Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 21 marca 2016, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka testowalas?

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 56

    Wysłany: 21 marca 2016, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka... :(((( dostalam okres tracę nadzieje ze bedziemy miec naturalnie dziecko... :((((((

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 21 marca 2016, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka, będziecie! Mamy podobny problem, i wierzę że się uda! Poczekaj aż leki zaczną działać na M! Zobaczysz że jeszcze trochę i dziewczyny będą czytać Twój post a pod nim będzie suwak z zaawansowaną ciąża:) Tego się trzymamy!!!

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 22 marca 2016, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka91 musicie popracować nad mężem i będzie dobrze! Niech zadba o sobie, wyniki się poprawią i będzie dzidziuś! Trzymaj się :)

    Dodka91 lubi tę wiadomość

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 22 marca 2016, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodka przykro mi kochana.

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • Collea Debiutantka
    Postów: 11 0

    Wysłany: 22 marca 2016, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, to mój pierwszy wpis, czytam forum już od jakiegoś czasu.

    Byłam dziś na USG, to mój 13dc - mam dwa pęcherzyki, większy ma 16mm, endo 11mm - cykle mam zwykle 30dniowe. Niestety ze względu, że mój partner często przebywa za granicą serduszkowanie mamy utrudnione. Dopiero badam swój cykl tzn mierze temp i kupiłam testy owulacjne.
    Mam pytanie, czy jeżeli pęcherzyk będzie miał powyżej 20mm i nie pęknie. Ja nie mam stymulowanego cyklu, nie biore CLO, jeśli poprosze gina o sam pregnyl to zgodzi się mi go podać? Chodzi mi o to, że niestety z partnerem widujemy się głównie jak akurat ma delegacje, ale obydwoje chcielibyśmy szkraba. Może być taka sytuacja z moich wyliczeń, że owulacja nastąpi kiedy on może już wyjeżdżać jeśli pęcherzyk będzie rósł 1-2mm na dobę. Jestem już po jednym poronieniu w 7tyg.
    Proszę kochane o odpowiedź.

  • Dodka91 Ekspertka
    Postów: 214 56

    Wysłany: 22 marca 2016, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mojego m

    TSH 1,29 ZAKRES 0,27-4,20
    FSH 1,70 ZAKRES 1,50-12,40
    LH 2,40 zakres 1,70-8,60
    ESTRADIOL 19,00 ZAKRES 23,80-60,70
    PROLAKTYNA 11,00 ZAKRES 4,04-15,20
    HCG +B <0,100 zakres 0,00 - 2,00
    TESTOSTERON 348,60 ZAKRES 280,00-800,00
    PSA calkowity 0,538 zakres 0,000-1,400
    AFP 2,10 ZAKRES 0,00-5,80

    dobrze widze ze estradiol zanizony ?

    PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
    Teratozoospermia poprawa na 3% :)
    Staramy sie od pazdziernika 2015
    Szczęśliwe walentynki 2017 <3
    CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! <3 udało się <3 jestem w ciąży <3
    24dc beta 33,9
    28dc 274,30 35dc2900
    w4sqpc0zhwo20bse.png
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 22 marca 2016, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Collea wrote:
    Hej dziewczyny, to mój pierwszy wpis, czytam forum już od jakiegoś czasu.

    Byłam dziś na USG, to mój 13dc - mam dwa pęcherzyki, większy ma 16mm, endo 11mm - cykle mam zwykle 30dniowe. Niestety ze względu, że mój partner często przebywa za granicą serduszkowanie mamy utrudnione. Dopiero badam swój cykl tzn mierze temp i kupiłam testy owulacjne.
    Mam pytanie, czy jeżeli pęcherzyk będzie miał powyżej 20mm i nie pęknie. Ja nie mam stymulowanego cyklu, nie biore CLO, jeśli poprosze gina o sam pregnyl to zgodzi się mi go podać? Chodzi mi o to, że niestety z partnerem widujemy się głównie jak akurat ma delegacje, ale obydwoje chcielibyśmy szkraba. Może być taka sytuacja z moich wyliczeń, że owulacja nastąpi kiedy on może już wyjeżdżać jeśli pęcherzyk będzie rósł 1-2mm na dobę. Jestem już po jednym poronieniu w 7tyg.
    Proszę kochane o odpowiedź.

    Jakbym była lekarzem to bym podała pregnyl na 20 mm pecherzyk:) ale co powie lekarz trudno ocenić..

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2032 718

    Wysłany: 23 marca 2016, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny

    Kilka szybkich pytań. Ile kosztuję Pregnyl 5000j. i czy można go długo przechowywać (rozumiem, że pewnie w lodówce)?

    Sprawa jest taka, że ten cykl poświęcam na swoje leczenie i starać się nie będziemy. Otóż mimo wszystko chciałabym zaaplikować sobie Pregnyl, aby sprawdzić czy pęcherzyk po takiej dawce pęknie. Najzwyklej szkoda mi trochę czasu. Bo co jak już w przyszłym cyklu będziemy się z mężem starać jak pęcherzyk być może i tak nie pęknie. Właśnie dziś wpadłam na ten pomysł z Pregnylem. Tylko kwestia kosztów. Jak lek będzie drogi to sobie podaruję. Stąd te pytania do Was.

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnyl 5000 z refundacja kosztuje ok 10-15 zł. Nie pamiętam dokładnie.

    Trzeba przechowywać w lodówce, datę przydatności ma chyba długa, na pewno na kilka miesiecy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:04

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2032 718

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Holly. Chyba zdecyduję się na taką próbę. Będę wiedziała, że taka jednostka starczy i jak już wrócimy do starań do z grubej rury :D

    A co u Ciebie Holly?

    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endometrioza IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo - część zrostów usunięta, aktywna endo + zapal. bakteryjne --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo - usunięte wszystkie zrosty, przywrócona prawidłowa anatomia, sprawdzenie drożności jajowodów - oba drożne, zastosowanie żelu przeciwzrostowego

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 23 marca 2016, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bitter, dobra decyzja!

    U mnie dół, wyniki M bardzo słabe i jeszcze ten cykl płata mi figle. Gin nie wiedział czy owu jest w 15 dc czy nie, jeżeli była to pewnie właśnie ok 15 dc, w 21 do zrobiłam progesteron i bete żeby zobaczyć czy pregnyl jest w organizmie i czy dobrze zrobiłam sobie zastrzyk (myślałam że może źle wstrzyknelam i dlatego nie wiadomo czy owu była czy nie). W 21 dc beta 10, progesteron 39, ale w 23 dc beta już 3 a progesteron 34. I niby jak progesteron duży to owu była, ale równie dobrze te 4 pęcherzyki w tym cyklu mogły się przekształcić w torbiele.

    Do tego dziś 24 dc i mam plamienie nie wiem skąd, a do @ jeszcze 7 dni zostało.
    A na domiar wszystkiego z M słabo bo on jest zalamany swoimi wynikami, więc staram się jeszcze go na duchu podtrzymywać.

    Niech już będzie cieplo, potrzebuje położyć się na zielonej trawie.

    A Wy miałyście plamienia po duphku?

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2016, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, zwykle sie nie udzielam na forum tylko czytam, ale teraz sama potrzebuje wsparcia. Tydzien temu miałam podany pregnyl 10 tys, dzis mam miec USG, mam pietra bo nie wiem czego moge sie po tej wizycie spodziewać. Mam dziś wolne i chyba niepotrzebnie bo chodze z konta w kont i nie mogę się tej wizyty doczekać, miałyście takie kontrolne USG po pregnylu?

  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 24 marca 2016, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba ja miałam USG sprawdzające czy pęcherzyk pękł, pewnie o to chodzi :) Na pewno wszystko będzie dobrze, napisz jak będziesz po badaniu bo też jestem tydzień po pregnylu i jestem bardzo ciekawa co się dowiedziałaś :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 16:58

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • pater86 Koleżanka
    Postów: 78 17

    Wysłany: 24 marca 2016, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly jak dziś? Plamienie się rozkręca czy przeszło? Może to dobry znak :)

    d9841c7babe0c958b10553434e2dbe8b.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2016, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pater jestem już po i jest dobrze, to znaczy jest ciałko żółte, owulka była, ładna śluzówka także czekam i jeśli 04.04 nie bedzie małpy to testuje :) na razie pozytywne myślenie mi zostaje ;)

  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 24 marca 2016, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pater86 wrote:
    Holly jak dziś? Plamienie się rozkręca czy przeszło? Może to dobry znak :)

    Na razie plamienie przeszło, ale może być od duphastonu, niby ciągną mnie jajniki ale może to jednak niepekniete pęcherze. Sikaniec negatywny, ale to dopiero 26 dc. Tylko jutro powinnam duphka odstawić. Może rano znowu pojadę na bete.. bo nie wiem czy go odstawić czy nie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 20:00

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • rodzynka66 Autorytet
    Postów: 364 191

    Wysłany: 24 marca 2016, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Dziewczyny :) życzę Wam spokoju i zdrowia na święta oraz żeby Zając przyniósł II kreski w koszyku:)
    Trzymajcie się dzielnie!

    Mynah lubi tę wiadomość

    f2w3s65g7dycpjza.png

    f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2016, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cierpliwosci w swieta i aby kazda zobaczyla dwiekrechy na tescie!!!:*

    rodzynka66 lubi tę wiadomość

  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 25 marca 2016, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wam też życzę spokoju i wyciszenia, albo szaleństwa radości w obliczu dwóch kresek:)

    A Tobie Mynah życzę jeszcze nudnych kilkunastu tygodni:)

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego