Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Bratek dziewczyny (jak zawsze) dobrze piszą
Po pierwsze przy clo brak monitoringu ... zdarza się, ale to ryzyko wg mnie.
Ja brałam raz Lamettę i nie poszłam na monit i dorobiłam się torbielki dwukomorowej i 2 miesiące (cykle) z życia wyjęte.
Estradiol też zaczęłam badać w sumie dopiero od zeszłego cyklu ale też jestem zdania, że jest raczej niezbędny żeby wiedzieć kiedy ew. go "rozwalić" zastrzykiem.
No i dawka pregnylu. Miałaś podawany pierwszy raz dlatego lekarz dał małą dawkę. To takie wróżenie, a nóż - widelec wystarczy i pęknie. Niestety nie pękło. U mnie też dopiero pęka przy 10.000j Ovitrelle na mnie nie działa (z tego co słyszałam i czytałam to Ovitrelle nie podaje się w podwójnej dawce) a Pergoveris...koszmarnie drogi (250 zł za ampułkę 5000j)
Dlatego moja ginka wie, że ja "pękam" na pewniaka po Pregnulu 10.000j
A teraz musisz sama podjąć niestety decyzję co z tym zrobisz
Jeśli masz zaufanie do lekarza a on może nie jest specjalistą od stymulacji (mój się np. do tego szczerze przyznał i wysłał mnie po roku do kliniki) to zaproponuj mu/jej sama cykl na Twoich zasadach czyli: clo (+ coś na endometrium bo często clo upośledza - ja brałam Estrofem Mite), monitoring, estradiol, pregnyl 10.000 j, moitoring czy popękało ... testowanie i II kreski na teścietulipanna, Bratek lubią tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
PragnącaDziecka...ja dostałam też Pergoveris
Zdaję relację z dzisiaj:
Pęcherzyk w prawym jajniku urósł do 18mm i ginka powiedziała, że jest ok, mam od razu podać Pregnyl i jutro o 13 inseminacja.
Zrobiłam od razu też estradiol, tsh i anty-TPO... ciekawe jak wyjdą bo rano wzięłam tabletki... no ale skoro ginekolog-endokrynolog kazała to chyba wie lepiej
Jutro rano mój synek ma bieg na 60 m więc jedziemy rano mu kibicować, a potem pewno lajtowe drugie śniadanie i na 12 jedziemy do kliniki. O 12 pobranie materiału, ok. 13-tej IUI.
Zanim jednak poślę męża do laboratorium to sprawdzę wyniki estradiolu bo jak się okaże za niski to najpierw skonsultuję to z ginem, który ma IUI robić, żeby wiedzieć czy warto....
Oczywiście nic nikomu nie mówię, że w niedzielę biegnę W końcu jak ma dzidzia z tego być to niech wie, że ze mną to raczej aktywnie będzie hihi
Tak więc, Pregnyl 10.000j już mam podany, krew oddana ... i jeszcze tylko popracować trzeba do 15.30 Potem trening i zmykam na babskie pogaduchy
Milka- jak tam Twoja beta??!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:29
JusWik, czekolada, Bratek, Asiulek, tulipanna, Edka, monik, Nikita2 lubią tę wiadomość
Mała mi super!!! Teraz trzymam mocno kciuki kochana.
Ja byłam na wizycie i ciąża jest tam gdzie trzeba, narazie wszystko ok. Dostałam dupka. Pęcherzyk 1,11cm i doktor powiedział że za 2 tyg będzie widać już coś więcej tak więc cierpliwie czekamy...
a to moje szczęście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:50
czekolada, Mała_Mi79, Bratek, Asiulek, Edka, monik, Nikita2 lubią tę wiadomość
-
Dzięki, dziewczyny ))))
Mała Mi - trzymam kciuki!!!!!
Nie biorę Clo. W 10dc miałam USG i okazało się, że w prawym jajniku jest dominujący pęcherzyk 16mm, do tego endometrium - nie pamiętam, 7, albo 9mm. Powiedziała, że zakładając przyrost 2mm/dobę, zastrzyk 2 dni później będzie ok. I z tego, co mam zapisane, wnioskuję, że założyła, iż w następnych cyklach przyrost będzie taki sam...
Któraś z Was leczy się w Warszawie? -
Bratek, skoro nie bierzesz clo i masz takie ładne pęcherzyki, to nie dziwię się, że ginka tak prosto i łatwo Ci to rozpisała
Tak więc rób wszystko jak masz na rozpisce i będzie pięknie...zielono już niebawemBratek lubi tę wiadomość
Mala Mi! Rewelacyjny plan! Bieganie poprawi krazenie,ukrwienie,bedzie dobrze! Naprawde nie ma co sie piescic ze soba,bo tylko mozna tylek spaść na tych wszystkich hormonach <napisala wpieprzajac Nutelle na lyzce> A i odreagowac trzeba!
Mała_Mi79 lubi tę wiadomość
-
Wcześniej najprawdopodobniej miałam jedynie wiele drobnych ;/ Ale chyba mojemu organizmowi spodobało się zbicie tarczycy (która latami siedziała sobie na poziomie stosownym do TSH ok.3,5 - co każdy olewał.... aż w końcu się wkurzyła i wyskoczyła ponad 6 ).
Czyli co, w ciemno ten 12dc (potencjalnie: pęcherzyk 20mm) i 5.000j? -
czekolada wrote:Mała Mi, nic nie mówię zostawiam wiruski a Ty dziś zrelaksuj się
JusWik, super że wszystko dobrze. Który to tydzień ??
-
tulipanna wrote:Bratku-skoro jestes po usg to spokojnie mozesz jutro strzelic 5000:)
Teraz mam nowy cykl i wychodzi na to, że też miałabym dać w 12dc. Ale jeśli dobrze rozumiem - różnie bywa przecież, nie wiem, czy pęcherzyk dominujący w ogóle będzie... Nie wiem, jak w tamtym cyklu wyglądał lewy jajnik, bo się "schował" za macicą.
No i martwi mnie czy te 5.000j jest wystarczające -
Bratku, ja bym wzięła jednak 10.000j Pregnylu. Widać pierwszą dawka była za słaba i mógł pęcherzyk nie pęknąć w całości. ... o ile taka sytuacja może mieć miejsce ... przyznaje bez bicia - tego to nie wiem ale podwójna dawka nie zaszkodzi
Bratek lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny
U mnie już po testowaniu....wynik negatywny. Rozczarowanie i żal. Dzisiaj 31 dc, przestałam brać duphaston i czekam na @.
Najgorsze jest to,że brak przyczyny tych wielokrotnych już niepowodzeń. Wyniki moje i męża OK, pęcherzki pięknie rosną i pękają a ciąży brak.
Ciężki ten weekend będzie...nawet nie mam komu w rękaw się wypłakać bo mójemu m. kiepsko pocieszanie idzie.Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Hej beta potwierdziła ciążę we wtorek ide zrobić jeszcze raz żeby zobaczyć przyrost a 21 października pierwsze usg żeby zobaczyć serduszko.. Kurde to strasznie dlugo się czeka
Mała_Mi79, Asiulek, Bratek, kotkapc, Nikita2, czekolada, Edka lubią tę wiadomość