X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik, z tą menopauzą... to Ci się udało :) co racja - to racja :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India - moim zdaniem za wcześnie ten test... Spróbój jeszcze raz w weekend, albo w pon. leć na betę...

Monik - byłaś w rękach profesjonalistów, więc na pewno kruszynka zostanie z tobą :) Badź dobrej myśli!

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko - jak wytrzymasz to zrób w piątek rano test, w razie czego polecisz na betę... Ale wykresik ładny :)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Tak jak myślałam test negatywny :( czyli sprawcą zamieszania jest jednak Luteina sigh.gif
    Tty tu jeszcze takich rzeczy nie pisz,pamietaj ze testy moga dopiero wychodzic w dniu @. Kibicuje mocno!

Nikita2 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • india Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, ze tak we mnie wierzycie :* niestety beta tez ujemna

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India wiem ze łatwo sie mowi ale nie załamuj sie, jestesmy z Toba:)

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, przykro mi :(. Tulę...

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India:( i mi przykro bardzo, wiem jak Ci zależało. Nie ma zbyt dobrych wieści ostatnio...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india, mi gin powiedział: "zrobić w 14 dniu po IUI betę", więc ja na razie Twojej becie nie wierzę :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka u mnie zawsze cos :/ wczoraj chcieliśmy <3 a ja zaczęłam krwawić tzn delikatnie i przerwaliśmy pewnie mąż mnie zadrapał tam wiecie gdzie :P. Już raz tak miałam ale wtedy ciekło ze mnie jak z kranu i wtedy okazało się ze mi naczynko pekło i miałam zakładane 3 szwy. a teraz zalozylam wkladke i trochę jeszcze plamiłam.

my to zawsze cos hahahahaha

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerko nie szalejcie tak;) Grzecznie proszę;)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • listek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogłybyście mi powiedzieć w jaką część ciała miałyście podawany pregnyl? Ja do tej pory miałam zastrzyk domięśniowo, w tyłek.
    Póżniej natomiast inny lekarz mówił, że można go też zrobić podskórnie w brzuch.
    Teraz byłam u innej lekarki i ona twierdzi, że ten zastrzyk podaje się w ramię...

Myślicie, że ma to jakieś znaczenie?

dzięki :)

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Cześć dziewczyny, mogłybyście mi powiedzieć w jaką część ciała miałyście podawany pregnyl? Ja do tej pory miałam zastrzyk domięśniowo, w tyłek.
    Póżniej natomiast inny lekarz mówił, że można go też zrobić podskórnie w brzuch.
    Teraz byłam u innej lekarki i ona twierdzi, że ten zastrzyk podaje się w ramię...

Myślicie, że ma to jakieś znaczenie?

dzięki :)
    listek w ulotce jest napisane że domięśniowo czyli w tyłek,ale słyszałam ,że moząn też podskórnie czyli w brzuch, ja osobiscie zwobiłam sobie w tyłek,stojąc przed lustrem:))

listek lubi tę wiadomość

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    listek w ulotce jest napisane że domięśniowo czyli w tyłek,ale słyszałam ,że moząn też podskórnie czyli w brzuch, ja osobiscie zwobiłam sobie w tyłek,stojąc przed lustrem:))

Ja dostawałam (jeszcze sama sobie nie robiłam :)) w brzuch- tak robiły mi pielęgniarki w klinice. Pytałam lekarza czy tak powinny mi podawać i potwierdził.

listek lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India tulę mocno :(

3jgx43r822pbo9ro.png

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf w ulotce jest wurażnie napisane jak podawac Pregnyl. Można domięśniowo i podskórnie w brzuch. PKT 3 w ramce.
    Mi kiedyś tez w klinice podawali domięśniowo a lekarka była zaskoczona ze specjalnie przyjeżdzalam jak inne zastrzyki r obiłam sama ze Pregnyl można normalnie w brzuch pod skóre. Także śmiało:) przynajmniej tyłek nie bedzie bolał:)

• listek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie trzeba jeździć :) Dzięki za odpowiedzi

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim prawem mogłam się łudzić...mieć nadzieję;( @ zaatakowała w nocy...A wiecie co jest najgorsze?? Wczoraj wieczorem temperatura w pochwie 37,5 - czyli najwyższa z dotychczasowych!!! A w nocy mnie zalało - gdzie tu sens!!??? Dzisiaj rano tem. 37,2...już nic z tego nie rozumiem;(
    Czuję się okropnie...;( Boli mnie głowa i jest mi niedobrze... Wczoraj żadnych objawów poza bardzo delikatnym bólem miesiączkowym...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej migot_ka :( tak mi przykro :( przytulam najmocniej jak potrafię :(
    Faktycznie dziwnie, że ta temp. taka wysoka ...

A mnie nawet ovu zaznaczyło dzisiaj owulację :)
    Wiem, że nic z tego nie było i nie będzie w tym cyklu ale jak już ovu zaznacza czerwone krechy to ...wiecie jak jest... ta nadzieja się przedziera...
    Trudno darmo...nic nie biorę - żadnego duphastonu, lutki... pewno @ przyjdzie za tydzień i wtedy zaczniemy stymulację :)
    Ech ... ale nie chcę się nakręcać grrrr

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Migotko przytulam mocno :( przykro mi :(

3jgx43r822pbo9ro.png

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ