekend poogladam oferty, moze cos jest... Zaktualizuje cv i czas powysylac ...

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ze kasa na imprezy integracyjne idzie z funduszu socjalnego. Zamiast organizowac durne imprezy mogli by wypłacić wczasy pod grusza lub jakies dodatki na świeta.
    Pamietam strach jak mialam się spóżnić lub wziąc należący mi sie urlop:/
    Współczuje, mam nadzieje ze szybko zajdziesz w ciąże i z ogromna satysfakcja dasz mu L4 z literka "B":)

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ