Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
milka_89 wrote:Bratku ja tez uwaxam ze powinnas iść na monitoring! Joanna strasznie mi przykro a jsk twoje endometrium?
W 16 dc tj. dniu podania pregnylu 11mm, 2 piekne pecherzyki,pregnyl i inseminacja (tak dla pewnosci zeby nasienie trafilo dokladnie tam gdzie powinno) i dupa nie udalo sie.
Milka a Tobie serdecznie gratulujeStarania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Melduję się
Pęcherzyk prawie 22 mm, ednometrium 12 mm
Estradiol wczorajszy 341, TSH 4,7 i antyTPO-95,0 (ponad normą ciągle ale już nie 160 )
IUI zrobiona o 13:20.
We wtorek sprawdzenie czy pęcherzyk pękł i dostanę dalsze instrukcje
Dzisiaj lajcik a jutro 10 km ... dam radę ... muszę dać hihi
Milka .. pięknie serdecznie gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 14:37
Asiulek, monik, czekolada, Joanna85, kotkapc, Bratek, Edka, Nikita2 lubią tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Hej wszystkim!
Joanno, a jakich badań macie wyniki dobre? Jak długo się staracie? No wg mnie jakaś przyczyna musi być, skoro wszystko odbywa się jak potrzeba a efektu brak...
Mała Mi, dobre wieści już nie mogę doczekać się Twego testowania... !
Ciekawe jak tam konsylium lekarzy w sprawie naszej Pszczelki...
Milka, gratki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:22
JusWik lubi tę wiadomość
-
Jestem kochane
Byłam, przebiegłam i dobiegłam do mety Pierwsze w życiu 10,5 km zaliczone... jestem mega szczęśliwa Czas netto: 01:06:21 .... to dla mnie nie lada wyczyn
Zapasu endorfin mam co najmniej na miesiąc więc jak któraś z Was potrzebuje, to ja chętnie się podzielę
Tulipanna, fakt TSH kiepskie, ale miesiąc temu miałam 0,37 a jeszcze wcześniej 0,005 !
Sama nie wiem co się dzieje. Dlatego mój endo-gin powiedział, że mam teraz brać co drugi dzień połowę tabletki Metizolu i wychodzi na to, że znowu będziemy odstawiać.
Mnie to się wydaje, że organizm dochodzi do siebie po tych dawkach hormonów, jakie we mnie ładowano. Dlatego biorąc "tylko" Lamettę i biegając moja tarczyca sama się regeneruje co mnie bardzo cieszy ... pewno kolejny wynik TSH będzie książkowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:34
Joanna85, Bratek, Asiulek, kotkapc, monik, czekolada, ewelinka2210 lubią tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Asiulek wrote:Hej wszystkim!
Joanno, a jakich badań macie wyniki dobre? Jak długo się staracie? No wg mnie jakaś przyczyna musi być, skoro wszystko odbywa się jak potrzeba a efektu brak...
Mała Mi, dobre wieści już nie mogę doczekać się Twego testowania... !
Ciekawe jak tam konsylium lekarzy w sprawie naszej Pszczelki...
Milka, gratki!
Hej Asiulek,
Wyniki męża Ok, ja robiłam wielokrotnie progesteron, estradiol, testosteron, prolaktyna, fsh, lh, jajowody drożne, tarczyca też sprawdzona. Moja doktor twierdzi,że problemem może być moja budowa anatomiczna (tyłozgiecie, wąska szyjka i coś tam jeszcze o czym nie pamietam), dlatego skorzystaliśmy dwukrotnie z inseminacji w jej gabinecie i w przypadku poprawek już w domu pozycja na leżąco na brzuchu, zakazała podnosić nogi do góry. Staramy się już 18 miesięcy.
Tylko 1 dziwna rzecz..dzisiaj dzień 32...okresu brak. Normalnie cykle mam 29-30 dni, testowalam 30. dnia,robilam bete z krwi, dziwnie boli mnie lewy jajnik. Jesli nie dostanę jutro po pracy zrobie 2 próbe. Aż boję się myśleć żeby nie robić sobie nadziei.Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
Witam. I ja dołączę.. Właśnie dostałam luteine na wywołanie okresu. Znowu mam brać clo ale tym razem inny lekarz kazał brać 2xdziennie (wcześniej 1x dz.) i da mi zastrzyk z pregnylu. Kurcze jestem bardzo ciekawa jak to będzie.
Mała_Mi79 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Hej dziewczynki, ja już po szpitalu:) Wracam wypoczęta, a teraz dłuuuuugie 2 tyg, oczekiwania na wyniki...
Mała mi dałaś czadu, ja bym chyba nie dała rady:)Nikita2, czekolada lubią tę wiadomość
-
Hej, rzadko zaglądam, gratuluje kolejnym zafasolkowanym byście pięknie dotarły do mety:)
ROzmawialam z lekarzem i powiedział że po przejrzeniu moich wyników szefowa powiedziala że prawdopodobnie doszło do przedwczesnego piku LH ( patrzac na progesteron i estradiol) i pęcherzyki zarosły twardsza otoczką i komórki nie wydostały sie do płynu. Czemu tak sie stało nie wiadomo.
KOlejny raz szefowa kliniki powiedziala ze trzeba zrobic długi protokół.
MIesiac antykoncepcji pożniej miesiac zastrzyków i ok 30 dc punkcja. Jak się zdecyduje to w grudniu antykoncepcja w styczniu zastrzyki. O i tyle co wiem:)Nikita2 lubi tę wiadomość
-
Hej,
jednak przyszla @, jeszcze miałam mała nadzieje...przepłakałam, przetrawiłam w weekend teraz myśle co dalej. Ostatnie 2 cykle monitorowane usg i estradiol, do tego moje własne obserwacje i testy owulacyjne od dłuższego czasu.
Kolejny miesiac-kolejna szansa. Moja doktor jeszcze radzi badanie na wrogosc sluzu.pewnie zrobimy w tym cyklu.
Ps.witam nowe kolezanki:)
Starania od II 2014
IVF
Magdalena 06.03.2017 -
Ahh kurcze z czego my mamy takie problemy. Cieszę się że chociaż o syna staralam się krócej ja nawet jeśli będę mieć dwie kreski na teście to i tak się nie będę cieszyc..w marcu miałam biochemiczna.. I najlepsze, że to był pierwszy cykl jeśli chodzi o staranka więc tym bardziej była radość. Czekam na miesiączkę niech w końcu przyjdzie nowy cykl nowe nadzieje
Joanna bardzo mi przykro, ale spokojnie jeszcze trochę i się doczekasz najgorszy jest stres który nas blokuje.. Mhttps://www.maluchy.pl/li-72635.png