Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia84 - ja 2x podawałam i tylko przy ostatnim dawało nieźle odczuć, a po pierwszym, mimo że popękało, nic nie czułam, więc tym akurat się nie przejmuj, tylko może rzeczywiście temperaturę sprawdź
Dziewczyny, czy któraś może mi powiedzieć, czy po pregnylu miała inny @ niż wcześniejsze? pierwszy raz od niepamiętnych czasów mam tak długo plamienia i chociaż gin stwierdził u mnie dużo nowych pęcherzy (niby już na kolejny cykl, jeszcze przed ostatnią teraz @) to jakoś nie chce mi się wierzyć, że w 6dc mam nadal plamienia... czy to mogą właśnie te nadprogramowe po pregnylu pęcherze pękać jeszcze przed owu?
lekko się zagubiłam w tym cyklu -
Dzieki dziewczyny za podpowiedz jakos mi lepiej juz bo troche zalamka byla Ja mam problem z mierzeniem temp bo pracuje jako stewardessa i kiedys probowalam mierzyc i taki chaos z tego wychodzil ze ho ho . Ale nic pomysle zeby meza wziasc ze soba kiedys i potwierdzic monitoringiem. U mnie dzis 7 dzien po zastrzyku.. oj jak sie dluzy do tego testowania:(
-
Karolcia88, przeciwciała przeciwplemnikowe i kardiolipinowe ujemne, póki co antykoagulant tylko dodatni, na resztę czekam. W czwartek powinniśmy wiedzieć jak tam żołnierzyki się mają.
Karcia84, mnie też nic nie bolało po pregnylu, a jajca pękły, więc się nie przejmuj.
Alfica, nie robiłaś ostatecznie bety prawda? W moim przypadku długie plamienia w czasie, w którym normalnie przypadal okres, okazały się ciążą biochemiczna. Oczywiście nie musi tak być u Ciebie, ale może jednak warto zrobić betę?
Karcia84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jedno jeszcze pytanie do waszych madrych glow. Moj lekarz sugerowal ze dobrze jest robic miesiac z clo+pregnyl.Nastepny tylko pregnyl.. ze niby mowia ze tak lepiej chyba ze wzgledu na endometrium. Bo ja mialam 9mm w tym miesiacu troche malo chyba co? I jeszcze susza jak na pustyni zero sluzu troche sie wspomagalam zelem conceive plus. Tez tak macie po clo czy tylko jak taki dziwak?)
-
Cześć przeczytałam calutki wątek:) pamiętam Karolcie z tamtego okresu i wysyłane wiruski:) oby teraz też się udało:)
Ja właśnie też zaczęłam przygodę z pregnylem, dostałam go w piątek, potem 4 dni serduszkowania i teraz czekamy:) tylko martwi mnie to, że lekarz nie kazał mi przyjść na sprawdzenie, czy pęcherzyk uwolnił jajeczko:( za to mam krew pobierana dzisiaj, w piątek i w poniedzialek. Może to mu wystarczy:)
Po waszych wpisach jestem mądrzejsza i cieszę się, że tylu dziewczynom się udało:)
PozdrawiamPCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
09.16 - pierwsza stymulacja gonalem i pregnylem,
10.16- druga próba gonal+pregnyl -
Karcia84 wszystko zalezy od tego jakie bedziesz miec endometrium. Ja z Julka przy 9mm zaskoczylam. Teraz nie pamietam ile bylo. Zawsze mozesz wspomoc endo i wcinac migdaly albo pic czerwone wino.
U mnie lekarz mowil o 3 cyklach a potem przerwa zeby endo sie troche odbudowalo.
Klameczka duzo cierpliwosci przed testowaniem. Ja chodzilam wsciekla jak.osa bo nie moglam sobie poradzic z tym oczekiwaniem.
Oczywiscie kciuki za Was wszystkieKlameczka lubi tę wiadomość
-
A czy kłucie i ból jajnika, w którym był pęcherzyk to objaw owulacji? Bo chyba nigdy wcześniej jej nie miałam i nie wiem:( no i sporo śluzu plodnego, którego wcześniej też nigdy nie mialam, może to dobry znak:)
Karolcia88, czekam i czekam, dopiero początek a ja już bym zatestowala ale damy radę chybaKarcia84 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
Hej dziewczyny.
Wlasnie wróciłam od lekarza. Od CLO w 12dc mam piękne pecherzyki po około 2.3cm na każdym z jajników. Endo ponad 9 ale u mnie to dobry wynik co również lekarka potwierdza. No i dostałam podwójny pregnyl. Teraz czas na działanie a potem dużo cierpliwości na nieszczęście przypaletalo sie jeszcze zapalenie pęcherza (na manifie było zimno ) ale dostałam jakaś saszetkę do rozpuszczenia po ktorej jutro mam juz byc ba nogach!
Karcia84, tu nie pomogę. Miałam juz 2 serie samym pregnylem a teraz pierwsza CLO + pregnyl. Lekarka mówiła wcześniej ze jak to nie zadziała to bedzie tylko zmieniać układ tych samych leków a przynajmniej tak ją zrozumiałam. Wiem tez ze CLO ma ograniczenia w braniu ale czy chodzi tylko o endo to nie wiem. Moja lekarka mówiła ze nie na każdego CLO dziala źle na endo
Witaj Klameczko. To co opisujesz to zdają sie byc objawy owulki. Po pregnylu wszystko zaczyna tam huczeć. PowodzeniaKlameczka lubi tę wiadomość
-
Karolcia88, a u Ciebie wszystko w porządku? Beta rośnie?
Powiem Wam dziewczyny, że siemię (i chia) chyba jednak dobrze działają na śluz. W tym cyklu można powiedzieć, że jest u mnie książkowy. Więc która tam ma sucho poniżej pępka, niech pije glutki, a jest duża szansa, że pomoże -
Furiatka bety nie robie, w 2 poronionych ciazach robilam, pieknie przyrastala a ciaza i tak obumarly wiec szkoda mi kasy. Jak mi zleci lekarka w luxmedzie (mam pakiet) to pewnie zrobie, ale sama z siebie choc mnie korci nie zrobie, mam pilniejsze wydatki
Co do samopoczucia to jestem nieustannie zmeczona (ale tutaj tez role odgrywa cora bo walczymy z lozeczkiem i jak jwst dobra noc to wstaje srednio co 1.5h jak gorsza to i co 10 minut), przewaznie jak Julla ma drzemke to ide spac z nia. Z objawow to po wszystkim co zjem jest mi niedobrze, w zadnej ciazy nie mialam takiego objawu i szczerze mowiac nie docenialam wtedy tego
Karcia84 ee tam wszystko, jak sie staralismy to czytytalam sporo, co mi zostalo w glowie to sie dziele a wino to najlepiej wytrawne (brr dla mnie paskudztwo:p)
Klameczka niestety bol nie koniecznie musi oznaczac pekniecie. Mnie tak bolalo w 2 owu po poronieniu a pecherzyki nie pekly (ale to bylo bez pregnylu) ale trzymam kciuki!
Malgosiah, to jak nic utraficie blizniaki! -
Ja kiedys bralam tabletki z wisiolka tez super na sluz tylko ze mozna brac je do owulacji pozniej juz nie bo moze powodowac skorcze macicy co nie bylo by dobre we wczesnej ciazy . Ale generalnie dziala extra chyba bede musiala wrocic do brania. Oj dziewczyny kiedy testujecie bo by sie tu jakies dobre nowiny przydaly ja testuje 12go chyba ze @ przylezie . Narazie duphaston podjadam i czekam
-
Ja będę 14, chyba, że nie wytrzymam do tego czasu:D też podjadam dowcipnie progestan i czekam, czekam
Kurcze Karolcia88, mam nadzieję, że to jednak owulacja byłaPCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
Furiatka, pierwsze co to zaczęłam czytać co to ciąża biochemiczna i zastanawiam się czy już kiedyś mnie to nie spotkało... ale żeby takie dziwne plamienie po zakończeniu @ zostało to nie pamiętam, więc może... tylko, że w mądrościach wujka googla pisali, że beta i tak nic nie da, bo nawet gin nie będzie w stanie stwierdzić czy było, a powinno za to wyjść na testach - a u mnie na wszystkich jednak kreska była...
Karolcia88, mnie pocieszasz tym endo, bo u mnie to w sumie chyba jakoś ostatnio licho to wyglądała na badaniach od kilku m-cy i zaczynam się zastanawiać czy jakoś się da to odbudować... muszę zacząć winko popijać
Dziewczyny, więcej cykli na pregnylu miałyście, więc poradźcie: nie będę miała dostępu do w czasie owu, więc jedynie 10dc i 17dc mi zostaje na stąd pytanie - czy jest szansa na zajście? kiedy najlepiej podać pregnyl? mogę 2x w jednym cyklu czy to by było przegięcie? -
Alfica mi sie wydaje ze pregnyl sie podaje w zaleznosci od tego kiedy pecherzyki sa odpowiednie wiesz dobrej wielkosci i dojrzale.
Wiec zalezy jak to bedzie u ciebie na usg wygladac. Sperma moze przezyc dlugo w ciele kobiety wiec szansa zawsze jest. -
Alfica pregnyl 1x w cyklu. Mozna podac np 10000j. A podaje sie w zaleznosci od wielkosci pecherzyka. Jak podasz za wczesnie to moga byc za male i nic z tego noe bedzie a jak bedziesz czekac dluzej to moga same peknac.
Ale, ale ja dostalam pregnyl dzien po owu na poprawe pracy cialka zoltego. Z tym, ze u nas bylo w 13dc.
Ja robilam od 2dnia po pregnylu codziennie testy owu zeby sprawdzic kiedy pregnyl zniknal z organizmu i od razu wiedzialam ze jestem w ciazy. We wtorek 8dni po pregnylu juz widzialam ledwo dostrzegalny cien a ze w nd i pon byly neg to wiedzialam ze sie udalo
Ja tez tarczycowa, mam niedoczynnosc i jakas mala zmiane, kontrola usg pod koniec rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 22:04
alfica lubi tę wiadomość
-
no, okej, tylko kurza stopa, nadal nie wiem kiedy zapodać pregnyl (zawsze sama go sobie podawałam, raczej bez usg wcześniej, bo do tej pory przepisowo zawsze 28dni cykle miałam)
czyli w sumie jedyne co mogę ogarnąć, to testy owu, bo już zakupiłam i tylko w ten sposób w miarę ten cykl obserwować... więc nie zapowiada się zbyt przepisowo tym razem, a ja tak zawsze według kalendarza lubiłam planować