X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka:) my nie wznawiamy odrabiania.My Mała ostro trenujemy:) dziś 11dc więc jeszcze jakieś 20 dni do testowania:) . Trzymam kciuki za twój czwartek, To akurat okolice mojej owu więc może dla nas obu to będzie dobry dzień!

Asiulek, czekolada, Mała_Mi79 lubią tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Dziś byłam na badaniach krzywej cukrowej i doszłam do wniosku że po co mi te wszystkie badania w wizyty jak nie wiem na czym stoję więc umłwiłam sie na jutro do innego lekarza u siebie w mieście aby zobaczyć czy jest lepiej bo jakoś odchodzę od zmysłów.

Wizyta jutro o 16 wiec jak tylko dotrę do domu to dam wam znać co i jak :-)

Asiulku dziś miałaś wizytę jak tam??? Pisz szybko chłopiec czy dziewczynka??? :-)

Dziewczyny wszystkie czytam Was codziennie i trzymam kciuki za każdą z Was!!!

Asiulek, kotkapc, Mała_Mi79 lubią tę wiadomość

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raportuję, że z maleństwem wszystko w porządku,ale płeć jeszcze niestety nieznana.
    Monik, dobrze zrobiłaś że umówiłaś się do innego. Trzymam kciuki!

czekolada, monik, kotkapc, Edka, Mała_Mi79, india lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi podejrzewam ze jak skończę duphaston brać ok 9-10.10. Rocznicę ślubu mamy 11.10 tak bardzo bym chciała ale odganiam myśli bo znów będę ryczec hyh dziś się dowiedziałam ze koleżanka jest w ciąży a nie chce dziecka mówi ze nie teraz jest zalamana z chęcią bym się zamieniła z nia

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Edka, pięknie, tylko się cieszyć :)
    A w którym przedziale normy?? bo bliżej górnej granicy ... to nie bardzo powód do radości...ale też nie od razu do płaczu ;)
    0,960 ale ja mam tendencje do tej niższej granicy normy, więc u mnie ważne by miesciło sie w normie ;)

Asiulek lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku :) pięknie :) cieszę się, że maleństwo rośnie i prawidłowo się rozwija...i tak jeszcze parę miesięcy :)

Monik zdrowaśkuję z całych sił za pomyślną wizytę :) Wierzę, że będzie dobrze.
    Czekam na relację :)

Nikita, kciukam za piękny wynik prenatalnych - w sumie, to przecież nie może być inny ;)

Edka, no ładny wynik, nie powiem :)

Miki, liczę, że będzie to Wasza najcudowniejsza rocznica ślubu :)

kotkapc - no żesz ty w mordę bym się zakatowała za takie głupstwa, co plotę :) Ja tu o wznawianiu a Ci trenują jak do maratonu fiu fiu :) Liczę, że za 20 dni dobiegniecie do mety w trójkę już :)

No to teraz ja... grr nie lubię tych chwil, ale niestety i mnie dopadło :(
    Jutro przejdzie :)
    Tak więc, jak same widzicie po dzisiejszej temperaturze, skończyły się moje starania o rodzeństwo dla mojego Adasia. Jutro nie testuję, bo przecież wiem co będzie.
    Wiem, wiem, że nie ma @ jest nadzieja i pewno nie jedna z Was mi to napisze...i będzie to racja. I za to Was wszystkie kocham najmocniej na świecie.
    Jednak w takie dni jak dzisiaj budzi się we mnie mój racjonalizm, doświadczenie zdobyte przez ten czas na OF... i wiem, jak takie spadki się kończą :( Nie widziałam na OF żadnego, żadnego wykresu z takim spadkiem zakończonego na zielono!
    Był to cudowny wykres...jednak nie dane mi jest zobaczyć na końcu zielonej kropki ... szkoda... wielka szkoda. Ból rozrywa serce ale trzeba żyć dalej.
    Obiecaliśmy sobie z mężem, że to jest nasz ostatni cykl...i taki jest. Odpuszczamy, bo zarówno przyjmowane przeze mnie tabletki, badania, mierzenie temp. rozwala nasz związek emocjonalnie :( nie potrafimy cieszyć się sobą, a już na pewno nie seksem... bo przez ostatnie naście miesięcy to była rutyna - odrobienie zadania domowego. Nawet teraz nie możemy się poprzytulać bo luteina i iladian, który biorę powoduje, że wszystko mnie piecze, szczypie i mam ochotę zagryźć każdego, kto tylko spróbowałby się do mnie zbliżyć.
    A przecież nie na tym to polega...prawda?
    Dobra, już pomarudziłam :) Lepiej mi :) i napiszę to tylko raz: to, że odpuszczam, nie znaczy, że rezygnuję z marzeń o dziecku i z przebywania tutaj!! ;)

Nikita2 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też sie mój wynik podoba

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi wiem o czym piszesz też załapaliśmy kryzys, dlatego teraz mam lżejsze do tego wszystkiego podejście. Jak nie mierzę tempki, nie testuje itp inaczej mi sie żyje, mniej stresowo

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zezarlo mi tekstu część. Głupi fon

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam że gubię się w dniach cyklu i jest to piękne. Stymulację wymyślił mój gin by sprawdzić jak reaguje no i wspomóc, a ze do inseminacji stymulacja niezbędna to właśnie po to. A zdecydowaliśmy się, bo temat i tak juz wisiał w powietrzu jeszcze przed ta ciążą bezzarodkową. Nie chce sie spinać i nakręcać, co ma być to będzie. Nauczyłam się ze tego zaplanować sie nie da. A w ostatnich kilku miesiącach piosenka" na chwilę" stała sie moim hymnem

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_mi ja tam nie wierze w żadne spadki i dalej czekam na pozytywny test :-)
    A tak się zastanawiałam czy sprawdzałaś progesteron w FL ???
    I cieszę się bardzo że nie rezygnujecie ze starań bezstresowych :-)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik, progesteron robiłam w sierpniu razem z betą i był niziutki 9,77.
    Dlatego już drugi cykl dostaję w FL Lutinus, który podobno lepiej się wchłania i daje się go dziewczynom przy IVF...bo lekarze wiedzą, że mój progesteron niziutko stoi.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie , a badałaś progesteron w trakcie brania lutinusa?? bo mi się wydaje że mimo tego że go bierzesz to i tak go masz za mało.
    Warto by było sprawdzić jaki jest :-)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko czy teraz (dzisiaj) ma to sens?? albo jutro rano??
    Będzie 12 dpo, tempka na dół...czy coś to pomoże??
    Poza tym, tak myślę, że gdyby był za niski to chyba od początku by tempka była niska a nie wskoczyłaby do góry...
    Czy jest możliwe, że np. po 8 tabletce lutinusa organizm przestaje na nią reagować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 11:14

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że jeszcze można zrobić bo jeszcze go nie odstawiłaś.
    Pomóc może na przyszłość. Progesteron to podstawa w utrzymaniu zapłodnionej komórki :-) Lepiej go mieć więcej niż mniej a na pewno nie zaszkodzi.

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi zasiałaś ziarenko.... pewno będę kombinować czy o 6 rano nie podjechać zrobić bety i progesteronu...a potem na szkolenie...

Ech.. tylko już nie mam siły patrzeć na to HCG >1 :(

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarzem nie jestem ale coś mi zaświtało że to może być przeszkodą u Ciebie <3

Mnie też lekarz opierdzielił że brałam luteine na własną rękę w cyklu co się udało a po zrobieniu usg to mnie pochwalił że dobrze że go brałam bo miałam niedomogę ciałka żółtego i torbiel 24mm

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja biorę podwójną dawkę tzn. 1x2 tabletki na noc. Czyli powinno być ok. Kurcze no :(
    Muszę sobie jakoś zaplanować wieczór i poranek żeby jednak na to badanie rano pojechać...a wieczorem mąż mi prześle wyniki.

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja biore 3x1 100 luteiny a przy ivf brałam 3x2 a póżniej 3x3 wiec wcale to nie jest dużo

A w cyklu naturalnym miałam też mało około 11 progesteron i nigdy mnie piersi nie bolały a teraz jak biorę to są odczuwalne :-)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w domu jeszcze duphaston :( zacząć brać??
    Ma to sens?? Lutinusu starczy mi do piątku wieczora (po 2 tabletki)
    Czy nic nie kombinować na własną rękę...bo jeśli i.. to już nie ma co ratować :(

f2w33e3ks5gz12ky.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ