X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprocz monitoringu badam rowniez poziom estradiolu w fazie owulacyjnej, po nim rownierz mozna ocenic czy pecherzyki dojrzaly moje juz byly gotowe 12 dnia cyklu:-)

Mała_Mi79, Bratek lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek dziewczyny (jak zawsze) dobrze piszą :)
    Po pierwsze przy clo brak monitoringu ... zdarza się, ale to ryzyko wg mnie.
    Ja brałam raz Lamettę i nie poszłam na monit i dorobiłam się torbielki dwukomorowej i 2 miesiące (cykle) z życia wyjęte.
    Estradiol też zaczęłam badać w sumie dopiero od zeszłego cyklu ale też jestem zdania, że jest raczej niezbędny żeby wiedzieć kiedy ew. go "rozwalić" zastrzykiem.
    No i dawka pregnylu. Miałaś podawany pierwszy raz dlatego lekarz dał małą dawkę. To takie wróżenie, a nóż - widelec wystarczy i pęknie. Niestety nie pękło. U mnie też dopiero pęka przy 10.000j :) Ovitrelle na mnie nie działa (z tego co słyszałam i czytałam to Ovitrelle nie podaje się w podwójnej dawce) a Pergoveris...koszmarnie drogi (250 zł za ampułkę 5000j) :)
    Dlatego moja ginka wie, że ja "pękam" na pewniaka po Pregnulu 10.000j :)

A teraz musisz sama podjąć niestety decyzję co z tym zrobisz :(
    Jeśli masz zaufanie do lekarza a on może nie jest specjalistą od stymulacji (mój się np. do tego szczerze przyznał i wysłał mnie po roku do kliniki) to zaproponuj mu/jej sama cykl na Twoich zasadach :) czyli: clo (+ coś na endometrium bo często clo upośledza - ja brałam Estrofem Mite), monitoring, estradiol, pregnyl 10.000 j, moitoring czy popękało ... testowanie i II kreski na teście :)

tulipanna, Bratek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie co oprocz ovitrelle,pregnylu jest na pekniecie pecherzerzykow? Czytalam ze gonapeptyl - musze zaproponowac to lekarzowi.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka...ja dostałam też Pergoveris

Zdaję relację z dzisiaj:
    Pęcherzyk w prawym jajniku urósł do 18mm i ginka powiedziała, że jest ok, mam od razu podać Pregnyl i jutro o 13 inseminacja.
    Zrobiłam od razu też estradiol, tsh i anty-TPO... ciekawe jak wyjdą bo rano wzięłam tabletki... no ale skoro ginekolog-endokrynolog kazała to chyba wie lepiej :)

Jutro rano mój synek ma bieg na 60 m :) więc jedziemy rano mu kibicować, a potem pewno lajtowe drugie śniadanie i na 12 jedziemy do kliniki. O 12 pobranie materiału, ok. 13-tej IUI.
    Zanim jednak poślę męża do laboratorium to sprawdzę wyniki estradiolu bo jak się okaże za niski to najpierw skonsultuję to z ginem, który ma IUI robić, żeby wiedzieć czy warto....

Oczywiście nic nikomu nie mówię, że w niedzielę biegnę :) W końcu jak ma dzidzia z tego być to niech wie, że ze mną to raczej aktywnie będzie hihi :)
    Tak więc, Pregnyl 10.000j już mam podany, krew oddana ... i jeszcze tylko popracować trzeba do 15.30 :) Potem trening i zmykam na babskie pogaduchy :)

Milka- jak tam Twoja beta??!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:29

JusWik, czekolada, Bratek, Asiulek, tulipanna, Edka, monik, Nikita2 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi super!!! Teraz trzymam mocno kciuki kochana.
    Ja byłam na wizycie i ciąża jest tam gdzie trzeba, narazie wszystko ok. Dostałam dupka. Pęcherzyk 1,11cm i doktor powiedział że za 2 tyg będzie widać już coś więcej tak więc cierpliwie czekamy...
    a to moje szczęście
    12af38d030f4a63d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:50

czekolada, Mała_Mi79, Bratek, Asiulek, Edka, monik, Nikita2 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, nic nie mówię zostawiam wiruski :-) a Ty dziś zrelaksuj się :-P

JusWik, super że wszystko dobrze. Który to tydzień ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny :)))))
    Mała Mi - trzymam kciuki!!!!!

Nie biorę Clo. W 10dc miałam USG i okazało się, że w prawym jajniku jest dominujący pęcherzyk 16mm, do tego endometrium - nie pamiętam, 7, albo 9mm. Powiedziała, że zakładając przyrost 2mm/dobę, zastrzyk 2 dni później będzie ok. I z tego, co mam zapisane, wnioskuję, że założyła, iż w następnych cyklach przyrost będzie taki sam...

Któraś z Was leczy się w Warszawie?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, skoro nie bierzesz clo i masz takie ładne pęcherzyki, to nie dziwię się, że ginka tak prosto i łatwo Ci to rozpisała :)
    Tak więc rób wszystko jak masz na rozpisce i będzie pięknie...zielono już niebawem :)

Bratek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi! Rewelacyjny plan! Bieganie poprawi krazenie,ukrwienie,bedzie dobrze! Naprawde nie ma co sie piescic ze soba,bo tylko mozna tylek spaść na tych wszystkich hormonach <napisala wpieprzajac Nutelle na lyzce> A i odreagowac trzeba!

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej najprawdopodobniej miałam jedynie wiele drobnych ;/ Ale chyba mojemu organizmowi spodobało się zbicie tarczycy ;) (która latami siedziała sobie na poziomie stosownym do TSH ok.3,5 - co każdy olewał.... aż w końcu się wkurzyła i wyskoczyła ponad 6 ;) ).
    Czyli co, w ciemno ten 12dc (potencjalnie: pęcherzyk 20mm) i 5.000j?

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku-skoro jestes po usg to spokojnie mozesz jutro strzelic 5000:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to usg mialas jak rozumiem wczoraj/przedwczoraj a nie miesiac dwa temu?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Mała Mi, nic nie mówię zostawiam wiruski :-) a Ty dziś zrelaksuj się :-P

JusWik, super że wszystko dobrze. Który to tydzień ??
    lekarz powiedzial ze jakis 5 tydzien. Zawsze owulacje mialam pozniej wiec tak by wychodzilo.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bratku-skoro jestes po usg to spokojnie mozesz jutro strzelic 5000:)
    Nie nie :) To było USG w poprzednim cyklu - w 10dc miałam 16mm w prawym jajniku. 2 dni później miałam wziąć Pregnyl 5000j. I tyle. Skok tempki był, ale niezbyt szałowy, 5 dni po iniekcji. Ogólnie tempka wzrosła w II fazie cyklu, ale na kolana nie powaliła i dość szybko zaczęła spadać.
    Teraz mam nowy cykl i wychodzi na to, że też miałabym dać w 12dc. Ale jeśli dobrze rozumiem - różnie bywa przecież, nie wiem, czy pęcherzyk dominujący w ogóle będzie... Nie wiem, jak w tamtym cyklu wyglądał lewy jajnik, bo się "schował" za macicą.
    No i martwi mnie czy te 5.000j jest wystarczające :(

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, ja bym wzięła jednak 10.000j Pregnylu. Widać pierwszą dawka była za słaba i mógł pęcherzyk nie pęknąć w całości. ... o ile taka sytuacja może mieć miejsce ... przyznaje bez bicia - tego to nie wiem ale podwójna dawka nie zaszkodzi :)

Bratek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka i jak beta?!

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku organizm to nie zegarek... Niezbyt to madre robienie zastzyku bez monitu..i ja bym w taki 20mm celowala,nawet 22mm. Idz na monit!!!!!!! Sio!!!!

Bratek lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U mnie już po testowaniu....wynik negatywny. Rozczarowanie i żal. Dzisiaj 31 dc, przestałam brać duphaston i czekam na @.

Najgorsze jest to,że brak przyczyny tych wielokrotnych już niepowodzeń. Wyniki moje i męża OK, pęcherzki pięknie rosną i pękają a ciąży brak.

Ciężki ten weekend będzie...nawet nie mam komu w rękaw się wypłakać bo mójemu m. kiepsko pocieszanie idzie.

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej beta potwierdziła ciążę ;) we wtorek ide zrobić jeszcze raz żeby zobaczyć przyrost ;) a 21 października pierwsze usg żeby zobaczyć serduszko.. Kurde to strasznie dlugo się czeka :(

Mała_Mi79, Asiulek, Bratek, kotkapc, Nikita2, czekolada, Edka lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja tez uwaxam ze powinnas iść na monitoring! Joanna strasznie mi przykro :( a jsk twoje endometrium?

Bratek lubi tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ