X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny. .. no i mnie korci zrobić jutro z rana test. Jednak wiem, że będzie jedna tłusta krecha. ... więc po co sobie potem w brodę pluć? Ech... 10 dpi to zdecydowanie za wcześnie !
    Poza tym te temp to chyba jednak sprawka luteiny.
    Ech.... podburzacie mnie do złego a potem będziecie musisly mnie z dołka wyciągać ;)

India, masz rację: ale się tutaj ładnie porobiło :)
    Ciągle czekamy i na Ciebie....A ja już Ci scenariusz działania napiszę z adnotacją : "wykonać" :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, nie marnuj cyklu laparoskopowego!!! Proszę Cię!!! Są bardzo duże szanse powodzenia! Mnie laparoskopia przesunęła owulację, miałam co prawda we wcześniejszym dc..ale.. Po zabiegu kilka dni i do dzieła....Ja też byłam obolała...ale czego to się nie robi... i napiszę jeszcze niezbyt elegancko i romantycznie: nogi do góry co najmniej przez 15 minut :)

Mała Mi, poczekaj do środy jak dasz radę :)

Opu, wspaniałe wieści, miesiąc nie robi wielkiej różnicy :)

Bratek, nic dodać nic ująć, Mała Mi napisała wszystko :)

India, super Cię widzieć :)

Monik, byłaś na becie??

Nikita, dwa serduszka...to musiał być piękny widok :) cieszę się bardzo! Kiedy Cię wypuszczą? A w ogóle jak pozostałe wyniki badań?

Pszczelko, coraz bliżej celu :) Trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 21:21

kotkapc, Nikita2, Bratek lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, nie wiem czy akurat to pomogło dodatkowo czy nie,ale brałam jeszcze witaminę E po laparoskopii (na endometriozę). Zrobili Tobie kauteryzację jajników?

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, w tamtym podejściu w tym dniu Estradiol byl 940, teraz jest 1500.
    Babka kazała mi przyjsc w srodę.Mysle ze łącznie bylo z 15 9-10mm i pewnie z 10 -8mm
    Boi sie przestymulowania. NIestety przy PCO jak nie urok to ...
    Mam nadzieje ze bedzie troche komórek ale nie dojdzie do hiperstymulacji.

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka, nie bój żaby :) Będzie gitara :) Ja Ci to mówię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:10

kotkapc lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, trochę Was nadrobiłam:)
    Kotka jedziesz teraz z tym tematem:)
    Opu fajnie, że termin laparo jednak nie okazał się tak odległy:)
    Nikita, cuuuudowne wieści:)
    No i Monik zostawiłam na deser:)Kochana czekam z niecirpliwością do jutra:) :) :)
    ---
    Ja jestem po wizycie u nowej Pani dr i ...jestem zachwycona!!! Jeszcze nie trafiłam na tak wspaniałego lekarza...naprawdę...pierwszy raz od 2 lat poczułam, że nie muszę się o nic martwić i zabiegać, bo nad wszystkim czuwa...dużo pytała, notowała i wyjaśniała. Dostałam skierowanie do szpitala, z czego bardzo się cieszę!!! :)

Nikita2, Asiulek, monik, czekolada lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek-uwielbiam!;)
    Pszczelka tzn ze ta stymulacja jest jednak inna od tamtej, to bardzo dobrze. Nie ma sie co martwic na zapas.
    A Ty Migotka co bedziesz w szpitalu robic?

No czekajcie ale ja mam dzisiaj 12dc a dwa dni po laparo-histeroskopi, nie moge sie odwrocic na bok i plamie na dodatek. Gdzie tam nogi do góry jeszcze...Chociaz sam temat chodzi mi po glowie caly dzien i moge sporobowac sie z nim zmierzyc dla swojego spokoju ze nie probowalam. Jak nie to jutro. Nie slyszalam nic o kauteryzacji. Wiem ze usuneli torbiel z lewego jajnika, przy prawym zrosty i ogniska, ale czy je nakluwali to nie wiem. "podrapal" tez endometrium dla lepszego zagniezdzenia, dlatego chyba tyle plamie,i tyle.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko, ja tez po hosterolaparoskopii plamilam. Ale powiedz mi nie zakazali Ci serduszkowac w tym cyklu? Mnie wyraznie lekarz powiedzial przy facecie, a wrecz do niego ze 2 tygodnie zakaz ze wzgledu na narkoze. Potem dowiedzialam sie ze chodzi o jej toksycznosc dla ewentualnego zarodka i silne dzialanie teratogenne na plod..ze prganizm musi sie wyplukac zTego swinstwa

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - szału nie ma na sprzęcie szpitalnym, serduszko to po prostu migający pixel na monitorze ;) Nie mogę się doczekać prywatnej wizyty 14 września...
    Nie wiem kiedy mnie wypuszczą, ale zwariować idzie tyle leżeć... Obstawiam jutro albo czwartek. Jutro powtórka bad. chyba chodziło o usg, bo nie sprecyzowali... Nie plamię, tylko czasem w brzuchu coś zakłuje. Ogólnie czuję się dobrze.

Przesyłam wiruski :* &&&&&&&&&&

Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszli rodzice i teściowie w odwiedziny. Dostali od nas ramki ze zdj. z usg. Potem będziemy im sukcesywnie wymieniać na nowsze... ;) :)

Asiulek, Mała_Mi79, fryzjerka lubią tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna...ale mnie wystraszylas... mnie nie zabraniali serduszkowac..

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc, jeśli Ci lekarz pod groźbą szubienicy nie zakazał serduszkować to bierz rady doktor Asiulka do serca i...wcielaj w życie :)
    12 dc więc spokojnie masz jeszcze 1 dzień co najmniej do tego żeby podziałać.
    Ja tam wierzę, że (jak Asiulek pisała) laparo może przesunąć owulację, więc spokojnie...wydobrzejesz i będzie oki :)
    Tymczasem ćwicz podnoszenie nóg do góry hihi :) ot taki wyznacznik, żeby mąż wiedział, kiedy będziesz gotowa - jak zobaczy nogi w górze to znak, że już wydobrzałaś ... w miarę ;)
    Kciukam za pomyślność - to będzie Twój cykl :)

Migot_ka cieszę się ogromnie, że trafiłaś na tak konkretną panią doktor.
    Kiedy idziesz do szpitala??
    Mam nadzieję, że uspokoją tę krwawiącą macicę i wróci wszystko do normy i będziesz mogła wznowić owocne staranka :)

Tulipanna a jak Wy się czujecie? Na suwaczku dzidziuś dobija do półmetku już :) Niesamowite :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala idę 3dc...na macicę i stan zapalny dostałam już leki, martwię się bardziej moją tarczycą, ale wszystko okaże się po badaniach...póki co dzisiaj pierwszy raz będę sobie robić zastrzyk i strasznie się stresuje... nie wiem czy dam radę...:(

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka dasz radę...ja dałam....to Ty na pewno dasz :)
    A co z tarczycą masz nie tak?? Bo tę kwestię chyba gdzieś zapodziałam u Ciebie. Skoncentrowałam się tylko na tej wysokiej temperaturze i krwawieniu macicy...

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na wczorajszą wizytę zrobiłam sobie pakiet badań tarczycowych...wyszło mi wysokie antyTG - prawie 50 przy normie 0-4...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ups, no to ciekawe co Ci poradzą na to.
    Ja miałam antyTG ok ale antyTPO 159 przy normie do 60 :/
    T3 i T4 w normie za to tsh było w lipcu 0,004, potem 0,006 i 0,005 :) na szczęście po metizolu podskoczyło na początku sierpnia do 0,78 :) więc już wskoczyłam w ramki :)
    Ciekawe jaki lek Ci dają na antyTG. Ja biorą encorton ale to podobno obniża antyTPO...będę robić niedługo badania to sama ciekawa jestem jak to wyjdzie :)
    A Ty kiedy idziesz na wizytę z tymi tarczycowymi wynikami??

No i widzę, że u Ciebie temp. spada więc leki zaczynają działać i wraca wszystko do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:48

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek wrote:
    Tulipanna...ale mnie wystraszylas... mnie nie zabraniali serduszkowac..
    A polecali serduszkowac? :-) zrobisz jak uwazasz Asiulku..tylko napisalam co mi powiedzieli bo zdziwilam sie ze z takim entuzjazmem piszesz ze bedziesz serduszkowac.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi jeszcze żadnych leków nie brałam, wczoraj wieczorem wróciłam z wizyty, nie wiem czemu tempka tak skacze...;/
    W szpitalu powtórzą mi wszystkie badania tarczycowe i jeśli wyniki wyjdą podobnie, to wtedy zaczniemy leczenie...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie kciukam... za szybki cykl i skuteczne leczenie szpitalne :)

Monik, o której masz wyniki bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:10

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już wytrzymać nie mogę :-) muszę sie czymś zająć
    Małami wyniki dopiero o 16-tej
    Dziś znowu zrobiłam test i jest wyrażna druga kreska choć nie tak tłusta jak testowa :-)

Migotka jak super że natrafiłaś wreszcie na swojego lekarza, oby teraz wszystko wyleczył a potem prowadził Twoją ciążę :-)

Kotkapc,Asiulku ja jak byłam w klinice w sprawie laparo/histero to lekarz powiedział mi że jak zabieg jest dość wcześnie(czyli nie przed owulacją)
    to można serduszkować. A zawsze można sugerować się przykładem Asiulkowym że owu się może przesunąć.
    Kotkapc ja to zanim bym sie zabrała za <3 to zrobiłanym test owulacyjny

W tym cyklu też te testy robiłam i stąd wiem że owulacja mi się przesunęła :-)i raczej okazały się pomocne tak jak i żel

Edit: Małami obiecujący wykresik masz:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:39

Asiulek lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ