Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
India - moim zdaniem za wcześnie ten test... Spróbój jeszcze raz w weekend, albo w pon. leć na betę...
Monik - byłaś w rękach profesjonalistów, więc na pewno kruszynka zostanie z tobą Badź dobrej myśli!
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
nick nieaktualny
-
hejka u mnie zawsze cos wczoraj chcieliśmy a ja zaczęłam krwawić tzn delikatnie i przerwaliśmy pewnie mąż mnie zadrapał tam wiecie gdzie . Już raz tak miałam ale wtedy ciekło ze mnie jak z kranu i wtedy okazało się ze mi naczynko pekło i miałam zakładane 3 szwy. a teraz zalozylam wkladke i trochę jeszcze plamiłam.
my to zawsze cos hahahahaha -
Fryzjerko nie szalejcie tak;) Grzecznie proszę
-
Cześć dziewczyny, mogłybyście mi powiedzieć w jaką część ciała miałyście podawany pregnyl? Ja do tej pory miałam zastrzyk domięśniowo, w tyłek.
Póżniej natomiast inny lekarz mówił, że można go też zrobić podskórnie w brzuch.
Teraz byłam u innej lekarki i ona twierdzi, że ten zastrzyk podaje się w ramię...
Myślicie, że ma to jakieś znaczenie?
dzięki5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
nick nieaktualnylistek wrote:Cześć dziewczyny, mogłybyście mi powiedzieć w jaką część ciała miałyście podawany pregnyl? Ja do tej pory miałam zastrzyk domięśniowo, w tyłek.
Póżniej natomiast inny lekarz mówił, że można go też zrobić podskórnie w brzuch.
Teraz byłam u innej lekarki i ona twierdzi, że ten zastrzyk podaje się w ramię...
Myślicie, że ma to jakieś znaczenie?
dziękilistek lubi tę wiadomość
-
AniaReh wrote:listek w ulotce jest napisane że domięśniowo czyli w tyłek,ale słyszałam ,że moząn też podskórnie czyli w brzuch, ja osobiscie zwobiłam sobie w tyłek,stojąc przed lustrem:))
Ja dostawałam (jeszcze sama sobie nie robiłam ) w brzuch- tak robiły mi pielęgniarki w klinice. Pytałam lekarza czy tak powinny mi podawać i potwierdził.listek lubi tę wiadomość
-
http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf w ulotce jest wurażnie napisane jak podawac Pregnyl. Można domięśniowo i podskórnie w brzuch. PKT 3 w ramce.
Mi kiedyś tez w klinice podawali domięśniowo a lekarka była zaskoczona ze specjalnie przyjeżdzalam jak inne zastrzyki r obiłam sama ze Pregnyl można normalnie w brzuch pod skóre. Także śmiało:) przynajmniej tyłek nie bedzie bolał -
No i nie trzeba jeździć Dzięki za odpowiedzi5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
Nie wiem jakim prawem mogłam się łudzić...mieć nadzieję;( @ zaatakowała w nocy...A wiecie co jest najgorsze?? Wczoraj wieczorem temperatura w pochwie 37,5 - czyli najwyższa z dotychczasowych!!! A w nocy mnie zalało - gdzie tu sens!!??? Dzisiaj rano tem. 37,2...już nic z tego nie rozumiem;(
Czuję się okropnie...;( Boli mnie głowa i jest mi niedobrze... Wczoraj żadnych objawów poza bardzo delikatnym bólem miesiączkowym... -
Ojej migot_ka tak mi przykro przytulam najmocniej jak potrafię
Faktycznie dziwnie, że ta temp. taka wysoka ...
A mnie nawet ovu zaznaczyło dzisiaj owulację
Wiem, że nic z tego nie było i nie będzie w tym cyklu ale jak już ovu zaznacza czerwone krechy to ...wiecie jak jest... ta nadzieja się przedziera...
Trudno darmo...nic nie biorę - żadnego duphastonu, lutki... pewno @ przyjdzie za tydzień i wtedy zaczniemy stymulację
Ech ... ale nie chcę się nakręcać grrrr
Jezu, Ty się tym zajmij !