X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Tulipanna, a pamiętasz jak chodziłam do W. i też brałam leki na stymulację i przy pregnylu mi nie pękały tylko zamieniały się w torbiel ??
    Więc przy zastrzyku też nie masz pewności że on pęknie.

Moja koleżanka cykl albo dwa brała clo bez zastrzyku bo pękały i udało jej się zajść w ciążę i donosić pomimo wysokiej tarczycy i cukrzycy.

Ewelinka, a robiłas może przeciwciała kardiolipinowe ?? kobietom po poronieniach zaleca się acard może zacznij go brać, nie zaszkodzi a pomoże pomóc.
    Tak robiłam, wyniki w normie. Ale gdzies słyszałam, że czasem nawet jak są w normie to właśnie acard się stosuje. Tylko ja właśnie jedną ciążę donosiłam, przed nią poroniłam raz, zespół nie wyszedł, później właśnie był synek. To kolejne poronienie byo ewidentnie zbyt niskim poziomem progesteronu spowodowane, no a biochemiczna to już chyba czysty przypadek. A po drugim poronieniu znowu zespół zbadałam i wszystko wyszło ok.

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;)
    Zadanie domowe odrobiłam, tylko chyba dostaliśmy z niego "pałe";) bo test dzisiejszy z jedna kreska. W ogole bym testu nie robila, bo wczoraj 26dc a u mnie nic a nic ani na @ ani na ciąże. Podejrzewam ze owulki też nie bylo, lub byla bardzo opozniona. Tylko wczoraj czułam sie bardzo źle, miałam skurcze jak na @, ale nic nie przyszlo. To sobie nadziei narobiłam i poleciałam po tescik. Dzisiaj juz normalnie sie czuje. Nie wiem kiedy zaczne nowy cykl, mniej wiecej w czwartek ale ostatnio mam bardzo nieregularne.
    Ewelinka dobrze trafłaś, zobacz ile tu suwaczków ciążowych;).

ewelinka2210, czekolada, Asiulek lubią tę wiadomość

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szczęśliwym cyklu brałam Clo 2xdz., bez Pregnylu, bo poszłam na monit w 16dc, a owu była w 15dc.

Kotko - spróbuj zrobić test za 2 dni. Mi też najpierw wyszedł negatyw, a za 2 dni już blada druga kreska ;) Trzymam kciuki :)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zamierzalam, ale już mnie mąż oswiecil po 3 kłótni ze @ przede mną. I niestety muszę przyznać mu rację.

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej JusWik jaka cuuudowna wiadomość!!! GRATULACJE!!!:)

JusWik lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotkapc wrote:
    Tak zamierzalam, ale już mnie mąż oswiecil po 3 kłótni ze @ przede mną. I niestety muszę przyznać mu rację.
    O kurcze, ale mnie pocieszyłaś, że to nie tylko u mnie to jest tak widoczne:)

kotkapc lubi tę wiadomość

• Edka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc:) ale Wam fajnie, ja jeszcze w pracy...

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc ja to ciekawa od wczoraj jestem jak Wy to z mężem przekładacie ilość kłótni na stan przedmiesiączkowy??
    Ni w cholewkę do żadnego wzoru matematycznego mi to nie pasuje...
    A może powinnam szukać we wzorach fizycznych np. na tarcie "dwóch ciał" :)
    Hi Hi ;)
    Ja tam nic nie mówię, ale chyba najbardziej drażliwa i wredna baba byłam na początku ciąży ... wszystko mnie wkurzało - w bardzo delikatnym tego słowa znaczeniu ;)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • monik Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Kotkapc nie zapeszajmy :-) kłótnie nie zawsze są oznaką @ i jak by tak było to ja bym ją miała przez 20dni w miesiącu :-) Tym że u nas jest tylko jeden powód do kłótni ,,sposób wychowywania córki'' Mój R jest staroświecki :-/ i jak tu wychować dziecko jak dawniej nie było internetu a teraz jest? :-)

Mała_mi79 Wizytę umówioną mam 24.09 ale nie wiem czy jechać do tego drogiego gina i czy nie pójść u siebie w mieście do tańszego,ten bierze tylko 150zł :-/

Mała_mi dziś masz wizytę :-) czekam na relacje :-)

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem 12 dni po pregnylu. Myslicie ze moge jutro rano zrobić test? Do tej pory bylam w miarę cierpliwa ale niestety z tym cyklem pokladam wielkie nadzieję to moze dlatego brak mi cierpliwosci... Z góry dziekuje za odpowiedź!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam czasami 10 dni po zastrzyku i zawsze negatywny więc pregnylu już nie było.

ih9kcbx.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka - możesz zrobić. Jak będzie negatywny to powtórzysz za 2 dni ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita chyba tak zrobię bo już cierpliwosc mi się kończy, a do tego całą noc mi się śniło ze miałam pozytywny test..

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Nikita chyba tak zrobię bo już cierpliwosc mi się kończy, a do tego całą noc mi się śniło ze miałam pozytywny test..
    Zrobiłaś?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobie jutro rano z pierwszego siusiania...

Nikita2, Edka lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Nie zrobie jutro rano z pierwszego siusiania...
    To trzymam kciuki za pozytywny wynik <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 11:44

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kobietki. Trzymam mocno za was kciuki!!! Musi się udać w końcu wszystkim.

Asiulek lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bez cudu tym razem. Akurat mama dzisiaj w pracy to podjechalam na betę. Magiczne 0.1, nie chciałam czekać na testy, czekam na @:)

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi na pewno zdam reacje jak tylko będę mieć chwile. :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ