X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ten cykl mam luzny :) i kolejny tez bo bedzie laparoskopowy - jesli nic po drodze sie nie wydarzy przeziebienie paskudne kszel jakis itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 20:35

• Edka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Edka daj znać jak wyniki, a ft3 i ft4 też badałaś?

:)
    Nie, ostatnio kazała mi przyjść z samym tsh po 6 m-cach, chyba ze ciąża to szybciej i wtedy tez ft 3 i 4. Jak mi wyjdzie złe tsh to do niej zadzwonię nim sie umówię na wizytę czy zrobić te ft

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbiorę wynik tsh to napiszę a wizytę u gina mam w piątek. I dam znać co dalej. Z mężem dzielnie pracujemy caly czas

ewelinka2210, czekolada lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Mała Mi, jestem stała w uczuciach , jeden mąż, jedna kosmetyczka, jeden fryzjer, jeden stomatolog, jeden ginekolog i wątek jeden! Oczywiście pregnylowy, choć mnie już nie dotyczy bo zastrzyki juz za mna :) . Czytam na bieżąco, przeżywam razem z Wami...tylko mniej się udzielam bo już jakoś tak nie pasuję i nie chcę się mądrować, ale dziękuję , bardzo miło że nie wszyscy o mnie zapomnieli :)
    Czekam z niecierpliwoscia na czwartkowe testowanie Małej, na laparoskopię Opu, na efekty polaparoskopowe Kotki i Migotki,na ciąg dalszy starań Pszczelki i fryzjerki, kciukam za Indię która niedługo zobaczy się z mężem i będzie okazja do wznowienia starań, za wizytę Monik aby wszystko było ok, w co bardzo mocno wierzę, za Jakubka Czekoladki, Hanie Tulipanny, bliźniaki Nikity,maleństwo Juswik i wszystkie koleżanki z tego wątku . Pisze z telefonu, więc wybaczcie że nie wspomnę o wszystkich i każdej z osobna. Jest tak Was / nas dużo, że nie sposób. Z jednej strony super bo wątek tętni życiem, a z drugiej smutno że tak wiele kobiet ma problem z poczęciem. Ale tu jest tyle wsparcia i dobroci , że chce się tu być :) . Także Kochane, trzymam za Was kciuki bardzo bardzo mocno , czytam codziennie,a nawet kilka razy dziennie i kibicuję !!!
    Zostawiam wiruski
    Proszę też Was o kciuki, jutro mam wizytę i ważne usg wykrywające ewentualne wady genetyczne i strasznie się boję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:22

Nikita2, Edka, czekolada, JusWik, opu, tulipanna, monik, Joanna85 lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Asiulek.
    U mnie pregnyl zadziałał dziś na monitoringu było cialko żółte a tak się obawiałam torbieli (28 mm jajeczko)teraz duphaston i czekanie

Edka, Asiulek, Nikita2, czekolada, tulipanna lubią tę wiadomość

zi13csqvtabhkgk4.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przed całą akcją :-) w końcu dostałam okres od jutra clo 2x dziennie przez 5 dni i czekam na owulke potem mój pierwszy zastrzyk z pregnylu.. Jestem ciekawa czy i mi się uda ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    U mnie nic sie nie dzieje. 21 pazdziernika laparo jedyna atrakcja przed to wizyta u anestezjologa 13-stego, wiec nie mam o czym pisac.
    Troche mnie piersi bola pewnie od cisnacego stanika. I przytylam koszmarnie :(

opu bolące piesi...to objaw, który ja bym chciała mieć :) Ciekawe, kto kogo będzie targał na fioletową stronę ? ;)

migot_ka :) pięknie, że odpuszczacie ten cykl... z doświadczenia wiem, że ładnie się takie "odpuszczone" kończą :) Liczę, że i Twój taki będzie :)

Asiulku, jak pisałam już nie raz: jesteś nieoceniona..i dzięki Bogu "stała w uczuciach" ;) zwłaszcza tych wątkowych hihi :)
    Przytulam mocniasto i zdrowaśkuję za udaną wizytę :) Zobaczysz, że maleństwo rośnie zdrowo jak na drożdżach :) Oczywiście daj znać jak będzie po...
    No i tak patrzę na Twój suwaczek a tutaj już 11 tydzień leci ... cudownie :)

Nikita, JusWik, Tulipanna, Czekoladka...jak tam u Was?
    Ciekawe czy Karolcia jeszcze tutaj zagląda :) no i ciekawe jak tam się Hanusia chowa :)

Kotkapc - kiedy wznawiacie odrabianie zadania domowego? ;)

Monik, kiedy wizyta??

Fryzjerka, daj znać jak dostaniesz listę ze szpitala, na kiedy Was wpisują do IVF?

Ruda, i jak po wizycie? Miałaś mieć wczoraj?

Edka, czekamy na wyniki tsh oczywiście :)

Miki - super wiadomość :) To teraz czekamy na Twoje testowanie :) Kiedy masz zrobić "sikańca" albo betę?

basia7777- jeśli Twoje nastawienie będzie: "uda mi się" ... to nie ma mocnych - musi się udać :) Kibicujemy Ci z całego serducha :)

Pszczelka...jak u Ciebie?? Już odpoczęłaś chyba, co?? Długi protokół czeka :) A my razem z nim ... i wiesz, że Ci nie odpuścimy ;)

No i która jeszcze nie wymieniona to samozwańczo proszę do raportu :) Może mnie się uda zrobić harmonogram najbliższych testowań ... kurcze chociaż ja nie - bankier mi może mi to kiepsko pójść... ale postaram się jak mogę :)

JusWik, Nikita2, Edka, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki,
    również zaglądam i podczytuję was codziennie.
    Staram się nie udzielać aż tak, ponieważ internet za bardzo mnie nakręca i potem martwię się podwójnie. Mam 2 wizytę w sobotę i mam ogromną nadzieję że będzie wszystko dobrze i zobaczę już mojego maluszka. Strach jest ogromny ale chyba inaczej nie będzie.
    Trzymam za was moooooocno kciuki i mam nadzieję że znajdziecie się niedługo po fioletowej stronie mocy :D
    zostawiam wiruski
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mała_Mi79, Edka, czekolada, Joanna85 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Mała Miiii :) wez mnie nie podjudzaj :D zmierzylam tempke - jakas oczywiscie licha ... 36,57 w 17 dc jakos nie powala, jedyna informacja z tego jednorazowego pomiaru ze pewnie juz po owulce, wiec teraz tylko czekac na okres. Piersi moze nie ze bolą, ale takie cmienie i dyskomfort jakis w okolicy nawet nie wiem jakiej gdzies na srodku kolo sutkow chyba :P a ze przytylo mi sie no to staniki sa tak wypchane ze no coz :P wstyd ... musze wziac sie za jakas diete i ruch - koniecznie. Dzis mam w planie pobiegac, albo pocwiczyc chodakowska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 07:48

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, mów i myśl co chcesz... a ja myślę swoje :) hihi
    Kurcze nakręcam się wiem, ale taka już jestem :)
    Lubię takie pozytywne nakręcenie... bo w razie czego - dobrego :) dziecko nie będzie miało matki-frustratki haha :)
    Za to na pewno, każde z Waszych dzieciątek będzie miało nieźle szurniętą i rąbniętą (w najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu) ciotkę internetową --- czyli mnie 2uge4p4.gif

JusWik, czekolada, monik, Asiulek lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim przypadku bedzie mialo szurnieta mamusie :P pozytywnie oczywiscie :D moja kolezanka mowi ze moj pies jest taki sam jak ja :D szalony a jak patrze na tą kupe futra biegajaca bez ladu i skladu sluchajaca komend MOOOOOOZE :P albo jak jej sie chce :D skaczaca na kazdego cieszaca ogonem :P to nie wiem czy mam to odbierac jako komplement czy co :D
    Na to inni sie dziwia - taaaaak ??? o M. mowisz ?? a kolezanka NOOOO ona jest heheh niepozorna :P szalona i wariatka :P heheh dobrze sie kamufluje ;))

• czekolada Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiecie że jesteście nie zastąpione! :-) uwielbiam ten wątek i prawie zawsze was czytam i kibicuję :-) jestem z wami duchem cały czas ;-)

Jakub właśnie kopię i zostawiamy Wam wiruski &&&&&& łapcie zesz do cholery :-D

Mała Mi kochana jesteś :-)

Asiulku to już 11 tydzień ale czas leci :-) dopiero co ja byłam na badaniach prenatalnych a tu już mamy za sobą prawie połowę ciąży :-)

Monik kiedy wizytujesz ??

Mała_Mi79, Asiulek, Karolcia88 lubią tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko łapię, łapię .... chase.gif

Anatolka, tulipanna, Karolcia88, czekolada lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh w normie

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, pięknie, tylko się cieszyć :)
    A w którym przedziale normy?? bo bliżej górnej granicy ... to nie bardzo powód do radości...ale też nie od razu do płaczu ;)

Anatolka lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Edka, pięknie, tylko się cieszyć :)
    A w którym przedziale normy?? bo bliżej górnej granicy ... to nie bardzo powód do radości...ale też nie od razu do płaczu ;)

Prawda. Amerykanie zalecają poniżej 2,5. Część endokrynologow zaleca jeszcze niższe, nawet 1-1,5.

Mała_Mi79, Nikita2 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mała Mi, masz rację, miałam wczoraj być u lekarza, ale w niedzielę wieczorem okazało się, że muszę wyjechać na parę dni i dopiero w sobotę (16dc) zawitam do mojego ginekologa. Mam cichą nadzieję, że jeżeli coś wyrosło, to peknie samo, a jeśli do soboty nie pęknie, to będzie jeszcze czas na pregnyl. Dziś 11 dc, test owulacyjny już intensywny dziś, ale myslę, że dopiero wieczorem będzie w 100% prawidłowy.

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda... no to czekamy teraz na ładnie odrobione zadanie domowe :)

Anatolka, to ja teraz tak sobie przeliczyłam, że skoro moje TSH miesiąc temu było 0,37, teraz 4,7 to średnia jest 2,5 :) czyli ales gites... a jak do tego dodam wyniki sprzed 2 miesięcy 0,005 i 3 miesięcy 0,004 - no to się mieszczę w zaleceniach (tej wspomnianej przez Ciebie) części endokrynologów :)

Suma summarum - mam nadzieję, że to moje ostatnie TSH to jednorazowy wybryk natury bo inaczej tu nie ma nic do śmiacia (jak to mówi mój szef) :)

Anatolka lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie to jade w piątek na usg do szpitala ciekawe czy będzie wu czy nie będzie na weekend :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam was w każdej wolnej chwili, czyli przynajmniej raz dziennie :) Kibicuję każdej i przesyłam wiruski &&&&&&&&&&

U mnie nic ciekawego się nie dzieje. 5 października idę na badanie prenatalne. Im bliżej tego terminu tym większy stresik ;)

Dobranoc :*

czekolada lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ