X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Dźwirzyna lece

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

U mnie laparoskopia też wykazała endometriozę , jajowody drożne . To już chyba 4 czy 5 cykl ( przestałam liczyć ) po laparo i nic. Zmieniłam wreszcie lekarza bo ten poprzedni to porażka , tyle tylko że zrobił mi laparoskopię . Teraz 2 miesiąc na Pregnylu a jak się nie uda to dalsza stymulacja pewnie Clo

• czekolada Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek i co prezent podarowany ??

Ruda, z perspektywy czasu też zastanawiam się jak wytrzymałam tyle, ale jakoś nigdy wcześniej nie robiłam testów wtedy tylko raz z czystej ciekawości. w tym cyklu co mi się udało nie myślałam o ciąży, myślenie skupiłam na tym że niedługo będzie rok po stracie a u nas nadal nic i zaczęliśmy planować wakacje :-P miała być Bułgaria we wrześniu ;-) zamiast tego będzie remont pokoju i morze jakiś wyjazd w Polsce :-P

Ja lecę na badania ;-)

Asiulek lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zatestowałam, bo testy gdzieś tak głęboko schowałam, że nie mogłam ich znaleźć rano !! dziś poszukam i jutro jeśli temp będzie ok to zatestuję.
    Teraz temp nie mierzyłam, bo moja mama u nas była. Właśnie pojechała więc mogę termometr wyciągnąć :)

Nikita2 lubi tę wiadomość

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Z samego rana dałam, włożyłam w małe pudełeczko, zawiązałam kokardkę, w środku była gąbka,więc schowałam pod nią a na wierzchu napisałam karteczkę " podnies mnie" . Mąż zaspany otwiera, pyta co to takiego? O niewiele myśląc zgodnie z onstrukcją podnosi mnie...zamiast gąbki... :-).
    No to nakierowałam go... no żebyście widziały ...z zaspanych oczu zrobily sie wielgachne i żeśkie. I wtedy znów mnie podniósł..radość była wielka :)

klara_bella, kotkapc, Suzii, monik, agape, czekolada, Mała_Mi79, Nikita2, fryzjerka lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku wzruszyłam się...<3 Aż łezka mi się w oku zakręciła:)
    Chciałabym kiedyś doświadczyć takiego przeżycia...:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wzruszylam sie czytajac, tez marze o tym zeby taki prezent mezowi zrobic .... Ach gdyby to wszystko tylko od nas zalezalo ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu to byl twoj 1 cykl po laparo ? Kurcze jak mnie to pozytywnie nastawia :))) az sie nie moge doczekac krojenia :D
    Sen z powiek spedza mi fakt ze u nas jeszcze te przeciwciala sa obecne :( plemniczki sie same unicestwiaja ... U nas to dopiero bylby CUD... Nie wiem czy mimo laparo uda sie nam naturalnie, albo czy w ogole sie uda ... Ja sobie myslalm ze in vitro to juz w zasadzie gwarancja sukcesu - w koncu podaja ZARODKI ... A to wcale nie jest takie proste jak myslalam bo skoro podaja zarodki dlaczego nie udaje sie wszystkim za pierwszym podejsciem a niektorym w ogole (?)... Ach znowu smuce
    Wybaczcie jestem zmeczona potrzebuje rozpaczliwie urlopuuuu :) ale o 15 ruszamy i juz mi sie slabo robi z powodu korkow pod wroclawiem ... Echhh ale rano wstaniemy i pojdziemy z piesiem przywitac mooorze :))) ciekawe czy wejdzie do wody :D
    Tak z innej beczki orientujecie sie gdzie w dzwirzynie mozna wprowadzic psa na plaze ?

• monik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh nie bylo mnie tu jeden dzien a tu takie wiesci !!!!!!!!!!!!!!

Asiulku mojee wielkieee gratulaacje jak ja sie ciesze Twoim szczesciem :-D
    Nawet nie wiesz jak bardzoooo!!!

A mężowi zrobilas piekna niespodzianke, jak ja przeczytalam to az ciarki mialam :-)

Ja też sie zastanawiam nad laparo badz histeroskopia nikt mi jej nigdy nie zaproponowal wiec po tych wspanialych wiadomosciach jakie sie tu dzieja i ja pojde do lekarza moze mi da skierowanie :-)

• agape Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek super! Twój maż widzę, taki dosłowny we wszystkim jak mój :D Ciekawe czego spodziewał się jak podnosił Ciebie zamiast gąbki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:50

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpiszę się pod poprzednimi wypowiedziami ... też się wzruszyłam jak czytałam o Asiulkowym prezencie :)
    No i też się zastanawiam czemu mi nikt nutę zaproponował laparo ? miałam sprawdzoną drożność i tyle, a ginka ostatnio sama stwierdziła że bez stymulacji u mnie nutę da rady. ... choć ostatnio... same widziałyście :) coś się udało.
    Ja już jestem po lamettcie a w poniedziałek wizyta. Mój plan: pregnyl żeby mieć pewność że pęknie (mam nadzieję że coś tam urosło) a potem monitoring i od razu końskie dawki luteiny. Chyba to niepowodzenie to zbyt niski progesteron.
    Tak nawiasem, to dlaczego Asiulku, indio, Nikito miałyście laparo...? Jakie były wskazania?

A tak z lepszych wieści to moje ths wzrosło do 0,783 :)
    Niestety anty TPO 156 - ciągle wysoko.
    No i na koniec planuję .... za Asiulkiem i Nikita i Tulipanna i Czekoladka ... 2 kreski :)

opu...to chyba dobrze, że wyniki męża się poprawiły :) 3% to niezły wynik :)
    szykuj się do laparo... ja chyba jestem w stanie sama poprosić ginkę w następnym cyklu (tfu....którego mam nadzieję już nie będzie oczywiście) o skierowanie na laparo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:29

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agape Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 ja zaraz za Tobą planuję :P albo i nawet przed mogę jeśli się nie obrazisz ;)

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • monik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie umówiłam na wizyte do kliniki w przyszły wtorek w sprawie ewentualnej laparoskopi. Może coś wymyśli dlaczego dochodzi do zapłonienia a nie do zagnieżdzenia zarodka.No i może wyjaśni mi dlaczego mam aż tak silne skurcze.

Małami będe trzymać mocno kciuki aby ten cykl sie udał :-)

I podłączam sie do pytania Małejmi - właśnie z jakich powodów miałyście laparoskopie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:58

• india Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek fantastyczny prezent dostal maz. Lepszego sobie nie mogl wymarzyc

Mala Mi u mnie laparo zalecono by pobudzic lewy jajnik i z powodu niepekajacych pecherzykow. Niestety mi laparo jak widac nic nie dala :( oprocz tego, ze rezerwa jajnikowa poleciala w dol :( tzn. Lewy jajnik produkuje pecherzyki, z ich pekaniem roznie bywa, ale efektu w postaci ciazy i tak brakuje. Ech...

suzi poprosze o Sopotowe wskazowki :)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam laparo zeby cokolwiek zdiagnozowac, bo badania nie wskazywaly na nic a pregnyl i clo na poczatku nie pomagaly

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Nikita jak tam? Bo juz mnie kciuki bola :)

hahahahaha

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda85 wrote:
    Nikito, ja rowniez trzymam kciuki!
    U mnie testy z sb to musial byc jeszcze pregnyl-dzis ciagle pozytyw ale slabszy. Odczekam do czwartku(11dzien po pregnylu) i zobacze.
    Z Waszego doswiadczenia jak dlugo pregnyl 5000 utrzymywal sie? Dzis mam 9 dzien po...

za wcześnie testujesz to jeszcze pregnyl jest w organizmie (utrzymyje się do 12 dpo)prędzej niewarto robic

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    Dziewczyny, siedzę się i gapię....na teście 2 kreski... nie wierzę...a muszę lecieć już do roboty...

Mój mąż ma jutro urodziny.

superaśno :) :) ale mąż dostał prezent

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż szkoda psuć taka atmosferę tutaj :/
    ja byłam na usg w pon(11dc) pęcherzyki 8 9 i na prawym 14 mm torbiel 25mm prawym jajniku a ja się dziwiłam czemu mnie tak jajnik boli i cały czas po plamiewam sobie :P. Dziś kolejny scan czyli (13dc) az urosły o milimetr czyli Lj 9 i 10 Pj15 w piątek kolejny scan :/ . już myślałam ,że będę dziś kłuta :/. nic zobaczymy w piątek .

asiulek i nikita trzymam kciuki i rośnijcie :)

Nikita2, Asiulek lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    aż szkoda psuć taka atmosferę tutaj :/
    ja byłam na usg w pon(11dc) pęcherzyki 8 9 i na prawym 14 mm torbiel 25mm prawym jajniku a ja się dziwiłam czemu mnie tak jajnik boli i cały czas po plamiewam sobie :P. Dziś kolejny scan czyli (13dc) az urosły o milimetr czyli Lj 9 i 10 Pj15 w piątek kolejny scan :/ . już myślałam ,że będę dziś kłuta :/. nic zobaczymy w piątek .

asiulek i nikita trzymam kciuki i rośnijcie :)
    Tulam Cie ..:-*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ