X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka, Kubuś? Super! Też bym chciała Kubusia:)

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak faszerowanie się clo nie pomaga to teraz naturalnie musi się udać :-) trzymam za nas kciuki.
    jestem po wizycie, mam skierowanie na e2 i usg, będę też sprawdzać tarczycę. Czekamy :-)

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotkapc wrote:
    4 nas jest bo ja po laparo też mam naturalne starania. Jeszcze mi 2 cykle zostały, Joanna ja byłam na leczeniu w Ab ovo, co prawda na 2 wizytach tylko.
    A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, co daje Wam ta szpitalna diagnostyka, np. Migotka ostatnio była, co więcej się dowiedzialyscie? Bo np. hormony, różne badania laboratoryjne można zrobić bez lezakowania.
    Kotkapc, u jakiego lekarza byłaś i dlaczego tylko 2 wizyty?

Starania od II 2014
    IVF
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    ja też podczytuję, też gubię się kto kiedy i gdzie. U nas zaczął się 12 cykl starań (2 ciąże biochemiczne) i 2 cykl po miesiącu przerwy z CLO. W poniedziałek mam wizytę u lekarza, żeby sprawdzić czy coś wyrosło po CLO czy nie i sprawdzić czy wredna torbiel krwotoczna wchłonęła się albo przynajmniej zmniejszyła.
    Nastrój taki jak u każdej z Was - wzloty i upadki:)
    Nie nastawiam się na za wiele w tym cyklu, byle torbiel zniknęła.
    W zeszłym cyklu profilaktycznie brałam po owulacji luteinę dopochwowo i czułam się po niej fantastycznie - zero pms, super samopoczucie, zero dołka i deprechy (normalnie okres po owulacji to czas w którym sama się mam ochotę udusić). Czy ktoś tak miał?
    Przy drugiej ciąży biochemicznej przy becie zrobiłam progesteron i wynosił ledwo 4,6. Stąd moje przypuszczenie, że chyba muszę mieć go po owulacji zdecydowanie za mało i stąd i poronienia i fatalny pms.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna - ja też do Ab Ovo w Lublinie.
    Kotka - ja np. w szpitalu miałam robiony pełny obraz prolaktyny - o 22:00, 2:00 i 6:00 rano (normalnie nie ma takiej opcji), krzywą cukrową, oprócz tego masę innych badań (jeszcze teraz mam siniaki na rękach, bo żył zaczęło brakować:)
    Jestem bardzo zadowolona, bo wszystkie badania oczywiście za darmo - to dla mnie ważne, bo i tak masę kasy zostawiłam w luxmedzie...;/
    A tak - cały plik badań zlecony - wyniki niebawem i z tym wszystkim idę do ginki na wizytę :)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje kolejny raz
    Streszczenie dla nowych forumowiczek

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no chyba musicie poczekać kilka dni az bede miec dostęp do kompa :-/

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisanie z fona tu na OF to jest masakra. Mi tez cos sie zawsze skasuje

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no i skasowalo. Pisałam ze 2.10, to będzie 20 dc idę do Gina na usg sprawdzić czy jest ok i czy mogę clo znów przyjąć w następnym cyklu.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda85 wrote:
    Dziewczyny!
    ja też podczytuję, też gubię się kto kiedy i gdzie. U nas zaczął się 12 cykl starań (2 ciąże biochemiczne) i 2 cykl po miesiącu przerwy z CLO. W poniedziałek mam wizytę u lekarza, żeby sprawdzić czy coś wyrosło po CLO czy nie i sprawdzić czy wredna torbiel krwotoczna wchłonęła się albo przynajmniej zmniejszyła.
    Nastrój taki jak u każdej z Was - wzloty i upadki:)
    Nie nastawiam się na za wiele w tym cyklu, byle torbiel zniknęła.
    W zeszłym cyklu profilaktycznie brałam po owulacji luteinę dopochwowo i czułam się po niej fantastycznie - zero pms, super samopoczucie, zero dołka i deprechy (normalnie okres po owulacji to czas w którym sama się mam ochotę udusić). Czy ktoś tak miał?
    Przy drugiej ciąży biochemicznej przy becie zrobiłam progesteron i wynosił ledwo 4,6. Stąd moje przypuszczenie, że chyba muszę mieć go po owulacji zdecydowanie za mało i stąd i poronienia i fatalny pms.
    bez sprawdzenia czy torbiel sie na pewwno wchłoneła (2-3 dc) ktos polecił Ci brac znów clo????jesli tak to gratuluje odwagi lekarza....

monik lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    bez sprawdzenia czy torbiel sie na pewwno wchłoneła (2-3 dc) ktos polecił Ci brac znów clo????jesli tak to gratuluje odwagi lekarza....

Tulipanno, torbiel jest niewielka i biorąc pod uwagę, że mam pcos, to widocznie nie jest jakimś przeciwwskazaniem. Ma być na bieżąco kontrolowana, a jeśli nie wchłonie się, to będzie usunięta. To jest bardzo dobry lekarz, także nie sądzę, żeby zalecił coś, co podziałałoby na moją niekorzyść. Każda sytuacja jest indywidualna i każda wymaga takiego podejścia i chodząc do zaufanego lekarza, trzeba mu zaufać, bo co innego pozostaje? Zmieniać lekarza co wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 15:21

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda85 wrote:
    Tulipanno, torbiel jest niewielka i biorąc pod uwagę, że mam pcos, to widocznie nie jest jakimś przeciwwskazaniem. Ma być na bieżąco kontrolowana, a jeśli nie wchłonie się, to będzie usunięta. To jest bardzo dobry lekarz, także nie sądzę, żeby zalecił coś, co podziałałoby na moją niekorzyść. Każda sytuacja jest indywidualna i każda wymaga takiego podejścia i chodząc do zaufanego lekarza, trzeba mu zaufać, bo co innego pozostaje? Zmieniać lekarza co wizytę?
    Rob jak uwazasz i uwazaj jak robisz ;)

kotkapc lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Rob jak uwazasz i uwazaj jak robisz ;)
    Ano:) zobaczę w poniedziałek. I tak to jest drugi i ostatni cykl z CLO, więc mam nadzieję, że złych konsekwencji nie będzie. Dzięki za czujność-podpytam na pewno na wizycie :)

• Olessia88 Znajoma

Wysłany: 24 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Wczoraj miałam podane 10000 pregnylu (13dc) w pon będzie to 18dc mam iść zbadać poziom progesteronu i na wizytę. Na pewno sprawdzić czy "pękło" . Moje pytanie jest takie, jak wasze doświadczenia? też badacie progesteron po podaniu? jak tak to jaki powinien być wynik?

Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: „Na którejś z nich jest moja róża...
    Antoine de Saint-Exupéry
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć progensteron powinien być większe niż 20 ale jakiej jednostki to Ci nie powiem. Wydaje mi się że to ważne żeby go badać bo w razie udanego cyklu niedobór tego hormonu jest najczęstszą przyczyną poronien

• aiszza1 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 września 2015, 17:43

aiszza1
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam dziewczyny nastroje przed weekendem??

ruda85 - niezły kardiogram miałaś po owulce :) na szczęście się unormowało ... i tak do zieloności poproszę :)

Fryzjerka - doczekamy się tego sprawozdania czy nie??

A poza tym ... co tu tak cicho?!!

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    I jak tam dziewczyny nastroje przed weekendem??

ruda85 - niezły kardiogram miałaś po owulce :) na szczęście się unormowało ... i tak do zieloności poproszę :)

Fryzjerka - doczekamy się tego sprawozdania czy nie??

A poza tym ... co tu tak cicho?!!

Dzieki bogu ze weekend

Starania od II 2014
    IVF
    Magdalena 06.03.2017
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam się zapowiada imprezowo :)
    Dzisiaj przychodzą znajome, jutro idziemy na urodziny a w niedzielę na odpustową kawę i ciacho do dziadków .......... mmm pyszności mnie czekają.
    Chyba muszę gdzieś wpleść jakiś lekki trening haha :) .. no muszę się jakoś odstresować bo mnie temperatura stresuje grrr.
    Dzisiaj niewielki spadek i już psychika się przestraja, że pójdzie już w dół...
    Oj potrzebuję dużej dawki glukozy :) i endorfin ... :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ